2 سال پیش / خواندن دقیقه

کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی


عرض ادب به دوستان عزیز در این مقاله از مجله خانواده به موضوع بازنشستگی و چالش هاو فرصت های  مربوط با آن و همچنین چگونگی پیدا کردن شغل مناسب برای کسانی که به دنبال کار مناسب هستند صحبت خواهیم کرد با ما همراه باشید .


کنار آمدن با بازنشستگی خیلی هم سخت نیست. شرایط شما هر چه باشد، پایان دادن به زندگی کاری شما همه چیز را تغییر می دهد. اما اگر از کارتان لذت می‌بردید، آن را خوشحال‌کننده می‌دانستید و زندگی اجتماعیتان را حول حرفه‌ خود بنا می‌کردید، بازنشستگی ممکن است چالش‌های سخت‌تری ایجاد کند. وقت آزاد زیاد، درآمد کمتر، از دست دادن هویت شغلی و ... ممکن است باعث بروز اضطراب و افسردگی نیز شود. لذا لازم است تکنیک هایی برای کنارآمدن با بازنشستگی را در دستور کار خود قرار دهید.


چالش های بازنشستگی

نگرش شما به زندگی می‌تواند بر نحوه انتقال از کار به بازنشستگی تأثیر بگذارد. اگر تمایل به داشتن دیدگاه مثبت و خوش بینانه دارید، احتمالاً بهتر از زمانی که مستعد نگرانی هستید یا برای کنار آمدن با عدم اطمینان در زندگی تلاش می کنید، با این تغییر برخورد خواهید کرد. چالش های رایج بازنشستگی عبارتند از:

  • از اینکه وقت بیشتری در اختیار داشته باشید، اما پول کمتری برای خرج کردن داشته باشید، مضطرب هستید.
  • پر کردن ساعات اضافی که اکنون دارید با فعالیت معنادار دشوار است.
  • از دست دادن هویت مثلاً اگر دیگر پزشک، معلم، طراح، فروشنده، برقکار یا راننده نیستید، چه کسی هستید؟
  • احساس انزوا بدون تعامل اجتماعی در کنار همکارانتان.
  • کاهش احساس مفید بودن، مهم بودن یا اعتماد به نفس خود را تجربه می کنید.
  • با تنظیم روال خود یا حفظ استقلال خود، اکنون در طول روز در خانه با همسرتان هستید.
  • برخی از بازنشستگان حتی در مورد دریافت پول از مستمری بدون اینکه مستقیماً برای آن کار کنند احساس گناه می کنند.

 

راهکارهایی برای کنار آمدن با بازنشستگی

اگر در مراحل اولیه بازنشستگی هستید و احساس می کنید تا حدودی گم شده اید، تنها نیستید. بسیاری از بازنشستگان معتقدند که این انتقال می تواند دشوار باشد. پیروی از این هشت نکته ممکن است به شما کمک کند تا با دوران بازنشستگی بهتر سازگار شوید تا بتوانید در این فصل احساس رضایت از زندگی و خوشحالی داشته باشید. با هر چالشی که هنگام آماده شدن برای این فصل جدید در زندگی با آن روبرو می شوید، نکات زیر می تواند به شما کمک کند تا این گذار را کاهش دهید، استرس و اضطراب را کاهش دهید، و معنا و هدف از زندگی جدیدی پیدا کنید.


مطالب مرتبط:

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی معضل یا فرصت برای سالمندان پر انرژی

چالش های سالمندی و مراقبت های مربوط به سالمندان

سالمندی موفق، عوامل موثر در آن و ملاک های موفقیت در سالمندی +حقیقتی درباره ی پیر شدن موفق

شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی + پیشنهاد شغل


1-پذیرش تغییرات برای کنار آمدن با بازنشستگی

تغییر را در آغوش بگیرید اگرچه این بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است، مقابله با تغییر به ندرت آسان است. همانطور که ما بزرگتر می شویم، به نظر می رسد که زندگی با سرعت فزاینده ای تغییر می کند. بچه‌ها خانه را ترک می‌کنند، دوستان و عزیزان خود را از دست می‌دهید، چالش‌های جسمی و سلامتی افزایش می‌یابد، و بازنشستگی در راه است. طبیعی است که به این تغییرات با مجموعه ای از احساسات مختلط و اغلب متناقض پاسخ دهید. اما همانطور که از دوران کودکی به بزرگسالی گذر کردید، می توانید از کار به دوران بازنشستگی گذر کنید. نگرش خود را تنظیم کنید به بازنشستگی به عنوان یک سفر فکر کنید تا یک مقصد. به خودتان زمان بدهید تا همه چیز را بفهمید - در صورت لزوم همیشه می توانید مسیر را تغییر دهید. همچنین می توانید نگرش خود را با تمرکز بر چیزهایی که به دست می آورید، به جای چیزهایی که از دست می دهید، تنظیم کنید.


2-توجه به احساسات

احساسات خود را تصدیق کنید. هیچ راه "درست" یا "نادرستی" برای پاسخ دادن در مواجهه با تغییر زندگی وجود ندارد، بنابراین سعی نکنید خود را به گونه ای قلدری کنید که احساس خاصی در مورد بازنشستگی داشته باشید. چه خشمگین، غمگین، مضطرب یا ترکیبی از احساسات را داشته باشید، با پذیرش آنچه احساس می کنید، متوجه خواهید شد که حتی شدیدترین یا ناخوشایندترین احساسات به زودی از بین خواهند رفت. با یک دوست صمیمی در مورد آنچه که می گذرانید صحبت کنید، احساسات خود را در یک دفترچه یادداشت کنید یا از جعبه ابزار هوش عاطفی استفاده کنید تا بهتر با احساسات خود کنار بیایید.

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

3-روزهای خود را ساختار دهید

قبل از بازنشستگی، شما برنامه روتین خود را انجام می دادید. زنگ هشدار خاموش می شود، دوش گرفتن، صبحانه، بسته بندی ناهار، از در بیرون رفتن به طرف کار. احتمالاً ساختار مشابهی برای پایان روزهای شما وجود داشته است که از زمانی که از آستانه خانه خود برمی‌گشتید آغاز شد.اگر با برنامه ریزی پیشرفت می کنید، ممکن است یک روال بازنشستگی ایجاد کنید که به شما در برنامه ریزی روزهایتان کمک می کند. فعالیت ها و زمان های مختلف را آزمایش کنید تا ببینید چه احساسی در شما ایجاد می کند. برای آگاهی از برنامه ریزی برای بازنشستگی کلیک کنید. مداد را به موقع برای ماندن در روزنامه و لذت بردن از یک فنجان قهوه مداد کنید، اما زمان منظم را برای ورزش، فعالیت های اجتماعی، فرصت های داوطلبانه و وعده های غذایی خانوادگی به آن اضافه کنید. در حالی که روزهای شما نیازی به سفت و سخت بودن ندارند، داشتن یک ساعت بیدار شدن و برنامه منظم می‌تواند به شما کمک کند اکنون که قرار نیست سر کار باشید، احساس عادی‌تری داشته باشید.


4-کنار آمدن با بازنشستگی | اهداف جدید در زندگی

برای بسیاری از ما کار کردن چیزی فراتر از کسب درآمد است. شاید برای بسیاری شغلشنان معنای زندگی است. شغل شما می تواند باعث شود شما احساس نیاز، سازنده و مفید کنید، اهدافی را برای شما به ارمغان بیاورد یا به سادگی دلیلی برای بیرون رفتن از خانه هر روز به شما بدهد. داشتن هدف در زندگی همچنین برخی از نیازهای بیولوژیکی را برآورده می کند و به حفظ سلامت مغز و سیستم ایمنی کمک می کند. پس از بازنشستگی، مهم است که به دنبال اهداف جدیدی در زندگی باشید - فعالیت هایی که به شما شادی می بخشد و زندگی شما را غنی می کند. از این نظر، اگر نه تنها از چیزی بازنشسته می‌شوید، بلکه به چیزی نیز بازنشسته می‌شوید، می‌تواند کمک کند - مثلاً یک سرگرمی کامل، یک موقعیت داوطلبانه یا ادامه تحصیل. 

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

5-کنار آمدن با بازنشستگی | حمایت اجتماعی

به دنبال حمایت اجتماعی باشید شما مجبور نیستید به تنهایی با چالش های دوران بازنشستگی روبرو شوید. بسیاری از افراد دیگر نیز همین مشکلات را پشت سر می گذارند. دراز کردن و تقسیم بار می تواند به کاهش استرس شما و تقویت مهارت های مقابله ای شما کمک کند. شبکه اجتماعی خود را تقویت کنید. ارتباط اجتماعی می تواند تأثیر زیادی بر سلامت روان و شادی شما داشته باشد. اما برای بسیاری از ما، روابط اجتماعی ما با شغل ما ارتباط تنگاتنگی دارد و زمانی که بازنشسته می‌شویم ناگهان قطع می‌شود.پس از بازنشستگی با همکاران قدیمی خود در تماس باشید و فرصت هایی را برای گسترش شبکه اجتماعی خود فراتر از کار کشف کنید.شما هیچ وقت برای ایجاد دوستی های جدید و ارزشمند پیر نیستید.در یک برنامه انتقال بازنشستگی ثبت نام کنید.برخی از شرکت های بزرگتر کمک برنامه ریزی بازنشستگی یا کارگاه های انتقال را ارائه می دهند.همچنین ممکن است بتوانید برنامه های مشابهی را در مراکز اجتماعی محلی پیدا کنید.آنها علاوه بر ارائه کمک عملی برای تطبیق با دوران بازنشستگی، می توانند شما را قادر سازند تا با دیگر بازنشستگان اخیر ملاقات کنید.



6-کنار آمدن با بازنشستگی با یک شغل پاره وقت

چه کسی می گوید که بازنشستگی از یک شغل باید به معنای ترک نیروی کار به طور کامل باشد؟ تعدادی از افراد پس از ترک صنعت طولانی مدت خود، یک حرفه ثانویه کم استرس را امتحان می کنند، شاید به صورت نیمه وقت. تحقیقات نشان می‌دهد که بازنشستگانی که شغل «پلی»، اصطلاح دیگری برای این نوع کار، دارند، اغلب از سلامت روان و جسمی بهتری برخوردارند و سطوح بالاتری از رضایت از زندگی را گزارش می‌کنند. بنابراین به اطراف جامعه خود نگاه کنید یا در اینترنت برای شغل مناسب خود جستجو کنید برای مشاغلی که ممکن است در دوران بازنشستگی از انجام آنها لذت ببرید.


7-بودجه بندی جدید برای مخارج

حتی بهترین پس انداز کنندگان نیز ممکن است مجبور شوند پس از بازنشستگی تغییراتی در مخارج خود انجام دهند. در یک نگاه ایده آل به اندازه کافی پس انداز کرده اید تا 20 تا 30 سال دوام بیاورید، اما اگر مانند اکثر بازنشستگان هستید، این احتمال وجود دارد که کمی از این هدف فاصله بگیرید. بفهمید که در زندگی جدید پس از شغلی خود به چه چیزهایی نیاز دارید و به چه چیزهایی نیاز ندارید. برای مثال، بودجه لباسی که همیشه برای لباس‌های تجاری خرج می‌کنید می‌تواند از بودجه خارج شود، اما ممکن است لازم باشد بودجه ای برای حق عضویت برای سازمان‌هایی که می‌خواهید به آن‌ها بپیوندید اضافه کنید. در زمان بازنشتسگی باید یاد بگیریم چطور پول خود را مدیریت کنیم؟ بودجه ای تعیین کنید که به شما کمک کند تا ببینید چقدر پول برای سرگرمی دارید. ممکن است متوجه شوید که به یک کار نیمه وقت نیاز دارید تا بتوانید به تعطیلات سالانه بروید. یا ممکن است متوجه شوید که پول کافی برای بردن نوه های خود به رستوران یکبار در هفته دارید.


8-کنار آمدن با بازنشستگی | سرگرمی جدید

سرگرمی ها و علایق را پرورش دهید. اگر سرگرمی دیرینه ای دارید که زندگی شما را غنی می کند، احتمالاً بازنشستگی را به عنوان فرصتی برای سرمایه گذاری بیشتر وقت خود برای پیگیری آن در نظر گرفته اید. اگر مجبور شده اید سرگرمی های خود را به خاطر شغل خود فدا کنید، وقت آن است که علایق قدیمی را احیا کنید یا علایق جدید را پرورش دهید، چیزهایی که همیشه می خواستید امتحان کنید. چه علایق شما در سفر، طبیعت، ورزش یا هنر باشد، برای مثال، ثبت نام در یک باشگاه، پیوستن به یک تیم یا شرکت در کلاس را امتحان کنید. یک حیوان خانگی بگیرید. اگر دوستدار حیوانات هستید، مراقبت از حیوان خانگی می تواند به شما کمک کند تا حس مفید بودن و هدفمندی در زندگی را حفظ کنید. حیوانات خانگی - به ویژه سگ ها و گربه ها - با افزایش سن، همراهی می کنند، می توانند به تقویت خلق و خوی شما، کاهش اضطراب، افسردگی و استرس و بهبود سلامت قلب شما کمک کنند.


9- مهارت جدیدی بیاموزید

چیز جدیدی یاد بگیرید چه بخواهید نواختن یک آلت موسیقی را یاد بگیرید، به زبان دوم صحبت کنید، یا مدرک یا دیپلم دبیرستان را به پایان برسانید، کلاس های آموزش بزرگسالان راهی عالی برای گسترش ذهن شما، توسعه علایق جدید، هدفگذاری و برنامه ریزی برای رسیدن به آن ها است.


کنار آمدن با بازنشستگی و استرس های آن

ممکن است پس از بازنشستگی، رفت و آمد، ضرب‌الاجل‌ها، رئیس سخت‌گیر به پایان رسیده است. اما این بدان معنا نیست که زندگی شما به طور خودکار بدون استرس و اضطراب خواهد بود. در حالی که استرس محل کار می تواند آسیب جدی به سلامتی شما وارد کند، به خصوص اگر رضایت شغلی نداشته باشید، عوامل استرس زا مضر نیز می توانند شما را تا دوران بازنشستگی به دنبال داشته باشند. اکنون که تمام روز در خانه هستید، ممکن است نگران مدیریت مالی با درآمد ثابت، کنار آمدن با کاهش سلامتی یا سازگاری با یک رابطه متفاوت با همسرتان باشید. از دست دادن هویت، روال معمول و اهداف می تواند بر احساس ارزشمندی شما تأثیر بگذارد، احساس بی فرمانی را در شما ایجاد کند یا حتی منجر به افسردگی شود. با هر چالشی که با آن روبرو هستید، راه های سالمی برای کاهش استرس و اضطراب، مقابله بهتر با تغییرات و بهبود خلق و خوی، دیدگاه و رفاه کلی وجود دارد.


روش های کاربردی برای کاهش استرس

  • تمرینات آرام سازی: تمرین منظم تکنیک‌های آرام‌سازی خود مانند مدیتیشن، آرام‌سازی پیشرونده عضلانی، تنفس عمیق، یوگا یا تای چی می‌تواند به کاهش اضطراب و استرس، کاهش فشار خون و بهبود احساس کلی سلامتی شما کمک کند.
  • ورزش: تمرینات بدنی روشی بسیار موثر برای بهبود خلق و خو، کاهش تنش و استرس و کمک به شما در افزایش احساس آرامش و مثبت بودن است. صرف نظر از سن یا محدودیت های حرکتی شما، هنوز راه هایی وجود دارد که بتوانید از مزایای ورزش منظم بهره مند شوید. در بیشتر روزها 30 دقیقه فعالیت داشته باشید.
  • قدردانی و شکرگذاری: وقتی در میانه یک تغییر بزرگ زندگی هستید، می تواند ساده به نظر برسد، اما توجه به چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید، راهی سریع و آسان برای بهبود خلق و خو و دیدگاه شماست. برای قدردانی از چیزهای کوچک زندگی، خواه یک تماس تلفنی از یک دوست، یک قطعه موسیقی متحرک، یا احساس آفتاب بر روی صورتتان، یک لحظه وقت بگذارید.
  • طبیعت گردی: گذراندن وقت در فضاهای سبز می تواند استرس را از بین ببرد، لبخند را بر لبان شما بیاورد و احساس خوب بودن را عمیق تر کند. پیاده روی، ماهیگیری، کمپینگ، یا پیاده روی در پارک، کنار ساحل، یا در میان جنگل را امتحان کنید. کاهش استرس یکی از فواید طبیعت گردی است.

عادت نگرانی را کنار بگذارید نگرانی مزمن یک عادت ذهنی است که می توانید یاد بگیرید چگونه آن را ترک کنید. با به چالش کشیدن افکار مضطرب خود و یادگیری پذیرش عدم اطمینان در زندگی، می توانید ذهن مضطرب خود را آرام کنید، به زندگی متعادل تری نگاه کنید و زمانی را که برای نگرانی صرف می کنید کاهش دهید.


 پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی معضلی برای سالمندان پر انرژی

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی یک معضل است. جستجوی شغل یکی از مسائل مهم در زندگی هر فرد است و در هر سنی دغدغه های مخصوص به خود را دارد، جوانان در پیدا کردن شغل، مهارتها و تجربه و شبکه ی آشنایان افراد میانسال را ندارند و افراد میانسال هیجان و انرژی افراد جوان را. اما این به معنای عدم موفقیت آنها در پیدا کردن شغل مناسب نیست


موانع پیدا کردن شغل بعد از 50سالگی

افراد میانسال برای جستجوی شغل مورد نظر خود شاید به اندازه ی جوان ها از شانس و امتیازات جوانی برخوردار نباشند و شاید به راحتی نتوانند نظر کارفرما را جلب کنند، اما با رعایت برخی نکات ممکن است شانس موفقیت در به دست آوردن شغل جدید را داشته باشند. پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی یکی از بزرگترین چالش های سالمندی است.

پیدا کردن شغل در جوامعی که میانگین سن شهروندان پایین و فضای کاری رقابتی است، کاری سخت است که تلاش فراوانی می طلبد و از مشکلات مهم اشخاص میانسال محسوب می شود. 


تحقیقات انجام شده دراین زمینه بیانگر نارضایتی افراد از تبعیض سنی در شرکت ها و ادارات مختلف هنگام استخدام است که منشا آن در نوع نگرشی است که نسبت به قابلیت ها و شرایط افراد میانسال وجود دارد، که نمونه های آن عبارتند از:


1-یادگیری بهتر جوانان

با توجه به این که افراد جوان نسبت به سنین بالاتر، تازه نفس و با انگیزه تر هستند و نسبت به موضوعات جدید انرژی بیشتری برای آموزش دارند، این موضوع انگیزه ی کارفرما را برای استخدام آنها  بالا می برد و کارفرمایان بیشتر از استخدام افراد جوان استقبال می کنند.

ادارات و سازمان ها اغلب از نیروی جوان استفاده می کنند، تا بتوانند روی علاقه و نیروی جوانی آنها برای کشف و تحقیق حساب باز کنند، زیرا معتقد هستند جوانان بیشتر خلاقیت به خرج می دهند و به دنبال ایده های نو برای پیشرفت سازمان و شرکت هستند و این چیزی است که از عهده ی افراد میانسال به دلیل سن بالا و خستگی و بی انگیزگی برنمی آید و رشد خلاقیت فردی ندارند.


2-انگیزه و توانایی بالای جوانان

عقیده بر این است که افراد جوان پرشورتر و باعلاقه بیشتری کار می کنند. شاید این موضوع تا اندازه ای درست باشد؛ زیرا میزان دغدغه های افراد جوان کمتر است و محیط و بازار کار برای آنها تازگی دارد و  بیشتر علاقه مند هستند که قابلیت های خود را به نمایش بگذارند.

سازمان ها و شرکت ها به دنبال نیروی جوان هستند، زیرا تصور می کنند که افراد مسن توانایی و حوصله ی افراد جوان را ندارند و خیلی زود از کار خسته می شوند. بنابراین نمی توان روی کارکرد بالای آنها حساب کرد و از نظر ذهنی و جسمی کارایی افراد جوان را ندارند که این نگرش باعث می شود بیشتر افراد با سنین کمتر را استخدام کنند.

3-افراد میانسال به دنبال بازنشسگی هستند

تصور غالب در شرکت ها و موسسات و ادارات این است، که افراد مسن بیش از آن که به کار اهمیت بدهند و بتوانند نیروی موثری باشند، دنبال این هستند که با کار کردن بازنشستگی خود را تامین کنند و به اندازه ی جوانان دل به کار نمی دهند. که دیدگاه درستی نیست و در مورد همه ی افراد میانسال صادق نیست اما نگرش منفی است که باعث عدم استخدام افراد با سن بالا می شود.


راهکارهایی برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

علی رغم سختی هایی که افراد میانسال در پیدا کردن شغل با آن مواجهه می شوند؛ اما به این معنا نیست که هیچ راهی برای موفقیت وجود ندارد. شما می توانید با بکار بردن برخی نکات در هنگام مصاحبه و اعتماد به توانایی خود شغل مورد نظر خود را به دست بیاورید. از جمله ی این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد.


1-برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی به تجربیات خود اشاره کنید

یکی از بهترین موضوعاتی که می توانید به عنوان یک نکته ی مهم و اساسی به آن اشاره کنید و از آن جهت موفقیت خود در مصاحبه استفاده کنید، صحبت کردن در مورد تجربیات کاری خودتان است. با دقت در شرایط کاری اغلب موسسات و ادارات می بینید که در کنار تخصص، داشتن چندین سال تجربه ی کاری یکی از گزینه های مورد نظر کارفرمایان ذکر شده، بنابراین شما نیز با تکیه بر تجربیات خود و عنوان کردن آن در حضور کارفرما یا مدیر مصاحبه می توانید نظر او را جلب کنید.


2-مهارت خود را در حد نیاز شرکت بیان کنید

در بیان توانمندی های خود طوری صحبت کنید، که توانایی های شما بیش از حد به نظر نیاید و این تصور را ایجاد نکند که شما در قبال قابلیت های اضافه ی خود به دنبال مزایا و حقوق بیشتری هستید. یا در اثر تجارب و مهارت هایتان نمی توانند همکاری لازم را از شما بخواهند و شما قادر نخواهید بود خودتان را با رهنمودهای مدیران هماهنگ کنید.


3-برای پیداکردن شغل بعد از 50 سالگی فعال و به روز باشید

برای این که بتوانید در سن بالا در به دست آوردن یک شغل موفق باشید لازم است، نسبت به دانش و اطلاعات  و بازار کار، به روز باشید و در سمینارها، کنفرانس ها و دوره های آموزشی مرتبط با شغل خود شرکت کنید. به این طریق از فضای کاری فاصله نمی گیرید و اطاعات و مهارت های لازم را خواهید داشت، که شانس شما را برای پیدا کردن کار مورد نظرتان بالا می برد. به روز بودن یکی از رازهای موفقیت شغلی است.


4-تسلط به فناوری روز

اگر در شغل مورد نظر شما از نرم افزارها و برنامه های مدرنی استفاده می شود، سعی کنید از یادگیری آنها غافل نشوید و در رزومه یا مصاحبه ی خود نیز با بیان آنها و استفاده از اصطلاحات و عبارت های مناسب آن، کارفرما را تحت تاثیر قرار دهید و نشان دهید که با فناوری های لازم هماهنگ هستید. این موضوع انگیزه و علاقه ی شما را به شغل مورد نظر نشان می دهد و می تواند در استخدامتان اثرگذار باشد. 

5-پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی با رزومه بدون سن

در زمان مصاحبه و در تعامل با کارفرمایان و سازمان ها بهتر می توانید روی توانایی ها و قابلیت  های خود مانور بدهید. اما در رزومه به جای شما اطلاعاتی که ثبت کرده اید سخن می گویند و ممکن است وارد کردن سنتان در روزمه باعث شود دیگر موارد، به چشم نیاید. بنابراین سعی کنید از مهارتها و توانایی ها و تجربیات خود بنویسید، تا تمرکز مخاطب بیشتر بر قابلیت های شخصی شما باشد.

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

6-آشنایی با مدیران رمز پیداکردن شغل بعد از 50 سالگی

قبل از ارائه ی درخواست شغل، سعی کنید اطلاعات لازم در خصوص شرکت و سازمان مورد نظر، همچنین مدیر یا مدیران سازمان آشنا شوید تا نسبت به فضای کاری، دیسیپلین، قوانین و سایر موارد، اطلاعات به دست آورید تا از قبل برای یک مصاحبه ی خوب و تاثیرگذار آماده باشید. دانستن انتظارات شرکت یا مدیران می تواند به شما یک تصویر و نمای کلی برای مصاحبه بهتر بدهد.

مسلما بعد از چندین سال کار کردن شبکه ای از دوستان و همکاران قدیمی دارید، که می توانید در پیدا کردن شغل از آنها کمک بگیرید. آنها را در جریان بگذارید و اجازه دهید که در این کار شما را یاری کنند. داشتن شبکه ای ارتباطی قوی، نعمت بزرگی است که در پروسه ی جستجوی شغل مناسب، کمک بزرگی می کند.

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

7-قبل از مصاحبه، تمرین کنید

برای این که بدانید در یک مصاحبه با چه چیزهایی روبرو خواهید شد، می توانید یک مصاحبه ی ساختگی ترتیب دهید و به کمک یکی از همکاران یا دوستانتان که با این موضوع آشنا هست به سوالات مصاحبه پاسخ دهید یا در یکی دو مصاحبه ی واقعی در سازمانهایی که قصد همکاری ندارید، شرکت کنید تا با مواجهه ی واقعی برای روز مصاحبه ی واقعی آماده شوید و بهتر عمل کنید. در تغییر شغل یا انتخاب شغل جدید قبولی در مصاحبه ضروری است.


8-یک مصاحبه ی خوب ارائه دهید

با تمرکز بر توانایی و تجربیات قبلی خود به مصاحبه کنند ه ی خود نشان دهیدف که می توانید با تجربیات خود به پیشرفت شرکت کمک کنید و نیروی موثری باشید. از اهداف شرکت و موانع و مسائل مختلف شرکت بپرسید. درباره ی راه حل های احتمالی نظر بدهید. به ایشان بگویید که چه خدماتی از شما برمی آید و  به رفع موانع پیشرفت شرکت چه کمکی می توانید بکنید. علاقه خود را به همکاری تیمی با دیگران نشان دهید و مسئول مصاحبه را مطمئن کنید، که از آموزش مهارت های جدید استقبال می کنید.


9-ظاهر آراسته برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

نوع پوشش و ظاهر شما یکی از موضوعاتی است، که اهمیت زیادی دارد به خصوص در روز اول و زمان مصاحبه. بنابراین سعی کنید به ظاهر و پوشش خود اهمیت بدهید و رسمی لباس بپوشید. اخلاق حرفه ای داشته باشید. طوری برخورد کنید که شما را در کار جدی بگیرند. این درست است که مهارت و توانایی شما در درجه ی اول اهمیت قرار دارد و باعث موفقیت شما در شغل درخواستی می شود، اما ظاهر شما نیز مورد قضاوت قرار خواهد گرفت و می تواند معیاری تاثیر گذار باشد.


10-عدم سختگیری روی حقوق

پیدا کردن شغل در سن بالا سختی های خود را دارد و به طور قطع به این موضوع آگاه هستید. بنابراین اگر حقوق پیشنهادی شرکت نسبت به دریافتی شغل قبلی شما کمتر است، بهتر است نسبت به این موضوع با انعطاف برخورد کنید. زیرا این کار بخصوص در ابتدای استخدام رفتاری هوشمندانه است. شما می توانید با به دست آوردن شغل و نشان دادن توانایی های خود بعدا به حقوق بیشتری دست پیدا کنید. پس کمال گرایی شغلی را به بعد از استخدام موکول کنید.

اما سخت گیری شما در ابتدای کار اشتباهی است که شانس شما را در پیدا کردن کار کاهش می دهد. شرکت و سازمان نیاز دارد تا به شکل عملی با قابلیت و کارکرد شما آشنا شود و مهارت شما را بسنجد. بهتر است با حقوق اولیه توافق کنید و در گذر زمان درباره ی حقوق و مزایای خود مذاکره کنید.


11-دقت به فضای کاری

انتخاب سازمانی که قصد دارید در آنجا کار کنید اهمیت زیادی دارد. اگر دیدگاه و نگرش شرکت نسبت به استخدام نیروی کاری بر انتخاب افراد جوان بدون درنظر گرفتن تجارب قبلی باشد، احتمالا شما در آنجا موفق نخواهید بود. به دنبال کارفرما و سازمانی باشید که برای تجارت کارکنان اهیمت قائل هستد و بیش از آن که نسبت به سن و سال کارمندان حساسیت به خرج دهند دنبال نیروی های باتجربه و کارامد باشند.

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

12-شرکت های کوچک را انتخاب کنید

کار کردن در شرکت های کوچکتر مزایایی دارد، که برای افراد میانسال بهتر است. از جمله این که استخدام در این شرکت ها آسانتر است و کارفرمایان سخت گیری کمتری در استخدام دارند. دیگر اینکه محیط کاری کمتر رقابتی است. تشکیلات و دیسیپلین کمتری دارد که همه ی اینها انتخاب افراد میانسال را ساده تر می کند و امکان استخدام ایشان را بهتر فراهم می کند. 


13-عدم ایده آل گرایی برای پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی

انرژی و روحیه ی خود را حفظ کنید، اطلاعات خود را به روز رسانی کنید و در جمع دوستان و همکاران گذشته حاضر شوید، داشتن روحیه ی مناسب و مثبت اندیشی باعث می شود، که با سرعت بیشتری به خواسته ی خود برسید. انرژی مثبت به حفظ شبکه ی گسترده ی ارتباطی و همدلی و همفکری آنها  در پیدا کردن شغل کمک می کند.

در انتخاب شغل خود، باید موقعیت کنونی خود را درنظر بگیرید. ایده آل گرایی و به دنبال شغل های مدیریتی بودن یا پیگیری مشاغلی که مورد علاقه شما باشد یا مزایای عالی داشته باشد، باعث می شود شما فرصت های پیش روی خود را از دست بدهید. برای پیشرفت در یک سازمان یا شرکت، کافی است که مهارت های خود را ارتقا بدهید و از تجربیات خود در جهت پیشرفت شرکت استفاده کنید. بعد از مدتی موقعیت دلخواهتان را به دست خواهید اورد.


14-به سایت های کاریابی مراجعه کنید

سایت های کاریابی گزینه ی مناسبی برای پیدا کردن شغل هستند. آنها به عنوان واسطه امکان آشنایی کارمندان و کارفرمایان و مشاغل مختلف را فراهم می کنند و با معرفی پیشنهاد شغلی، جستجوی شغل را آسانتر می کنند و شما می توانید با انتخاب شغل مورد نظر، یک رزومه ی عالی از خودتان بزارید و به وسیله ی آن خودتان را به کارفرمایان بالقوه معرفی کنید. این روش نیز یک شیوه ی عملی و پرکاربرد برای یافتن شغل مورد نظرتان است و باعث دیده شدن توانایی های شما توسط کارفرما میشود.


15-از پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی ناامید نشوید

طبیعی است که پیدا کردن شغل در سن بالا کاری سخت و شاید طاقت فرسا باشد، و اغلب کارفرمایان اقبال زیادی به استخدام افراد با سن کمتر دارند، اما این موضوع نباشد شما را دلسرد کند. به جستجوی خود ادامه دهید. در انتخاب شغل منعطف باشید و به توانایی های خود اطمینان داشته باشید. هیچ مصاحبه ی شغلی را به خاطر عدم علاقه به شغل موردنظر رد نکنید. شرکت کردن در مصاحبه کمک می کند شما با نقاط ضعف خود آشنا شوید، انتظارات متفاوت شغلی را بررسی کنید و با اطلاعات بهتری به دنبال شغل خود بگردید. 


شغل بعد از بازنشستگی، استفاده از دومین فرصت شغلی 

افراد پس از بازنشستگی دوره کوتاهی را به استراحت پرداخته و سپس برای ادامه زندگی خود، راه جدیدی را انتخاب نمایند. اولین فکری که بعد از استراحت چند روزه به ذهنشان می رسد، شغل بعد از بازنشستگی است. برخی نیز به شدت به شغل قبلی وابستگی دارند و نمی خواهند آن را ترک کنند. بهتر است بدانید که هر آن چیزی که تاکنون به دست آورده اید، کوله باری از تجارب شماست که می تواند در حرفه های دیگر به دردتان بخورد و بهتر است چالش های بزرگتری را در زندگی بپذیرید. قطعا هدف هایی در ذهن شما وجود دارد که تاکنون نتوانسته اید به آن ها دست یابید. پس بازنشستگی زمان خوبی است تا بتوانید کاری را که سالها منتظر هستید انجام دهید را شروع کنید.

اما گاها بی انگیزگی و افسردگی در دوره سالمندی ممکن است مانع این کار شود. برای رسیدن به اهداف خود و برنامه ریزی درست می توانید از طریق مشاوره روانشناسی در جهت تقویت روحیه و انگیزه گرفتن بهره ببرید.

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

بازنشستگی چیست؟

وقتی فردی بازنشسته می شود، از شغلش کناره می گیرد و یک حقوق مستمری به عنوان بازنشسته دریافت می کند. افراد بعد از بازنشستگی به استراحت، ادامه دادن به شغل قبل و یا پیدا کردن شغل جدید می پردازند. در واقع می توان گفت مرحله جدیدی از زندگی است که می تواند استرس زا باشد. خیلی از افراد از اینکه سن بازنشستگی آنها شروع شده ناراحت و بعضی دیگر، خوشحال هستند. این موضوع بستگی به آن دارد که فرد چه بــرنامه ریزی برای دوران بازنشستگی خود دارد. هر کشوری شرایط خاص خودش را دارد و این سن در هر کشور متفاوت است. حقوق بازنشستگی به طور مستمر به هر فرد واریز می شود و بعد از مرگ او نیز بازماندگانش از این حقوق بهره خواهند برد.


اینفوگرافیک شغل بعد از بازنشستگی

 کنار آمدن با بازنشستگی , پیدا کردن شغل بعد از 50 سالگی + پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

چرا برای افراد شغل بعد از بازنشستگی مهم است؟

معمولا بعد از بازنشستگی احساس نیاز به کار کردن در افراد دیده می شود. این موضوع دلایل مختلف دارد از جمله فرار از بیکاری و بی انــگیزگی، افزایش درآمد یا حداقل ثابت نگه داشتن آن و در نهایت دنبال کردن علایقی که تا بحال به آنها توجه نشده است. هر فرد با توجه به شرایط زندگی خویش، می تواند شغل دوم را بر خود اجبار کند و یا به صورت تفریحی به آن بپردازد. مشغول به کاری بودن علاوه بر اینکه شخص را مستقل و خودساخته بار می آورد، انگیزه و شادابی را به دنبال دارد و ترک آن ممکن است موجب افــسردگی شود؛ به خصوص در افرادی که پا به میانسالی گذاشته اند. در نتیجه بسیاری از ارگان های دولتی و سازمان های کاریابی به افراد بازنشسته، کارهای پاره وقت و یا تمام وقت پیشنهاد می دهند تا علاوه بر کسب درآمد، بتوانند سرگرم کاری باشند.  


چه محدودیت هایی برای کار کردن بازنشستگان وجود دارد؟

همانطور که میدانید، هر چه سن بیشتر می شود، توانایی های جسمی کاهش می یابد. به طو مثال شما که 40 ساله دارید در حرفه ای کار می کنید، قطعا از یک فرد 20 ساله توانایی جسمی کمتری دارید و زودتر خسته می شوید. پس یک محدویت به حساب می آید. اما در مقابل شما یک گنجینه ای از تجارب کاری دارید که می تواند این کمبود قوا را جبران کند. چه انسان های موفقی که در میانسالی بزرگترین مــوفقیت در زندگی خود را به ثبت رسانده اند. شما می توانید به جای کار کردن به صورت تمام وقت، آن را به صورت پاره وقت انجام دهید.

بهتر است سن را به عنوان محدودیت در نظر نگیرید و برای هدف هایتان تلاش کنید. این محدودیت ها همه در ذهن شماست و می توانید آن ها را با استفاده از تکنیک های مختلف از جمله تجــسم خلاق، به طور کامل از بین ببرید. یادتان نرود هیچ لذتی بزرگتر از عبور از سختی ها و ساختن آرزوهای جدید و ورود به مرحله بعدی وجود ندارد.  


نکاتی که باید هنگام انتخاب شغل بعد از بازنشستگی

بهتر است چند نکته مهم را هنگام انتخاب کردن شغل بعد از بازنشستگی در نظر داشته باشید. این نکات به شما کمک بسیار شایانی در تصمیم گیری می کنند پس بهتر است از آنها غافل نشوید.


بلافاصله بعد از بازنشستگی فورا به سراغ شغل بعدی نروید

معمولا افراد بعد از بانشسته شدن دچار افــسردگی بعد از بازنشستگی می شوند و یا تلاش می کنند به هر نحوی کار قبلی خود را ادامه دهند و یا به دنبال کار جدید می گردند. بهتر است بدانید که هر تغییری که در زندگی ایجاد می شود به دنبالش اتفاقات جدیدتری را به همراه دارد و الزام است برای تصمیم های مهم زندگی تان، به خوبی فکر کنید. در واقع باید فرصت فکر کردن به خودتان بدهید. به عمری که تابحال گذشته فکر کنید و بیندیشید که برای بهتر سپری کردن باقی آن بهتر است چه راهی را ادامه دهید. اینگونه می توانید بهتر تصمیم بگیرید و شغل مناسب خود را پیدا کنید. 


می توانید سرگرمی های خود را به عنوان شغل دنبال کنید

سرگرمی که شما در کنار شغلتان انجام می دهید و دست از آن برنداشته اید، نشان دهنده استعداد و پیشرفت شما در آن کار است. پس می توانید به طور جدی تری به آن فکر کنید. مثلا ممکن است به بافتنی یا ساخت بدلیجات علاقه داشته باشید. همینطور سرگرمی های دیگر مثل آموزش به کودکان، موسیقی، نقاشی، نگه داری حیوانات، پرورش گیاهان و ....

با حرفه ای شدن در زمینه هایی که علاقه دارید، می توانید علاوه بر دنبال کردن مهارت هایتان، کسب درآمد هم داشته باشید.

پیشنهادهای شغل بعد از بازنشستگی

پیشنهادات زیر را بررسی کنید و با توجه به تجربیات و علاقه های خود تصمیم خود را بگیرید.

1- ادامه دادن شغل قبلی

اولین تصمیمی که ممکن است بعد از بازنشسته شدن بگیرید، این است که شغل قبلی خود را ادامه دهید. این تصمیم می تواند به اجبار خودتان باشد و یا کارفرمای شما این پیشنهاد را به شما بدهد؛ اما لازم است مطالبات لازم را در نظر بگیرید تا برای شما مشکلی از لحاظ حقوق بازنشستگی و دیگر مسائل پیش نیاید. توصیه ما به شما این است که اگر علاقه ای به ادامه دادن کار قبلی خود ندارید، بهترین فرصت است که آن را رها کنید و به کارهایی که علاقه دارید و تاکنون فرصت نشده که به آنها بپردازید، برسید. بازگشت به کار قبلی، بی شباهت با بازگشت به کار بعد از اخراج نیست، پس طبیعتا با مشکلاتی هم رو بروست.


2- کارآفرینی بهترین شغل بعد از بازنشستگی

افراد از سنین جوانی به بعد تمایل دارند برای خود کار کنند و به اصطلاح "زیر دست کسی نباشند" ؛ اما شرایط، کمبودها محدودیت ها، ترس و .. باعث می شود به همان شغل کارمندی خود ادامه دهند. افرادی که نتوانستند محدودیت های ذهن خود را کنار بگذارند، تا میانسالی و چه بسا تا آخر عمر با همان شیوه زندگی می کنند و طلب درخواست زندگی بهتر را به گور می برند. در واقع این افراد دچار بیماری تــرس از تغییر هستند. اگر شما بازنشسته شده اید و حس می کنید اکنون دیگر هیچ مسئله ای نمی تواند مانع شروع کسب و کار خودتان شود، بروید و یک کارآفرین شوید. شما از هر مهارت کوچکی که دارید می توانید برای شروع فعالیت خود استفاده کنید.

یادتان باشد که بهتر است از عواقب آن نترسید؛ زیرا روبه رو شدن با ترس ها و آرزوهای بزرگتر ساختن است که به زندگی لذت می بخشد. پس برنامه ریزی کنید و حرفه خودتان را آغاز کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است در ابتدای کار کمی برایتان سخت شود اما نتیجه بسیار شگفت انگیز است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سالــمندی موفق کلیک کنید.


3- وبلاگ نویسی

اگر شما به نویسندگی علاقه و در حوزه ی خاصی آگاهی دارید و همچنین مهارت نــوشتن را به خوبی می دانید، می توانید سراغ وبلاگ نویسی بروید. وبلاگ نویسی به شما اجازه می دهد تا اندیشه هایتان را با دیگران تقسیم کنید و آنچه را که ارزشمند دانسته اید، به دیگران منتقل کنید. کار اینگونه است که شما به طور مستمر مقاله هایی با عناوین جذاب می نویسید؛ سپس آنها را در سایت هایی که جذب وبلاگ نویس می کنند و یا وبلاگی که خودتان طراحی کرده اید، می گذارید.

اگر توانایی طراحی وبلاگ شخصی داشتید، می توانید با عضویت در بعضی سایت ها و درج آگهی، کسب درآمد کنید. به ازای هر بازدیدکننده ای که از طرف سایت شما به آن آگهی سر می زند، یک مبلغ مشخصی به شما داده می شود. پیشنهاد ما به شما این است که با فعالیت در فضای مجازی و قرار دادن لینک سایت در بایو، بازدید سایت خود را تا حد زیادی بالا ببرید. پس از تغییر شغل با چالش های جدیدی روبرو خواهید شد که البته این می توان برای شما جذاب هم باشد.


4-خدمات مشتریان به صورت آنلاین

بسیاری از مراکز خرید یا موسسات و شرکت های مختلف برای پاسخدهی به مشتریان نیاز دارند تا با یک منشی به صورت تلفنی یا آنلاین در تماس باشند تا بتوانند آن ها را به درستی راهنمایی کنند و در دسترس باشند. اگر روابــط اجتماعی و عمومی بالایی دارید این شغل را فراموش نکنید.


5- پشتیبانی

شرکت های زیادی وجود دارند که برای دوره های آموزشی خود و ارائه آن به مردم نیاز به یک پشتیبان دارند. پشتیبان می تواند مشکلاتی که ممکن است در حیطه بسترهای آموزشی، پرداخت های درگاهی و ... پیش بیاید را حل کند. بعضی شرکت ها به صورت تمام وقت و بعضی دیگر به صورت پاره وقت جذب پشتیبان می کنند. اگر تعاملات با مردم را دوست دارید و راز ارتبــاط مــوفق را می دانید و همچنین تجربه کار کردن در بسترهای مشخص شده را دارید، حتما به شما پیشنهاد می کنیم که این شغل را در نظر بگیرید.


6- ادمین اینستاگرام

این روزها فضای مجازی به خصوص اینستاگرام، حرف اول را در زمینه کسب و کار و فروش محصولات به صورت آنلاین می زند. شما می توانید برای فروش محصولاتی که می توانید ارائه دهید یک پیج کاری بزنید و ادمین آن پیج شوید. همینطور می توانید به عنوان ادمین در یک شرکت استخدام شوید. تنها کاری که لازم است یک ادمین انجام دهد پاسخدهی به دایرکت ها و کامنت های مردم است. او لازم است از الگوریتم های اینستاگرام باخبر باشد و بتواند پیج را به بهترین شکل ممکن اداره کند.

بسیاری از کلاهبرداران با نشر یک آگهی نیاز به ادمین سعی می کنند با پیشنهاد یک درآمد بسیار بالا، مبلغی از شما دریافت کنند تا بتوانید شروع به کار کنید. بسیار مراقب باشید تا گول این کلاهبرداران را نخورید. سعی کنید با شرکت های شناخته شده به صورت حضوری قرارداد ببندید. مطالعه مقاله چگونه یک پیــشنهاد شغلی را ارزیابی کنیم می تواند در این زمینه برای شما مفید باشد.


7- حسابداری

اگر با اعداد و آمار رابطه خوبی دارید می توانید سراغ حسابداری بروید. حسابداری تنها نیاز به یک کامپیوتر و یک نرم افزار دارد که شما باید کار کردن با آنها را بلد باشید و در کنار ساده بودن، دقت و ظرافت زیادی را می طلبد. شما برای شروع کار می توانید به عنوان حسابدار در شرکت حضور داشته باشید و یا بعد از آموزش دیدن به صورت پاره وقت با شرکت هایی که به صورت دورکاری هم قرار داد می بندند، همکاری کنید. سعی کنید کاری انجام دهید که در پی آن رضــایت شغلی برای شما وجود داشته باشد و احساس خوشایندی را به شما القاء نماید.


8- معلم خصوصی یا مشاور مدرسه

شما تاکنون تجارب زیادی را در حوزه های مختلف کسب و کار داشته اید. قطعا درس هایی وجود دارندد که شما انها را بلد هستید و به افراد کوچکتر از خود نیز آنها را آموزش داده اید. در نتیجه می توانید به عنوان یک معلم خصوصی در یک زمینه خاص شروع به فعالیت کنید و به صورت پاره وقت درآمد خود را داشته باشید.

بسیاری از مدارس از افراد بازنشسته برای جذب مشاور کمک می گیرند زیرا می توانند تجارب زیادی را در اختیار دانش آموزان قرار دهند. اگر می توانید فضای مدرسه را بپدیرید و با کودکان رابطه خوبی دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که یک مشاور آموزشی و یا تربیتی باشید.


9- راننده آژانس رایج ترین شغل بعد از بازنشستگی

تعداد افرادی که به عنوان راننده آژانس مشغول به کار هستند کم نیست. چه بسا جوانانی که با مدرک های معتبر دانشکاهی تصمیم گرفته اند از طریق راننده آژانس کسب درآمد کنند. اپلیکیشن های مربوط به این شغل شامل اسنپ، تپسی، ماکسیم و ... در حال حاضر می توانند به شما کمک کنند تا شروع به کار کنید.


10- دوره آنلاین آموزشی

شما می توانید دوره هایی تعریف کنید و مطالبی را که خودتان در آن مهارت دارید را به صورت آنلاین به مردم آموزش دهید. این آموزش ها می تواند در بستر سایت هایی باشد که از شما مبلغی را دریافت کرده سپس دوره های شما را تبلیغ می کنند و به نمایش می گذارند. همچنین می تواند در وبلاگ خودتان باشد و یا به صورت پک به فروش برسانید. اگر در حرفه ای که مشغول هستید خودتان را بسیار مجرب نشان دهید و خاص باشید، قطعا افراد زیادی هستند که تمایل داشته باشند دوره آموزشی شما را تهیه کنند. یادتان باشد طوری سازمان دهی کنید که از شما سواستفاده و یا نشر غیر قانونی نشود. شناخت کامل زمینه همکاری می تواند در کاهــش استرس شغلی بسیار موثر باشد.


11-شغل بعد از بازنشستگی |بلاگری

همانطور که میدانید،

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع