2 سال پیش / خواندن دقیقه

ازدواج با خانواده پرجمعیت و معایب و مزایای آن |ویژگی های مثبت ازدواج با خانواده پر جمعیت

ازدواج با خانواده پرجمعیت و معایب و مزایای آن |ویژگی های مثبت ازدواج با خانواده پر جمعیت

آیا تا کنون به ازدواج با خانواده پر جمعیت فکر کرده اید؟ ازدواج معقوله ای است که عشق، احساس مسئولیت  و درک متقابل از یکدیگر، در آن بسیار حائز اهمیت است؛ اما موضوع دیگری که اهمیت دارد و ممکن است زیاد به آن توجه نشود، خانواده است. خانواده به شدت در فرهنگ، عقاید و شکل گیری شخصیت هر فرد موثر است و نباید آن را دست کم گرفت. خانواده ها بر دو نوع هستند: پرجمعیت و کم جمعیت. شما برای تصمیم گیری در مورد ازدواج با هر یک از این خانواده ها، نیاز است اطلاعات کافی در مورد هر کدام و مزایا و معایب ازدواج با آنها را بدانید. ما تمامی مواردی را که به شما کمک می کند تصمیم خود را در رابطه ازدواج با یک خانواده پرجمعیت بگیرید، آورده ایم.


 

ازدواج با خانواده پرجمعیت

در جامعه امروزی، به خانواده ای که بیشتر از 2 فرزند داشته باشد، خانواده پر جمعیت می گوییم. می تواند 3 نفر باشد یا 30 نفر و یا بیشتر. ازدواج با خانواده پر جمعیت می تواند برای شما مزایا و در مقابل معایبی داشته باشد که  در این مقاله آن ها به طور جداگانه و از زوایای مختلف بررسی می شوند. شناخت ویژگی های مثبت و منفی یک خانواده پر جمعیت می تواند شما را سریع تر هدایت کند.

اینفوگرافیک ازدواج با خانواده پرجمعیت و معایب و مزایای آن

 ازدواج با خانواده پرجمعیت و معایب و مزایای آن |ویژگی های مثبت ازدواج با خانواده پر جمعیت

ویژگی های مثبت ازدواج با خانواده پر جمعیت

معمولا فرزندانی که از خانوده کم جمعیت هستند، تمایل دارند با خانواده ای پرجمعیت وصلت کنند تا زندگی آن ها از تنهایی و فردگرایی فاصله بگیرد؛ اما ویژگی های مثبتی که یک خانواده پرجمعیت دارد، هر خانواده ای را ترغیب به ارتباطات بیشتر با آنها می کند. در این مقاله سعی شده است ویژگی های خانواده پر جمعیت از رویکردهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... بررسی شود. 

1- ازدواح با خانواده پر جمعیت از دیدگاه اقتصادی

فرزندان در خانواده های پرجمعیت یاد می گیرند بر توانایی های خود متکی باشند و حس تمایل به برتری نسبت به سایر اعضای خانواده، سبب پیشرفت پشمگیری در آینده کاری آن ها می شود. آنها از توانایی مدیریت مالی و سود در کسب و کار نیز برخوردارند و می توانند در سیاست بسیار رشد کنند. د

2-  ازدواج با خانواده پر جمعیت از دیدگاه فرهنگی

خانواده های پر جمعیت معمولا از فرهنگ بالایی برخوردارند و از ارزش ها و چارچوب های مشخص شده ای پیروی می کنند. پدر و مادر از جایگاه بالایی برخوردار هستند و احترام آنها نزد همه ی فرزندان و اقوام نگه داشته می شود؛ این موضوع می تواند به این علت باشد که در بحث و جدل هایی که میان فرزندان شکل می گیرد، تنها کسی که می تواند فضا را کنترل و روابط را مستحکم کند، سرپرست خانواده است.

3- ازدواج با خانواده پر جمعیت از دیدگاه شخصیتی

فرزندانی که در خانواده های پرجمعیت به دنیا می آيند، عادت به تن پروری ندارند؛ به خصوص فرزندان بزرگتر خانواده زیرا در زندگی روزمره، سختی های بیشتری را تحمل می کنند و سعی بر این دارند که از خواهر/برادر کوچک تر خود نیز مراقبت کنند تا هنگام رو به رو شدن با یک مشکل بزرگ، دچار شگفتی نشوند.
ممکن است خیلی به روی خودشان نیاورند ولی دلبستگی عمیقی به یکدیگر دارند و نمی توانند نسبت به حساسیت هایی که در خانواده ایجاد می شود، بی تفاوت باشند. در یک خانواده پرجمعیت، فرصت های یادگیری زیادی وجود دارد و از آنجایی که ممکن است نیازهایی که دارند، نتواند به راحتی در دسترس آنها قرار گیرد و مجبور هستند برایش تلاش و صبر کنند، از نظر تربیت عقلی رشد می کنند و ظرفیت پذیرش چالش های بیشتری در جامعه دارند.

ویژگی های منفی خانواده پرجمعیت

در یک خانواده پر جمعیت، فرزندان وظیفه دارند خودشان را مسئول مسئولیت های خویش بدانند و از پدر و مادر توقعی نداشته باشند. در کنار استقلالی که به فرزندان می دهند، تعصب و سخت گیری های شاید بی مورد را کنار نمی گذارند و به دلیل اینه تعداد فرزندان بالاست.
در این خانواده ها مدیریت همگی آنها سخت تر می شود و آنگونه که باید، کمبودهای فرزندان مورد توجه قرار نمی گیرد پس معمولا عقده های بیشتری از نظر اقتصادی و توجه در این فرزندان شکل می گیرد. در خانواده های پرجمعیتی که اختلاف سنی بین والدین و فرزندان و همینطور فرزندان با یکدیگر بیشتر است، درک متقابل کاهش می یابد؛ بنابراین سعی می کنند با افراد غریبه تعاملات بیشتری داشته اشند که این موضوع ممکن است به ضرر فرزندان تمام شود زیرا به هر کسی نباید اعتماد کرد.  

مزایا ازدواج با خانواده پر جمعیت

یکی از مزایای مثبت ازدواج با یک خانواده پرجمعیت این است که وقتی شما وارد آن خانواده می شوید، انگار وارد خانواده خودتان شدید زیرا تا جایی که بتوانند، سعی می کنند از شما حمایت کنند. همچنین شما به عنوان یک تازه وارد، می توانید از مشورت با آنها در موارد گوناگون کمک بگیرید و با هر کدام از اعضا که احساس صمیمیت بیشتری نسبت به او داشتید، دوست شوید.
یک خانواده پر جمعیت می تواند خلاءهای عاطفی شما را پر کند و نقش موثری در بهبود روابط شما با دیگران و همچنین پیشرفت شما در زمینه های مختلف دارد. از دیگر مزایا، می توان به شخصیت شکل گرفته خود افراد اشاره کرد که در بخش ویژگی های مثبت خانواده پرجمعیت از دیدگاه شخصیتی به طور مفصل به آن ها پرداختیم. اما باز هم به طور جداگانه تر به ازدواج با دختر/پسر یک خانواده پرجمعیت پرداخته ایم. 

ازدواج با دختر خانواده پرجمعیت

دختری که در یک خانواده پر جمعیت رشد کرده است، دختری مستقل، قوی، آماده رو به رو شدن با مشکلات جامعه و در یک کلام "زن زندگی" است؛ زیرا با چالش های کوچک و بزرگی دست و پنجه نرم کرده و چیزهای زیادی را از والدین یا خواهر و برادر بزرگتر خودش آموخته؛ یا حتی خودش مجبور شده است فرزندان کوچک تر خود را با بعضی از چالش ها آشنا کند. او یاد گرفته است مشکلات عاطفی خود را از دیدگاه بالاتری بسنجد و غیرمنطقی یا بچگانه رفتار نکند. همچنین می تواند مدیریت حساب های مالی شما را نیز بهتر از خودتان مدیریت کند و به شما کمک کند تا رویاهای خود را سریعتر عملی کنید.

ازدواج با پسر خانواده پر جمعیت

پسر یک خانواده جمعیت معمولا با تجربه است و می تواند شما را در خیلی از زمینه ها راهنمایی کند. توقعات زیادی از خود و زندگی دارد و برای خواسته هایش می جنگد. معمولا تکیه گاه های خوبی برای خواهرانشان بوده اند و ممکن است بعد از ازدواج حسادت های خواهر شوهر به چشم بیاید اما نگران نباشید و بدانید که شما اگر بخواهید می توانید کنترل همسرتان را به دست بگیرید زیرا معمولا از جمع های خانوادگی گریزان هستند و بودن در کنار همسر وآرامش زندگی زناشویی را به هر چیزی ترجیح می دهند.  

معایب ازدواج با خانواده پرجمعیت

هر پدیده ای، علاوه بر امتیازات و نقاط قوت، مشکلات و نقاط ضعفی نیز دارد. ازدواج با خانواده های پرجمعیت علاوه بر امتیازات گفته شده معایبی هم دارد که اشاره خواهد شد.

1- دورهمی های خانوادگی

یکی از مواردی که در ازدواج با خانواده ی پرجمعیت لازم است در نظر بگیرید این است که احتمالا مهمانی های خانوادگی زیادی برگزار شود و شما مجبور باشید در ماه، رفت و آمدهای متعددی داشته باشید. اگر با این موضوع مشکلی ندارید و علاقه مند به شلوغی هستید، می توانید خیلی راحت از پس این موارد بربیاید اما اگر درونگرا باشید، از نظر روانی به هم می ریزید و در نتیجه اختلافات خانوادگی برایتان به وجود می آید.  

2- انتشار اخبار

هر خبری که با یکی از اعضای فامیل مطرح می کنید، امکان اینکه کل فامیل از آن باخبر شوند به شدت بالاست. پس بهتر است مراقب حرف هایتان و اینکه با چه کسی بازگو می کنید باشید.

3- لیست دعوت مراسمات

هر مراسمی که بخواهید دعوت کنید، لیست بلندی از فامیل دارید که باید دعوتشان کنید. در موارد این چنینی، پیشنهاد من به شما یک سفر جذاب دو نفره است تا جشن و سرور در میان اقوام

4- توجه به نیازها

مسئله واجب تری که باید به آن بپردازیم، این است که تمرکز و توجه زیادی به خواسته های شما از طرف فامیل همسر نمی شود و تا حدودی بی تفاوت رفتار می کنند . این موضوع به این معنی نیست که برایشان اهمیت ندارد و تا جایی که بتوانند سعی می کنند شما را راهنمایی کنند اما تاکید آنها بر این است که خودتان از پس مشکلاتتان برآیید؛ به خصوص در خانواده هایی که پدر و مادر اختلاف سنی بیشتری با شما دارند.
گاهی خواهر و برادر بزرگتر سعی می کنند خود را دخیل کنند و شاید کمی به بار مشکلاتتان نیز بیافزایند. استرس های مالی و اقتصادی را درک خواهید کرد و در بعضی مسائل مربوط به اعتقادات و فرهنگ، با چالش هایی روبه رو خواهید شد. تمامی این موارد می تواند تا حد زیادی رفع و رجوع شود اگر همسر خودساخته و پشتیبانی داشته باشید و خودتان توانایی مدیریت و کنترل زندگی زناشویی را داشته باشید.

تفاوت خانواده پرجمعیت و کم جمعیت

خانواده های پرجمعیت و کم جمعیت هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. این ویژگی ها شامل ویژگی های رفتاری در فرزندان، سطح اقتصادی و فرهنگی است. در این مقاله به طور خلاصه بررسی شد.

خانواده های کم جمعیت

در خانواده های کم جمعیت فردگرایی یا ایندیویجوالیسم غالب است و کمبودهای عاطفی و وابستگی های عمیق بین والدین و فرزندان یافت می شود. خانواده های کم جمعیت اکثرا فرزندان خود را انقدر لوس بار می آورند که آنها طاقت هیچ مسئله پیش بین نشده ای را ندارند اما استثنا همیشه وجود دارد.
فرزندان کم جمعیت یا تک فرزند، دوستانی را انتخاب می کنند که بتوانند جای خواهر/ برادر نداشته شان را پر کند. دختر و پسران تک فرزند با اینکه ممکن است از شرایط اقتصادی بهتری برخوردار باشند اما از برخی جنبه های روان شناختی، دچار کمبود هستند. معمولا در خانواده های دو نفره، استحکام بین افراد از شدت بیشتری برخوردار است و اگر جنس مخالف هم باشند؛ می توانند نقش مکمل را برای هم اجرا کنند و به یکدیگر کمک های زیادی کنند. 

خانواده های پرجمعیت 

در خانواده های پر جمعیت محدودیت های مالی بیشتری دیده می شود  و هر کس اجازه دارد به مقدار مشخصی ماهیانه یا پول تو جیبی از پدر دریافت کند اما در خانواده های کم جمعیت محدودیت ها بسیار کمتر است. در خانواده های پرجمعیت، والدین اصرار بیشتری به ازدواج بیشتری دارند؛ این موضوع می تواند به علت کمتر شدن فشار اقتصادی یا علاقه زیاد به دیدن نوه و نتیجه و ... باشد. اما در خانواده های کم جمعیت، والدین سخت تر دل می کنند چون دردانه های خود را بسیار قدر می دانند.

ازدواج با خانواده پرجمعیت بهتر است یا کم جمعیت

بهتر است شما برای تصمیم گیری، ویژگی های خانواده ها را طبق آنچه که برایتان آوردیم، بررسی کنید و ببینید کدام یک بیشتر به تیپ شخصیتی شما می خورد. آیا از شلوغی و با مردمان بودن لذت می برید یا تنهایی را ترجیح می دهید. البته هر خانواده ای ویژگی های خاص خودش را دارد و استثنا نیز وجود دارد اما به طور کل، میل بیشتری به ازدواج با خانواده های پرجمعیت در افراد دیده می شود.  

سخن آخر

ما به شما توصیه می کنیم قبل از فکر کردن در مورد خانواده شخصی که می خواهید با او ازدواج کنید، درباره خود فرد اطلاعات کسب کنید و ببینید آیا این فرد می تواند شما را خوشبخت کند؟ آیا همان فرد ایده ال در ذهن شماست و آیا در هر شرایطی می توانید با او تعاملات مثبت داشته باشید یا خیر. سپس، از آنجایی که خانواده تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت هر فرد دارد، باید به فرهنگ، عقاید و شیوه رفتار کردن آنها در منزل و در محیط بیرون توجه کنید و تحقیقات را جدی بگیرید. سپس به این موضوع فکر کنید که آیا پرجمعیت یا کم جمعیت بودن این خانواده می تواند نقش مهمی در زندگی من داشته باشد یا خیر.
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع