2 سال پیش / خواندن دقیقه

با شوهر خسیس چه کنیم؟ مشکلات زندگی با مرد خسیس و راه نجات از آن چیست؟ +اینفوگرافیک

با شوهر خسیس چه کنیم؟ مشکلات زندگی با مرد خسیس و راه نجات از آن چیست؟ +اینفوگرافیک

با شوهر خسیس چه کنیم ؟ چگونه برای تامین هزینه های زندگی از او پول طلب کنیم ؟ چرا باید مدام بر سر مسائل مالی با او مشاجره کنیم ؟ این سوالات و صدها سوال مشابه دیگر در ذهن زنانی که شوهران خسیسی دارند، موج می زند. مطمئنا زندگی در کنار کسی که در مورد مسائل مالی خساست به خرج می دهد دشوار است. کسانی که به خسیس بودن متهم می شوند، خود را از این صفت مبری می دانند. آن ها اعتقاد دارند که مدیریت مالی آنان بیشتر از بقیه است و خساست خود را نوعی صرفه جویی وآینده نگری تعبیر می کنند. اما لازم است که خسیس بودن و خساست را از دیدگاه روانشناختی مورد بررسی قرار دهیم. 


معنای صرفه جویی و خساست

صرفه جویی و خساست دو واژه کاملا دور از هم  هستند. اما در ظاهر، شاید بسیاری این دو را عملکردی شبیه به هم بدانند. با کمی دقت می توان تفاوت های بیشمار این دو را تشخیص داد.در ابتدا لازم است معنای این دو واژه را در فرهنگ فارسی بدانیم .صرفه جویی در فرهنگ فارسی به عنوان اندازه و حد نگه داشتن در خرج کردن معنی شده است. در واقع در صرفه جویی فرد دقت می کند که اسراف نشود و همه چیز به اندازه مصرف شود. اما خسیس بودن و خساست  به تنگ نظری، ناخن خشکی و فرومایگی معنا شده است. حالا به تفاوت های عملی این دو ویژگی پرداخته می شود.

اینفوگرافیک با شوهر خسیس چه کنیم؟

 با شوهر خسیس چه کنیم؟ مشکلات زندگی با مرد خسیس و راه نجات از آن چیست؟ +اینفوگرافیک

تفاوت عملی صرفه جویی و خساست

1ــ فرد صرفه جو، انسان آینده نگری است که برای روزهای پیشرو برنامه ریزی می کند و در زمان لازم از اندوخته هایش نهایت استفاده را می برد. اما افراد خسیس اصولا چنین دیدگاهی ندارند. آن ها هرگز نمی توانند از داشته های خود بگذرند.
2ــ افراد صرفه جو دیدگاه مثبتی دارند. آن ها به این می اندیشند که امروز کمتر هزینه کنند تا فردایی آسوده تر داشته باشند و یا برای " روز مبادا " دست پـُـر باشند. اما فرد خسیس هیچ روزِ مبادایی ندارد. او فقط به فکر اندوختن و جمع کردن دارایی و ثروت است.
3ــ فرد صرفه جو به راحتی ممکن است برای دیگران دست و دلبازی کرده و هزینه کند.اما این رفتار از یک فرد خسیس محال است که سر بزند.اوهیچ گاه به افراد نیازمند و کسانی که از او درخواست کمک مالی می کنند، روی خوش نشان نمی دهد.
4ــ صرفه جویی یک ویژگی پسندیده و سفارش شده در ادیان و اخلاق است. اما خساست و خسیس بودن یک خصلت نکوهیده و زشت به شمار می رود که هیچ دین و مذهب و جامعه ای آن را نمی پسندد. زیرا صرفه جویی ریشه در بینش و آگاهی انسانی دارد اما خساست عشق ورزیدن به مادیات است. به گونه ای که تمام اخلاقیات و خصائص انسانی را نقض کرده و زیر پا می گذارد.  

با شوهر خسیس چه کنیم؟ آیا خساست نوعی اختلال روانی است؟

خساست نوعی تنگ نظری در نحوه خرج کردن و استفاده از منابع مالی در امور زندگی است. حتی فراتر از آن دیده می شود که فرد خسیس از لحاظ هیجانات و ابراز کردن احساسات نیز خسّت دارد. در واقع خسیس بودن یک نوع اختلال روانی و شخصیتی محسوب می شود. بنابراین لازم است از لحاظ روان شناختی از این ویژگی کمی بیشتر بدانیم. 

1-شک و بدبینی نسبت به اطرافیان

افراد خسیس نسبت به دیگران شک و بدبینی دارند. آنها همیشه در توهم این هستند که سایرین برای دارایی و ثروت آن ها نقشه کشیده اند و قصد به تاراج بردن اموال آن ها را دارند. از نزدیک شدن افراد به خودشان عصبانی و نگران می شوند. اگر کسی بخواهد با آن ها معاشرت کند، به چشم یک دشمن به او نگاه می کنند. 

2-اختلالات افسردگی و وسواس فکری

در بیشتر مواقع در بررسی روانشناسی افراد خسیس، نوعی اختلال افسردگی و وسواس فکری در این افراد مشهود است. افسردگی یک بیماری روانی بسیار وسیعی است که نمودهای ظاهری متفاوتی دارد. افسردگی می تواند ریشه بسیاری از اختلالات رفتاری باشد. همچنین وسواس فکری که مجموعه ای از فکرهای مزاحم و فشارهای عصبی است و فرد را دچار تنش های روانی کرده و منجر به رفتارهای غیر منطقی در او می شود. همچنین می تواند به رفتارهای وسواس گونه در خرج کردن پول و یا وسواس در ابراز بعضی رفتارهای نابهنجار باشد. 

3-انزوا و دوری کردن از انسان ها

بسیاری از افراد خسیس در تنهایی و انزوا زندگی می کنند. شاید در نگاه اول چنین به نظر آید که آنان برای فرار کردن از هزینه های معاشرت با دوستان و اقوام تنهایی را ترجیح می دهند. اما تنها دلیل انزوای افراد خسیس این نیست. اصولا آن ها در برقراری روابط اجتماعی نیز دچار مشکل هستند. در افکار آن ها لبخند زدن هم هزینه دارد. به همین دلیل به مرور زمان دچار اشکال در ایجاد ارتباط با انسان ها می شوند.

4-مشکلات زندگی با شوهر خسیس

قطعا چالش بزرگی بر سر راه زنانی که همسران خسیسی دارند، وجود دارد. آنچه مسلم است این است که ؛برای زندگی و رفاه نسبی باید هزینه کرد. اما شوهران خسیس با فشار زیادی که بر خانواده خود تحمیل می کنند، در شرایطی سخت به نیازهای اولیه آن ها پاسخ می دهند و بسیاری از نیازهای شخصی را، هزینه های اضافی و بی دلیل می دانند و برای تامین چنین هزینه هایی در مقابل خواسته خانواده مقاومت می کنند. از جمله مشکلاتی که زنان با شوهر خسیس خود دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
  • مشاجره های طولانی برای هزینه های زندگی
  • عدم تامین نیازهای مادی و بعضا معنوی زنان
  •  عدم معاشرت با اقوام و دوستان و انزوای اجباری زنان
  •  احساس بی ارزش بودن در کنار شوهر خسیس
  •  افسردگی و ناامیدی نسبت به آینده
  •  شکایت فرزندان از نحوه مدیریت مالی و تامین نیازهایشان
  •  اضطراب و نگرانی زنان  در مواقعی که نیازمند پول هستند
  •  عدم تحقق آرزوها و رفاه نسبی
  • عدم صمیمیت میان زن و شوهر خسیس یا دوست پسر خسیس
این مشکلات گاهی تا حدی می رسد که به طلاق به خاطر خساست می انجامد.  

 آیا خساست قابل درمان است ؟

همانطور که اشاره شد، خسیس بودن یک نوع اختلال روانی به شمار می آید. چنین افرادی عموما از مشکلات روانی دیگری هم رنج می برند. اما حاضر نیستند برای درمان و اصلاح رفتارهای آزاردهنده خود اقدامی بکنند. در بعضی از مواقع زمانی که با انتقادات شدید خانواده و اطرافیان روبرو می شوند، به شدت واکنش نشان می دهند و دیگران را متهم به کم عقلی و ولخرجی می کنند. همسران خود را سرزنش می کنند که ارزش پول را نمی دانند. پیوسته سخنان منفی برزبان می آورند و باعث نگرانی خانواده خود می شوند که اگر بخواهند پول زیادی خرج کنند و تمام خواسته هایشان را تامین کنند، به بدبختی و فلاکت و وضعیت اسفبار گدایی خواهند رسید.
آن ها خودشان را انسان های عاقل و با مناعت طبع و قانع معرفی می کنند و از خانواده خود می خواهند که آن ها را الگوی رفتاری خود برگزینند و سعی کنند مانند آن ها باشند.مسلما با چنین افکاری نمی توان جنگید.
خانواده افراد خسیس معمولا از او دوری می کنند و تلاش می کنند که خود نیازهایشان را تامین کنند. درمان افراد خسیس زمانی میسر خواهد بود که خود آن ها نسبت به رفتارهای آزاردهنده و رنج آورشان آگاه شوند و بخواهند که تغییر کنند. این اختلال روانی، درمان و داروی خاصی ندارد. بلکه انبوهی از افکار عذاب آور است که باید از ذهن دور ریخته شود.

با شوهر خسیس چه کنیم ؟ روان درمانی افراد خسیس

یکی از بهترین راهکارهای کنترل رفتار و افکار تشدید کننده خساست در انسان ها، روان درمانی است. تکنیک های روانشناسی می توانند به افراد کمک کنند تا بر افکار پوچ و واهی ناشی از خساست کنترل بیشتری داشته باشند.

1ــ خود آگاهی و کنترل وسواس های فکری و افکار منفی

در مورد خصوصیات افراد خسیس بیان شد که این افراد از خودآگاهی کمتری برخودارند. همچنین وسواس های فکری و افکار منفی نسبت به جریان زندگی و اطرافیان دارند. با تکنیک ها و مشاوره های روانشناسی می توان این افراد را به بینش صحیحی از خود واقعی و اطرافیانشان رساند.

2ــ کمک به تقویت حس بخشندگی و دور ریختن اشیاء بی مصرف

سخاوت و حس بخشندگی در افراد خسیس بسیار ضعیف است. آن ها زمانی که بخواهند چیزی را به کسی ببخشند، مانند این است که تکه ای از بدنشان را از خود جدا می کنند. نمی توانند به راحتی در این مورد تصمیم بگیرند. هر آنچه که در طول زندگی جمع آوری کرده اند، حتی اگر قدیمی و کهنه و بی مصرف هم شده باشد، نمی توانند دور بریزند و دچار تنش می شوند. باید به این افراد کمک کرد تا بتوانند از وسایل قدیمی و بی مصرف دل بکنند و حس بخشندگی را در خود تقویت کنند.

3ــ معاشرت بیشتر با افراد سخاوتمند و آشنا شدن با روحیه شاداب و موفقیت های آنان

در نظر افراد خسیس، دست و دلبازی و حتی خرج کردن متعارف باعث از بین رفتن دارایی و ورشکستگی و فلاکت می شود. آن ها همیشه هراس از دست دادن اموال و پول هایشان را دارند. بنابراین معاشرت با افراد سخاوتمندی که انسان های موفق و متمولی هستند می تواند این ذهنیت اشتباه را از ذهن آن ها پاک کرده و دید مثبتی به آن ها بدهد.  

با شوهر خسیس چه کنیم ؟راهکارهایی عملی برای زندگی با شوهر خسیس

اشاره شد که خساست یک اختلال روانی است و تا زمانی که خود فرد اراده نکند قابل اصلاح و درمان نیست. بنابراین راهکارهای روان درمانی که عنوان شد در صورتی کارساز خواهد بود که فرد برای تغییر در رفتار و افکارش تصمیم جدی بگیرد. اما همیشه به همین سادگی نیست. زنان بسیاری در کنار شوهران خسیس زندگی می کنند و باید برای یک زندگی مسالمت آمیز، راهکارهایی را داشته باشند. بسیاری از زنان پیوسته یان سوال را در ذهن می پرورانند که با شوهر خسیس چه کنیم ؟ در ادامه به چند راهکار عملی اشاره می کنیم.

1ـ با شوهر خسیس چه کنیم ؟  وضع موجود را بپذیرید و از مشاجره دوری  کنید

با این واقعیت کنار بیایید که همسر شما با یک تنش روانی دست و پنجه نرم می کند. او به طور ناگهانی تغییر نخواهد کرد. افکار آزاردهنده و منفی، ذهن او را تسخیر کرده اند. به گونه ای که او را مجبور می کنند تا شرایط را برای عزیزترین افراد زندگی اش سخت و دشوار کند. بنابراین باید بدون مشاجره و ایجاد تنش و با آرامش و به صورت تدریجی در کمتر شدن افکار منفی و خساست به او کمک کنید.

2ـ با شوهر خسیس چه کنیم ؟ او را از هزینه های شخصی خود و فرزندان مطلع کنید

افراد خسیس پیوسته در حال مدیریت مالی هزینه ها هستند. برای هر خرید کوچکی حساب و کتاب مفصلی می کنند. مانند اینکه کدام وسیله را از کدام بازار و فروشگاه خریداری کنند که ارزان تر باشد. یا اینکه کدام هزینه، اضافی است و برای آن پولی پرداخت نکنند.این موارد مشغله ذهنی همیشگی آن هاست. در کل تصور همیشگی شوهران خسیس، این است که بسیاری از هزینه ها اضافی هستند. به همین دلیل از چنین افرادی پول طلب کردن مشکل است. برای آگاهی بیشتر آن ها و اینکه بدانند زن و فرزندانشان چه نیازهای ضروری دارند، همسر خود را در جریان بگذارید و اطلاع دهید. در چنین شرایطی منطقی تر و راحت تر پول پرداخت خواهند کرد.

3ـ با شوهر خسیس چه کنیم ؟ او را از آسیب های روانی تحت شرایط سخت مالی آگاه کنید

سعی کنید مشکلات روانی که برای شما و فرزندان در شرایط سخت مالی  به وجود می آید را برایش تشریح کنید. به او یادآوری کنید که چه آسیب هایی به روابط عاطفی میان شما و او وارد می شود. با مهربانی و به دور از تنش با او صحبت کنید و عوارض رفتارهای رنج آور او را برایش توضیح دهید.

4ـ با شوهر خسیس چه کنیم ؟ از مقایسه زندگی خود با دیگران و انتقادات تند پرهیز کنید

مقایسه زندگی خود با دیگران همیشه نتیجه معکوس می دهد. مردان از مقایسه شدن بیزار هستند. سعی نکنید با انتقادات تند و ایجاد حس حقارت ، شوهر خسیس خود را سخاوتمند و دست و دلباز کنید. انسان های خسیس، افراد سرسخت و لجبازی هستند. همینکه خلاف جریان رودخانه شنا می کنند، نشان از لجبازی و یکدنگی آن ها دارد. به همین دلیل شرایط را از آنچه که هست بدتر نکنید و لجبازی در زندگی زناشویی را ادامه ندهید.
مهارت برخورد درست با او را یاد بگیرید و سعی در تعامل و ارتباط درست و منطقی داشته باشید. مسلما حفظ آرامش در چنین شرایطی سخت و طاقت فرسا است. اما این را بپذیرید که هر کسی با چالش خاصی درزندگی خود مواجه است. چالش شما هم شاید این باشد که یک شوهر خسیس را مدیریت کرده و بهترین عملکرد را در کنار او داشته باشید. از راه صحیح به گفتگو با او بپردازید.

سخن پایانی

برای ارتقاء آگاهی و کسب اطلاعات در زمینه مشکلات خانوادگی بهترین راهکار، استفاده از تکنیک های علم روانشناسی است . در این زمینه بیشتر مطالعه کنید و به خودسازی و بالا بردن کیفیت زندگی زناشوئی خود تلاش کنید.برای پاسخگویی به این سوال متداول بانوان " با شوهر خسیس چه کنیم؟  "مرکز مشاوره حامی هنر زندگی، با مشاورانی مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات روان درمانی و روانشناسی در این مورد و دیگر زمینه های خانوادگی و زناشوئی است.
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع