در این مقاله در نظر داریم درباره تغذیه کودکان مخصوصا تغذیه با شیر سویا و نکاتی که باید در هنگام خرید شیر سویا برای فرزند دلبندتان دقت کنید را اشاره خواهیم کرد و به سولات شما به صورت علمی پاسخ خواهیم داد پس با مجله کودک شاد همراه ما همراه باشید .
برخی از والدین این سؤال را میپرسند که آیا دادن شیر سویا به کودک یک تا دو سال که شیر گاو نمینوشد و دوست ندارد بد است؟ باید گفت برای برخی از کودکان نوپا، شیر سویا جایگزین قابل قبولی برای شیر گاو است. با این حال، مواردی وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید!
اگر میخواهید به کودکتان شیر سویا بدهید، حتماً شیر سویای کامل بخرید، نه انواع کمچرب یا بدون چربی، زیرا چربی برای رشد مغزی بچههای زیر دو سال مهم است. با این حال اگر فرزند شما زمینهٔ ارثی بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا یا چاقی دارد، پزشک او ممکن است توصیه کنید شیر کمچرب را از سن پایینتری شروع کنید.
همچنین، اطمینان پیدا کنید که شیر سویایی که میخرید با ویتامین A، ویتامین D و کلسیم غنی شده است. بهتر است رژیم غذایی کودک نوپای خود را با سایر غذاهای سرشار از کلسیم یا غنیشده با کلسیم تقویت کنید، زیرا شیر سویا حاوی فیتات است. فیتاتها که به طور طبیعی در غلات کامل، حبوبات و آجیل یافت میشوند، میتوانند جذب کلسیم و سایر مواد معدنی را کاهش دهند.
اگرچه برای مثال یک پاکت شیر سویای غنیشده ممکن است ادعا کند که یک لیوان 236 میلیلیتری از آن حاوی 200 تا 300 میلیگرم کلسیم است، اما مطالعات نشان دادهاند که بدن فقط حدود 75 درصد از آن کلسیم را جذب میکند. پس غذاهای سرشار از کلسیم مانند کلم بروکلی و کلم برگ را در رژیم غذایی کودک جای بدهید.
از آنجا که شیر سویا از گیاه سویا تهیه میشود، اصلاً حاوی ویتامین B12، که فقط در غذاهای حیوانی از جمله شیر گاو یافت میشود نیست. به خاطر داشته باشید اگر فرزندتان به شیر گاو حساسیت داشته باشد، احتمالی 10 تا 14 درصدی وجود دارد که به شیر سویا نیز حساسیت داشته باشد، بنابراین نمیتوانید مطمئن باشید که اگر کودکتان به شیر گاو آلرژی دارد، سویا جایگزین خوبی خواهد بود. اگر فرزندتان طعم شیر سویای ساده را دوست ندارد میتوانید شیر سویای طعمدار بخرید یا خودتان به آن طعمدهنده اضافه کنید.
همچنین، علاوه بر پروتئین، بسیاری از برندهای شیر سویا روی این موضوع که آنها حاوی ایزوفلاونها هستند، تأکید میکنند. ایزوفلاونها، فیتواستروژنهایی (هورمونهایی شبیه استروژن) هستند که در گیاهانی مانند غلات کامل، سیبزمینی، لوبیای خشک و سیب یافت میشوند. هیچ شواهدی وجود ندارد که ایزوفلاونهای موجود در پروتئین سویا که معمولاً در شیر خشک استفاده میشود، اثرات نامطلوبی روی بچهها داشته باشد.