در سراسر جهان، روزانه بیشتر از یک میلیارد ویدیو در یوتیوب مشاهده میشود. جذابیت این برنامه و ویدیوهای موجود در آن به حدی زیاد است که میتواند تا ساعتهای طولانی شما را میخکوب کند.
چگونه از یوتیوب کسب درآمد کنیم؟
در این قسمت به پرسش درآمد از یوتیوب چگونه است؟ پاسخ میدهیم.
۱. یک حساب AdSense بسازید:
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن (push notification) چیست؟
در این قسمت از میزان درآمد از یوتیوب، به بررسی مراحل ساخت حساب AdSense میپردازیم. اولین قدم برای درآمدزایی از یوتیوب، ساخت یک حساب AdSense است. این حساب در حقیقت یک پلتفرم است که دریافتهای شما از یوتیوب به آن واریز میشود.
شما میتوانید با یک اکانت AdSense، از کانالهای مختلفی در یوتیوب کسب درآمد کنید. پس اگر برند شما چند کانال مختلف در یوتیوب دارد و شما قصد درآمدزایی از تمام آنها را دارید، فقط یه یک اکانت AdSense نیاز دارید. برای ساخت این اکانت به آدرس https://www.google.com/adsense/start بروید و روی Sign up now کلیک کنید. بعد از ساخت حساب مربوطه، میتوانید سراغ مراحل بعدی بروید.
۲. در برنامهی YouTube Partner ثبتنام کنید:
یکی از مراحل مهم در آموزش کسب درآمد از یوتیوب، ثبت نام در YouTube Partner Program (YPP) است. ثبت نام در این برنامه، چند شرط مهم دارد:
- شما باید در منطقهای باشید که YYP در آن در دسترس باشد.
- باید بیشتر از ۴ هزار ساعت بازدید معتبر در سال گذشته داشته باشید.
- باید بیشتر از هزار نفر دنبالکننده داشته باشید.
- باید تمام قوانین کسب درآمد در یوتیوب را تأیید کنید.
- باید یک حساب AdSense متصل داشته باشید.
در صورت دارا بودن تمامی شرطهای لازم، میتوانید در YYP ثبت نام کنید. مراحل ثبت نام، در قسمت بعد آمده است:
۱. وارد اکانت یوتیوب خود شوید و از متصل بودن آن به اکانت AdSense اطمینان حاصل کنید.
۲. روی گزینهی YouTube Studio در بالا در سمت راست، کلیک کنید.
۳. اگر در حال حاضر، شرایط لازم را ندارید؛ میتوانید روی گزینهی “Notify me when I’m eligible” کلیک کنید. با این کار به محض اینکه تعداد فالوئرهای شما به بیشتر از هزار نفر و ساعت بازدید شما به ۴ هزار ساعت برسد، ایمیلی برای شما ارسال خواهد شد.
۴. اگر شرایط لازم را دارید، روی Start در کارت Review Partner Program کلیک کنید.
۵. بعد از پذیرفتن شرایط، یک علامت Done به رنگ سبز، روی کارت ظاهر میشود.
بعد از اتمام مراحل بالا، شما در صف بررسی قرار میگیرید. هر زمان که بخواهید میتوانید وضعیت درخواست خود را در این لینک بررسی کنید. بعد از پذیرفته شدن درخواست خود، میتوانید سراغ مراحل بعد بروید.
نکته: اگر درخواست شما رد شد، برای فهمیدن علتهای احتمالی مسئله به این لینک رفته و بعد از ۳۰ روز مجدداً درخواست خود را ارسال کنید.
۳. مخاطبان خود را بشناسید:
در این قسمت از نحوه درآمد از یوتیوب، به بررسی اهمیت شناسایی مخاطبان میپردازیم. ساخت یک استراتژی درآمدزایی قدرتمند در یوتیوب، مستلزم شناخت مخاطبان هدف است. شما باید به این مسئله توجه کنید که مخاطبان شما چه نوع محتوایی را بیشتر دوست دارند و برای دوستان خود ارسال میکنند؛ با این کار احتمال بازدید محتوای شما افزایش مییابد.
یوتیوب هم یک موتور جستجو است. پس باید با آن مثل یک موتور جستجو رفتار کنید. یعنی اینکه بعد از شناسایی شخصیت مخاطبان، از کلمات کلیدی که برای آنها جذابتر است، استفاده کنید.
۴. صفحهی خود را از لحاظ سئو بهینه کنید:
اگر میخواهید به کسب درآمد از یوتیوب برسید، باید حساب یوتیوب خود را بهینهسازی کنید. استراتژیهای زیادی برای این کار وجود دارند که شما با استفاده از آنها میتوانید مخاطبان بیشتری به دست آورده و میزان درآمد از یوتیوب را هم افزایش دهید.
نکته: کلمه کلیدی مورد نظر خود را در عنوان ویدیو قرار دهید؛ توضیحات مربوط به ویدیو را بهینهسازی کنید؛ از کلمات کلیدی محبوب مرتبط با موضوع ویدیو به عنوان تگ استفاده کنید؛ یک تصویر thumbnail آپلود کنید؛ در نهایت برای افزایش بازدید کانال یوتیوب خود از End Screens استفاه کنید.
البته به یاد داشته باشید که کسب درآمد از یوتیوب چندان هم آسان نیست و به صبر و حوصلهی زیادی نیاز دارد. بهینه کردن صفحه از لحاظ SEO، درآمدی برای شما به همراه ندارد؛ اما با این کار بازدید شما افزایش مییابد؛ برند شما به عنوان یک اینفلوئنسر ثبت میشود و در نهایت بینندگان کانال به مشتریان ثابت شما تبدیل میشوند.
۵. روش درآمدزایی از یوتیوب را انتخاب کنید:
در این قسمت از چگونه از یوتیوب کسب درآمد کنیم؟ به بررسی روشهای مختلف درآمدزایی از این برنامه میپردازیم. ۵ مشخصه در یوتیوب وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید در این پلتفرم درآمد کسب کنید:
- درآمد از طریق تبلیغات: با انتخاب این مشخصه، شما از طریق تبلیغات نمایشی، ویدیویی و … درآمد کسب میکنید.
- عضویت در کانال: اعضای کانال برای دسترسی به محتواهای خاص، باید ماهانه حق عضویت بپردازند.
- قفسه کالا (Merchandise Shelf): دنبالکنندگان شما میتواند کالاهای نمایش داده شده در صفحات شما را خریداری کنند.
- Super Chat و Super Stickers: برای اینکه پیام کاربران در چتها هایلایت شود، باید به شما پول بدهند.
- درآمد از یوتیوب پرمیوم: کاربران با پرداخت هزینهی مشخصی، میتوانند به محتواهای پرمیوم دسترسی پیدا کنند. اگر در این برنامه نامنویسی کنید، قسمتی از حق اشتراک به شما تعلق میگیرد.
سه گزینهی تبلیغاتی جداگانه برای درآمدزایی در یوتیوب وجود دارند: تبلیغات TrueView، تبلیغات Video Discovery و In-Stream Ads. نوع گزینهی انتخابی شما به اهداف تبلیغاتی شما بستگی دارد. در هرصورت تبلیغات یکی از مؤثرترین روشها برای برندهای مختلف و اینفلوئنسرها است.
۶. برای اسپانسرهای مختلف، تولید محتوا کنید:
در این قسمت به بررسی درآمدزایی از یوتیوب از طریق تولید محتوا برای اسپانسرهای مختلف میپردازیم. اگر اینفلوئنسر هستید، میتوانید بهراحتی به نام یک محصول یا برند در ویدیو خود اشاره کنید یا اینکه ویدیویی اختصاصی برای محصول یا خدمات یک برند بسازید. مهمترین نکتهی مثبت کسب درآمد از طریق اسپانسر این است که شما مجبور نیستید قسمتی از درآمد خود را به یوتیوب پرداخت کنید.
روشهای مختلف کسب درآمد از یوتیوب:
در این قسمت از میزان درآمد از یوتیوب، به بررسی راههای مختلف کسب درآمد از این برنامه میپردازیم:
۱. تبلیغات TrueView:
- میزان درآمد ماهانه یوتیوب: بین ۲۶۰۰ تا ۴۱۶۰۰ دلار
اگر داستان جالبی برای محصول خود دارید، میتوانید از TrueView استفاده کنید. شما با استفاده از این نوع تبلیغات میتوانید محتوایی با کیفیت بالا و خلاقانه ایجاد کنید. این تبلیغات در کنار ویدیوهای یوتیوب شما به مخاطبان نشان داده میشوند و به دو فرم In-Stream و Discovery وجود دارند.
تبلیغات In-Stream، درست قبل از ویدیو مورد نظر مخاطب پخش میشوند. کاربران بعد از ۵ ثانیه میتوانند این تبلیغات را رد کرده و به تماشای ویدیوی مورد نظر خود بپردازند. مدت زمان این تبلیغات بین ۱۲ ثانیه تا ۶ دقیقه متغییر است.
تبلیغات Discovery در سمت راست ویدیوی مورد نظر، زیر ویدیوی Up Next نشان داده میشوند و ظاهری شبیه به تصویر زیر دارند:
به دلیل زمانی که به این فرمت تبلیغاتی اختصاص داده شده است، بهتر است از آن برای افزایش بازدیدها و آگاهی نسبت به برند خود استفاده کنید. در هر دو فرمت In-Stream و Discovery، پرداخت به ازای هر بازدید انجام میشود. شما به ازای هر بازدید از تبلیغ، نرخ ثابتی به یوتیوب پرداخت میکنید.
۲. تبلیغات Preroll:
در این قسمت از درآمد از یوتیوب چگونه است؟ به بررسی تبلیغات Preroll میپردازیم. مثل تبلیغات In-Stream این تبلیغات هم قبل از پخش ویدیوی مورد نظر، نشان داده میشوند. البته باید بدانید که این تبلیغات را نمیتوان بعد از ۵ ثانیه رد کرد. حداکثر مدت زمان این ویدیوها، ۳۰ ثانیه است. اما یوتیوب اخیراً اعلام کرده است که مدت زمان تبلیغات را به ۱۵ تا ۲۰ ثانیه محدود خواهد کرد.
۳. تبلیغات Bumper:
در این قسمت از آموزش کسب درآمد از یوتیوب، به بررسی تبلیغات Bumper میپردازیم. Bumperها کوتاهترین تبلیغات موجود در این لیست هستند و درست مثل دو تبلیغ بالا، قبل از ویدیوی مورد نظر کاربر نشان داده شده و برای افزایش آگاهی نسبت به یک برند در فواصل بین ویدیوهای طولانی یا پلیلیست یوتیوب پخش میشوند.
تحقیقات نشان دادهاند که ۹۰٪ این تبلیغات با وجود کوتاه بودن، در ذهن بینندگان باقی میمانند. بهتر است از این نوع تبلیغ به عنوان مکمل کمپین تبلیغاتی TrueView استفاده کنید.
شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که چطور عملکرد این فرمتهای تبلیغاتی را پیگیری کنیم؟ بعد از ساخت یک کانال در یوتیوب و آپلود محتوای ویدیویی، شما میتوانید یک اکانت AdWord گوگل بسازید و آن را به کمپین ویدیویی خود متصل کنید. در AdWords، نوع کمپین، فرمت تبلیغاتی، بودجه و مخاطبان خود را انتخاب کرده و عملکرد فرمت تبلیغاتی خود را پیگیری کنید.
۴. برنامهی YouTube Partner:
- میزان درآمد ماهانه یوتیوب: بین ۷۲۳۵۰۰ تا ۱۱.۶ میلیون دلار
در این قسمت از نحوه درآمد از یوتیوب، به بررسی برنامهی YouTube Partner میپردازیم. YouTube Partner Program (YPP)، به موفقترین کانالهای یوتیوب اجازه میدهد تا با استفاده از تبلیغات ساخته شده و پرداختهایی که توسط سایر کاربران صورت میگیرد، از محتوای خود کسب درآمد کنند.
برای استفاده از این برنامه کانال شما باید در ۱۲ ماه گذشته، حداقل ۴ هزار ساعت بازدید و هزار دنبالکننده داشته باشد. اگر این شرایط را داشته باشید، با استفاده از مراحل زیر میتوانید از این برنامه استفاده کنید:
- در صفحه اصلی یوتیوب، روی آیکون حساب خود کلیک کرده و Creator Studio را انتخاب کنید.
- در سمت چپ، روی Channel کلیک کرده و Status and features را انتخاب کنید.
- در زیر باکس Monetization، روی Enable کلیک کنید.
- از شما خواسته میشود تا با شرایط YPP موافقت کنید. این کار را انجام دهید و بعد از آن یک اکانت AdSenese بسازید تا بتوانید از حساب یوتیوب خود درآمدزایی کنید.
- تنظیمات لازم را انجام دهید تا کانال شما در انتظار بررسی قرار بگیرد.
یوتیوب معمولاً بعد از یک هفته، نتیجه را برای شما ارسال میکند.
۵. لینکهای وابسته (Affiliate):
- میزان درآمد ماهانه یوتیوب: ۶۹۰۰ تا ۱۰۹۸۰۰ دلار
در این قسمت از مقاله چگونه از یوتیوب کسب درآمد کنیم؟ به بررسی لینکهای وابسته میپردازیم. لینکهای وابسته شرایط خاصی برای استفاده ندارند و شما تبلیغات را کاملاً در اختیار خود میگیرید. لینک وابسته، انتخاب بسیار مناسبی برای کانالهای یوتیوبی است که فیلمهای بررسی و آموزشی و محصولات جدیدی را به بییندگان خود پیشنهاد میکنند.
همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، شما میتوانید از این لینکها در قسمت توضیح ویدیوهای خود استفاده کنید:
استفاده از این لینکها برای برندهای مختلف، میتواند برای شما به کسب درآمد از یوتیوب منجر شود؛ البته باید بدانید که درآمد حاصل از این راه از کمپین YouTube Partner کمتر است.
۶. Super Chats و Super Stickers:
یکی دیگر از روشهای درآمدزایی از یوتیوب از طریق کمکهای مالی (دونیشن) بینندگان است. پلتفرمهای استریم مثل توییچ اعلام کردهاند که اکانتهایی با بیش از ۲ سال سابقه در این سرویسها، سالانه به صورت متوسط ۸۰ دلار دونیت دریافت میکنند. برای معروفترین کاربران سرویس توییچ، این مبلغ تا چندهزار دلار هم افزایش مییابد. شما در یوتیوب با استفاده از Fan Funding میتوانید به کاربران یک لایو استریم اجازه دهید که از طریق پنجره چت ویدیو به شما دونیت دهند. یوتیوب نام این قابلیت را Super Chats قرار داده است.
۷. عضویت در کانال:
در این قسمت از میزان درآمد از یوتیوب، به بررسی عضویت در کانال میپردازیم. اگر شرایط لازم را دارید استفاده از مشخصهی عضویت در کانال میتواند فرصت بسیار فوقالعادهای برای برند شما باشد. عضویت در کانال برای کاربران امتیازات ویژهای مثل نشانهای وفاداری، ایموجیهای شخصی و کالاهای مختص به کانال دارد. مثلاً یکی از کمدینهای معروف به نام Mike Falzone یکی کپی دیجیتالی از کتاب خود را به کاربرانی که عضو کانال او شوند، ارائه میدهد:
۷. قفسه کالا:
در این قسمت از مقاله درآمد از یوتیوب چگونه است؟ به بررسی مشخصه قفسه کالا میپردازیم. این قابلیت مخصوص اینفلوئنسرها و برندهایی است که میخواهند برای افزایش آگاهی نسبت به برند و در نتیجه افزایش درآمد، محصول و خدمات مختلفی را به فروش برسانند. مثلاً یکی از یوتیوبرهای معروف ژاپنی به نام Ryan Higa، بیشتر از ۲۱ میلیون دنبالکننده در کانال یوتیوب خود دارد. او برای کسب درآمد، یک وبسایت فروش کالا دارد و لینک آن را در اکانت یوتیوب خود قرار داده است.
میزان درآمد یوتیوبرها به ازای هر هزار بازدید:
در این قسمت از آموزش کسب درآمد از یوتیوب، به بررسی میزان درآمد یوتیوبرها به ازای هر هزار بازدید، میپردازیم.
به ازای هر هزار بازدید از تبلیغ، تبلیغکنندگان باید درصد مشخصی را به یوتیوب پرداخت کنند. سهم یوتیوب ۴۵ درصد و سهم سازنده ۵۵ درصد باقی مانده است. در یک بررسی، ۶ یوتیوبر درآمد خود از این برنامه را آشکار کردند. این عدد برای آنها، بین ۲ تا ۱۲ دلار به ازای هر هزار بازدید متغیر بود. در نتیجه، یوتیوبرهای معروف در مجموع بین ۸۰ تا ۵۵ هزار دلار به صورت ماهانه از این برنامه درآمد دارند. البته این عدد برای تولیدکنندگان مختلف در هرماه متفاوت است. مثلاً درآمد ماهانه سارا لوندر با حدود ۱۰۰ هزار فالوئر در سال گذشته بین هزار تا ۶ هزار دلار (ماهانه) بود.
یوتیوبر دیگری با بیش از ۱ میلیون دنبالکننده، در سال گذشته فقط در یک ماه توانست بیشتر از ۵۰ هزار دلار درآمد از یوتیوب کسب کند.
در مورد ویدیوهای وایرال، اعداد گفته شده کاملاً متفاوت هستند؛ براساس یک بررسی متوجه شدیم که درآمد تعدادی از یوتیوبرهایی که ویدیوهای آنها به ۱ میلیون بازدید رسیده بود، بر حسب نوع محتوا و تعداد بازدیدها، از ۳۴۰۰ تا ۴۰ هزار دلار متغیر بود.
نحوه درآمد از یوتیوب:
سؤالات متداول
چگونه از یوتیوب کسب درآمد کنیم؟
برای کسب درآمد از یوتیوب کانال شما باید حداقل هزار دنبال کننده و چهار هزار ساعت بازدید داشته باشد. مراحل دقیق روند انجام کار، در این مقاله آمده است.