نویسنده✒🖊
2 سال پیش / خواندن دقیقه

برنامه ریزی کنکور چگونه باید باشد؟

در این نوشتار قرار که با هم راجع به بهترین ویژگیهای یه برنامه ریزی خوب برای کنکور صحبت کنیم. این که اصلا برنامه ریزی کنکور چی هست و باید چه اصولی رو در اون رعایت کرد؟ آیا باید 24 ساعته درس بخونیم تا توی کنکور رتبه بیاریم یا اینکه از استانداردهای مطالعاتی در این کار استفاده کنیم؟ آیا اصلا برنامه ریزی کنکور کمکی به ما میکنه؟ و از این قبیل سوالات. اگر هم سوالی داشتید که پاسخش رو نتونستید توی این مقاله پیدا کنید حتما زیر همین پست ازم بپرسید.

اولین گام: انتخاب منابع مناسب

منبع مناسب درسی منبعیه که با سطح درسی شما مطابقت داشته باشه. یعنی اینکه اگر شما در درسی ضعیف هستید باید منبعی برای خودتون انتخاب کنید که درسنامه قوی و کاملی داشته باشه. اگر سطح قوی در دروس دارید بیشتر باید به دنبال کتاب های تست باشید تا خودتون رو بیشتر برای کنکور آماده کنید. و اگر سطح متوسطی دارید باید تعادل رو بین تست و درسنامه رعایت کنید و این فقط با انتخاب منابع مناسب میسر میشه.

برنامه ریزی کنکور چگونه باید باشد؟

گام دوم: برنامه ریزی صحیح

توی این مرحله چند تا مورد هست که باید رعایت بشه. اول از همه دروسیه که باید برای کنکور مطالعه کنید. این دروس رو لیست کنید که بدونید چه کار باید انجام بدید و حجم درسهاتون چقدره. تعداد درسهای هر کتاب، زمانی که برای هر کدوم از اونا در نظر میگیرید، تاریخ امتحانات، ساعت مطالعه تستی و تشریحی همه جزءئ مواردی هستن که باید بررسی بشن.

بعد از اون نوبت اینه که درسها رو به عمومی و اختصاصی تفکیک کنید و تنوع رو در مطالعه این درسها رعایت کنید. دوم اینکه استاندارد ساعت مطالعه رو در نظر بگیرید. 5 ساعت مطالعه بی وقفه خارج از استاندارده و یک ربع مطالعه برای درس ریاضی هم که فاجعه ست. استاندارد یعنی چیزی معادل یک ساعت و نیم مطالعه و حدود یک ربع استراحت.

گام سوم: در نظر گرفتن ضریب درسها

شما باید بدونید که در هر زیرگروه که باشید یک سری درسها هستن که از اهمیت بیشتری نسبت به باقی درسها برخوردارن. همینطور در هر رشته ای که قصد داشته باشید پذیرفته بشید و تحصیل کنید باید که درسهای با ضریب بالا در اون رشته رو خیلی خوب بخونید. مثلا اگه بخواید توی رشته ادبیات عربی قبول بشید کاملا واضحه که باید درصد و تراز خیلی بالایی توی این درس به دست بیارید یا اگر قصد داشته باشید که در رشته مهندسی ادامه تحصیل بدید کاملا مشخصه که ریاضی برای این رشته ضریب بالایی داره. پس ضریب ها رو جدی بگیرید.

برنامه ریزی کنکور چگونه باید باشد؟

نکات برنامه ریزی کنکور

اولین نکته اینکه برنامه ریزی شما میتونه حجمی یا زمانی باشه. برنامه ریزی حجمی اونیه که با توجه به حجم و تعداد درسها و مباحث درسی تدوین میشه و برنامه ریزی زمانی با توجه به زمانی که تا روز کنکور برای شما باقی مونده انجام میشه.

نکته دوم این که توی برنامه ریزی باید انعطاف رو رعایت کنید. برنامه شما نه باید زیاد سخت گیرانه و نه خیلی سهل گیرانه باشه. باید کارهای شخصی و زمان خواب و استراحت هم داخل برنامه باشه.

و در آخر اینکه باید برنامه شما با مدرسه همانگ باشه. یعنی زمانی که شما از مدرسه برمیگردید نذارید درسهایی که اون روز تدریس شدن روی هم تلنبار بشه. همچنین این نباید بهونه ای بشه برای اینکه درسهای روزای قبل رو مطالعه نکنید یا مرور اونا رو جدی نگیرید.

در پایان این بحث باید بگم که هر آنچه که برای برنامه ریزی کنکور لازم بود و به ذهنم رسید رو اینجا عنوان کردم. اما اگر هنوز سوالی ذهن شما رو به خودش مشغول میکنه زیر همین پست برام کامنت کنید تا پاسخ بدم. ممنون که تا پایان این نوشتار همراه من بودید.

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع