علم پزشکی
3 سال پیش / خواندن دقیقه

آنژین صدری چیست و چه علائمی دارد | انواع آنژین و روشهای پیشگیری

آنژین صدری یا درد قفسه سینه زمانی ایجاد می شود که علائمی مانند احساس درد در قفسه سینه مشاهده شود. این علائم می توانند شبیه احساس فشار در قفسه سینه باشد و این فشار به اندازه ای است احساس خرد شدن قفسه سینه کرد.در آنژین صدری درد در وسط قفسه سینه و پشت استخوان سینه و یا درد در سمت چپ قسمت جلوی قفسه سینه شروع می شود و این درد به بازوها و شکم نیز گسترش پیدا می کند.اگر رسوبات چربی پاره شوند و تشکیل لخته بدهند می توانند باعث مسدود شدن جریان خون شوند و در این حالت منجر به سکته قلبی می شود.آیا آنژین قلبی خطرناک است؟ آنژین صدری خود خطرناک نمی باشد و به ماهیچه های قلب آسیب نمی رساند اما نشانه هایی از حمله قلبی می باشد.

آنژین صدری چیست و چه علائمی دارد | انواع آنژین و روشهای  پیشگیری

آنژین صدری

آنژین صدری یا درد قفسه سینه به دلیل احساس ناراحتی ناشی از کاهش جریان خون در قلب است و آنژین صدری یک حمله قلبی به حساب نمی آید. آنژین صدری یک نشانه از ابتلا به حمله قلبی است و علامتی از یک بیماری قلی عروقی می باشد. درد قفسه سینه به این دلیل رخ می دهد که اکسیژن کافی به عضله قلب نمی رسد.

زمانی که قلب به خون بیشتری نیاز داشته باشد، قلب تلاش می کند خون بیشتری دریافت کند و شریان های تنگ شده باعث نگه داشتن خون می شود و قلب اکسیژن کمی دریافت می کند که همین مورد باعث درد در قلب و احساس درد در قفسه سینه می شود.

علت آنژین صدری

از علت های شایع آنژین صدری آترواسکلروز که ضخیم شدن شریان هایی که خون،اکسیژن و مواد مغذی را به قلب می رسانند می باشد. زمانی آنژین صدری اتفاق می افتد که چربی های رسوب شده باعث تنگ شدن شریان ها می شود و جریان خون را در قلب کاهش می دهد.

برخی از بیماری ها نیز می توانند علائم آنژین صدری را بیشتر کنند که شامل ضربان سریع، کم خونی ، بیماری های دریچه قلب، هایپرتروفی،فشار بالا و غیر طبیعی در سمت راست قلب می باشد.

البته آسم علائمی شبیه به آنژین را ایجاد می کند که ممکن است در هنگام ورزش کردن بروز کند که برای تشخیص علائم آسم می توانید به صدای خس خس و تنگی نفس نیز توجه کنید.

انواع آنژین صدری

انژین صدری سه نوع می باشند که به آنژین پایدار، ناپایدار و متغییر شناخته می شوند و برای تشخیص آن پزشک تعداد دفعات درد، شرایط قبل از ایجاد آنژین را بررسی می کند.

آنژین صدری پایدار

زمانی که قلب از حالت طبیعی بیشتر کار کند می تواند باعث درد قفسه سینه شود که در این حالت باعث آنژین صدری پایدار شود. عواملی مانند ورزش، فشارهای عاطفی، افزایش دمای بدن یا غذای سنگین می توانند باعث بروز آنژین صدری شود. این آنژین معمولا با استراحت یا قرص های زیر زبانی از بین می رود.

آنژین صدری ناپایدار

آنژین صدری الگوی خاصی برای زمان بروز آن وجود ندارد و حتی امکان دارد در زمان استراحت نیز رخ دهد.علائم این نوع آنژین از آنژین صدری پایدار شدید تر می باشد و درد زمان بیشتری طول می کشد.در این آنژین با تنگی بیشر رگ ها ایجاد می شود و خطرناک است و احتمال مسدود شدن و سکته قلبی را افزایش می دهد.

آنژین صدری متغیر

درد قفسه سینه به علت اسپاسم ناگهانی رگها ایجاد می شود و این درد می تواند هنگام استراحت و معمولا در اوایل صبح رخ بدهد که این مورد بسیار نادر است.

عوامل پر خطر در آنژین صدری

تمام افراد با رسوب چربی در شریان ها مواجه هستند و این مورد می تواند از سن سی سالگی اتفاق بیوفتد. علت هایی که باعث افزایش رسوبات چربی می شود شامل سابقه خانوادگی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، دیابت،افزایش سن، چاقی و استرس می باشد. البته افزایش رسوبات چربی در مردان بیشتر از زنان اتفاق می افتد.

علائم آنژین صدری چیست

علائم آنژین صدری به طور معمول با ورزش و یا استرس های عاطفی بروز می دهد و در آب و هوای سرد و در برخی از موارد بعد از صرف یک وعده غذای سنگین بدتر می شود.

علائم آنژین صدری عبارتند از:

  • فشردگی و یا احساس فشار در قفسه سینه
  • افزایش تنگی نفس در زمان ورزش
  • احساس سنگینی و بی حسی در بازو، شانه ، آرنج و یا دست چپ
  • احساس گرفتگی گلو
  • احساس درد و ناراحتی به بازو، فک دندان، گوش، معده و شانه نیز ادامه پیدا می کند.

روش تشخیص آنژین صدری

برای تشخیص و درمان آنژین صدری می بایست ابتدا علائم اصلی، سوابق پزشکی بیمار را بررسی کرد. همچنین پزشک برای تشخیص دقیق تر آزمایشاتی مانند سی تی اسکن، نوار قلب، تست ورزش و آنژیوگرافی را انجام می دهد.

آنژیوگرافی یک روش تهاجمی است و در این روش یک لوله باریک از طریق یکی از رگ های پا وارد سیستم گردش خون می شود. این روش برای شناسایی عروق آسیب دیده و عروق گرفته یا تنگ شده است.

بعد از تشخیص عوامل برای تسکین آنژین صدری پزشک برای بیمار دارو تجویز می کند و اگر دارو باعث بهبودی نشود ممکن است برای کاهش خطر سکته قلب عمل جراحی را توصیه خواهد کرد.

داروهای مناسب برای آنژین صدری نیترات ها، آسپرین، پلاویکس بتابلوکرها، استاتین ها، بلوک کننده کانال کلسیم می باشد.

پیشگیری از ابتلا به آنژین صدری

تغییر در سبک زندگی می تواند یکی از پیشگیری های مهم در ابتلا به آنژین صدری می باشد و می تواند خطر ابتلا به آنژین صدری را کاهش دهد.

  • رژیم غذایی سالم
  • مصرف سبزیجات برگ دار
  • اجتناب از مصرف غذای شیرین
  • عدم مصرف چربی های اشباع شده
  • ترک سیگار
  • کاهش وزن اضافی
  • ورزش روزانه

 سلب مسئولیت: مطالب و مقالات سایت درمان سرا جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع