قرص ترنسید (Trancid) یا همان ترانگزامیک اسید به منظور رفع خونریزیهای شدید دوران قاعدگی و همچنین درمان خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی تجویز میشود. اسهال و تهوع از عوارض این داروست
اختلالات قاعدگی یا همان عادت ماهیانه نامنظم از مشکلات شایعی است که خیلی از خانمها از آن شکایت دارند. یکی از مشکلات مربوط به قاعدگی خانمها خونریزیهای شدید قاعدگی است که به وسیله دارو میتوان تا حدودی آن را کاهش داد. قرص ترنسید از داروهایی است که در این زمینه تجویز میشود .
قرص ترنسید چیست؟
قرص ترنسید (Trancid) یا همان ترانگزامیک اسید به منظور رفع خونریزیهای شدید دوران قاعدگی تجویز میشود. این دارو باعث زودتر تمام شدن پریود نمیشود اما میتواند میزان خونریزی قاعدگی را کاهش دهد. ترنسید برای درمان خونریزی بعد از جراحی دندان در بیماران مبتلا به هموفیلی هم استفاده میشود.
علاوه بر قرص، شکل تزریقی این دارو هم موجود است.
موارد مصرف
کاهش خونریزی قاعدگی
عوارض
تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، خارش خفیف یا بثورات جلدی، احساس خوشحالی غیرمنتظره
اگر نشانه هایی از واکنش های آلرژیک داشتید به مراقبت های پزشکی اورژانسی رجوع کنید. مثل : کهیر، اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو
اگر هر یک از علائم مشکلات بینایی (شامل اشکال در تشخیص رنگ)، احساس سرگیجه، تشنج، ادرار دردناک یا سخت و یا خون در ادرار را داشتید دارو را قطع کنید و به پزشکتان اطلاع دهید.
علاوه بر این ممکن است علائم دیگری مانند نشانه های سکته مغزی مثل بی حسی ناگهانی و یا ضعف (به خصوص در یک طرف بدن)، سردرد شدید و ناگهانی، لکنت زبان، مشکلات بینایی و یا تعادل، نشانه هایی از وجود لخته خون در ریه مثل درد قفسه سینه، سرفه ناگهانی، خس خس سینه، تنفس سریع، سرفه خونی یا نشانه هایی از وجود لخته خون در پا مانند درد، تورم، گرمی، قرمزی در یک یا هر دو پا نیز در شما ایجاد شود.
هنوز معلوم نشده است که آیا این دارو به جنین آسیب می رساند یا خیر؟ اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، به پزشکتان اطلاع دهید. ترنسید می تواند به شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. بنابراین اگر شیرده هستید نیز حتما به پزشکتان بگویید.
پیش از مصرف ترنسید لازم است به پزشک چه چیزهایی بگوییم؟
– اینکه آیا به ترنسید یا هر مشتقهی دیگری از این دارو حساسیت دارید.
– اینکه به هر دارویی مانند این یکی، یا سایر داروها، خوراکیها یا مواد آلرژی دارید. به پزشکتان دربارهی آلرژی و علائم که داشتهاید مانند راش، کهیر، خارش تنگی نفس، خس خس، سرفه، ورم صورت لبها، زبان یا گلو یا هر نشانهی دیگری اطلاعات بدهید.
– اینکه آیا لختهی خون دارید یا داشتهاید، یا اینکه به شما گفته شده است در معرض خطر لختگی خون قرار دارید.
– اینکه آیا هر یک از این مشکلات سلامتی را دارید: خونریزی مغزی یا اشکال در دیدن بعضی از رنگها و درک آنها.
– اینکه آیا هر یک از این داروها را مصرف میکنید: کمپلکس فاکتور ۹ یا کمپلکسهای ضد انعقادی
– اینکه آیا داروهای ضد بارداری هورمونی مصرف میکنید.
این فهرستی از تمام داروها یا مشکلات و ناراحتیها نیست که با این دارو تداخل دارند .
دربارهی تمام داروها و مشکلات و ناراحتیهای پزشکی که دارید به پزشکتان اطلاعات بدهید. باید چک کنید تا مطمئن شوید مصرف این دارو با تمام داروها و ناراحتیهایی که دارید سازگار و بیخطر است. بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را شروع، متوقف نکنید یا تغییر ندهید.
موقع مصرف قرص ترنسید چه چیزهایی هست که لازم است بدانیم؟
– به تمام کسانی که مسئول خدمت رسانی به شما در حوزهی پزشکی هستند در رابطه با مصرف این دارو بگویید. این افراد شامل پزشکان، پرستاران، داروپزشکها و دندانپزشکها میشوند.
– تا زمانی که متوجه نشدهاید مصرف ترنسید چه اثراتی بر شما میگذارد از رانندگی کردن و انجام کارها یا فعالیتهایی که به هشیاری نیاز دارند بپرهیزید.
– دیده شده است که مصرف این دارو باعث تشکیل لختههای خون میشود. اگر دچار لختهی خون شدهاید به پزشکتان بگویید.
– همان طور که پزشکتان گفته است آزمایش و معاینهی چشم بدهید.
– اگر هنوز هم بعد از ۲ چرخه قاعدگیهای سنگین دارید یا اگر این دارو دیگر کارساز نیست، با پزشک مشورت کنید.
– اگر باردار هستید یا برنامهای برای بارداری دارید به پزشکتان اطلاع دهید. نیاز خواهد بود دربارهی فایدهها و خطرات استفاده از این دارو در زمان بارداری صحبت کنید.
– به پزشکتان بگویید آیا بچه شیر میدهید. لازم است دربارهی خطرات آن برای نوزاد شیرخوارتان اطلاعاتی کسب کنید.
بهترین روش مصرف این دارو (قرص ترنسید) چیست؟
از داروی ترنسید طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام اطلاعاتی که به شما داده شده است بخوانید. و تمام دستورالعملها را به دقت رعایت کنید.
– با یا بدون غذا بخورید.
– به طور کامل ببلعید. نجوید، نشکنید، یا خرد نکنید.
– برای دورهای طولانیتر از آنچه پزشک گفته است ترنسید را مصرف نکنید.
– اگر پریود نشدهاید مصرف نکنید.
اگر یک دوز فراموش شد چه باید بکنیم؟
– به محض اینکه یادتان آمد دوز فراموش شده را مصرف کنید. بعد دوز بعدی را دست کم ۶ ساعت بعد مصرف کنید.
– اگر نزدیک به زمان مصرف دوز بعدیتان است، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و به زمان نرمال مصرف برگردید.
– در یک زمان دو دوز مصرف نکنید.
عوارض جانبی
هشدار / احتیاط: حتی با اینکه ممکن است نادر باشد، بعضی آدمها موقع مصرف یک دارو دچار عوارض جانبی بسیار بد و گاهی حتی مرگبار میشوند. اگر هر یک از علائم یا نشانههای زیر را داشتید که ممکن است به عارضهای بسیار بد مربوط باشد بلافاصله درخواست کمک پزشکی کنید.
– نشانههای یک واکنش آلرژیک مانند راش، کهیر، خارش، سرخ شدن، ورم، تاول، یا پوسته پوسته شدن با یا بدون تب؛ خس خس سینه؛ سفت شدگی سینه یا گلو؛ مشکل تنفس، ورم، یا صحبت کردن؛ خشونت غیر معمول صدا؛ یا ورم دهان، صورت، لبها، زبان یا گلو.
– سرخ شدن
– ضعف در یک طرف بدن، دشواری در صحبت کردن یا فکر کردن، تغییر تعادل، آویزان شدن یک سمت صورت، یا تیرگی دید.
– تغییر بینایی، درد چشم، یا حساسیت چشمی بسیار بد.
– احساس خستگی شدید یا ضعف
– تشنج
– اگر نشانههای لخته شدن خون مانند درد یا فشار بر قفسهی سینه؛ خون سرفه کردن؛ تنگی نفس؛ ورم، گرمی، کرختی، تغییر رنگ، یا درد پا یا دست یا مشکل در صحبت کردن یا بلع دارید بلافاصله با پزشک یا اورژانس تماس بگیرید.
بعضی از سایر عوارض مصرف قرص ترنسید کدامند؟
تمام داروها ممکن است باعث عوارضی بشوند. با وجود این، بسیاری از آدمها هیچ عارضهی جانبی ندارند یا فقط عوارض خفیفی را تجربه میکنند. اگر هر یک از عوارض زیر یا عوارض جانبی دیگری را داشتید بی درنگ درخواست کمک پزشکی کنید:
– سر درد
– درد شکم
– درد پشت
– درد عضلات و مفاصل
– گرفتگی بینی
– گرفتگی عضلات
– احساس خستگی یا ضعف
اگر به اوردوز مشکوک شدیم
اگر فکر میکنید اوردوزی اتفاق افتاده است، با مرکز کنترل مسمویتها تماس بگیرید یا اورژانس خبر کنید. آماده باشید که بگویید چه اتفاقی افتاده است یا چه چیزی، چه مقدار، و چه وقت مصرف کردهاید.
طریقهی نگهداری قرصهای ترنسید و / یا دور ریختن آنها
– در دمای اتاق نگهداری کنید
– در مکان خشک نگهداری کنید. در حمام یا توالت نگه ندارید.
– تمام داروها را در مکانی امن بگذارید. تمام داروها را دور از دسترس بچهها و حیوانات خانگی قرار دهید.
– داروهای استفاده نشده یا منقضی شده را دور بریزید. اگر دربارهی بهترین راه دور انداختن داروها سوالی داشتید با یک داروپزشک مشورت کنید.
استفاده از اطلاعات مصرف کننده
– اگر علائم یا مشکلات سلامتیتان بهتر نشد یا بدتر شد، با پزشک مشورت کنید.
– داروهایتان را با کسی شریک نشوید و از داروهای شخص دیگری مصرف نکنید.
– فهرستی از تمام داروهای مصرفی تان همراه داشته باشید. این فهرست را به پزشک ارائه کنید.
– پیش از شروع مصرف هر دارویی با پزشک مصرف کنید، من جمله محصولات گیاهی، یا ویتامینها.
– بعضی از داروها ممکن است دفترچهی اطلاعات بیمار دیگری هم داشته باشند. این را از داروخانه سوال کنید. اگر هر سوالی دربارهی داروی ترنسید دارید، لطفا با پزشک، پرستار، داروپزشک، یا هر درمانگر دیگری صحبت کنید.
– اگر فکر میکنید اوردوزی اتفاق افتاده است، با مرکز مسمویتها تماس یا بلافاصله کمک پزشکی بگیرید. برای آنکه بگویید یا نشان بدهید چه چیزی، چه مقدار، و چه وقت خوردهاید آمادگی داشته باشید.