اگر تاکنون برای خرید دوربین مداربسته اقدام کرده اید و اطلاعات کافی درباره تکنولوژی های آن نداشته اید، احتمالا برای انتخاب گیج شده اید و نتوانسته اید انتخاب مناسب تر را بین تکنولوژی آنالوگ و تحت شبکه (IP)تشخیص دهید؛ نگران نباشید با خواندن این مقاله به راحتی می توانید تشخیص دهید کدام دوربین مداربسته برای شما مناسب تر است. برای این منظور ابتدا این دو سیستم را معرفی کرده و سپس یک برند مناسب برای هر دو نوع با قیمت مقرون به صرفه و کیفیت مناسب موجود در بازار ایران به شما معرفی خواهیم کرد؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
دوربین آنالوگ چیست؟
تکنولوژی آنالوگ تکنولوژی قدیمی تر دوربین های مدار بسته و در واقع نسخه اولیه آن است؛ اما هنوز به دلایلی برای برخی افراد محبوبیت دارد. البته همین تکنولوژی نیز به مرور زمان امروزی تر شده و کیفیت و کارایی بیشتری پیدا کرده است. این دوربین ها از کابل های مخصوصی به نام کواکسیال (انتقال سیگنال های ویدیویی) برای انتقال تصویر استفاده می کنند. دستگاهی که برای دریافت و نگهداری تصاویر در این نوع تکنولوژی استفاده می شود در اصل dvr نام دارد؛ اما به علت کمیابی، اغلب از دستگاه های مشترک با تکنولوژی ای پی (که در ادامه توضیح خواهیم داد) به نام xvr استفاده می شود که ورودی هر دو کابل را دارد. قیمت این دوربین های آنالوگ از نوع تحت شبکه (IP) مقرون به صرفه تر است؛ اما بسیاری از امکانات جدید مثل امکان تماشای تصویر از راه دور را ندارد. دوربین های آنالوگ جدید، امکان ذخیره سازی تصاویر به صورت دیجیتال را دارند؛ اما نمی توانند به اندازه قابل توجهی کیفیت تصویر را ارتقاء دهند.
آشنایی با دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین های تحت شبکه اما تکنولوژی نوین دوربین های مداربسته هستند؛ با ورود اینترنت به عرصه تکنولوژی، راه بهتری برای انتقال تصاویر با کیفیت و سرعت بهتر پیدا شد، آن هم انتقال تصویر از طریق کابل های شبکه بود. البته با پشروی بیشتر فناوری اینترنت در عرصه تجهیزات امنیتی، امروزه دوربین ها تصاویر را به صورت وایرلس یا بیسیم و از طریق امواج اینترنت انتقال می دهند. هزینه کابل کشی برای این دوربین ها نسبت به دوربین های آنالوگ کمتر بوده و دستگاه ضبط NVR یا XVR برای ضبط تصاویر این دستگاه ها مناسب است. نصب این دوربین ها بی دردسر تر می باشد و می توان تصاویر آنها را از راه دور و به راحتی مشاهده کرد. همچنین اغلب فناوری های هوش مصنوعی نیز توسط کمپانی های معتبری چون دوربین داهوا ، هایک ویژن و شیائومی در دوربین های تحت شبکه این برند ها طراحی می شود.
مقایسه دوربین آنالوگ و تحت شبکه
مقایسه قیمت: قیمت دستگاه دوربین های آنالوگ ارزان تر بوده اما از نظر کابل کشی و نصب هزینه بیشتری را به شما تحمیل می کنند؛ در مقابل دستگاه های تحت شبکه گران تر بوده و به علت استفاده از سوئیچ، هزینه سیم پایین تری دارند. در مجموع باید گفت از لحاظ هزینه، دوربین های آنالوگ ارزان تر تمام می شوند.
مقایسه امکانات: در یک کلام دوربین های تحت شبکه امکانات بیشتری ارائه می کنند. جابجایی راحت دوربین های تحت شبکه بی سیم، کیفیت ضبط، تشخیص حرکت، ضبط صدا بدون نیاز به تجهیزات جانبی و ... همه مختص دوربین های IP هستند.
مقایسه کیفیت: حتی با وجود ورود نسل جدید دوربین های مداربسته آنالوگ از سال 2023 این دوربین ها تا کیفیت 4K نیز تصویر ارائه می کنند؛ اما همچنان دوربین های ای پی انتخاب مناسب برای کیفیت تصویر بالا هستند و تا 24 مگاپیکسل رزولوشن دارند.
مقایسه امنیت: تصاویر دوربین های آی پی قابل رمز گذاری هستند؛ اما در دوربین های آنالوگ به دلیل انتقال تصاویر از طریق کابل این امکان وجود ندارد و یا بهتر بگوییم اصلا نیاز نیست؛ چون این دوربین ها قابل هک نیستند. اما در مقابل به راحتی از طریق کابل می توان ضبط تصاویر را قطع کرد. البته به عنوان مثال، داهوا به عنوان یکی از کمپانی های معتبر، دوربین تحت شبکه داهوا را با رمزگذاری های پیشرفته تولید می کند که احتمال هک دوربین های IP را نزدیک به صفر کرده و از این بابت نگرانی ای وجود ندارد.
بهترین برند دوربین مداربسته در ایران
در ایران چه بخواهید دوربین تحت شبکه تهیه کنید چه آنالوگ، احتمالا همان برندی را انتخاب می کنید که در اروپا و آمریکا ممکن است انتخاب شود؛ چرا که بهترین کمپانی های مربوط به تجهیزات امنیتی، متعلق به کشورهای چین و ژاپن هستند که در ایران به راحتی و ارزانی در دسترس می باشند؛ کمپانی های کاربلدی چون هایک ویژن، داهوا و شیائومی. البته برای خرید دوربین های داهوا یا برندهای دیگر بهتر است از نمایندگی هایی که گارانتی های معتبر ارائه می دهند، تجهیزات امنیتی خود را تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل یا خرابی به راحتی آن را حل کرده و یا دوربین و دستگاه خود را تعمیر کنید. این مقاله از مقاله ای مشابه در سایت فروش دوربین مدار بسته دوربین مارکت وام گرفته شده است.
منبع: پارس نیوز