RATA
7 ماه پیش / خواندن دقیقه

کدام بلبرینگ ها مناسب عملیات های سنگین هستند؟

دنیای پیچیده و جذاب بلبرینگ ها در صنایع سنگین با چالش های جدی روبرو است؛ البته شاید تنها سختی ای که در عملیات و صنایع سنگین متصور هستید، وزن زیاد مصالح باشد؛ اما چالش های بلبرینگ ها برای تحمل این امور تنها محدود به این نیست. عملیات های سنگین برای بلبرینگ ها را می توان عملیات هایی دانست که در آن بلبرینگ ها تحت بارهای شعاعی مضاعف، بارهای محوری مضاعف، دمای بیش از اندازه ی نرمال و حتی کار در سرعت های بسیار بالا قرار می گیرند. منظور از عملیات های سنگین را می توان با این مثال ها معرفی کرد: صنایع معدنی، تولید انواع انرژی، صنایع فولاد و ... را می توان به عنوان صنایعی نام برد که در مراحل مختلف خود از حفاری تا نورد به بلبرینگ های کارکشته نیاز دارند.

در این عملیات ها از بلبرینگ های مختلفی استفاده می شود؛ به طور مثال بلبرینگ های کف گرد می توانند بارهای محوری را تا مقدار قابل توجهی حمل کنند؛ ولی این نوع از بلبرینگ ها در برابر بارهای شعاعی بسیار ضعیف هستند؛ به صورتی که با اعمال مقداری کم از بارهای شعاعی به این بلبرینگ ها امکان آسیب دیدن این بلبرینگ ها وجود دارد. پس ابتدا برای دانستن این که کدام بلبرینگ برای عملیات های سنگین مناسب است، باید فرایند و عملیات خود را بشناسید و سپس بلبرینگ مورد نظر و مناسب را برای آن عملیات پیدا کنید.

آشنایی با صنایع بزرگ و بلبرینگ های خاص

صنایع بزرگ به طور معمول صنایع بسیار شناخته شده ای در میان مردم هستند. از میان این موارد می توان به صنعت خودرو سازی، صنعت پوشاک، صنایع فولاد، صنایع معدنی، صنایع غذایی و... اشاره کرد که در تمامی این صنایع نقش بلبرینگ ها غیر قابل انکار است. همان طور که می دانید تقریبا همه تجهیرات خانگی، رفاهی، تولیدی و هر دستگاه دیگری که می چرخد به بلبرینگ نیاز دارند. انواع زیادی از بلبرینگ ها هستند که در صنایع مختلف کاربرد دارند مانند بلبرینگ های شیار عمیق، بلبرینگ های کف گرد، بلبرینگ های دما بالا و... که هرکدام از این بلبرینگ ها با توجه به ویژگی هایی که دارند، برای محیط های کاری مختلف طراحی و انتخاب می شوند. البته در میان این بلبرینگ ها برخی از آنها بسیار خاص هستند و استفاده آنها در صنایع محدود تر است؛ به طور مثال بلبرینگ های مینیاتوری جزء بلبرینگ های خاصی هستند که استفاده از آنها محدود به صنایعی می شود که دقت بسیار بالا لازمه عملیات آنهاست.

مثال دیگری از این بلبرینگ ها، بلبرینگ توربین های بادی است که تنها مخصوص استفاده در توربین های بادی ساخته شده اند و به دلیل سایز بزرگشان و سرعت کم و توانایی تحمل بارهای محوری بسیار زیاد، تنها در این زمینه کاربرد دارند. با بررسی این مثال ها متوجه شدیم که عموما بلبرینگ های خاص به بلبرینگ هایی گفته می شود که از لحاظ سایز، توانایی تحمل بارهای شعاعی و محوری و تحمل دما و توانایی ویژه ای دارند که برای محیط های کاری به خصوصی طراحی شده اند. در ادامه برخی از این بلبرینگ ها در صنایع خاص را معرفی خواهیم کرد.

بلبرینگ های صنعت فولاد

بلبرینگ در صنعت فولاد در دسته بلبرینگ هایی هستند که باید بتوانند در محیط های کاری با دماهای بالا کار کنند. معمولا برای این محیط های کاری از بلبرینگ های به اصطلاح حرارتی یا دما بالا استفاده می شود که بتوانند به راحتی و با طول عمر بالا کار کنند. البته در صنایع فولاد، بلبرینگ ها باید آب بند نیز باشند که از ورود گرد و غبار یا براده ها جلوگیری کنند. به همین دلیل این بلبرینگ ها باید دارای کاسه نمد بوده و از قبل روغن کاری شده باشند. به طور مثال در نورد فولاد از بلبرینگ های شیار عمیق، رولبرینگ بشکه ای، رولبرینگ استوانه ای و از رولبرینگ های مخروطی نوع دما بالا با آلیاژ خاص استفاده می شود.

بلبرینگ صنایع معدنی

انواع بلبرینگ صنایع معدنی معمولا باید توانایی این را داشته باشند که بارهای شعاعی و بارهای محوری قابل توجهی را تحمل کنند؛ البته این بلبرینگ ها نیز به شدت در معرض آلودگی و گرد غبار هستند که الزام به استفاده از بلبرینگ های دارای کاسه نمد و آب بند را ایجاد می کند. بلبرینگ های صنایع معدن معمولا بلبرینگ های شیار عمیق، رولبرینگ مخروطی و رولبرینگ بشکه ای هستند. بلبرینگ های مورد نیاز این صنعت عموما جزء بلبرینگ های خاص نیستند و تهیه این نوع از بلبرینگ ها به نسبت راحت تر است؛ ولی در بخش هایی از صنعت معدن نیز بلبرینگ های خاص وجود دارند. یکی از این بخش ها سنگ شکن معدن است که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد.

بلبرینگ های دستگاه سنگ شکن

در دستگاه سنگ شکن فکی که در صنایع معدن و مشابه آن کاربرد دارد، بارهای شعاعی و محوری به طور ضربه ای وارد می شوند و بلبرینگ دستگاه سنگ شکن باید بتواند در برابر ارتعاشات مقاوم باشد. در این صنعت معمولا از رولبرینگ های مخروطی و بشکه ای استفاده میشود. این بلبرینگ ها نیز نیاز به آّب بند و کاسه نمد دارند که باید به این مورد نیز توجه کرد.

چگونه از عملکرد بلبرینگ های صنایع سنگین اطمینان پیدا کنیم؟

همانطور که گفتیم این بلبرینگ ها هرکدام باید در برابر چالش های مختلفی کارا باشند؛ به طور مثال برای اطمینان از درست کار کردن بلبرینگ ها در سرعت بالا می توان بلبرینگ ها را روغن کاری کرد. روغن کاری بلبرینگ را می توان با استفاده از روغن بلبرینگ و یا استفاده از گریس های مخصوص انجام داد. یا برای اطمینان از طول عمر بالای بلبرینگ هایی که در در معرض آلودگی و گرد و خاک هستند، از کاسه نمد استفاده کرد. برای صنایع فولاد باید از بلبرینگ های دما بالا استفاده کنید؛ ولی به صورت کلی انجام عملیات نت (نگهداری و تعمیرات) می تواند به افزایش طول عمر بلبرینگ ها و همچنین به کارکرد هرچه درست تر آنها کمک کند.

برند های معتبر حوزه بلبرینگ های صنایع بزرگ

این بلبرینگ ها معمولا توسط برندهای زیادی تولید می شوند؛ البته تمامی این برند ها کیفیت خوبی ندارند. برند هایی مانند SKF ، TIMKEN ، KOYO و ... از برترین برند های بلبرینگ هستند که شما برای خرید می توانید ابتدا به سراغ این کمپانی های شناخته شده بروید. متاسفانه این برند ها در بازار های کشور ما هیچ نمایندگی رسمی ای ندارند و شما باید برای خرید بلبرینگ از این برند ها به فروشنده ها و وارد کننده ها مراجعه کنید؛ البته که باید به این موضوع نیز توجه کنید که به دلیل نبودن نمایندگی ممکن است که اجناس تقلبی نیز خریداری کنید.

ما برای شما کاربران عزیز و محترم فروشگاه مطمئنی را پیدا کرده ایم که شما می توانید با اطمینان خاطر برای خرید هر نوع برند بلبرینگ به آنها مراجعه کنید. فروشگاه دیجی برینگ یکی از قدیمی ترین واردکننده های بلبرینگ با بیش از دو دهه سابقه در واردات انواع بلبرینگ های مخصوص صنایع از برند های معتبر نام برده شده است که سالهاست مورد اعتماد صاحبین صنایع بزرگ ایرانی می باشد.

منبع: ویرگول

شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع