یک سال پیش / خواندن دقیقه

بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری +8 تکنیک افزایش تاب آوری


بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری +8 تکنیک افزایش تاب آوری

بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری از اصطلاحات سازمان بهداشت جهانی است. تاب آوری به عملی گفته میشود که بر اساس آن افراد در شرایط سخت و دشوار که از تاب و توانشان خارج است به درستی صبر می کنند. آموختن بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری امروزه نقش بسیار مهمی در بهبود سلامت روان و حتی موفقیت در کار و زندگی را دارد.

بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری

بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری یک نوع مهارت است که آموختنی است. در واقع هر کسی به میزان آموخته خود و مهارتی که در زندگی برای ادامه زندگی در شرایط سخت می آموزد، آن را هم یاد میگیرد. همچنین شاید امروز برای استخدام افراد در سازمانها بتوانیم تاب آوری را به یک نوعی شایستگی در نظر بگیریم.



تاب آوری در لغت به معنای، پرش به عقب است. از منظر روانشناسی فردی که دارای صبر و تاب آوری کمی میباشد امکان دارد که در گذشته دچار سانحه ای شده باشد که پذیرش و درک آن برای او بسیار سخت باشد. در مواقعی مانند جنگ، زلزله، شرایط اجتماعی نا مناسب، از دست دادن شغل، از دست دادن فرزند یا هر شرایطی که قبول آن بسیار سخت و دشوار است، اختلال ترومای پس از سانحه (PTSD) بروز میکند. بعضی از افراد قدرت آن را دارند که به جای پرخاشگری و افسردگی قدم به قدم ولی آهسته زندگی و کار خود را ادامه دهند؛ این افراد معمولا از نظر فیزیولوژیکِ مغز دارای هیپوکامپ بزرگتری میباشند که باعث میشود در معرض خطرات ناشی از حوادث بزرگ قرار نگیرند یا کمتر قرار بگیرند.

بالا بردن قدرت صبر یا تاب آوری +8 تکنیک افزایش تاب آوری

تعریف دیگر تاب آوری به معنای جهیدن به عقب است. از لحاظ روانیصبر و خودشکیبایی میتواند باعث افزایش روابط بین فردی شود و افزایش روابط بین فردی میتواند باعث رشد و توسعه فردی در زمینه های (کاری،زندگی،بین فردی) شود.

نکته مهم در مسئله تاب آوری این است که «این دنیا محل آرامش و آسایش نیست».

ما به عنوان موجودی انسانی وارد این دنیا میشویم و باید بدانیم در آسان ترین حالت خود، این دنیا محلی برای آزمایش است. آزمایش از اتفاقات، مسائل پر مصائبی که چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ محیطی میتواند در مواردی، شرایط را به قدری برای ما سخت کند که تحمل آن را نداشته باشیم و به مرور دچار اختلال و یا اضطراب های شدید و روان رنجوری شویم.

تاب آوری از نظر روانشناسی بالینی

تاب آوری در برابر مسائل پیرامونمان باعث میشود بدانیم میتوانیم و یا باید شرایط را تحمل کنیم تا زمانی که تغییری در آن ایجاد کنیم و این تغییر میتواند در ذهنیت و نگرش ما و یا در محیط اطراف و پیرامونمان باشد.

ماندن و رنج کشیدن و تحمل رنج و عذاب، هیچ کسی را قوی تر نمیکند اما اگر در شرایط سخت بمانیم و همچنین نگرشمان را تغییر دهیم و یا با تاب آوری در شرایط سخت به دنبال شرایط ویژه ایی برای خود باشیم که بتوانیم آن دوره را به سلامت بگذرانیم، در واقع توانسته ایم به خودمان و وظیفه ایی که نسبت به خودمان در زندگی داریم، درست عمل کنیم.

ضعیف بودن و ناتوانی اولین کاری است که هر کسی میتواند در برابر مشکلات انجام دهد. اما تاب آوری، منعطف بودن و نشکستن و یا تغییر حالت دادن از حالتی به حالتی دیگر که باعث شود فشار روانی بر روی ما کم شود، به نوعی استقامت و هوشیاری و مهارت زندگی در افراد محسوب میشود که لازم است هر فردی این مهارت را داشته باشد و از آن استفاده کند.

بالا بردن قدرت یا تاب آوری

تاب آوری بالا بردن قدرت در برابر مشکلات نیست بلکه همانطور که پیش از این گفتیم مهارت پیدا کردن راه حل مناسب در شرایط سخت است. تاب آوری مفهومی روان شناختی است که بر اساس آنروانشناسان معتقدند هر فردی میتواند از این مفهوم استفاده کند. اگر ما فکر کنیم که فردی ضعیف هستیم و روحیه ما امکان قبول چنین شرایطی را ندارد، سخت در اشتباهیم زیرا هر فردی با یاد آوری به خود و کسب مهارت تاب آوری میتواند در این شرایط قوی عمل کند.

بنابراین باید بدانیم تاب آوری رفتاری سازگارانه است که با هوشیاری انجام میشود. زیرا نیت این است که این شرایط سخت تغییر کند و یا پس از گذر از آن دوره شرایط بهتری داشته باشیم که با درخودماندگی و قبول شرایط به هر نحوی بسیار متفاوت است. همچنین به نوعی جنبه مثبت عکس العمل به شرایط دشوار را دارد. در صورت نیاز به توانمند شدن در زمینه تاب آوری می توانید از روانشناس بالینی کمک بگیرید.

8 تکنیک افزایش تاب آوری

  1. انجام مکث های چند دقیقه ای پیش از انجام هر فعالیت
  2. تقویت لوب پیشانی با انجام تکنیک های مدیتیشن
  3. یادگیری مهارت های مدیریت هیجانات
  4. تمرین در شناسایی خود یا خود آگاهی
  5. تحلیل رفتار متقابل
  6. شناسایی نقاط ضعف خود
  7. شناسایی موقعیت هایی که باعث پرخاشگری میشود
  8. یادگیری مهارت های ده گانه زندگی در کنار روانشناس


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع