علم و فلسفه
علم و فلسفه راهی برای شناخت خود و هستی
3 سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه مایع حباب ساز ساده و رنگی

آب و مایع ظرفشویی مواد اولیه لازم برای تهیه مایع حباب ساز هستند. اما برای داشتن حباب های بزرگتر، پایدارتر و رنگین‌تر نیاز به مواد دیگری نیز دارید.

ساختن حباب و دنبال کردن آن یک سرگرمی جذاب و هیجان انگیز برای کودکان است. البته بزرگتر‌ها نیز از این سرگرمی کودکانه نهایت لذت را می‌برند. اگر کودکتان عاشق بازی با حباب است و شما از خرید اسباب‌بازی‌های حباب ژیساز خسته شده اید، می‌توانید تهیه مایع حباب ساز در خانه را امتحان کنید. بدین ترتیب نه تنها در هزینه‌ها صرفه جویی می‌کنید بلکه فرصتی ارزشمند برای کودکتان فراهم می‌کنید تا تجربه اندازه گیری و ترکیب مواد را به دست بیاورد!
درست كردن مایع حباب ساز در خانه به کمک فرزندان، قوه تخیل آن‌ها را تقویت می‌کند و آن‌ها را با استفاده از وسایل منزل و فرهنگ بازیافت آشنا می‌کند.

 

طرز تهیه مایع حباب ساز
 

طرز تهیه مایع حباب ساز

شیمی فرآیند

از آنجایی که آب کشش سطحی بالایی دارد، حباب‌هایی که از آب درست می‌شوند کوچکند و به سرعت می‌ترکند. افزودن محلول صابونی یا مایع ظرفشویی، کشش سطحی آب را کاهش داده و امکان تشکیل حباب‌های بزرگتر را فراهم می‌کند.
گلیسیرین و شربت ذرت (corn syrup) نیز با کند کردن فرایند تبخیر، ترکیدن آن‌ها را به تاخیر می‌اندازند.

دستور تهیه

برای ساخت حباب ساز می‌توانید تنها از آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید، اما افزودن شربت ذرت یا گلیسیرین موجب پایداری بیشتر و بزرگتر شدن حباب‌ها می‌شود.
 
مواد لازم:
  • ۱ فنجان آب
  • ۲ قاشق غذا خوری شربت ذرت یا ۲ قاشق غذاخوری گلیسیرین
  • ۴ قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی
  • تمام مواد را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
  • مایع حباب ساز شما آماده است، به همین راحتی!

 

طرز تهیه مایع حباب ساز

 

ساخت حباب‌های رنگی

حباب‌های معمولی هاله از رنگ‌های مختلف را در خود دارند، اما افزودن چند قطره رنگ خوراکی مایع به ترکیب، تفاوت بزرگی ایجاد می‌کند.
بازی با حباب‌های رنگی را در فضای آزاد انجام دهید تا وسایل و دیوار‌ها رنگی نشوند. از این فرصت استفاده کنید تا با کودک پیرامون نحوه ترکیب رنگ‌ها صحبت کنید. برای نمونه، با هم ببینید که چگونه افزودن چند قطره رنگ زرد به آبی موجب تشکیل سبز می‌شود یا ترکیب آبی و قرمز، بنفش می‌شود.
 

ساخت حباب‌های شکری

افزودن شکر باعث می‌شود حباب‌های بزرگتر و پایدارتری داشته باشید. اگر قصد شرکت در مسابقه حباب بازی دارید، از این تکنیک استفاده کنید!
 
مواد لازم:
  • ۱ فنجان آب
  • ۲ قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی
  • ۱ قاشق غذاخوری گلیسیرین
  • ۱ قاشق چایخوری شکر

روش تهیه:

  • تمامی مواد را با هم مخلوط کنید، آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

دمنده های حباب خانگی

اگر دمنده حباب ساز‌های قبلی که خریده اید را در منزل دارید، از آن‌ها استفاده کنید، در غیر این صورت ساخت دمنده از وسایل موجود در خانه نیز تجربه هیجان انگیزی است.
با کودکتان به دنبال وسیله‌ای بگردید که دارای سوراخی برای خروج حباب باشد. همانگونه که به دنبال ایده‌های خلاقانه تان هستید، پیشنهاد‌های زیر را نیز در نظر داشته باشید:
  • نی
  • مگس کش
  • کاتر کوکی و بیسکوییت
  • قاشق پلاستیکی سوراخ دار
  • در نمک پاش و فلفل پاش
  • سبد‌های کوچک پلاستیکی
  • در بطری پلاستیکی
  • خم کردن نی شور

 

طرز تهیه مایع حباب ساز

پاسخ به سوالات متداول

۱. چگونه حباب‌های پایدارتری بسازیم؟

برای داشتن حباب‌های پایدار:
  • گلیسیرین، شربت ذرت یا شکر به محلول اضافه کنید.
  • از آب مقطر یا فیلتر شده استفاده کنید تا میزان ناخالصی‌ها را کاهش دهید.
  • در محیط‌های مرطوب‌تر بازی کنید.

۲. آیا می‌توان از گلیسیرین استفاده نکرد؟

می‌توان مایع حباب ساز را با آب و مایع ظرفشویی نیز تهیه کرد، اما افزودن گلیسیرین موجب پایدار‌تر شدن حباب‌ها می‌شود.

۳. گلسیرین را از کجا تهیه کنیم؟

گلسیرین را می‌توانید از فروشگاه‌های ابزار و کاردستی، فروشگاه‌های لوازم قنادی و فروشگاه‌های مواد و لوازم آزمایشگاهی تهیه کنید.

۴. آیا مایع حباب ساز قابل نگهداری است؟

بله، می‌توانید محلول را در یک بطری تمیز ریخته و درب آن را ببندید تا هر زمان که نیاز دارید استفاده کنید.

۵. آیا مایع حباب ساز نیاز به استراحت دارد؟

در برخی دستورالعمل‌ها بیان شده که پس از مخلوط کردن آب و مایع ظرفشویی چند ساعت محلول را به کناری بگذاریم و پس از آن گلیسیرین را اضافه کنیم. برخی دیگر توصیه می‌کنند که از شب قبل محلول را آماده کنیم.

 

نکات مهم در رابطه با مایع حباب ساز

  • ریختن مایع حباب ساز یا ترکیدن حباب‌ها روی وسایل و لوازم خانه ممکن است ایجاد لکه کند.
  • مایع حباب ساز بسیار لیز و لغزان است و در صورت ریختن روی زمین موجب سر خوردن کودکان می‌شود.
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع