2 سال پیش / خواندن دقیقه

تجارت زهر عقرب کاری نوپا در جهان اما پردرآمد | کسب و کار و مشاغل

 

تجارت زهر عقرب کاری نوپا در جهان اما پردرآمد | کسب و کار و مشاغل

کار پرورش عقرب یک کار نوپاست و جای پیشرفت در این کار بسیار زیاد است. تجارت زهر عقرب یکی از پردرآمدترین تجارت‌های دنیاست به این دلیل که در فعالیت‌های درمانی و پزشکی از آن استفاده می شود. سود پرورش عقرب بیشتر در فرآوری شده آن است.

ایران تنها کشور تولیدکننده سرم عقرب‌زدگی است. این سرم توسط موسسه رازی تهیه می‌شود و به‌صورت انحصاری تحت اختیار این شرکت است. می توان از پرورش عقرب به عنوان کاری پردرآمد نام برد؛ البته اگر اصولی و با برنامه ریزی درست و رعایت استانداردهای مشخص انجام گردد. باید پیش از شروع، از مشاوره های تخصصی و افرادی که در این زمینه تجربه دارند استفاده شود.

هزینه پرورش عقرب

کسانی که تازه‌کار هستند و می‌خواهند وارد این عرصه شوند، نیازی نیست که با سرمایه زیاد وارد کار شوند. برای شروع می‌توانند با تعداد ۱۰۰۰ عدد عقرب مولد و سرمایه‌ای حدود ۸ میلیون تومان هم این کار را شروع کنند. هزینه نگهداری هر عقرب از ابتدای دوره بلوغ سمی تا انتهای دوره پرورش حدود ۲۵ هزار تومان می‌شود.

اما اگر شما آموزش‌های لازم را برای پرورش عقرب دیده‌اید و می‌خواهید در ابعاد بزرگ‌تر کار را شروع کنید، می‌توانید یک مزرعه پرورش عقرب با تعداد ۵۰ هزار عدد راه‌اندازی کنید. در این صورت به فضای بزرگتری نیاز دارید. هزینه‌های ساخت‌ و ساز و سرمایه جهت خرید عقرب مولد، خرید تجهیزات لازم و استخدام نیروی کار را که در نظر بگیریم، به سرمایه ای حدود ۴۰۰ میلیون نیاز است.

پرورش صنعتی عقرب ظرفیت بسیار زیادی دارد. می توان واحدهای تولیدی گسترده ای را احداث کرد. هرچه واحد تولیدی گسترده تر و صنعتی تر باشد، علی رغم افزایش هزینه پرورش، درآمد به همان نسبت بیشتر است. امروزه هر گرم از سم خشک عقرب، قیمتی بین ۶۵ تا ۹۰ میلیون تومان دارد. این قیمت ها بسته به گونه های مختلف عقرب ها قیمت های متفاوتی دارند.

مزیت های اقتصادی

– نیاز بسیار پایین به آب؛ حتی در کمبود و قحطی آب هم می‌شود به این شغل تجارت با زهر عقرب ادامه داد. کشور ما در بحران شدید کمبود آب قرار دارد. اغلب شغل‌های پردرآمد، ارتباط مستقیم با آب دارند. بنابراین به آینده شغلی پرورش عقرب می توان امیدوار بود.

– عدم نیاز به فضای زیاد؛ با یک فضای ۵۰۰ متری می‌توان با حداکثر ظرفیت به کار ادامه داد.

– جدید و استراتژیک بودن؛ به علت وجود گونه‌های مختلف و با ارزش عقرب در ایران و ارتباط آن به حوزه پزشکی، اهمیت این طرح صد چندان است.

– تلفات حداقلی؛ عقرب یا کژدم ها بسیار مقاوم هستند. تلفات بسیار کمی دارند.‌ بنابراین میزان خسارت در این کار نیز کم است.

تجهیزات لازم برای پرورش عقرب

– محفظه های پلاستیکی یا شیشه ای برای نگهداری عقرب ها

– محفظه های زایشگاه

– ترازوی دیجیتالی

– الکتروشوک قابل تنظیم

– لوله آزمایشگاهی

– دستگاه فریز

– سیستم های گرمایشی

– سیستم های تهویه هوا

– آب پاش

– ابزار آلات کارگاهی

– دستگاه دیسیکاتور

– پلیت های شیشه ۱۵ و ۸ سانتی متری

– ماسه مرغوب

البته تجهیزات دیگری هم می توان استفاده کرد که به مرور زمان و گسترده شدن کار می توان از تجهیزات بیشتری استفاده نمود.

دوره پرورش عقرب‌

دوره آبستنی عقرب‌ها با توجه به نژاد عقرب‌ها متفاوت است. معمولا بین ۳ تا ۶ ماه دوره آبستنی عقرب‌ها زمان می‌برد. از هر عقرب به طور میانگین ۱۰۰ نوزاد متولد می‌شود و در مدت هشت ماه به مرحله زهرگیری و سوددهی می‌رسند.

سود پرورش عقرب در ایران

با توجه به شرایط آب و هوایی موجود در کشور ایران و همچنین گونه هایی از عقرب ها که در ایران وجود دارد، سم عقرب های ایرانی جزء سم های گران قیمت محسوب می شوند. پس می توان به کار تجارت با زهر عقرب امیدوار بود؛ به طوری که آنتی سرم ایران، گران ترین آنتی سرم عقرب زدگی در دنیا است.

عقرب‌های ایران بیشتر در بیابان‌های گرم زندگی می‌کنند. آنها به دلیل داشتن نیش در نوک دم خود، از جمله سمی‌ترین و کشنده‌ترین گونه‌های عقرب در جهان به شمار می روند.

استان خوزستان بیشترین میزان صادرات و تولیدات مربوط به سم عقرب را دارد و از بهترین مراکز پرورش عقرب در ایران است. آنتی سرم و واکسن های چهارگانه آنتروتوکسمی از تولیدات باکیفیت استان خوزستان است.

بنابراین می توان گفت که ایران یکی از بهترین کشورهای دنیا برای شروع کسب و کار در زمینه ی پرورش عقرب است. یش‌بینی می‌شود که با توجه به نوپا بودن این کار در ایران، قیمت بسیار بالای محصول تولیدی و ارتباط آن با حوزه پزشکی، ایران در آینده بسیار نزدیک‌ به یکی از قطب‌های اقتصادی پرورش عقرب تبدیل خواهد شد. 

از کجا مجوز بگیرم؟

امروزه خرید و فروش عقرب‌ها سود بسیار خوبی را نصیب دلالان می‌کند. اما لازم است بدانید که خرید و فروش عقرب‌ها غیرقانونی بوده و جرم محسوب می‌شود. بنابراین اگر قصد دارید که وارد این عرصه پردرآمد شوید، لازم است که برای کسب‌ و کار خود مجوز تهیه کنید تا بتوانید عقرب های پرورشی خود را بفروشید.

بازرسی از طرح پرورش عقرب توسط کارشناسان اداره کشاورزی، شبکه بهداشت، محیط‌زیست و دیگر ادارات مربوطه انجام می‌شود. به دلیل خطرناک بودن این کار، مراحل قانونی به سختی پیش می رود؛ بنابراین لازم است که برای دریافت مجوز صبور باشید.

اگه از اونایی هستی که از شنیدن اسم عقرب هم می ترسی بیخیال این کار اما اگه دنبال یه شغل آینده دار هستی، پیشنهاد می کنیم به کار پرورش عقرب فکر کنی.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع