2 سال پیش / خواندن دقیقه

مشاغل خانگی درآمد بیشتری دارد یا کارمندی؟ +سه حالت کسب و کارهای خانگی

مشاغل خانگی درآمد بیشتری دارد یا کارمندی؟ +سه حالت کسب و کارهای خانگی

مشاغل خانگی به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که در آن یکی از افراد یا تمام اعضای خانواده در منزل مسکونی بدون ایجاد مزاحمت برای همسایگان، به تولید یا ارائه خدمات اشتغال اقدام می‌کند.

بر اساس مصوبات ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، رشته های مشاغل خانگی در حوزه های صنایع دستی، فرش، کشاورزی، دامپروری، شیلات، خدمات، تولیدی، صنعت و فناوری اطلاعات (IT )است و بر همین اساس، انواع مشاغل خانگی در هر یک از زیر بخش ها ارائه شده که فهرست و همچنین اطلاعات هر یک از مشاغل مذکور رو به مرور در مجله آمارد برایتان همراه با توضیحات تکمیلی ارائه خواهیم کرد .

مشاغل خانگی در کشورهای دنیا

آمریکا با ۲۰ % ، کشور چین ۳۲ % ، استرلیا حدود ۸ % و تایوان ۲۵% و کشور ایتالیا با ۲۲ % در حوزه مشاغل خانگی مشغول فعالیت و درآمد زایی برای کشور و خودشان می باشند .

ایتالیا و کفش های چرم دست سازش نمونه بارز این صنعت ، سوئیس و ساعتهای ناب و خاصش و کشور چین از شیر مرغ تا جون آدمیزاد را در بخش خانگی تامین می کند ، تایوان با شعار هر خانه یک کارخانه به سمت رشد اقتصادی کشورش گام بزرگی برداشته و اکنون یکی از کشورهای فعال در بخش اقتصادی می باشد .

سه حالت کسب‌ و کارهای خانگی


الف- انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی (متقاضی تحت پوشش).

ب – انجام فعالیت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی (متقاضی مستقل).

ج- انجام فعالیت به صورت تعاونی و یا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای (پشتیبان).

مجوز مشاغل خانگی

به استناد اصول ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی و با توجه به سند چشم‌انداز ۲۰ساله، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سال ۱۳۸۹ تصویب شده و بر اساس این قانون، ستادی متشکل از ۹ وزارتخانه و ۱۱ سازمان و نهاد دیگر متولی امر ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی شدند.
در حال حاضر برخی دستگاه‌های اجرایی مجوز مشاغل خانگی را صادر می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به صندوق کارآفرینی امید، سازمان فنی و حرفه ای، سازمان بهزیستی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی اشاره کرد.

امروزه مشاغل خانگی  و کسب و کارهای خانگی، به عنوان راهکاری مهم و مناسب برای خوداشتغالی و همچنین افزایش اشتغال و درآمد در سراسر جهان به حساب می آیند.

مزایای کارهای خانگی

قابلیت انجام این نوع کسب و کارها در منزل، سبب ایجاد مزایای بی شماری برای شاغلین این حوزه می گردد.از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان
  2. حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و همچنین ایاب و ذهاب
  3. استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه مناسب برای کارهای خانوادگی
  4. امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیر رسمی به شیوه استاد-شاگردی بین اعضای خانواده و بسیاری فواید دیگر.

در سال ۸۹-۹۰ زمانی که دانشجو بودم ، اولین طرح مشاغل خانگی استان را ارائه دادم به عنوان: طرح پشتیبان کارهای خانگی روستایی.

این طرح توانست در جشنواره شرکت و مورد بازدید مسئولین وقت قرار گرفت.
اما از آنجایی که سیستم اداری کندی داشتیم ، این طرح با اشتغال زایی ۱۷۰ نفر نتوانست اجرایی شود!

یکی از دلایلش عدم بودجه مناسب به این طرح اشاره کرد و همچنین نبود سیستم درست پشتیبانی دستگاه های دولتی در حوزه مشاغل خانگی . با تمام تجربه های این طرح برنامه که براش زحمت کشیدم رو برای مدتی کنار گذاشتم و مجدد پس از سالها دوباره به فکر راه اندازی مشاغل خانگی افتادم و این بار اجرای کسب و کار با اسم مجله آمارد .

عنوان گروه های مشاغل خانگی

  1. صنایع دستی
  2. فرش دستباف و رشته های مرتبط به صنایع
  3. امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، عشایری، امور تولیدات گیاهی
  4. فعالیت های تولیدی(صنعت و خدمات)
  5. فعالیتهای فرهنگی و هنری
  6. رشته های مربوط به تجارت الکترونیک 

 

شغل خانگی با سرمایه کم میتواند شروع کسب و کار شما باشد ، پس از مشاغل خانگی پردرآمد خانگی غافل نشوید .


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع