به گزارش ",ورزش"، با اینکه فدراسیون بدنسازی چندی قبل از مسابقات جهانی جوانان پرورش اندام در تهران میزبانی کرده بود، اما در اوایل سال 2023 میلادی هم میزبانی یک رویداد بزرگ دیگر را برعهده گرفت. در این رویداد که با ایدهای نو و به شکلی کم نظیر در شهر رامسر استان مازندران برگزار شد، ورزشکاران در رشتههای پرورش اندام، فیتنس، فیتنس چلنج، مچاندازی و قویترین مردان و در 4 سالن به شکل همزمان با هم رقابت کردند.
به جز ورزشکاران ایرانی که حضور پرتعدادی در رشتههای مختلف داشتند، ورزشکاران خارجی هم از کشورهایی همچون هند، قزاقستان، عراق، افغانستان، اسپانیا، فرانسه، ارمنستان، استرالیا، نیوزلند، روسیه، گرجستان و... در مسابقات شرکت کرده بودند تا به نوعی شاهد یک رقابت جهانی با حضور ورزشکارانی از قارههای مختلف باشیم.
برگزاری مسابقات در رشتههای مختلف زیرمجموعه فدراسیون بدنسازی، آن هم در بالاترین و به شکل همزمان ایده جدیدی بود که با دشواریهای فراوان تبدیل به واقعیت شد و در نهایت قهرمانان این رویداد حدود 40 هزار دلار جایزه نقدی دریافت کردند که البته اکثر آنها ایرانی بودند. از سوی دیگر برای اولین بار فدراسیون توانست میان رشتههای زیرمجموعه خود که شاید تا حدی ماهیتهای متفاوتی هم دارند، اتحاد جالبی ایجاد کند.
نکته قابل توجه در جریان این رویداد برگزاری رقابتها در بخش زنان بود. در دو رشته مچاندازی و فیتنس چلنج، زنان ایرانی فرصت حضور در یک رویداد بینالمللی را کسب کردند، در حالی که مدت زیادی از صدور مجوز فعالیت این رشتهها در داخل کشور هم نمیگذرد. جالب اینکه ورزشکارانی از کشورهای هند، ارمنستان، گرجستان و افغانستان هم در مسابقات بخش بانوان حضور داشتند تا این رقابتها کاملا شکل بینالمللی به خودش بگیرد.
اما برگزاری این رویدادهای بینالمللی پرتعداد در ایران چه سودی برای ورزش به ویژه فدراسیون بدنسازی خواهد داشت؟ بدون شک یکی از چالشهای این فدراسیون در سالهای اخیر اعزامهای غیرمجاز و خارج از سیستم ورزشکاران به تورنمنتهای مختلف بوده و تاکنون هم تدبیر خاصی برای جلوگیری از آن اندیشیده نشده؛ اگرچه همین برگزاری مسابقات بینالمللی در داخل کشور و اعطای 16 کارت حرفهای به ورزشکارانی که تا قبل از این چند هزار دلار برای گرفتن این کارت و حضور در مسابقات حرفهای خرج میکردند، میتواند راه مناسبی برای مقابله با این اتفاق باشد. برگزاری رقابت حرفهای (الیت پرو) در خلال رویداد مستریونیورس با جوایز دلاری چشمگیر هم از جمله اتفاقات تاریخی در این مسابقات بود.
فدراسیون بدنسازی که در یکی، دو سال اخیر در بخش میزبانیهای بینالمللی پیشتاز بوده و تا چندی دیگر هم میزبان مسابقات مچاندازی قهرمانی آسیا 2023 خواهد بود، هدف بزرگ خود را روی برگزاری رقابتهای پرورش اندام قهرمانی بزرگسالان جهان گذاشته است؛ رویایی که البته دور از دسترس نیست. رئیس فدراسیون جهانی که به بهانه برگزاری مسابقات مستریونیورس برای چندمین بار در دو سال اخیر به ایران آمده بود، در نشست خبری که در حاشیه این رویداد برگزار شد، اعلام کرد ایرانیها برای اخذ این میزبانی در سال 2024 میتوانند کاملا امیدوار باشند.
در حالی که چند سالی است ورزش ایران نتوانسته در هیچ رشتهای میزبانی مسابقات بزرگسالان قهرمانی جهان را کسب کند، کسب این میزبانی میتواند یک اتفاق ویژه برای ورزش کشور به حساب بیاید.