اینجا میتونی برنامه نویسی ویندوز رو به طور کاملا رایگان یاد بگیری
3 سال پیش / خواندن دقیقه

آموزش رایگان پایتون : مرحله به مرحله از صفر | شروع پایتون

آموزش رایگان پایتون : مرحله به مرحله از صفر | شروع پایتون

در این صفحه به صورت مرحله به مرحله به آموزش رایگان برنامه نویسی پایتون می‌پردازیم. در ابتدا با نکات مهم در نوشتن کدهای پایتون آشنا شده و سپس با امکانات، تعاریف و توانایی‌های python آشنا می‌شویم.

این دوره آموزش پایتون به شما کمک می‌کند پایتون را از ابتدا یاد بگیرید؛ کم کم به فردی تبدیل شوید که برنامه‌های کوچک، خفن و کاربردی با پایتون می‌نویسد. پس بیایید شروع کنیم! 🙂

الآن که شما در این صفحه هستید، احتمالاً مصمم هستید که یادگیری پایتون را شروع کنید. در نتیجه در مورد چرایی آموزش پایتون یا کاربردهای آن صحبت نمی‌کنم. فقط برای اینکه با ذهن بازتری یادگیری خود را شروع کنیم، خیلی کوتاه ۲ مزیت و عیب برنامه نویسی پایتون را با هم مرور می‌کنیم:

نقطه قوت نقطه ضعف
یادگیری آسان و سریع کمتر بودن سرعت اجرا نسبت به C
کتابخانه‌های قوی، استاندارد و بزرگ برای اپ موبایل مناسب نیست!

بعد از یادگیری زبان پایتون می‌توانیم در شاخه‌های مختلفی ادامه دهیم. چند زمینه معروف در python عبارت‌اند از: تحلیل داده، داده کاوی، آمار، توسعه وب، توسعه نرم‌افزار دسکتاپ و شبکه، پردازش تصویر و هوش مصنوعی!

آموزش پایتون : شروع یادگیری

پایتون یک زبان مفسری (interpreter) است؛ یعنی کدها خط به خط اجرا شده و نتیجه می‌دهد. بنابراین نیازی نیست کدهای را کامپایل کرده یا همه برنامه را به صورت یک جا اجرا کنیم، بلکه می‌توانیم خط به خط آن را تکمیل کرده و ادامه دهیم.

syntax پایتون

در ابتدا بهتر است کمی با ساختار کدها آشنا شویم. زبان برنامه نویسی پایتون شباهت زیادی به زبان محاوره‌ای دارد. برای اینکه یک محدوده را مشخص کنیم، از تورفتگی (intent) و علامت دو نقطه (:) استفاده می‌کنیم.

در قطعه کد زیر، یک شرط ساده نوشتم و در محدوده مربوط به شرط، متنی چاپ کرده‌ام.

آموزش رایگان پایتون : مرحله به مرحله از صفر | شروع پایتون

خط دوم که دارای تورفتگی هست، فقط زمانی اجرا می‌شود که شرط برقرار باشد. وقتی وارد مراحل آموزش پایتون شدیم، بارها و بارها این ساختار را می‌بینید که با علامت : و ایجاد تورفتگی، یک محدوده جدید برای کدهایمان ایجاد می‌کنیم.

نکات مهم در برنامه نویسی پایتون

کامنت (comment) برای نوشتن متن‌هایی در بین کد استفاده می‌شود که کد نیستند؛ بلکه فقط برای توضیحات بیشتر یا مستندسازی آن‌ها را می‌نویسیم. کامنت در پایتون با علامت شارپ (#) در ابتدای متن مورد نظر مشخص می‌شود. همچنین می‌توان کامنت را درون ''' (سه بار کوتیشن) قرار داد.

# This is a test comment ''' this is a comment too! '''


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع