روشی برای ایجاد و حفظ نشاط و سلامت خانواده
در عصر امروز افزایش دغدغه های زندگی باعث شده که اعضای خانواده زمان زیادی را به وقت گذرانی در کنار هم اختصاص ندهند . تلاش برای حفظ موقعیت شغلی و ارتقاء مقام یافتن در حرفه خود ، باعث نادیده گرفتن نیازهای خانواده و داشتن رابطه ای عمیق و صمیمی با اعضای خانواده می شود . در صورتی که شما نیز یکی از این خانواده ها هستید ، نیازی به نگرانی وجود نخواهد داشت زیرا ما قصد داریم در این بخش از پلاس وی به ارائه راهکاری هایی برای وقت گذرانی بیشتر با اعضای خانواده و افزایش نشاط و سلامت خانواد بپردازیم .
1. در آغوش گرفتن یکدیگر
در آغوش گرفتن یکدیگر و انجام فعالیت هایی مانند کتاب خواندن قبل از خواب با یکدیگر و یا انجام بازی های فکری یا کامپیوتری به فرزندان کمک می کند تا محبت والدین خود را احساس کرده و حس امنیت بیشتری دریافت کنند . کمک کردن به انجام فعالیت های مدرسه نیز یکی دیگر از این راهکار ها است .
2. گوش دادن به موسیقی یا آواز خواندن
گوش دادن به موسیقی یا آواز خواندن با یکدیگر راهی عالی برای ایجاد ارتباطی صمیمانه با اعضای خانواده است . کلمات را در کنار هم قرار دهید و طنینی آهنگین به آن ببخشید و با فرزندان خود برقصید و در حین نظافت منزلتان به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید.
3. ایجاد کردن فضایی تفریحی
گاهی لازم است از تاکیید کردن بر روی انجام تکالیف مدرسه برای فرزندان خود صرف نظر کرده و با آن ها به انجام فعالیت های تفریحی مختلف مانند گشت و گذار، پیاده روی ، صرف غذا در بیرون از منزل و یا مهمانی های غافلگیر کننده بپردازید که این گونه فعالیت ها علاوه بر بهبود روابط خانوادگی ، به بازیابی انرژی و رهایی از استرس و اضطراب ناشی از فعالیت های روزانه نیز کمک خواهد کرد.
4. ورزش کردن با یکدیگر
انجام فعالیت های ورزشی مانند دویدن در طبیعت ، دوچرخه سواری و ... فرصتی برای با هم بودن اعضای خانواده را فراهم می کند و الگویی مناسب از والدین را برای فرزندان ایجاد خواهد کرد . انجام تمرینات یوگا با اعضای خانواده نیز به ایجاد حس مثبت و کاهش استرس و اضطراب روزانه تان کمک خواهد کرد.
5. ایجاد عادات سالم
خوردن غذاهای نا سالم ممکن است برای بسیاری از افراد لذت بخش باشد اما در نهایت باعث آسیب رسیدن به سلامت فردی خواهد شد . با حذف این گونه غذاها از رژیم غذایی روزانه خود و جایگزین کردن غذاهای سالم مانند میوه و سبزیجات سالم به جای این گونه مواد مضر، به افزایش سلامت خانواده خود کمک کنید.
6. انجام فعالیت های گروهی
یکی دیگر از روش هایی که به ایجاد رابطه ای عمیق بین اعضای خانواده کمک می کند ، انجام فعالیت های گروهی مانند آماده کردن غذا و یا تمیز کردن منزل است . انجام این گونه فعالیت ها نه تنها باعث ایجاد روابط صمیمانه بین اعضای خانواده می شود بلکه به کودکان در کسب مهارت جدید نیز کمک خواهد کرد.
7. پاداش دادن به رفتار های سالم کودکان
تقویت رفتار های خوب کودکان با دادان پاداش به آن ها بسیار مهم است اما با این حال نیازی به سخت گیری در این مورد نیست . پاداش می تواند هر چیزی باشد مثل رفتن به سینما ، باغ وحش ، مسافرت و یا حتی 1 الی 2 ساعت بیشتر خوابیدن در روزهای تعطیل.
8. صرف وقت متعادل با کودکان
والدینی که دارای بیش از یک فرزند هستند باید سعی کنند که به هر یک از فرزندان خود زمان مشخصی را در طول روز اختصاص دهند ؛ حتی ده دقیقه . این زمان مشخص به فرزندان کمک می کند تا احساس با ارزش بودن کنند.
9. داشتن فعالیت های روزمره مشترک
داشتن فعالیت های روزمره مشترک مانند غذا خوردن و یا صحبت کردن والدین با فرزندان قبل از خواب باعث افزایش انگیزه فرزندان و شکوفایی آن ها خواهد شد.
10. قدردانی کردن از یکدیگر
برای نشان دادن ارزش وجودی اعضای خانواده خود بابت تلاش های آن ها در جهت بهبود روابط خانوادگیتان قدردانی کنید .
11. آموزش شیوه صحیح جبران کردن اشتباه
وقتی یکی از فرزندان شما به خواهر یا برادر خود صدمه می زند ، عذر خواهی کردن به تنهایی کافی نیست . به فرزند خود آموزش دهید که برای جبران کردن اشتباهش برای خواهر یا برادر خود هدیه ای تهیه کند و یا به دنبال راهی برای بهبود صدمه ای که به او وارد کرده باشد.
12. داشتن توجه کافی به همسر
بهترین کاری که می توانید در حق فرزندان خود انجام دهید ، این است که به آن ها نشان دهید عاشق همسر خود هستید و برای رفع نیازهای درونی او تمام تلاش خود را خواهید کرد . این امر باعث ایجاد حس امنیت و آرامش در فرزندان شده و به تحکیم روابط زناشوییتان نیز کمک خواهد کرد . با همسرتان تجدید خاطره کنید و همانند سال های اولیه ازدواجتان، او را از توجه و محبت خود سیراب کنید.
13. انجام کارهای کودکانه
گاهی بزرگتر ها نیز می توانند با فرزندان خود بچگی کنند و با آن ها از خوشی های کوچک زندگی لذت ببرند . فعالیت های مختلفی هستند که می توانید در این زمینه انجام دهید ، مانند ساختن خانه بالشتی ، گِل بازی کردن و از این دست فعالیت های دیگر.
14. ایجاد تعادل بین فعالیت های شغلی و خانوادگی
اگر هم شما و هم همسرتان به انجام فعالیت های شغلی می پردازید ، بسیار مهم است که بین فعالیت های شغلی و خانوادگی خود تعادل ایجاد کنید . اغلب دیده می شود که بسیاری از خانواده ها به دلیل کمبود وقت ناشی از دغدغه های کاری ، قادر به وقت گذرانی با اعضای خانواده خود نیستند و بنابراین زمان مشخصی را به بودن در کنار اعضای خانواده خود اختصاص دهید.
15. تعیین مرزهای مشخص رفتاری
والدین اغلب مرزهایی برای محافظت از فرزندان خود در برابر خطرات احتمالی تعیین می کنند . بسیار مهم است که دلیل خود از تعیین این مرزها را به آن ها توضیح داده و آن ها را به پیروی از این مقررات ترغیب کنید . والدین باید به فرزندان خود توضیح دهنده چه رفتارهایی درست و چه رفتارهایی نادرست است تا فرزندان در آینده به شهروندی کارآمد تبدیل شوند.
16. یادگیری مهارت ها و اطلاعات جدید
یادگیری منظم نه تنها برای فرزندان مفید است ، بلکه از جهات مختلف بر بهزیستی شما نیز تاثیر خواهد داشت . یادگیری ، توانایی تفکر را تقویت کرده و به خانواده کمک می کند تا دائما در جستجو اطلاعات جدید باشد و این امر درنهایت به موفق شدن در مسیر اهداف خانواده کمک خواهد کرد و اعتماد به نفس اعضای آن را افزایش خواهد داد . برای مثال در یادگیری زبان های جدید با اعضای خانواده خود مشارکت کنید .
17. مثبت اندیش بودن
والدین منفی باف باعث ایجاد محیطی سمی برای اعضای خانواده خواهند شد . تنبیه کودکان با استفاده از رفتار های خشونت آمیز نه تنها باعث بهبود عملکرد فرزندان نخواهد شد ، بلکه باعث تضعیف عملکرد و رفتار آن ها در خانه و یا در اجتماع نیز می شود . بنابراین فرزندان خود را با مهربانی و عشق راهنمایی کند . آن ها را در آغوش بگیرید و محترمانه با آن ها رفتار کنید . وقتی فرزندتان کاری ستودنی انجام داد ، او را تحسین کنید.