پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

ARM به‌دلیل قوانین کنترل صادرات ایالات‌ متحده و بریتانیا، تراشه‌های خود را به چین عرضه نمی‌کند

ARM به‌دلیل قوانین کنترل صادرات ایالات‌ متحده و بریتانیا، تراشه‌های خود را به چین عرضه نمی‌کند

فایننشال‌تایمز گزارش داده است که ARM جدیدترین تراشه‌های سری Neoverse V را به شرکت چینی علی‌بابا نمی‌فروشد؛ زیرا ایالات‌ متحده و بریتانیا مجوز صادرات این قطعات را تأیید نمی‌کنند. این تصمیم پس‌ از مطرح‌شدن قوانین جدید دولت آمریکا اتخاذ شده است؛ مقرراتی که صادرات تراشه‌های پیشرفته کاربردی در امور نظامی را به چین و روسیه محدود می‌کنند.

به‌گزارش انگجت، ARM، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه‌ی سافت‌بانک، اعتقاد دارد Neoverse V در دسته‌ی پردازنده‌هایی با عملکرد بالا قرار می‌گیرد؛ به‌همین‌‌دلیل، قوانین جدید صادرات ایالات‌ متحده و بریتانیا شامل آن می‌شود. به‌گفته‌ی منابع مطلع فایننشال‌تایمز‌، درحالی‌که این شرکت می‌تواند برای صادرات تراشه‌های مذکور به چین درخواست مجوز کند، این درخواست احتمالاً رد خواهد شد. شاید این اولین‌بار است که آرم تصمیم می‌گیرد پیشرفته‌ترین طراحی‌های تراشه‌ خود را به چین نفروشد.

ARM معماری پیشرفته‌ی RISC را برای تراشه‌هایی طراحی می‌کند که در محصولات مختلف از ساعت‌های هوشمند گرفته تا ابرکامپیوترهای پیشرفته استفاده می‌شوند. این شرکت خودش پردازنده تولید نمی‌کند؛ اما طرح‌هایش را به تولیدکنندگانی مثل TSMC و سامسونگ می‌فروشد. جدیدترین هسته‌ای که این شرکت طراحی کرده است، Neoverse V2 نام دارد که تا این‌ لحظه به‌عنوان قدرتمندترین طرح آن شناخته می‌شود.

فایننشال‌تایمز با انتشار مقاله‌ای جداگانه اعلام کرد دولت بایدن قصد دارد تا اوایل هفته‌ی آینده، غول تراشه‌سازی چینی به نام YMTC را به فهرست نهادهای ممنوعه‌ی خود اضافه کند. شنیده‌ها حاکی از آن است این شرکت با تأمین تراشه‌های حافظه‌ی NAND برای گوشی‌های هوشمند هواوی، قوانین کنترل صادرات ایالات‌ متحده را نقض کرده است.

دولت ایالات‌ متحده، YMTC را در فهرست نهادهای تأیید‌نشده قرار داده بود و این یعنی نمی‌توانست آن را برای تأیید استفاده‌‌نکردن غیرقانونی از فناوری داخلی بررسی کند. ۳۰ شرکت چینی ازجمله YMTC تا ۶۰ روز فرصت داشتند با ارائه‌ی مدارک معتبر، از اضافه‌شدن به فهرست نهادهایی محدودشده در قوانین کنترل صادرات ایالات‌ متحده جلوگیری کنند. دولت چین اکنون اجازه‌ی چنین بررسی‌هایی را فراهم کرده است؛ اما همه‌ی شرکت‌ها الزماً در این‌زمینه با دولت‌ها همکاری نمی‌کنند.

ماه اکتبر، ایالات‌ متحده قوانین جدید کنترل صادرات فناوری‌‌ خود را رونمایی کرد. این مقررات شامل جلوگیری از دستیابی چین و استفاده از فناوری‌های ایالات‌ متحده در چهارچوب برنامه‌ی هم‌جوشی نظامی‌غیرنظامی برای تقویت تلاش‌های مدرن‌سازی نظامی و انجام نقض‌ حقوق‌ بشر و سایر فعالیت‌های بدخواهانه است. زمانی‌که این قوانین اعلام شد، تحلیلگران مدعی شدند بیشترین آسیب به شرکت‌های ساخت تراشه‌های حافظه مثل YMTC وارد خواهد شد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع