مواد لازم برای آبگوشت بختیاری:
- گوشت گوسفند :نیم کیلو با دمبه فراوان
- برنج محلی دانه ریز :150 گرم
- نخود :100 گرم
- لوبیا سفید :100 گرم
- سیر :4 حبه
- پیاز :2 عدد بزرگ
- نمک ، فلفل ، زردچوبه و مرزه کوهی :به میزان لازم
- آبجوش :به میزان
طرز تهیه آبگوشت بختیاری:
ابتدا نخود و لوبیا را به مدت چند ساعت در آب سرد خیس کنید. و طی آن ، چند بار آب آن را عوض کنید.
بعد داخل قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز را داخل روغن بریزید و تفت دهید ، بعد از اینکه پیاز نرم شد به آن گوشت را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید.
در حین تفت دادن گوشت ادویه ها را به جزنمک به آن اضافه کنید.بعد از کمی تفت دادن ادویه ها در گوشت ، سیر را به آن اضافه کنید و مختصری تفت دهید.
بعد از تفت همه این مواد ،مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزد و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
وقتی گوشت نیم پز شد ، نخود و لوبیای خیس داده شده را به آن اضافه کنید.
کمی بعد از پختن حبوبات ، برنج را هم به آبگوشت اضافه کنید تا مواد خوب بپزند. وقتی آبگوشت به روغن افتاد و غلیظ شد ، آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک تر شود.
بعد از تهنشین شدن مواد ، دنبه ها را از داخل آبگوشت بیرون بیاورید و بکوبید.بعد آب آبگوشت را با دنبه ها مخلوط کنید ، به طوری که حبوبات و گوشت ته قابلمه باقی بمانند.
با گوشت کوب ، مواد داخل قابلمه را بکوبید تا یکدست شوند. بعد داخل آب و دنبه نون تلیت کنید و گوشت کوبیده آن را جدا در کنار پیاز و سبزیجات میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آبگوشت بختیاری
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آبگوشت بختیاری را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .