آیا ماجرای آلزایمر ناصر تقوایی صحت دارد
اکبر عبدی در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر ضمن یادآوری از بزرگان سینمای ایران برای برای استاد انتظامی، مشایخی، نصیریان، کشاورز، ناصر تقوایی، احمد پژمان و شهلا ریاحی آرزوی سلامتی کرد و همین امر باعث شد تا پیگیر حال ناصر تقوایی بازیگر کشورمان کشورمان شویم.
اظهارنظرها پیرامون سلامت ناصر تقوایی در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر نگرانی هایی در پی داشت که موجب شد برای دریافت اطلاعات بیشتر از احوال این روزهای کارگردان صاحب سبک سینمای ایران با او تماس بگیریم.
حال ناصر تقوایی خوب است
تماسی که با خنده های از ته قلب کارگردان «آرامش در حضور دیگران» همراه بود و او تا پایان گپ و گفت کوتاه مان چند بار تاکید کرد که حالش بسیار خوب است:«این روزها احوالم از وقتی متولد شدم هم بهتر است» اما...!
ناصر تقوایی کارگردان و نویسنده کشورمان
حالا چندسالی است که آرزوی مواجهه با یکی دیگر از تجربه های تصویری این کارگردان به دل دوستداران سینما مانده است. به ویژه که با آغاز دو پروژه «چای تلخ» و «زنگی و رومی» بذر امید در دل ها کاشته شد اما هر دو تجربه در نهایت نیمه کاره باقی ماند. به این ترتیب ١٦ سال از اکران آخرین ساخته ناصر تقوایی - کاغذ بی خط ١٣٨٠- می گذرد. ١٦ سالی که هر یک سالش می توانست برای سینمای ایران غنیمت باشد، اگر شرایط فعالیت هنری و آموزشی برای هنرمندان صاحب سبک و آزمون پس داده فراهم می شد. تقوایی می گوید:«مدتی قبل یک دوره آموزشی سینمایی برای بچه ها برگزار کردم و مدتی است مشغول گردآوری مطالب آن دوره آموزشی برای انتشار هستم. » اما آیا شرایط انتشار این مجموعه ها فراهم می شود؟
تقوایی در پاسخ به این پرسش که آیا سینمای این روزهای ایران را دنبال می کند یا نه می گوید:«سینمای ایران را کمتر دنبال می کنم چون فیلم های چندان با کیفیتی ساخته نمی شوند و به نظرم آخرین کارگردان خوبی که با آثارش مواجه شدم، اصغر فرهادی است.»
سی وششمین جشنواره فیلم فجر آغاز به کار کرد اما بهتر نبود به جای آرزوی سلامت اندکی به تسهیل فعالیت فرهنگی - هنری بزرگان سینما فکر می کردیم؟ ناصر تقوایی ناخواسته به تمام این نگرانی ها پاسخ روشنی می دهد:«زندگی ام برعکس است دیگر؛ از پیری به جوانی حرکت می کنم، خلاصه که احوالم خیلی خوب است.»
بیوگرافی ناصر تقوایی
ناصر تقوایی متولد 1320در آبادان است. وی دانش آموخته دبیرستان رازی آبادان است. تقوایی قبل از شروع کار در سینما، جذب تلویزیون شد در کارنامه فیلمسازی ناصر تقوایی 6 فیلم بلند و یک اپیزود از فیلم بلند (اپیزود "کشتی یونانی" از مجموعه "قصه های کیش" - 1377) دیده می شود که سه تای آن را قبل از انقلاب و سه تا را پس از انقلاب ساخته است.
ناصر تقوایی کارگردان و نویسنده کشورمان
تقوایی یک سریال مشهور هم ساخته که مردم او را بیشتر با این مجموعه می شناسند. "دایی جان ناپلئون" نوشته ایرج پزشکزاد، از سریال های ماندگار تلویزیون ایران است. اما پیش از همه اینها تقوایی مستندساز بوده. "تاکسی متر" که در سال 1346 برای تلویزیون ساخته شد، نخستین فعالیت او در عرصه فیلمسازی محسوب می شود. مستندهایی چون "مشهدقالی"، "فروغ فرخزاد"، "اربعین" و "بادجن" مهمترین مستندهای تقوایی اند. او پس از انقلاب نیز مستند "تمرین آخر" 1383 را با موضوع تعزیه ساخت. تقوایی فیلم کوتاه تحسین شده "رهایی" 1350 را هم در کارنامه دارد. این فیلم در هشت جشنواره مهم جهانی از جمله جشنواره های ونیز، سانفرانسیسکو و جیفونی جایزه گرفت.