آداب صحیح استعفا و ترک کار
بر اساس مطالعه اخیر مایکروسافت بر روی بیش از 30،000 کارگر در سراسر جهان ، حدود 41 درصد در سال جاری به فکر ترک شغل خود هستند. در حال حاضر، دلایل زیادی از دید کارمندان و کارگران برای ترک شغل وجود دارد؛ دلایلی از قبیل مدیریت ضعیف، فرصت های محدود برای رشد، نیاز به کسب درآمد بیشتر برای خانواده، نفرت از شغل خود (که البته این لیست می تواند ادامه دار باشد) می توانند از بارز ترین آن ها باشد.
صرف نظر از دلیل شما، همیشه باید کار خود را به صورت حرفه ای و درست ترک کنید، بنابراین اگر در فکر این هستید که چگونه می توانید شغل خود را به درستی ترک کنید، با ما در این بخش از پلاس وی همراه باشید. در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد نحوه ترک حرفه ای و درست شغل بدانید، وجود دارند.
1- از داشتن شغل جایگزین مطمئن شوید
قبل از ترک شغل فعلی خود از داشتن یک شغل آتی بهتر مطمئن شوید. قبل از اینکه به کسی در شرکت خود بگویید که دارید در مورد ترک شغل خود فکر می کنید ، مطمئن شوید که پیشنهاد کار را در جای دیگری پذیرفته اید. روند استخدام می تواند هفته ها و گاهی ماه ها به طول انجامد، بنابراین بهترین گزینه این است که قبل از ترک شغلی (که البته درآمد پایداری را نیز برایتان فراهم می کند)، جایی بهتر برای اشتغال داشته باشید.
وقتی می توانید برای یافتن شغلی بهتر والبته مناسب وقت بگذارید، پس چرا شتابزده عمل کنید! پس قبل از اینکه از شغل فعلی خود خارج شوید با حوصله به دنبال یک شغل بهتر بگردید و هر وقت صددرصد برای شغل جدید برگزیده شدید در آن صورت از شغل فعلی خارج شوید، چرا که دیگر دغدغه مالی ندارید وتا آخرین لحظه از حقوق و مزایای شغل فعلی تان بهره مند هستید.
در برخی موارد، شما باید در اسرع وقت از یک محیط بد شغلی خارج شوید، مانند موارد سوء استفاده یا سایر رفتارهای غیراخلاقی اما اگر شغل شما، شما را در معرض خطر قرار نمی دهد، توصیه می کنیم تا زمانی که شغل جدیدی را پیدا نکرده اید، شغل فعلی را ترک نکنید.
2- اول از همه تصمیم خود را به رئیس تان بگویید
به رئیس خود بگویید، قبل از اینکه شخص دیگری این کار را انجام دهد. رئیس شما نباید زمزمه هایی از همکاران شما درباره برنامه شما برای ترک شغل، قبل از گفتگوی حضوری و مستقیم با شما بشنود. در حالت ایده آل، باید به محض این که تصمیم به خروج از شغل گرفتید و از داشتن شغل جدید مطمئن شدید، به رئیس خوداطلاع دهید.
هنگام صحبت کردن با رئیس خود به این چند نکته دقت داشته باشید:
آرام باشید
اکنون زمان آن نیست که با احساسات خود صحبت کنید، در این جلسه با آرامش کامل روی حقایق تمرکز کنید نه احساسات.
شفاف باشید
حاشیه چینی نکنید ودرست به سراغ اصل مطلب بروید. نیازی نیست که یک سخنرانی 20 دقیقه ای را شروع کنید فقط درخواست خود را ساده و دقیق بیان کنید.
محکم باشید
رئیس شما ممکن است سعی کند با شما چانه زنی کند یا حتی شما را متقاعد کند که در شرکت بمانید و به کارتان ادامه دهید، اما اگربر تصمیم خود مصصم هستید به هیچ وجه از موضع خود کوتاه نیایید. به خاطر داشته باشید که چرا می روید و کجا می روید.
شکرگزار باشید
صرف نظر از احساسی که نسبت به آن شغل دارید، همیشه دلیلی برای ابراز قدردانی وجود دارد. حداقل، این شغل تا امروزیک تجربه یادگیری و منبع درآمد برای شما بود، پس منصف باشید وحتی هنگام ترک آن شغل از رئیس خود تشکر کنید.
3- تجربه ها و راهکار های خود را در اختیار همکاران قرار دهید
اگر همکاران و یا دوستان شما نیز از شغل خود ناراضی هستند تمام تجربه ها و راهکارهای خود در اختیار آن ها نیز قرار دهید تا آن ها بتوانند این مسیر را راحت تر طی کنند. این کار ممکن است از دید بسیاری کاری غیرحرفه ای باشد اما به یاد داشته باشید که این یک نوع خدمت و انسان دوستی می باشد. مردم هیچ گاه چنین خدمات و محبت هایی را فراموش نخواهند کرد، و البته که در دراز مدت آثار آن را در زندگی خود خواهید یافت.
4- با استعفانامه رسمی از شغل خود خارج شوید
علاوه بر اعلام حضوری، برخی از شرکت ها از شما می خواهند که حتماٌ به صورت کتبی نیز درخواست استعفای خود را بیان کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که ما آن ها را برای شما بازگو خواهیم کرد:
- استعفای خود را با بیان اینکه از سمت خودتان است شروع کنید.
- دلیل ترک شغل خود را بیان کنید.
- آخرین روز حضورخود درشرکت و یا محل کارتان را اعلام کنید.
- استعفا نامه ی خود را با سپاسگزاری و قدردانی برای به دست آوردن تجربیات و آموخته های خود در این شرکت به پایان برسانید.حتی اگر شرکت شما نیازی به استعفا نامه نداشته باشد، به هر حال نوشتن آن توصیه می شود. ممکن است به نظرشما این کار دردسرهایی داشته باشد، اما همه اینها صداقت و درستی شما را در این امر می رساند.
5- درخواست معرفی نامه کنید
از رئیس فعلی خود بخواهید تا یک معرفی نامه برای شغل بعدی شما لحاظ کند. اگر با شرایط خوبی شغل خود را ترک می کنید، از رئیس خود معرفی نامه بخواهید. از آنجایی که شما قبلاً شغل بعدی خود را انتخاب و آماده کرده اید، این نامه به عنوان توصیه ای کاربردی برای هر گونه انتقال شغلی آینده شما خواهد بود.
6- همکارانتان را در جریان قرار دهید
به همکاران و هم تیمی های خود در محل کار،ترک شغل خود را اطلاع دهید. سعی کنید در صورت امکان وضعیت را شخصاٌ برای همکاران خود توضیح دهید و در آخرین روز کاری خود در آن شرکت از آنها برای این تجربه همکاری و دوستی تشکر کنید. شما هرگز نمی دانید که در آینده با چه کسانی کار خواهید کرد، بنابراین به راحتی از این همکاران و دوستان خود دست نکشید و به درستی از آن ها جدا شوید.