مواد لازم برای آش خیار چنبر:
- گوشت خرد شده :200 گرم
- بلغور گندم :150 گرم
- عدس :200 گرم
- خیار چنبر :1 کیلو
- سیر خرد شده :1 بوته
- پیاز :3 عدد
- نعنا خشک :2 قاشق غذاخوری
- کشک :1 لیوان
- نمک و فلفل :به میزان لازم
طرز تهیه آش خیارچنبر :
عدس و گندم را از چند ساعت قبل خیس کنید و بعد به همراه 3 لیوان آب بپزید.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز خرد شده در مقداری روغن تفت دهید.بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد به آن 3 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت با حرارت کم بپزد.
وقتی گوشت پخت و یک لیوان از آب آن باقی ماند، عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
خیار چمبرها را هم پوست بگیرید و تخم وسط آن را در بیاورید. بعد به صورت حلقه ای خرد کنید .
در تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود . بعد خیار های حلقه شده را داخل آن تفت دهید تا کمی نرم شود.فقط دقت کنید که له نشود.
پیاز و سیر را خرد کنید و جداگانه داخل روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
نعنا خشک را هم حدود 1 دقیقه در روغن تفت دهید .
نصفی از سیر و پیاز سرخ شده را به همراه خیار تفت داده شده و کمی نمک و فلفل داخل قابلمه آش بریزید تا همه مواد با هم پخته شوند.بعد از اینکه آش جا افتاد در 5 دقیقه آخر کشک را هم به آن اضافه کنید و بعد آش را از روی حرارت بردارید.
آش پخته شده را با بقیه سیر و پیاز سرخ شده و نعنا داغ و مقداری کشک تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش خیارچنبر
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش خیارچنبر را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .