مواد لازم آش زمستانی
- سبزی آش 500گرم
- اسفناج 500گرم
- کشک یک لیوان
- برنج یک چهارم لیوان
- پیاز 4 عدد متوسط
- عدس نصف لیوان
- نخود نصف لیوان
- لوبیا چیتی نصف لیوان
- گندم نصف لیوان
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
- نعنا خشک به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
دستور پخت آش زمستانی
ابتدا باید حبوبات را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید.بهتر است نخود و لوبیا را با هم خیس کنید و عدس را در ظرفی جداگانه ، چون زمان پخت این حبوبات با هم فرق دارند. در این حین چند بار هم آب حبوبات را عوض کنید. گندم را هم جداگانه در ظرفی دیگر خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
برنج را هم بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید.
نخود ، لوبیا و گندم را به همراه مقدار کافی آب در یک قابلمه مناسب بریزید تا کاملا پخته شوند و در وسطای پخت عدس و برنج را به آنها اضافه کنید تا همه مواد با هم پخته شوند.
در حین پختن حبوبات سبزی ها را هم تمیز کنید و بشویید. بعد از خشک شدن سبزیجات آنها را خرد کنید. و داخل حبوبات پخته شده بریزید. پیازها را هم خلالی کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. سپس نیمی از پیاز ها را داخل آش بریزید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه داخل آش بریزید و بعد از اینکه یکی دوقل خورد آش را بچشید. در آخر کشک را هم بریزید و بعد از کمی هم زدن آن را از روی حرارت بردارید. نعناع را هم در حدی که فقط یکی دو چرخ در روغن بخورد تفت دهید و آش را با نصف پیاز داغ مانده و نعنا و کشک تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش زمستانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
آش زمستانی را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .