چطور به بهترین شکل ممکن یادداشت برداری کنیم؟
همه ما می دانیم که نوت برداری باعث می شود تا فهم و درک بهتری نسبت به چیزی که در حال مطالعه هستیم؛ پیدا کنیم اما گاهی اوقات نمی دانیم که روش صحیح نوت برداری چگونه است. روشی که باید آن را انجام دهید در این قسمت از پلاس وی به شما توضیح خواهیم داد، انچه خواهید خواند اصول به ظاهر ساده ای است که تاثیر قابل توجهی داشته و اکثر افراد از آن پیروی میکنند.
آماده باشید
اول از همه چیز هایی که لازم دارید را فراهم کنید. به عنوان مثال کاغذ مورد نظر را بردارید. حتماً خودکار، مداد، پاک کن و غلط گیر داشته باشید تا هنگام یادداشت برداری دچار مشکل نشوید. اگر از لپ تاپ استفاده می کنید، حتماً آن را شارژ کنید و به طور کلی هر وسیله ای که فکر می کنید نیاز است را بردارید.
آمادگی درسی پیدا کنید
قبل از اینکه وارد کلاس، میتینگ یا هر جلسه ای شوید، اول نوت های جلسه قبل را با خودتان مرور کنید. انجام این کار باعث می شود که فهم بهتری از درس امروز داشته باشید و در نتیجه سریع تر یادداشت برداری می کنید.
به طور فعال شنونده باشید
هنگامی که می خواهید نوت بردارید، ممکن است که اشتباه کنید. باید سعی کنید که شنوایی خود را در حد فعال نگه دارید. سوالات خود را بپرسید و توجه و تمرکز تان را افزایش دهید و سعی کنید که همیشه با توجه، کلاس را ادامه دهید.
روی کاغذ یادداشت برداری کنید
بسیاری از افراد داخل لپ تاپ یا تبلت نوت برداری می کنند اما بهترین حالت یادداشت برداری با قلم؛ خودکار است که با دست این کار را انجام دهید که هم سرعت تان بالا برود و هم دفعه بعدی بهتر مطالعه خواهید کرد.
از سوال پرسیدن نترسید
یادداشت هایی که برمی دارید، برای جلسات بعدی بسیار مفید واقع می شوند بنابراین بهتر است اطلاعات کاملاً صحیح با دسته بندی مناسب را در آن ها وارد کنید و اگر جایی شک دارید، حتما سوال بپرسید.
روی مفاهیم کلیدی و کلمات کلیدی تمرکز کنید
مهم ترین تغییری که باید در مهارت یادداشت برداری خود داشته باشید، این است که تمرکز شما روی مفاهیم و کلمات کلیدی باشد. مرتبط ترین اطلاعات را تشخیص دهید. عبارات و کلمات کلیدی را بشناسید و سعی کنید چیز هایی که لازم هستند را حتماً داخل نوت قرار دهید و آن ها را جا نیندازید.
فقط چیز هایی را که نمی دانید یادداشت کنید
هنگام یادداشت برداری نباید زمان خود را صرف نوشتن چیز های قدیمی کنید.
از روش سوال و جواب استفاده کنید
برای این که فهم بهتری داشته باشید می توانید جمله اول را به صورت سوال بنویسید و پاسخ آن را مقابلش با تقسیم بندی و با کلمات کلیدی پیاده کنید.
از کلمات خلاصه استفاده کنید
به جای این که بخواهید یک کلمه طولانی را بنویسید، اگر خلاصه ای برای آن وجود دارد آن را یادداشت کنید تا سرعت نوشتاری شما را بالا ببرد. می توانید برای هر کلمه یک نشانه گذاری انجام دهید و کلماتی که پر تکرار هستند را فقط باید نشانه هایشان را یادداشت کنید.
یادداشت های خود را از لحاظ بصری جذاب کنید
حتماً یک دفتر یادداشت بسیار زیبا بردارید. مرتب نوت برداری کنید و سعی کنید هر موقع که زمان داشتید، داخل آن اشکال رنگارنگ بکشید. از خودکار های رنگی استفاده کنید تا یک دفتر نوت زیبا داشته باشید و همیشه برای خواندن آن انگیزه داشته باشید.
هر زمان هم که وارد کلاس جدید شدید، حتماً یک صفحه جدید باز کنید. همچنین از نمودار ها و سمبل ها، نقطه چین، باکس، جدول و دیگر ابزار بصری استفاده کنید تا هم فهم شما بیشتر شود و هم جذابیت کار بالا برود.
از کد های رنگی استفاده کنید
سعی کنید که همیشه ماژیک های رنگی داشته باشید. کد گذاری را فراموش نکنید. برای هر یک از مباحت؛ از رنگ مخصوص استفاده کنید. انجام این کار مغز شما را تحریک می کند که به یادگیری علاقه بیشتری داشته باشد.
همچنین به یاد سپردن مفاهیم مختلف برایتان آسان تر می شود. به عنوان مثال می توانید برای سوالات از رنگ قرمز و برای تعاریف از رنگ سبز استفاده کنید.
از کتاب یادداشت برداری کنید
بعد از این که نوت برداری از گفته های معلم و یا جلسه تمام شد، می توانید کتاب مربوطه را باز کنید. چیز هایی را که لازم است داخل برگه اضافه کنید و سعی کنید که نوشتار خود را تقویت کنید و اطلاعاتی که جا افتاده اند را دوباره وارد کنید تا یک یادداشت برداری کامل داشته باشید.
در طول روز یادداشت های خود را مرور کنید
نوت های خود را بعد از کلاس یا بعد از یک روز دوباره مرور کنید تا این اطلاعات داخل ذهن تان تثبیب شود و به حافظه بلند مدت برود. حتی شده یک ربع وقت بگذارید و نگاه کلی به آن ها داشته باشید.
خودتان را محک بزنید
برای این که متوجه شوید که موضوع را خوب درک کرده اید یا خیر؛ می توانید از خود بخواهید که بدون نگاه کردن به یادداشت ها مبحثی که تازه یاد گرفته بودید را برای خودتان توضیح دهید و نکات کلیدی آن را بیان کنید.
حال یادداشت ها را با دقت به ذهن بسپارید
دفعه بعدی بعد از مرور اولیه، باید تمام آن ها را با دقت بخوانید و کتاب را به طور کامل مرور کنید. سعی کنید همه جملات و کلمات کلیدی را به یاد بسپارید و بدون هیچ خطایی برای خودتان بگویید. به عنوان مثال اگر می خواهید چیزی را حفظ کنید، خط اول را دوباره بخوانید. سپس آن را با صدای بلند آن را تکرار کنید و به یادداشت های خود نگاه کنید.
سپس برای خط دوم این کار را انجام دهید دفعه بعد دوباره خط اول و دوم را با یکدیگر بلند تکرار کنید و همین کار را به ترتیب دوباره از اول شروع کنید.