طرز خشک کردن گوجه سبز و تهیه آلوچه خانگی
این روزها که گوجه سبز به وفور موجود است، فرصت را غنیمت شمرده و از آن برای تهیه آلوچه و دیگر خوردنی های خوشمزه استفاده کنید. طرز تهیه لواشک گوجه سبز را در بخش قبلی آموزش آشپزی در پلاس وی گفتیم و حالا میخواهیم چند روش برای خشک کردن گوجه سبز و طرز تهیه آلوچه خانگی و طبیعی برایتان بگوییم.
روش اول:خشک کردن گوجه سبز در آفتاب
- برای خشک کردن گوجه سبز، بهتر است از گوجههای تازه و سفت استفاده کنید، زیرا هرچه تازهتر و سفتتر باشد، طعم ترش و لذیذتری خواهد داشت.
- برای شروع، آلوچه ها را به خوبی بشویید و دم آنها را بگیرید تا حین استفاده، کارتان ساده تر باشید.
- سپس گوجه سبزها را کاملاً شستشو دهید و آنها را درون آبکش قرار دهید تا به طور کامل آب آنها خارج شود.
- در مرحله بعد، با استفاده از چاقو، چند سوراخ روی گوجهسبزها ایجاد کنید.
- حالا یک قابلمه را با آب پر کنید و صبر کنید تا به جوش برسد.
- وقتی آب به جوش آمد، نمک و کمی روغن (اضافه کردن روغن باعث میشود آلوچه ها بعد از خشک شدن براق باشند) را اضافه کنید و آلوچه ها را داخل قابلمه بریزید.
- به مدت 1 دقیقه آلوچه ها را در قابلمه جوش دهید و سپس آنها را از آب بیرون آورده و در آبکش قرار دهید.
- حالا میتوانید آلوچه ها را روی یک پارچه قرار دهید تا خشک شوند.
روش دوم:خشک کردن گوجه سبز در آفتاب بدون پخت گوجه سبز
- برای خشک کردن گوجه سبز و آلوچهها در آفتاب، حتما از یک آبکش استفاده کنید تا هوا به آلوچهها بخورد.
- سپس گوجه سبز را در مکانی که مقابل آفتاب است قرار دهید و به مدت 4 روز صبر کنید تا به طور کامل خشک شوند.
- در طول این مدت، حتماً هر چندگاهی آلوچهها را برگردانید تا به طور یکنواخت خشک شوند.
- توجه داشته باشید که آلوچهها نباید روی یکدیگر قرار بگیرند تا بهترین نتیجه خشک شدن را بگیرید.
- همچنین، بهتر است از سینی برای خشک کردن استفاده نکنید، زیرا در این صورت هوا به آلوچهها نمیرسد و ممکن است خراب شوند.
روش سوم:خشک کردن گوجه سبز داخل فر
- برای خشک کردن گوجه سبز در فر، پس از شستن و خشک کردن وجه ها، آنها را روی سینی فر چیده و فر را در دمای بسیار پایین قرار دهید.
- سپس برای مدت 1 ساعت صبر کنید و در طول این مدت آلوچهها را جابجا کرده و برگردانید.
- پس از مدت مشخص شده، گوجه سبز ها را از داخل فر بیرون آورده و اجازه دهید خنک شوند.
روش چهارم:خشک کردن گوجه سبز داخل سولاردم
- برای خشک کردن گوجه سبز در سولاردم کافیست گوجه سبز یا همان آلوچه های شسته و تمیز شده را روی حالت کانوکشن در دمای 120 درجه قرار دهید.
- سپس برای 40 دقیقه زمان بگذارید تا به طور کامل خشک شوند.
نکات مهم
- حتما پس از خشک شدن، آلوچهها را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی و کیفیت آنها حفظ شود.
- در صورت تمایل، میتوانید نمک را حذف کنید و گوجه سبزها را بدون نمک خشک کنید.
- خشک کردن گوجه سبزها در آفتاب بستگی به شدت نور آفتاب در حیاط شما دارد.
- برای جلوگیری از جذب حشرات به گوجه سبزها میتوانید با قرار دادن یک توری روی آلوچهها مانع آنها شوید.