روش کاشت و پرورش ریحان در خانه
ریحان گیاهی است که در هوای گرم رشد می کند و خوشبو است و در غذاهای ایتالیایی جایگاه ویژه ای دارد. کاشت گیاه یا پیوند پس از اینکه یخبندان به پایان می رسد و خاک گرم است در عرض چند هفته ثمر فراوانی خواهد داشت. رایج ترین نوع ریحان، ریحان شیرین است؛ انواع دیگر شامل ریحان بنفش (کمتر از ریحان شیرین)، ریحان لیمویی (طعم لیمو) و ریحان تایلندی (طعم شیرین بیان) دارد.
کاشت ریحان آسان است اما در تابستان فقط در فضای باز و تنها زمانی که خاک به خوبی گرم می شود رشد می کند، پس طبق آن برنامه ریزی کنید. همچنین اگر در حال برنامه ریزی برای درست کردن سس پستو هستید، چندین گیاه را پرورش دهید که یکی از آنها ریحان است، گیاهی که در ادامه این بخش از نمناک روش کاشت و پرورش آن در منزل را خواهیم گفت.
کاشت ریحان از طریق بذر داخل گلدان
- اولین نکته ای که باید برای کاشت و پرورش ریحان داخل گلدان یا باغچه در نظر بگیرید، انتخاب بذرهای سالم و استاندارد است که آنها را باید یک روز قبل از کاشت در مقداری آب ولرم بریزید. شما می توانید بذر ریحان را بین 8 ساعت تا سه روز در آب نگه دارید تا خوب و کامل متورم شوند.
- مرحله بعد انتخاب گلدان مناسب است که باید آن را تا ارتفاع 15 سانتی متری با مخلوط خاک باغچه و خاک برگ پر کنیم.
- حالا نوبت به کاشت ریحان می رسد، در این مرحله ابتدا بذرها را از آب بیرون آورده و به روی یک پارچه یا روزنامه قرار می دهیم تا به خوبی نم آنها گرفته شود.
- بذرها را حداکثر در عمق 5/0 تا 1 سانتیمتری، با فاصله 15 سانتی متری روی سطح خاک می پاشیم و روی بذرها را با کمی خاک می پوشانیم.
نکته: توجه داشته باشید که اگر اندازه بذر دو میلیمتر باشد، شما باید حداکثر دو میلیمتر روی آن را با خاک بپوشانید.
- بعد از انجام صحیح این مرحله، سطح گلدان را با یک برگ روزنامه می پوشانیم تا بذرها کامل زیر روزنامه قرار بگیرند.
- شما باید هر روز 2 تا 4 بار روی گلدانی که بذرهای ریحان را کاشته اید با یک آب پاش کوچک آب بریزید تا سطح آن کاملا خیس شود و گلدان را 2 تا 5 روز در گرم ترین جای ممکن قرار دهید.
- فراموش نکنید که وقتی ریحان جوانه زد، نباید اجازه دهید خاک خشک شود و باید هر روز آبیاری انجام دهید.
روش صحیح انجام مراحل کاشت و پرورش ریحان در باغچه
- زمان کاشت بذر ها را 6 هفته قبل از آخرین سرما شروع کنید. (به تاریخ های یخ بندان محلی مراجعه کنید).
- برای کاشت در بیرون از منزل، صبر کنید تا زمین حداقل به 50 درجه - ترجیحا حدود 70 درجه فارنهایت برای رشد بهتر برسد، بدون گرما، گیاه رشد نخواهد کرد.
- ریحان باید در مکانی بروید که روزانه 6 تا 8 ساعت آفتاب کامل را دریافت کند؛ خاک باید مرطوب و زهکشی شده باشد.
- کشت گیاه یا جوانه آن حدود 10 تا 12 اینچی عمق زمین قرار دارند، آنها باید حدود 12 تا 24 اینچ ارتفاع داشته باشند؛ برای گیاهان کوچکتر، گیاه (حدود 16 تا 24 اینچی عمق زمین قرار دارد).
- در طول دوره های خشک تابستان، به طور آزاد گیاهان را آبیاری کنید.
- به یاد داشته باشید به محض این که به نظر رسید برگ ها رشد کرده اند برگ را بچینید چون دوباره می روید.
- اگر در حال برنامه ریزی برای پخت و پز با این گیاهان، هستید گیاه را در خاک تمیز بکارید (از کودهای شیمیایی استفاده نکنید، چون مضر هستند) و آنها را دور از مسیر های شلوغ بکارید تا گیاهان صدمه نبینند.
مراقبت از گیاه ریحان
- دقت کنید که خاک مرطوب باشد، گیاه ریحان رطوبت را دوست دارد. اگر در یک منطقه گرم زندگی می کنید، از مالچ در اطراف گیاهان ریحان استفاده کنید (مالچ به مرطوب نگه داشتن خاک کمک خواهد کرد).
- بعد از اینکه اولین برگ ها رویید آنها را هرس کنید.
- هر زمان که یک شاخه 6 تا 8 برگ دارد، هرس را ادامه دهید.
- بعد از 6 هفته، از رویش زود هنگام گیاه جلوگیری کنید، اگر گیاهان رشد می کنند، فقط آنها را ببرید.
- اگر هوا سرد باشد، حتما گیاه را از قبل برداشت کنید زیرا هوای سرد گیاهان را نابود خواهد کرد.
آفات و بیماری های سبزی ریحان
- شته
- انواع باکتری و برگ های قارچی، بیماری های ریشه ای و ساقه
برداشت و روش های صحیح نگهداری ریحان
- برگ های ریحان را به محض این که به ارتفاع 6 تا 8 اینچی رسید شروع به چیدن کنید.
- وقتی درجه حرارت به 80 درجه می رسد، ریحان واقعا شروع به رشد می کند.
- دقت کنید برگ ها را به طور مرتب در تابستان بچینید تا رشد در طول تابستان افزایش یابد.
- حتی اگر نیازی به برگ ها ندارید، آنها را بچینید و برگ ها را در فریزر قرار دهید.
- اگر به طور منظم بچینید 12 گیاه ریحان 4 تا 6 فنجان برگ در هفته تولید خواهد کرد.
- بهترین روش برای ذخیرهسازی ریحان، فریز کردن است. فریز کردن مانع از دست رفتن طعم آن می شود. به همین منظور کل گیاه را خشک کنید و در کیسه های پلاستیکی بدون هوا بریزید و سپس در فریزر قرار دهید.
- یک روش ذخیرهسازی دیگر، خشک کردن ریحان است (اگر چه برخی از طعم آن از بین خواهد رفت). برگ ها را از ساقه جدا کنید و آنها را در سایه قرار دهید. پس از 3 تا 4 روز، اگر گیاهان به طور کامل خشک نشده باشند، آنها در فر با پایین ترین تنظیمات حرارتی قرار دهید و در آن را کمی باز بگذارید.