وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آنچه همه والدین درباره چهار دست و پا رفتن کودک باید بدانند

آنچه همه والدین درباره چهار دست و پا رفتن کودک باید بدانند

چهار دست و پا رفتن اولین فعالیت بدنی کودکان است و برای مهارت های حرکتی کودک موضوع بسیار مهمی است، همچنین رفتار والدین نیز در این زمان بسیار تاثیر گذار است.

اهمیت و نکات ضروری درمورد چهاردست و پا رفتن کودک

چهار دست و پا رفتن برای رشد کودک است و باعث می شود که مهارت های نورولوژیکی و حرکتی را به صورت هماهنگ یاد بگیرد. چهار دست و پا رفتن مانند دیگر فعالیت های حرکتی در کودکان به آن ها کمک می کند تا رشد بهتری داشته باشند و این اولین مرحله از حرکت مستقل کودک است. در این قسمت از پلاس وی بیشتر در مورد اهمیت چهار دست و پا رفتن صحبت خواهیم کرد. فواید این اتفاق مربوط به مغز است. کودک شروع به شناسایی محیط اطرافش می کند و فضاهای اطراف را شناسایی کرده و ظرفیت بینایی او گسترش پیدا می‌ کند. او به چیز های مختلف جذب می‌ شود و به سمت آن ها حرکت می‌ کند و با محیط اطرافش تعامل برقرار می کند؛ بنابراین شما باید اطمینان حاصل کنید که محیط اطراف به اندازه کافی امنیت داشته باشد تا بتواند در آن حرکت کند. والدین باید محیط اطراف را چک کنند و ببینند که آیا کودک شان می تواند در آن به خوبی حرکت کند یا خیر؛ حتما هرگونه سیم برقی یا لبه های تیز را از آن ها دور کنند. کودکی که شروع به چهار دست و پا رفتن می‌ کند، بسیار کنجکاو است که همه چیز را بشناسد.

چهار دست و پا

فواید و نقش چهار دست و پا رفتن کودک

هنگامی که کودک چهار دست و پا می رود، می تواند به اندازه کافی در مورد محیط اطرافش آگاهی پیدا کند و در محیط اطراف حرکت کند، فضاها را بشناسد و به چیز های مختلف توجه کند. بنابراین محیط باید امنیت کامل را داشته باشد. ارتباط بین دست و چشم در حرکت چهار دست و پا باعث می شود که کودک هماهنگی بیشتری را احساس کند و بتواند دست و پای خود را با یک ریتم مشخص حرکت دهد. انجام این کار همچنین باعث تقویت عضلات و ماهیچه ها در قسمت شانه، بازو و کف دست خواهد شد. همچنین بینایی کودک و ظرفیت وسعت دید او گسترش پیدا می کند.

نکات مراقبتی مهم در زمان چهار دست و پا رفتن کودک

وقتی که کودک شروع به چهار دست و پا رفتن می کند، باید مراقب باشید که خطری او را تهدید نکند. معمولاً باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید تا از امنیت کودک اطمینان حاصل کنید:

پیشگیری از افتادن

بسیار مهم است به یاد داشته باشید که چهار دست و پا رفتن به کودک استقلال می دهد و او نیز می‌ خواهد مدام حرکت کند و از خطرات اطرافش آگاه نیست. اگر قرار است که روی تخت چهار دست و پا برود یا روی یک میز یا هر ارتفاع دیگری قرار گرفته، حتما او را زمین بگذارید زیرا ممکن است راهش را ادامه دهد و به یکباره زمین بخورد.

مراقبت از کودک

دوری از مکان های پرخطر

بعضی از قسمت ها در خانه هستند که خطر بیشتری دارند. به عنوان مثال آشپزخانه، راه پله، حمام، مکان هایی که محصولات شیمیایی در آن قرار گرفتند، اتاق شستشو و استخر جزء مکان های پر خطر هستند و اجسام خطرناکی سر راه آن ها وجود دارد که برداشتن یا لمس هر کدام برای کودک خطرناک است.

اجتناب از بودن در زمین نامسطح

بسیاری از منازل کف هایی دارند و به خاطر دکوراسیون به صورت نامسطح طراحی شده اند که برای کودک خطراتی را به وجود می‌ آورند؛ بهتر است که او را در این قسمت ها تنها نگذارید یا اصلاً او را از این قسمت ها دور کنید تا باعث زخم روی دست و پایش نشود.

دوری از خروجی برق

کودکان در این سن به شدت کنجکاو هستند و می‌ خواهند به هر چیزی دست بزنند یا هر چیزی را داخل دهان شان بگذارند. پس بهتر است مراقب خروجی برق، کابل‌ ها و سیم‌ هایی باشید که خطر زیادی برای آن ها دارد و حتماً آنها را از سر راه کودک تان بردارید.

پریز برق

لوازم خانه

لوازم خانه و مبلمان برای کودک در سنین بالاتر امنیت دارد اما برای کودکان امن نیست. به عنوان مثال قفسه‌ کتاب نباید نزدیک به محل رفت و آمد کودک باشد، زیرا ممکن است به یکباره چیزی را بردارد و بقیه کتاب‌ ها روی خود بریزند. پس کودک را از کمد ها و وسایل تزیینی بوفه دور کنید و هر وسیله خطرناکی را از سر راهش بردارید.

راهکارهایی برای تشویق کودک به چهار دست و پا رفتن

  • اولین کاری که باید انجام دهید، این است که محل مورد نظر را آماده کنید. همه چیز بستگی به نیاز کودک شما دارد. خانواده ها باید به این مسئله واقف باشند که کودک در چه سنی است؛‌ مثلاً بین 6 تا ده ماهگی مهارت حرکتی و نورولوژیکی در کودک ارتقا پیدا می‌ کند که ضروری است بنابراین نباید کودک را به یک باره از سر جایش بلند کنید و بخواهید او را راه ببرید.
  • صبر کنید تا همه چیز به ترتیب اتفاق بیفتد. از طرفی اگر کودک تان عادت به چهار دست و پا رفتن نداشت، نباید بیش از حد او را در این پوزیشن نگه دارید.
  • اگر می خواهید او را ترغیب کنید، بهتر است که چند قطعه اسباب بازی که دوست دارد سر راهش قرار دهید تا با چهار دست و پا رفتن به سمت آن ها حرکت کند.
  • معمولا بعد از 4 ماهگی پیشنهاد می کنیم که کودک را روی شکم بخوابانید و اجازه دهید کمی حرکت کند. تا 10 ماهگی کودک یاد می‌ گیرد که سر جایش بنشیند و در نتیجه شروع به چهار دست و پا رفتن می کند.
  • در مرحله آخر می توانید یک کار بامزه هم انجام دهید‌. یک پتو را لوله کنید؛ پتویی که سایز خیلی بزرگی نداشته باشد. سپس آن را زیر بدن ‌کودکتان قرار دهید و اجازه دهید که به آرامی با آن عقب و جلو برود و دستانش روی زمین قرار بگیرد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع