نمامی مواردی که باید در مورد خوردن ویا نخوردن صبحانه بدانید:
باورهایی مثل نخوردن صبحانه باعث چاقی می شود و یا اینکه نخوردن صبحانه با سلامت قلب رابطه دارد و یا اینکه برخی نوشیدنی ها در وعده صبحانه موجب کم آبی بدن می شود و..وجود دارد که در ادامه درستی و نادرستی این باروها را خواهید خواند.
همانطور که حتما شما هم شنیده اید بسیاری معتقدند که "صبحانه را باید همانند پادشاه، ناهار را همانند شاهزاده و شام را مثل فقرا میل کرد." صبحانه همیشه به عنوان یک وعده غذایی مهم مطرح بوده زیرا می تواند نیاز روزانه شخص را تامین کند اما همواره از این وعده غذایی مهم غفلت می شود. 4افسانه و باور غلط درباره صبحانه وجود دارد که از میان آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- آیا حذف صبحانه باعث چاقی می شود؟
این سوال که امروزه تبدیل به یک باور شده است ، یکی از باورهایی است که به کرات در میان عموم مردم رایج بوده و اکثریت در این تفکر به سر می برند که با مصرف وعده صبحانه می توانند وزن کم کنند یا افزایش وزن نداشته باشند. اما اضافه وزن را تنها می توان با رژیم های غذایی یا ورزش کاهش داد. مصرف صبحانه به دلیل افزایش سطح انرژی و تمرکز روزانه اهمیت دارد.
اثرات خوردن صبحانه بر روی بدن
2- آیا مصرف صبحانه در عملکرد قلب تاثیر دارد؟
مطالعات دانشمندان امریکایی این نکته را به اثبات رسانده اند که مصرف صبحانه هیچ تاثیری در عملکرد یا تقویت وضعیت سیستم قلبی و عروقی ندارد و نمی توان گفت افرادی که به طور مرتب صبحانه مصرف می کنند از عملکرد بهتری در سیستم قلبی و عروقی خود برخوردارند.
3- آیا خوردن صبحانه از ریزه خواری روزانه ممانعت می کند
خوردن صبحانه کامل می تواند نیرو و انرژی یک روز را به شما ببخشد اما مانع از ریزه خواری نمی شود. مطالعات نشان می دهد بین افرادی که صبحانه نمی خورند و افرادی که صبحانه ای سرشار از فیبر و هیدرات کربن مصرف می کنند، عملکرد روزانه بدن متفاوت خواهد بود. افرادی که صبحانه مصرف نمی کنند در طول روز دائما گرسنه هستند اما مصرف صبحانه می تواند با افزایش سطح انرژی همراه باشد. محققان توصیه می کنند که صبحانه ای سرشار از پروتئین میل کنید تا بتوانید فعالیت های روزمره تان را به خوبی انجام دهید.
4- آیا ارتباطی بین مصرف زیاد قهوه و کم آبی بدن وجود دارد
در واقع قهوه، یکی از نوشیدنی هایی است که در کنار صبحانه قرار داشته و به دلیل دارا بودن کافئین می تواند باعث کم آبی بدن شود. این باور صحیح نیست زیرا به ندرت پیش می آید که کسی قهوه خالص را مصرف کند و معمولا قهوه با آب مخلوط و سپس میل می شود. در نتیجه، این ترکیب می تواند تاثیر گفته شده که هرچند صحیح نیست را از بین ببرد.