وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

ارزان ترین خودروهای شاسی بلند بازار ایران کدامند؟

ارزان ترین خودروهای شاسی بلند بازار ایران کدامند؟

پس از بازگشایی واردات خودرو در سال 2005 میلادی،کلاسی تحت عنوان خودروهای شاسی بلند،جایگاه مناسب خود را در بازار تشنه ایران به خوبی پیدا کرده است.

خودروهای شاسی بلند ارزان در ایران

شاید شروع مطلب با بیرون کشیدن خاطرات قیمت خودرو پیش از گرانی ارز مرجع کمی کلیشه ای شده باشد و از آنجا که حسرت گذشته چیزی به ما اضافه نمیکند، نیاز به شروعی نو برای مطلب راهنمای بازار 100 میلیون تومانی ویژه نامه نوروز 96 داشته باشیم.
سلیقه خودرویی ما ایرانی ها در دوره های مختلف، متفاوت بود؛ در دهه 40 شمسی، آمریکایی های بزرگ جثه سهم عظیمی از بازار خودروی ایران را از آن خود کردند؛ کمی بعدتر و در دهه 50 شمسی، آلمانی ها مورد توجه قرار گرفتند؛ دهه 60 و 70 را با خودروهای مردمی ژاپنی، کُره ای و در کل شرقی گذراندیم و حال پس از بازگشایی واردات خودرو در سال 2005 میلادی، کلاسی تحت عنوان خودروهای شاسی بلند، جایگاه مناسب خود را در بازار تشنه ایران به خوبی پیدا کرده است. تا پیش از واردات خودروهای خارجی و تغذیه مناسب بازار، نیسان رونیز، انواع پاترول، میتسوبیشی پاجرو و در نهایت وانت نیسان پیک آپ و تعداد نسبتا محدودی تویوتا "لندکروز اتاق 100" تنها گزینه های بلندقد رایج در بازار بودند که با توجه به چهره نه چندان جدید، سطح امکانات پایین و کهنگی در بازار، پاسخگوی بسیاری از نیازهای خریداران نبود.

گذشت تا نخستین شاسی بلند واردشده در دوره جدید بازار، تویوتا پرادو، به بازار راه پیدا کرد.

 

شاسی بلندهای ارزان

ایرتویا به عنوان نماینده با قدمت انحصاری محصولات تویوتا در ایران، شاسی بلند جدید خود را درست از سال 2005 و در تیپ های چهارگانه روانه بازار کرد. این شروعی بر تب شاسی بلندسواری ایرانی ها بود که یکی دو سال بعد توسط خودروهایی همچون هیوندای سانتافه، نیسان مورانو و... ادامه پیدا کرد؛ تا اینکه به دوران گرانیها رسیده و قیمت ها به کلی تغییر پیدا کردند. در جایی که پیش از افزایش نرخ ارز، شاسی بلندها و کراس اوورهای کامپکت رنج 30 تا 40 میلیون تومانی و SUVهای متوسط و فول سایز (به جز برندهای لاکچری) از 40 الی 100 میلیون تومان قیمت داشتند، قیمت ها به یکباره با جهشی ناگهانی مواجه شد.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

حال در این روزها که تب شاسی بلندسواری چه از حیث کلاس کاری و چه از نظر گشت و گذار در خارج از شهر شدت گرفته و کراس اوورهای کُره ای نیز جایگاه خوبی در این بازار دارند؛ باید دید که با قیمتی مناسب یعنی با بودجه ای حدود 100میلیون تومان، چه خودروهای شاسی بلندی اعم از کراس اوور کامپکت و سایز متوسط قابل خریداری است. گزینه هایی که شاید تنها امید بسیاری برای فروکش کردن تب افزایش ارتفاع باشد؛ اگرچه که در بسیاری از این موارد، قابلیت آفرود و خارج از جاده به نوعی رویا محسوب میشود اما در این مطلب خواهیم دید که با 100 میلیون تومان چگونه میتوانیم شاسی بلند سوار شویم! پیش از هر چیز لازم به ذکر است که برای نگارش این مطلب، بازه 10±100 میلیون تومان را در نظر گرفته ایم تا بازه ای گسترده تر را پوشش دهیم.

TOYOTA RAV4

همانطور که در بخش نخست مطلب اشاره شد، خودروهای شاسی بلند کامپکت از جایگاه ویژه ای در بازار ایران برخوردارند؛ چراکه این گزینه ها برای افراد علاقه مند به شاسی بلندسواری اما نه چندان آفرودر(!) بسیار مناسبند. همچنین خودرویی همچون تویوتا راو4 برای استفاده درون شهری نیز مناسب به نظر میرسد. اگرچه اکنون نسل جدید این خودرو با قیمت بالاتر از 200 میلیون تومانی، در زمره کراس اوورهای سایز متوسط قرار گرفته، اما هنوز هم می توان نمونه های نسبتا محدود از نسل گذشته آن را که از اواخر سال 2008 و تحت عنوان مدل 2009 به بازار وارد شد، با قیمتی نزدیک به بازار مورد نظر ما خرید. کراساوور با کیفیت تویوتا با پیشرانه ای 4 سیلندر و کم اشتها این روزها از حدود 127 میلیون تومان در مدل 2009 قیمت گرفته و با هر مدل بالاتر، در حدود 6 میلیون تومان گرانقیمت تر خواهد بود. اگرچه که این خودرو 15 میلیون تومان از حد بالای بازه مورد نظر ما گرانتر قیمت میخورد اما توجه داشته باشید که این محصول تویوتا به عنوان پیشنهادی ویژه در زمره خودروهای مورد نظر ما قرار گرفته است. هرچند که با توجه به قیمت جهانی MSRP راو4، تفاوت و بالاتر بودن قیمت آن نسبت به رقبا چندان منطقی نیست اما توجه داشته باشید که به هر حال کیفیت ساخت پارامتری بسیار مناسب برای خرید یک خودروی گران قیمت به حساب میرود.

 

خودروهای شاسی بلند

مدل و قیمت شاسی بلندهای بازار ایران  

برای مثال، در سال 1390 و پیش از بالا رفتن نرخ ارز، هیوندای سانتافه فیس لیفت در حدود 56 میلیون تومان قیمت داشت؛ این در حالی است که RAV4 در 3 تیپ متفاوت از 60 الی 64 میلیون تومان عرضه میشد و رقیب کُره ای اش کیا اسپورتیج در حدود 38 میلیون تومان قیمت داشت. 4 سیلندر، 2.4 لیتر و 168 اسب بخار در کنار جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک چیزی است که با خرید این خودرو عاید شما خواهد شد. البته همانطور که گفته شد 3 تیپ امکاناتی مختلف برای این خودرو در نظر گرفته شده بود که توضیح آنها با جزئیات از حوصله مطلب خارج است و تنها به ذکر برخی از موارد همچون شیشه ضد مه عقب، فرمان تلسکوپی، سیستم صوتی با 6 اسپیکر و بدون مانیتور به حالت استاندارد، سانروف، کروز کنترل و ... بسنده میکنیم.

HYUNDAI SANTAFE

کراس اوور سایز متوسط خوش تیپ هیوندای از اوایل دهه 20 میلادی به بازار جهانی راه پیدا کرد که نسل نخست آن در تعدادی بسیار محدود (شاید کمتر از 50 دستگاه) به بازار ایران رسید. اما با بازگشایی واردات خودرو در سال 2005، نسل دوم هیوندای سانتافه که در واقع در سال 2006 برای عرضه به عنوان نمونه 2007 معرفی شد، در همان سال نخست عرضه توسط گروه آسان موتور به بازار ایران رسید. هیوندای سانتافه وارد شده به ایران توسط نمایندگی هیوندای از حیث امکانات رفاهی در بالاترین سطح اما از لحاظ فنی با بهرهگیری از پیشرانه 6 سیلندر خورجینی با حجم 2.7 لیتر در اواسط رنج در نظر گرفته شده برای این خودرو توسط هیوندای کُره جنوبی قرار داشت. پیشرانه 2.7 لیتری سری MU قرار گرفته روی این خودرو، مشابه نمونه مورد استفاده روی کیا اپتیما و کیا کارنز، قدرتی معادل 189 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه ایجاد میکند.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

جعبه دنده 4 سرعته این خودرو همچون دیگر محصولات کُره ای با واکنش بسیار ضعیف به فرمان پدال گاز و وزن خالص 1.8 تنی، شتاب اغواگری را در اختیار راننده قرار نمیدهد اما با توجه به کاربرد خانوادگی این خودرو، چندان هم ناامیدکننده نیست. اما مشکل اصلی کیفیت ساخت نسبتا کمتر محصولات هیوندای در قیاس با خودروهای کیا موتورز است. به صدا افتادن قطعات کابین با رسیدن به کارکردن حدود 50 هزار کیلومتر، ایجاد ایراد و باگ در سیستم برق و ادوات برقی خودرو و از کار افتادن ادواتی همچون سانروف و تنظیم کننده های الکترونیکی صندلی با بالاتر رفتن کارکرد از جمله مشکلات شایعی است که در هیوندای سانتافه نسل دوم دیده میشود. اگرچه که این خودرو در سال 2010 دستخوش تغییرات ظاهری و فنی شده و پیشرانه 3.5 لیتری 376 اسب بخاری جایگزین نمونه نسبتا ضعیف قبلی شد اما نمونه نخست این خودرو با اقبالی بسیار عالی روبه رو شد؛ طوری که این روزها سانتافه را پرتعدادترین خودروی شاسی بلند به بازار ایران مینامند. گرمکن صندلی های جلو، سنسور پارک در نمونه های 2009، مانیتور و دوربین دنده عقب در نمونه های سفارشی، سانروف به صورت فابریک، تودوزی چرم، آینه های الکتروکرومیک بسیار کاربردی برای رانندگی جاده در شب و... از جمله امکانات این خودرو به شمار میروند. این روزها سانتافه 2007 الی 2009 با قیمتی از 90 (در نمونه های 2007 لوآپشن وارداتی حتی به 85 میلیون تومان هم میرسد) تا 110 میلیون تومان قابل خریداری است. اگرچه که قیمت نمونه فیس لیفت و 3.5 لیتری آن از 130 میلیون تومان شروع میشود.

NISSAN RONIZ

در بخش نخست مطلب با گریزی به دوران پیش از ازسرگیری واردات خودرو به بازار ایران، رونیز را به عنوان یکی از شاسی بلندهای محدود در نیمه نخست دهه 80 شمسی ذکر کردیم؛ خودرویی که به عنوان جانشین خلف نیسان پاترول در بازار ایران، از سال 1382توسط گروه پارس خودرو به بازار وارد شد. این خودرو در واقع نخستین نسل از نیسان زترا XTERRA محسوب میشود که به صورت اختصاصی برای دو بازار چین و ایران فیس لیفت شد و اگرچه که 4 سالی است تولید آن در پارس خودرو به اتمام رسیده اما هنوز هم در بین آفرودرها و علاقه مندان به خودروهای شاسی بلند از اجر و قرب بسیاری برخوردار است. پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری این خودرو با کد KA24DE به صورت استاندارد و روی نسخه پیش از فیس لیفت XTERRA که در بازار جهانی عرضه میشد، 134 اسب بخار داشت که پس از فیس لیفت برای ورود به بازار ایران و چین، با ایجاد تغییراتی در ساختار پیشرانه این بیشینه قدرت به 160 اسب بخار رسید.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

جعبه دنده 5 سرعته به همراه کمک مجزا و سیستم چهارچرخ متحرک سنتی که کار را برای بسیاری از موارد آفرودی آسان میسازد، 2 ردیف صندلی با پوشش پارچه ای به همراه صندوق عقبی با حجم قابل بارگیری بسیار مناسب، در کنار امکانات پایه ای، چهره ای بسیار سنتی از یک خودرو را در اختیار خریداران قرار میداد. شتاب صفر تا 100 15.2 ثانیه در کنار مصرف سوخت ترکیبی 11.35 لیتر در 100کیلومتر، چهره ای بسیار آرام را از رونیز به نمایش میگذاشت. اگرچه که با توجه به تجربیات 10 ساله استفادهکنندگان ایرانی از این خودرو، نشانگر کشش و قابلیت آفرود بسیار خوب این خودرو حتی با وجود این پیشرانه 4 سیلندر است. تنها نکته قابل بحث، سواری خشک رونیز با بهره گیری از کمک های استاندارد بوده که این مورد هم با تعویض کمک فنرها به نمونه گازی به صورت کامل رفع خواهد شد. طول 5 متری رونیز به همراه چهرهای که به دلیل سادگی تاکنون از مد نیفتاده، گزینه بسیار مناسبی برای علاقه مندان به خودروهای شاسی بلند ساده است. سالمترین نمونه های این خودرو از آخرین مدل (1389) را میتوان تا 85 میلیون تومان خریداری کرد که 15 میلیون تومان برای شما باقی می ماند. آن 15میلیون تومان هم صرف تعویض کمک فنرها، اضافه کردن آپشن های فراموش شده و شاید چندین ابزارآلات آفرودی خواهد شد.

KIA SORENTO

سورنتو نامی است که از اوایل دهه نخست سال قرن 21 میلادی و از سال 2008 توسط گروه اطلس خودرو به بازار ایران وارد شد. گرچه که بسیاری از خودرو دوستان این شاسی بلند دوستداشتنی کُره ای را برادر ناتنی هیوندای سانتافه میدانند، باید گفت که این موضوع تنها در مورد نسل دوم و سوم (فعلی) سورنتو صدق میکند. اما نخستین نسل از سورنتو بر پایه پلتفرمی مشترک با هیوندای تراکان (که هیچگاه به صورت رسمی به بازار ایران راه پیدا نکرد) طراحی شد. واردکننده برای این خودرو از ضعیف ترین پیشرانه V6 لاین آپ سورنتو یعنی نمونه V6 لامبدا 3.3 لیتری مشابه نمونه مورد استفاده روی هیوندای آزرا و نمونه 6 سیلندر سوناتا استفاده کردکه با توجه به جعبه دنده 5 سرعته خودکار بسیار مناسبتر از پیشرانه MU 2.7 هیوندای سانتافه به نظر میرسید.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

اما باید به این نکته توجه داشت که کیا سورنتو علیرغم هیوندای سانتافه در تمامی مدلها به صورت 5 سرنشین عرضه میشود. اگرچه که لازم به ذکر است این صندلیهای ردیف سوم و تامین کننده جایگاه نفر ششم و هفتم سرنشینان خودرو، استانداردهای لازم را تنها برای استفاده درون شهری دارند و قرارگیری سرنشین در مسیرهای طولانی نه از طرف موسسات ایمنی بزرگراه و نه از طرف خودروسازان توصیه نمی شود. روکش چرمی صندلی ها، سانروف در نمونه های فابریک شرکتی، آینه میانی الکتروکرومیک، گرمکن صندلی های جلو و... از جمله امکانات رفاهی سورنتو به شمار میروند. بدین ترتیب این خودرو را میتوان گزینهای مناسب برای استفاده خانوادگی دانست؛ کما اینکه سورنتو گزینه ای مضاف بر رقیب خود در بازار ایران یعنی هیوندای به خریدار ارائه میکند. اگرچه که سیستم چهار چرخ متحرک هوشمند 4WD در سورنتو و سانتافه عرضه شده اما طبق تجربه های متفاوت خریداران و کارشناسان، قابلیت های آفرود کیا سورنتو بسیار مناسبتر از محصول هیوندای است. دلیل این امر را نیز ارتفاع بالاتر این خودرو از سطح زمین و بهره گیری از پیشرانه و جعبه دنده مناسب تر میتوان دانست. اما باید دید که چهره قدیمی تر و محافظ کارانه تر این خودرو نسبت به سانتافه، فضای کابین قدیمی تر و همچنین بازار ضعیف تر نسبت به هیوندای، توجیه کننده لذت رانندگی بیشتر آن خواهد بود یا خیر؟! سورنتوی نسل نخست این روزها از 86 تا 105 میلیون تومان قیمت دارد.

NISSAN MURANO

با شنیدن نام مورانو، چهره اغواگر و خاص این خودرو نخستین چیزی است که به ذهن شنونده القا میشود. حجم های اغراق شده به همراه جزئیات بسیار عجیب که در کمتر خودرویی پیدا میشود، کارکتری بسیار جالب را از نیسان مورانو خلق کرده. این SUV سایز متوسط که بیشتر حکم یک کراس اوور بزرگ را دارد، از سال 2002 برای عرضه در بازارهای علاقه مند به خودروهای بزرگ همچون بازار آمریکا آماده شد و از سال 2007 توسط گروه پارس خودرو به بازار ایران راه پیدا کرد. این خودرو در واقع برای رقابت در بازاری مشترک با تویوتا پرادوی نسل گذشته، هیوندای سانتافه و در نهایت کیا سورنتو به بازار ایران رسید اما مورانو با توجه به ظاهری عجیب و غریب و شاید نه چندان عامه پسند، جعبه دنده CVT که در آن سالها خریداران چندان اطلاعاتی از آن نداشتند و در نهایت مصرف سوخت نسبتا بالا نسبت به دیگر رقبا، خیلی هم مورد استقبال قرار نگرفت. مورانو با پیشرانه حجیم V6 و حجم 3.5 لیتر که قادر به تولید حداکثر قدرت 245 اسب بخار است، یک سر و گردن بالاتر از دو رقیب خود عمل میکند.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

جعبه دنده ضریب متغیر به کار رفته روی این خودرو در واقع یکی از نخستین نسل های گیربکس CVT به شمار میرود که با توجه به عملکرد متفاوت آن نسبت به جعبه دنده های اتوماتیک، در وهله اول برای راننده کمی عجیب خواهد بود اما پس از گذشت مدتی با آن وفق میگیرید. در این نوع جعبه دنده ها به جای بهره گیری از چند نوع چرخ دنده با ضرایب و ابعاد مختلف برای خلق هر سرعت، از دو مخروطی و یک تسمه برای کنترل ضریب استفاده میشود که با کمک کامپیوتر جعبه دنده ضریب آن تغییر پیدا میکند. در حال حاضر نمونه های 2008 این خودرو حدودا 100 میلیون تومان قیمت دارد اما توجه داشته باشید که این خودرو با امکاناتی همچون سانروف، تنظیم برقی موقعیت پدال ها، کیسه های هوای ایمنی جلو و پرده ای، سیستم تهویه مطبوع خودکار و 5 سرنشین، گزینه مناسبی برای استفاده خارج از جاده ای نیست و به جای آن میتوانید از سواری راحت مورانو لذت ببرید.

BMW X3

شاید اوضاع بازار پیش رو، خرید یک خودروی آلمانی، آن هم شاسی بلند و با بودجه مذکور کمی غیرقابل باور باشد؛ اما چند لحظه صبر کنید! 3-4 سالی عقب تر برگردید و در لیست خودروهای لوکس زیر 100 میلیون نام ب ام و X3 را خواهید دید؛ خودرویی که از سال 2005 تا کنون به بازار ایران وارد شده و در تمام دوره ها یکی از پرفروش ترین محصولات باواریاییها در بازار ایران به شمار رفته. ب ام و X3 به عنوان بزرگترین کراساوور بیمر، در سال 2003 به بازار جهانی عرضه شد؛ کراس اووری که روی پلتفرمی مشترک با بامو سری3 توسعه یافت و در بازار جهانی نیز از پرفروش ترین محصولات این خودروساز آلمانی به شمار میرود. ایکس3 با 2 پیشرانه 2.5I و 3.0I به بازار ایران رسید که دو تیپ مورد بحث در روزهای آخر ارزانی کمی پایینتر از 100 میلیون و کمی بالاتر از این عدد قیمت داشتند.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

نمونه 2.5I در واقع از پیشرانه M54B25 با حجم 2.5 لیتر، حداکثر قدرت 192 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور 245 نیوتن متر، بهره میبرد که همین اعداد برای پیشرانه 3 لیتری استفاده شده روی تیپ 3.0I به 272 اسب بخار و 315 نیوتن متر میرسد. اگرچه که پیشرانه به کار رفته روی نمونه 3 لیتری با قدرت مذکور، مشابه نمونه مورد استفاده روی 630I و 530I از حیث قابلیت های دینامیکی گزینه مناسبی به نظر میرسد اما باید گفت که قابلیت این خودرو با پیشرانه 2.5 لیتری، حتی با وجود شتاب صفر تا 100 معادل 8.9 ثانیه ای اعلام شده از کمپانی نیز چندان اغواگر نیست؛ هرچند که هندلینگ و دقت فرمانپذیری این خودرو بسیار زبانزد است. البته جای شکرش باقی است که نمونه 3 لیتری ایکس3 نیز به بازار عرضه شده است! خودرویی با قدرت مناسب و قابلیت دینامیکی خوب که البته استهلاک بالاتری نسبت به نمونه 2.5لیتری خواهد داشت. توجه داشته باشید که پیش از خرید X3 از سلامت سیستم برق خودرو اطمینان کامل حاصل فرمایید.X3 2.5 این روزها در نمونه های 2005 تا 2007 (پیش از فیس لیفت) حتی با قیمت کمتر از 100 میلیون تومان قابل خریداری است که همین عدد برای نمونه 3 لیتری تقریبا 10 میلیون بالاتر خواهد بود. اما شدیدا توصیه میشود که در صورت پسند این خودرو، چه در نوع 3 لیتر و چه در نوع 2.5 لیتر به دنبال خرید نمونه های کم کارکرد و بالاتر از 2007 باشید.

KIA SPORTAGE

خواهر دوقلوی هیوندای توسان، کیا اسپورتیج نیز یکی دیگر از کراس اوورهای بسیار پرطرفدار در بازار ایران محسوب میشود که البته قدمت بیشتری نسبت به توسان دارد. نخستین نسل از این خودرو در اوایل دهه 90 میلادی یعنی سال 1993 در قالب کراساوور 5 درب کوچک و شاسی بلند کروک 3 درب به بازار ارائه شد. خودرویی با ظاهر بسیار ساده که در سال 2002 پرونده آن بسته شد. اما دومین نسل از کیا اسپورتیج 2 سال بعد از اتمام تولید نسل نخست و در سال 2004 معرفی شد و به عنوان اسپورتیج 2005 به بازار جهانی بازگشت. خودروی تولید شده بر پایه پلتفرمی مشترک با هیوندای توسان و البته ظاهری مشابه که با دخالت زبان طراحی کیا موتورز از این خودرو چهره ای خوشفرم و مردانه تر خلق میکرد.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

کیا اسپورتیج نیز اگرچه که از 2007 میلادی به تعدادی محدود به بازار ایران رسید اما از سال 2008 به صورت رسمی و توسط اطلس خودرو، واردکننده محصولات کیا موتورز به بازار ایران راه پیدا کرد. کراس اوور کامپکت کیا با ابعادی مشابه هیوندای توسان و با بهره گیری از پیشرانه و جعبه دنده یکسان، قابلیت های دینامیکی مناسب و همسطح با هیوندای توسان را در اختیار راننده قرار میدهد. تودوزی چرم مصنوعی در رنگ های مشکی، کرمی و یکرنگ سفارش عرب با تریم نارنجی به همراه سنسور پارک در نمونه های فول، کروز کنترل، سانروف دوحالته، شیشه های آنتی UV و دودی ردیف عقب، تهویه مطبوع اتوماتیک و ... از جمله امکانات این کُره ای کوچک به شمار میرود و هرچند با وجود کیسه های هوای سرنشینان جلویی و جانبی، اسپورتیج به عنوان یکی از ضعیف ترین خودروهای این کلاس در بخش خوابیدن روی سقف توسط موسسه IIHS ارزیابی شده است. البته لازم به ذکر است که این کراساوور در سال 2009 دستخوش تغییرات مینور شد که در آن سالها قیمتش به 38.7 میلیون تومان رسید و با وجود چهره جذابتر، در بخش امکانات فنی و رفاهی چندان تفاوتی با نمونه گذشته نداشت. این خودرو در حال حاضر با قیمتی مشابه هیوندای توسان در بازار عرضه می شود.

BRILLIANCE V5

صنعت خودرو چین را می توان به صنعت خودروی کُره جنوبی 15 سال پیش اما با هنر مهندسی معکوس و شیب رشد دو برابری تشبیه کرد. 15 سال پیش کُره جنوبی با تقلا و زحمت بسیار سعی در گنجاندن خود در بازار جهانی داشت و این روزها موفقیت خود را به دنیا اثبات کرده است. اما چینی ها با هنر مهندسی معکوس خود سعی در ارائه نسخه هایی ارزان قیمت از خودروهای پرفروش بازار جهانی و عرضه آنها با قیمت باورنکردنی دارند و تنها ایراد وارد بر صنعت خودروسازی این کشور، کیفیت ساخت نه چندان بالای محصولات چینی است که آن هم در طی 2 سال گذشته با افزایش چشمگیری همراه بوده است. در این بین کمپانی بریلیانس چین از اجر و قربی بالا در بازار جهانی برخوردار است. جالب است بدانید که در سال 2003 کمپانی ب ام و آلمان با عقد قراردادی با بریلیانس، اقدام به راه اندازی خط تولید ب ام و سری5 و سری3 و در سال 2012 ایکس1 در این کمپانی چینی و با کیفیتی مشابه محصولات تولید شده در خودِ باواریا کرد و در واقع برلیانس V5 نیز نسخه چینی ب ام و X1 است که با همکاری باواریایی ها طراحی و تولید شده؛ موضوعی که حتی در نگاه اول نیز قابل فهم خواهد بود.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

وی5 تقریبا دو سال پیش بود که توسط یار ایرانی برلیانس، سایپا برای ورود به بازار داخلی معرفی شد و مدت زیادی از شروع عرضه، پلاک و تردد آن در خیابانهای شهر می گذرد. این چینی به ظاهر باکیفیت با بهره گیری از یک پیشرانه 4 سیلندر 1.6 لیتری 16 سوپاپ (که گفته میشود پیشرانه میتسوبیشی است!) حداکثر قدرت 112 اسب بخار و حداکثر گشتاور 151 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه و بهره گیری از جعبه دنده 5 سرعته خودکار را به راننده ارائه خواهد کرد. کیسه های هوای جانبی و سرنشینان جلو به همراه ترمزهای ضدقفل از جمله تمهیدات ایمنی بریلیانس برای این خودروست؛ همچنین روکش چرم صندلی ها، سیستم صوتی با 8 بلندگو و تهویه مطبوع دستی از جمله امکانات رفاهی وی5 به شمار میرود.

RENAULT DUSTER

رنو را در ایران با 5 و 21 می شناسیم؛ خودروهایی که 3 دهه پیش با بوق و کرنا به بازار ایران وارد شدند و استقبال خوبی نصیب هردوی آنها شد. اما 2 سالی است که با آغاز واردات محصولات مدرن این خودروساز فقید فرانسوی، چهره جدید رنو را در خیابانها می بینیم. هرچند که پیش از این انواع مگان نسل قبل توسط پارس خودرو وارد و مونتاژ شده بود (و کماکان ادامه دارد) اما باید گفت که نگین خودرو به عنوان واردکننده محصولات این خودروساز، رنج بسیار کاملتری را پوشش میدهد که در بین آنها، داستر به عنوان برادر بزرگتر لوگان یا همان L90 خودمان از محصولات در اصل داچیای رومانی، یکی از جذابترین و وسوسه انگیزترین گزینه ها به شمار میرود.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

داستر، کراس اوور جمع و جور رنو با پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری 16 سوپاپ حرف های بسیاری برای گفتن دارد. 135 اسب بخار در 5500 دور بر دقیقه، جعبه دنده 6 سرعته دستی و شتاب صفر تا صد 10.2 ثانیه ای چیزی است که با خرید این خودرو زیر پای راننده ظاهر خواهد شد. همچنین ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو و کاسه ای در عقب، به نظر میرسد که برای وزن 1300 کیلوگرمی این رنو کافی باشد. 2 کیسه هوا در جلو به صورت استاندارد و کیسه هوای جانبی در صورت تمایل خریدار، سیستم تهویه مطبوع دستی استاندارد، اینترفیس سیستم صوتی روی فرمان، تنظیم ارتفاع غربیلک به صورت استاندارد و در نهایت فرمان و صندلی های چرمی و باربند طرح کروم به صورت سفارشی و به عنوان آپشن اضافی روی این خودرو قرار میگیرد. اما با خرید این خودرو، هرچند با سطح آپشن های نه چندان بالا و پیشرانه کوچک و در حالت تک دیفرانسیل 2015، قیمت آن در نمونه صفر کیلومتر هم چندان از 100 میلیون تجاوز نخواهد کرد.

GEELY EMGRAND X7

جیلی نیز یکی دیگر از خودروسازان با کیفیت چینی و سردمداران آینده بازار خودروهای مردمی و ارزانقیمت است که برای نخستین بار در سال 2012 با امگرند7، یک سدان کامپکت باکیفیت ساخت قابل قبول به بازار ایران رسید. محصولات چینی کمپانی جیلی با بهره گیری از ظاهری به روز و کیفیت ساخت مناسب در طی چند هزار کیلومتر رانندگی و تجربه مالکین فعلی، یکی از بهترین گزینه ها در بازار حال حاضر کشور به شمار میروند. امگرند7 سدان، هاچبک و حال X7 شاسی بلند، رنجی از محصولات این خودروساز چینی است که به بازار ایران وارد شدند. اگرچه که 2 نمونه نخست همگی از پیشرانه 4 سیلندر 1.8 لیتری بهره میبرند اما جیلیران برای رقابت بهتر در بازار کراس اوورهای حاضر در ایران، اقدام به واردات X7 با پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری کرده است.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

162 اسب بخار در دور موتور 5700، حداکثر گشتاور 22 نیوتن متر در 4200 دور بر دقیقه و در نهایت مصرف سوخت ترکیبی 7.9 لیتر در 100کیلومتر از جمله خروجی هایی است که از این خودرو میتوان گرفت. شتاب صفر تا صد 12 ثانیه ای در برابر وزن 1564 کیلوگرم این خودرو، چیزی است که از جعبه دنده 6 سرعته خودکار این محصول عاید شما خواهد شد. همچنین امکاناتی همچون تنظیم ارتفاع چراغ های جلو، مه شکن عقب و جلو، رینگ های آلومینیومی 17 اینچی، سانروف برقی، اینترفیس فرمان، پاور ویندوز 4 پنجره، روکش چرم صندلی ها، باک سوخت ضدانفجار، دوربین دید عقب و ... به صورت استاندارد روی این خودرو قرار میگیرد که از این حیث با محصولات چینی مشابه تفاوت چشمگیری دارد. قیمت جیلی امگرند X7 در شرکت جیلیران موتور با احتساب مالیات بر ارزش افزوده به 112 میلیون تومان میرسد. اما شما با پرداخت مبلغی حتی کمتر از 100 میلیون تومان قادر به خریداری نمونه ای دست دوم از این خودرو با کارکرد و وضعیت مناسب خواهید بود.

HYUNDAI TUCSON

شاید هیوندای توسان را بتوان پرطرفدارترین و مشهورترین کراس اوور کامپکت بازار ایران دانست که در سال 2007، همزمان با چندی دیگر از محصولات هیوندای و توسط آسان موتور، تنها نماینده و واردکننده محصولات هیوندای در ایران به بازار کشورمان راه پیدا کرد. کراس اوور یا به قولی SUV کامپکت هیوندای در سال 2004 و بر پایه پلتفرم هیوندای النترا به بازار جهانی عرضه شد که در طول دوره تولید تنها یک بار در سال 2006 دست خوش یک فیس لیفت جزئی شد. آسان خودرو برای توسان از پیشرانه 2.7 لیتری سری میو (که در سانتافه، هیوندای کوپه و ... نیز استفاده شد) به همراه جعبه دنده 4 سرعته خودکار بهره گرفت. همچنین سیستم چهارچرخ متحرک هوشمند هیوندای که در مواقع ضروری و در صورت نبود اصطکاک کافی جهت پیشروی به کار میافتد، روی این خودرو استفاده شده است.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

هیوندای توسان از سال 2007 تا 2010 به بازار ایران راه پیدا کرد اما تعدادی محدود از نمونه های 2006 این خودرو با سپرهای غیرهمرنگ بدنه نیز در خیابان های کشور یافت میشوند. اگرچه که این مشخصه در برخی خودروهای لوآپشن سالهای بالاتر نیز دیده میشود. پیشرانه 6 سیلندر V شکل سری دلتا، مشابه نمونه مورد استفاده روی هیوندای کوپه و کیا اسپورتیج و البته با ساختاری متفاوت از نمونه 2.7 لیتری مورد استفاده روی هیوندای سانتافه ( اساسی ترین تفاوت این دو سری پیشرانه، استفاده از سیستم زمانبندی متغیر باز و بسته شدن سوپاپ ها در سری MU است)، قادر به تولید 173 اسب بخار (تقریبا 10تا 15 واحد کمتر از پیشرانه های سری MU ) در 6000 دور بر دقیقه است. توجه داشته باشید که این کراساوور 4.3 متری، گزینه مناسبی برای استفاده درون شهری و با توجه به ارتفاع نسبتا خوب آن از سطح زمین، پیشرانه قدرتمند در قیاس با وزن خالص این کراس اوور کوچک جثه، گزینه نسبتا خوبی برای رانندگی خارج از جادهای به شمار میرود. اما استهلاک این پیشرانه که در واقع به دلیل نبود تکنولوژی VVT-I کمی بالاتر از 2.7 لیتری های جدید است را نیز در نظر بگیرید. از حیث امکانات باید گفت که هیوندای توسان در وضعیت مناسبی به سر میبرد؛ کیسه های هوای جانبی و سرنشینان از جمله تمهیداتی است که توسان را به 4 ستاره از مجموع 5 ستاره ایمنی موسسه NHTSA ایمنی بزرگراه های آمریکا رسانده و همچنین گرمکن صندلی های جلو، تودوزی چرم، کروز کنترل، سنسور پارک در نمونه های 2008 به بالا و... از جمله امکانات نمونه های فول آپشن شرکتی این خودرو به شمار میرود. توسان در بازار این روزها از 72 تا 100 میلیون تومان قیمت دارد.

NISSAN QASHQAI

نیسان شیراز، نیسان قشقایی و...؛ نام هایی هستند که ارادت چشم بادامی ها به ایران و قدمت کشورمان را اثبات میکند. قشقایی به عنوان کوچکترین کراس اوور خط تولید نیسان، حتی در بازار جهانی نیز (به جز بازار ژاپن و استرالیا که دوالیس نام دارد) تحت همین نام به تولید میرسد. قشقایی در سال 2007 به خط تولید نیسان راه پیدا کرد و کمپانی برای این خودرو از پیشرانه های کمحجم 4 سیلندر بنزینی و دیزلی استفاده کرده بود که در این بین پارس خودرو به عنوان تامین کننده قشقایی و در کل محصولات نیسان در بازار ایران، با قدرتمندترین پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری بنزینی به خریداران عرضه شد.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

نخستین محموله از نیسان قشقایی در سال 2009 به بازار ایران رسید؛ 4 سیلندر، 2 لیتر و 139 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه به همراه گشتاور 198 نیوتن متری این خوردو در دور میانی 4800 دور بر دقیقه از مهمترین مشخصه های فنی نیسان قشقایی به شمار میرود. جعبه دنده 6 سرعته خودکار به همراه سیستم چهارچرخ متحرک، شتاب صفر تا صد 11 ثانیه و در نهایت مصرف سوخت ترکیبی 8.1 لیتر در 100 کیلومتر را برای این خودرو به ارمغان می آورد.

اما توجه داشته باشید که قشقایی علیرغم شاسی بلند بودنش (تقریبا!!!)؛ هیچ استفاده آفرودی نخواهد داشت و بیشتر برای مصارفه ای درون شهری مناسب خواهد بود. البته لازم به ذکر است که جعبه دنده خودکار این خودرو نیز از نوع CVT ضریب متغیر همراه با قابلیت تبدیل به 6 سرعته دستی در نظر گرفته شده که البته کارکردی مناسب تر از نمونه مورد استفاده در مورانو خواهد داشت. قشقایی با طول 4.3 متری، مناسبترین شاسیبلند برای استفاده در شهرهای پر ترافیک مثل تهران به شمار میرد. همچنین به دلیل بهره گیری از فضای 5 سرنشین و صندوق باری با حجم مناسب، گزینه ای مناسب برای خانواده های کم جمعیت است. اما همان طور که در بخش مورانو نیز اشاره شد، هیچگاه از این محصول توقع ارائه قابلیت های خارج از جاده ای نداشته باشید. قیمت نیسان قشقایی در نمونه های 2009 الی 2011 در حدود 95 تا 115 میلیون تومان است که شاید خرید آن چندان توجیهی نداشته باشد؛ اما به هر حال کیفیت خودروهای ژاپنی را نمیتوان دست پایین گرفت!

SUZUKI GRAND VITARA

سوزوکی گرند ویتارا نخستین کراس اووری بود که به صورت رسمی به بازار ایران راه پیدا کرد. در آن روزها که رونیز، موسو و در نهایت تعداد محدودی لندکروزر نسل گذشته (اتاق 100) شاسی بلندهای زینت بخش خیابان های کشور بودند، ویتارا به عنوان محصولی از ایران خودرو از جمله محدود خودروهای جذاب موجود در بازار بود که در ابتدا تنها با یک پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری و در تیپ های مختلف با سطوح مختلف امکانات و 2 نوع جعبه دنده خودکار و اتوماتیک از سال 1386 به بازار ایران وارد شد. هرچند که این خودرو در 2 نوع مونتاژ داخل و وارداتی در خیابان های ایران تردد میکند اما اکثر نمونه های این خودرو در زمره نخست بوده که با وجود وطنیبودن از کیفیت نسبتا خوبی برخوردار است. این کراس اوور ژاپنی جمع و جور در دورهای به یکی از پرفروشترین خودروهای گرانقیمت بازار تبدیل شد. سوزوکی گرند ویتارا با برچسب قیمت 30 میلیون تومانی در دهه 80 شمسی، علاوه بر ظاهر جذاب، حساب بانکیتان را نیز بیشتر از رقبا حفظ میکرد.

 

خودروهای شاسی بلند

ماشین های شاسی بلند بازار ایران 

اگرچه که پیشرانه 2 لیتری این خودرو آن هم با 140 اسب بخار آنچنان اغواگر نبود اما برای سال 1387 ایران خودرو به فکر ارائه نمونه ای جدید از گرند ویتارا با دستکاری های جزئی ظاهری و پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری افتاد تا محصول خود را برای رقابت با کیا اسپورتیج و هیوندای توسان 6 سیلندر 2.7 لیتری آماده کند. بدین ترتیب حداکثر قدرت خروجی این خودرو به 169 اسب بخار افزایش یافت و با توجه به استفاده از جعبه دنده 5 سرعته خودکار، شتاب صفر تا 100 ویتارا به 12 ثانیه رسید. البته مصرف سوخت 11.4لیتر در 100کیلومتر به صورت ترکیبی مشابه چیزی بود که در V6های کُره ای دیده میشد. اگرچه که طبق صحبت نخست در مطلب، ویتارا روزهای خوشی را در اوج سکه بازار بودن گذراند اما در حال حاضر چندان طرفداری ندارد. کما اینکه نمونه های 2 لیتری این خودرو در حدود 60 میلیون تومان و نمونه های 2.4 لیتری از بالاترین مدل آن از تولیدات معدود امسال در حدود 135 میلیون تومان فی میخورد که با این شرایط خرید نمونه کارکرده ویتارا با مدل 1390 که در حدود 100 میلیون تومان قیمت دارد را بیشتر پیشنهاد میکنیم.

SSANG YONG ACTYON

هیوندای، کیا و سنگ یانگ به عنوان 3 ضلع امپراطوری خودروسازی کُره جنوبی در بازار ایران، بزرگترین سهم از خودروهای وارداتی را تشکیل میدهند. اگرچه که سانگ یانگ با موسو شاسی بلند زودتر از 2 هموطن خود به بازار ایران راه پیدا کرده بود اما به دلیل برخی مسائل و محدودیتهای واردات قطعات، هرچند با یدک کشیدن نام مرسدس بنز آلمان روی پیشرانه به آنچنان محبوبیت و موفقیتی نرسید، اما پس از شدت گرفتن دوباره فعالیت گروه رامک خودرو به عنوان واردکننده محصولات سنگیانگ به ایران شاهد ورود محصولات جدیدتری از این خودروساز در خیابان های ایران بودیم که در این بین اکتیون از نخستین نام های این برند در کشورمان بود. SUV کامپکت کُرهای با قابلیت های بسیار عالی فنی، اگرچه چهره چندان دلچسب و اغواگری ندارد و طراحی آن به دور از هرگونه ظرافت و المان زیبایی انجام پذیرفته، اما مشخصه ای متمایز با بسیاری گزینه های این گروه را یدک می کشد! آن هم قابلیت های خارج از جادهای در کنار وضعیت مناسب برای استفاده درون شهری است.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

اکتیون با بهره گیری از پیشرانه 4 سیلندر خطی و حجم 2.3 لیتر قادر به تولید 150 اسب بخار در 5500 دور بر دقیقه و 214 نیوتن متر در 4600 دور بر دقیقه است که این خروجی ها از طریق یک جعبه دنده 6 سرعته تیپ ترونیک به چهار چرخ خودرو منتقل میشود. سیستم چهار چرخ متحرک به کار رفته روی سنگ یانگ اکتیون به صورت پاره وقت و با تقسیم گشتاور متغیر در بین دو اکسل در دنده های مختلف، گذر از شرایط ناهموار راه را برای این خودرو آسان میسازد. کما اینکه سیستم کنترل سرعت در سرپایینی مشهور به HDC، پایداری الکترونیکی ESP، ترمزهای ضدقفل ABS و ... تامین کننده ایمنی این خودروست. البته کوراندو برای عرضه در سال 2013 در بخش ظاهری دستخوش فیس لیفت بسیار بجایی شد که چهره این خودرو را زیر و رو کرد؛ نمای جلویی با زبان طراحی جدید سنگ یانگ همسو شد و در بخش عقب هم تغییرات کوچکی لحاظ شد که تاثیر بسیار مثبتی در میزان فروش کوراندو در بازار ایران داشت. این روزها نمونه 2011 و 2012 کوراندو از 90 الی 95 میلیون تومان اما نمونه فیس لیفت این خودرو در تیپ های وارد شده از 100 الی 130 میلیون تومان آن هم در بازار آزاد قابل خریداری است.

TOYOTA HILUX

شاید قرارگرفتن یک پیک آپ در این لیست، آن هم با وجود اینکه نیسان پیک آپ را به این زمره دعوت نکردیم، جای تعجب داشته باشد؛ اما به هر حال وجود یک محصول از بین شاسی بلندهای با کیفیت و با دوام تویوتا در این لیست اجباری بود! تویوتا هایلولکس خودرویی است که محصولی لوکس همچون تویوتا پرادو بر پایه آن طراحی و توسعه یافته؛ پس حضور این پیک آپ در این لیست را میتوان اینگونه توجیه کرد که هایلوکس وانتی لوکس با قابلیت های فنی بسیار عالی، کیفیت ساخت ژاپنی و چهره ای مناسب و نزدیک به SUVها به شمار میرود. پس از بازگشایی ثبت سفارش خودروهای وارداتی در سال 2005، هایلوکس نیز جزء محصولاتی بود که در همان اول کار توسط ایرتویا، نمایندگی وطنی این خودروساز به بازار ایران راه پیدا کرد. پیکآپ وارد شده به ایران در واقع هفتمین نسل از تویوتا هایلوکس است که از سال 2005 به بازار جهانی عرضه شده و با کد AN10/AN20 از دیگر نسلها متمایز میشود.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

این پیک آپ در انواع تک کابین، دوکابین و دوکابین بلند به بازار عرضه شده که در نوع اول به صورت دوسرنشین با فضای بار عادی، نوع دوم 4، 5 سرنشین با فضای بار کاهش یافته و در نوع سوم که به EXTENDED مشهور است، با 4، 5 سرنشین و فضای بار عادی در بازار جهانی و ایران حضور دارد. هرچند که نمونه های نخست وارد شده از این خودرو در ابتدا تنها در 2 نوع نخست بودند. هایلوکس در بازار ایران با پیشرانه 4 سیلندر 2.7 لیتری و 2 نوع جعبه دنده 5 سرعته دستی و 5 دنده تیپ ترونیک و به صورت تک و دودیفرانسیل، از قابلیت های دینامیکی و خارج از جاده ای معقولی برخوردار است. کما اینکه 158 اسب بخار قدرت این خودرو در برابر وزن خالص 1.6 تنی، 96 اسب بخار به ازای هر تن را به خریدار ارائه میکند و به همین خاطر در بحث آفرود قدرتمندتر از بسیاری گزینه های این بازه قیمتی عمل میکند. شما با در دست داشتن بودجه 100 میلیونی قادر به خریداری هایلوکس تک و دوکابین مدلهای 2008 به پایین خواهید بود که هرچقدر مدل سال تولید بالاتر باشد، امکانات کمتری دریافت خواهید کرد.

SSANG YONG NEW KORANDO

نام کوراندو یادآور موفقیت نه چندان چشمگیر نسل گذشته این خودروست؛ در حالی که گذشته این کُره ای چابک چیز دیگری را تداعی میکند. شاید جالب باشد بدانید نسل نخست این خودرو در واقع بر پایه جیپ CJ7 و در دهه 80 میلادی تولید میشد که نام این خودرو در واقع مخفف جمله KOREAN CAN DO (به معنای کُره ایها نیز میتوانند) بوده که خود گویای بسیاری چیزهاست. نسل دوم کوراندو با طرحی از KEN GREENLY ؛ یک کپی الهام گرفته شده از محصولات جیپ در اواسط دهه 90 میلادی به بازار عرضه شد و تولید آن تا سال 2006 ادامه یافت که این خودرو با 2 پیشرانه 4 و 6 سیلندر (هر دو از پیشرانه های مشهور مرسدس بنز آلمان) به بازار ایران وارد شدند. پس از پایان تولید این نسل، سومین کوراندو با 4 سال وقفه و در 2010 میلادی روانه بازار شد. این بار کلاس خودرو به کلی تغییر پیدا کرده و کوراندو به یک کراس اوور کامپکت تمام عیار تبدیل شده است. چهره بسیار مدرن این خودرو همگام با تغییرات زیرساختی سیاست های تولیدی خودروسازی سنگ یانگ و همچین برای نخستین بار استفاده از پیشرانه ای اختصاصی در سنگ یانگ از جمله موفقیت های این خودرو با بیش از 2 دهه تجربه به شمار میرفت.

 

خودروهای شاسی بلند

شاسی بلندهای ارزان

 

کوچولوی قدبلند کُره ای در واقع زاده دست کمپانی ایتال دیزاین، یکی از غول های طراحی صنعتی در دنیاست و به همین خاطر از چهره ای متفاوت با محصولات گذشته این خودروساز بهره میبرد. گروه رامک خودرو به عنوان نماینده سنگ یانگ در بازار ایران، چند ماهی است که فروش کوراندو را آغاز کرده


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع