وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

ارزش غذایی این سبزیجات به صورت پخته بیشتر است

ارزش غذایی این سبزیجات به صورت پخته بیشتر است

شاید برایتان همیشه سوال باشد که کدام سبزیجات را باید پخت و کدام را خام خورد، ارزش غذایی سبزیجاتی که در این مطلب برای شما آورده ایم با پختن بیشتر می شود.

ارزش غذایی سبزیجات پخته

همیشه گفته می شود سبزی ها را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد. شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزایش ارزش غذایی آن می شود. برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه ها بر این است که آنها را بخارپز یا با چربی هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید. اضافه کردن چربی های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آنها را در بدن چند برابر می کند:

سیب زمینی:اینطور ثابت شده که مصرف سیب زمینی پخته و یا آب پز شده قند خون را به طور موثری کنترل می کند. در حالی که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روی قند خون داشته و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

گوجه فرنگی: اگر می خواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط 4 درصد از لیکوپن آن را به بدن می رسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می شود.

ارزش غذایی سبزیجات

7 سبزیجاتی که پخته بهتر هستند

هویج: سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود، در هویج پخته شده چند برابر افزایش می یابد.

اسفناج: حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می یابد و شما می توانید مقدار بیشتری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسید فولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیشتر حفظ می شود.

مارچوبه: اگر می خواهید فیبر بیشتری از طریق مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی، مارچوبه دارای دیواره های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می شوند.

کدو حلوایی: جذب آنتی اکسیدان ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیشتر می شود.

بروکلی:بروکلی جزو خانواده کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن های آن تقویت می شود.

فواید مواد غذایی خام

هرچند با پختن مواد غذایی آنها نرم تر می شوند و براحتی هضم می شوند ولی برای برخی از مواد غذایی خوب نیست یعنی با چختن آنها مواد مفیدشان از بین می رود وباید نپخته خورده شوند تا مواد مفید آنها حفظ شود در این بخش موادی را معرفی می گنیم که باید نپخته خورده شوند.

نارگیل: فواید نارگیل به شکل خام بسیار بیشتر از نارگیل خشک شده است.بعضی از افراد، به جای نوشیدنی های ورزشی، از آب نارگیل به دلیل خاصیت آبرسانی و به منظور تأمین الکترولیت ها، استفاده می کنند.
آب نارگیل همچنین سرشار از سدیم، پتاسیم و منیزیم است. این در حالیست که نارگیل خشک شده یا نارگیل شیرین، نمی تواند همین فواید رو تأمین کند.

میوه ها: میوه های خشک شده که مصرف اونها بسیار همه گیر شده است، به اندازه میوه تازه، دارای خواص ارزشمند نیستند. این میوه های خشک، حاوی شکر بیشتر و در نتیجه انرژی و خاصیت چاق کنندگی بیشتر هستند. به علاوه، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی میوه اولیه رو هم از دست داده اند.

ارزش غذایی سبزیجات

سبزیجاتی که خام بهتر هستند

سیر: ما معمولاً از سیر به صورت پخته و برای طعم دهی به غذاها استفاده می کنیم. این ماده غذایی حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که اگر سیر رو به صورت خام مصرف کنیم، خیلی بیشتر از حالت پخته جذب بدن می شود. وقتی که سیر رو می پزیم، آنزیمی به نام آلیناز رو که مسئول ساختن آلیسین در سیر است، غیر فعال می کنیم. تحقیقات نشان می دهند که مصرف سیر خام، دو بار و یا بیشتر از دو بار در هفته، می تواند اثر ضد سرطان داشته باشد.

پیاز:  مانند سیر، پیاز هم حاوی آلیسین است که می تواند به کاهش گرسنگی، جلوگیری از سرطان و بهبود سلامت قلب، کمک کند. هم پیاز قرمز و هم پیاز زرد، حاوی مقادیر بسیار مناسبی از نوعی ترکیب ارزشمند به نام کوئرستین هستند. مصرف پیاز خام بهتر از پیاز پخته است زیرا آنزیم های ضد سرطان پیاز در اثر پختن و حرارت دیدن از بین می روند.یکی از راه های استفاده از ترکیبات سولفور و آنتی اکسیدان های ضد سرطان پیاز این است که از آب پیاز استفاده کنید. اگر پیاز رو به صورت خام مصرف کنیم، آب پیاز هم از اون خارج نشده و مورد استفاده بدن قرار می گیرد.

فلفل:دلمه ای قرمز این فلفل سرشار از ویتامین C می باشد و می تواند تا 150 درصد از ویتامین C توصیه شده روزانه رو تأمین کند. اما اگر بیش از 375 درجه حرارت ببیند، ارزش تغذیه ای اون به شدت کاهش پیدا می کند. ویتامین C نسبت به حرارت، حساس است و در دماهای بالا و در مجاورت نور و هوا، تخریب می شود. اگر علاقه ای به خوردن این فلفل به صورت خام ندارید، بهتر است که اون رو فقط کمی گریل کنید و از قرار دادن در معرض حرارت طولانی مدت، پرهیز کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع