نکات کلیدی نورپردازی آشپزخانه مدرن
آشپرخانه قلب خانه و مرکز زندگی خانوادگی محسوب می شوند که می توان از این فضا برای صرف غذا، آرام گرفتن، و انجام تکالیف مدرسه و دیگر خورده کاری ها استفاده کرد بنابراین در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه ، نورپردازی اهمیت فراوانی دارد.
برای نورپردازی آشپزخانه حتما نباید از لوسترها و چراغ های خیلی گرانقیمت و فانتزی استفاده نمود بلکه بهتر است با یک نورپردازی صحیح و هماهنگ با طراحی داخلی آشپزخانه به زیبایی و وقار آشپزخانه بیفزاید. در این بخش از دنیای مد پلاس وی شما را با نکات کلیدی نورپردازی آشپزخانه آشنا می کنیم.
بهترین ایده ها برای نورپردازی آشپزخانه
با توجه به طراحی دکوراسیون آشپزخانه و این نکات کلیدی، آشپزخانه مدرن و شیک داشته باشید.
نورپردازی موردی در آشپزخانه
نورپردازی موردی در آشپزخانه ضروری است. وجود روشنایی برای کابینت ها، کشوها، کانتر آشپزخانه و سینک ظرفشویی الزامی است زیرا معمولا از این قسمت های آشپزخانه بیشترین استفاده می شود.
نورپردازی داخل کابینت آشپزخانه
وجود روشنایی در هر فضایی اهمیت دارد. برای نورپردازی داخل کابینت، بهتر است از چراغ های مخصوص، در داخل و زیر سقف هر کابینت استفاده نمایید و این چراغ ها را در قسمت جلوی کابینت نصب کنید طوری که چند اینچ با درب آن فاصله داشته باشند.
برای روشنایی داخل کابینت نیز می توان از ریسه های ال ای دی استفاده کرد. برای کابینت هایی که درب شیشه ای دارند و داخل آنها دکور چیده می شود ، می توان در قسمت عقبی کابینت چراغ مناسبی نصب کرد.
نورپردازی داخل کشوهای آشپزخانه
برای روشن شدن داخل کشوها و بهتر دیده شدن داخل کشو مخصوصا به هنگام شب، بهتر است برای این قسمت نیز چراغ هایی را در نظر بگیرید که با باز کردن درب کشو چراغ روشن و با بستن آن خاموش شود.
نورپردازی کانتر آشپزخانه
از قسمت کانتر برای انجام بیش ترین کارها در آشپزخانه استفاده می شود. کانتر درست روی کابینت قرار دارد، بنابراین برای روشن سازی آن ها، چراغ های زیر کابینتی نصب کنید و از منبع نوری استفاده نمایید که نور را در سطح کانتر آشپزخانه منتشر کند تا از بازتاب نور جلوگیری به عمل آید.
به کارگیری نورهای پایین تاب
با استفاده از ابزار پایین تاب کم ولتاژ بر بخش زیرین کابینت ها سطوح کاری زیر آنها را نورپردازی کنید. نورهای پایین تاب در یک آشپزخانه ی کوچک پرتویی گرم به دست می دهند و معمولا با انعکاس یافتن نور از قفسه های ثابت، بر رنگ ها تاکید می شود. اگر قفسه ها درهای جالب توجهی داشته باشند، می توانید با هدایت نور بر آنها سطحشان را برجسته نمایید.
نورپردازی قسمت جزیره در آشپزخانه
اگر برای آماده سازی غذا و یا دیگر کارها از قسمت جزیره آشپزخانه استفاده می کنید، نورپردازی شما باید مناسب باشد. با به کارگیری نورهای پایین تاب می توانید جزیره ی مرکزی آشپزخانه را نورپردازی کنید یا اینکه شما می توانید با استفاده از آویزها نمای زیبایی در این قسمت ایجاد کنید و نورپردازی موردی را به اجرا در آورید.
با آویختن یک قفسه ی معلق بالای جزیره و نصب ظروف بر روی آن و ضمیمه کردن منابع نقطه ای کوچک درون آنها افه ی قطره ای خلق کنید. همواره نورهای روی جزیره ی مرکزی را بر مداری جدا از دیگر ادوات نورپردازی درون آشپزخانه تحت کنترل داشته باشید.
نورپردازی بالای سینک ظرفشویی آشپزخانه
برای نورپردازی قسمت سینک ظرفشویی چراغ های مناسبی را در قسمت بالای سینک ظرفشویی نصب نمایید.
نورهای بالاتاب آشپزخانه
در آشپزخانه ای با سقف مرتفع، می توان از پیشخان کابینت ها برای نصب نورهای بالاتاب و تولید نور عمومی استفاده کرد. این کار از تعداد منابع پایین تاب مورد نیاز می کاهد.
نورپردازی قسمت بالای کابینت آشپزخانه
برای نورپردازی عمومی و در عین حال دکوراتیو می توانید از منبع روشنایی در قسمت بالای کابینت استفاده نمایید.
نورپردازی توکار آشپزخانه
در صورت امکان ابزار توکار و نیمه توکار برای نورپردازی آشپزخانه انتخاب کنید زیرا تمامی ادوات نورپردازی غیر توکار چرک و چربی حاصل از پخت و پز را به خود جذب می کنند. شما با داشتن منابع نوری درون پاخورِ پایه ی جزیره ی مرکزی، می توانید سراسر سطح کف آشپزخانه را نورشویی کنید.
چنانچه در دنیای مد پلاس وی اشاره شده است در صورتی که قفسه های آشپزخانه پایه آزاد باشند و پاخورِ پایه نداشته باشند، می توان با نصب رشته های ال.ای.دی و منابع کلیک ستریپ در زیرشان، آنها را چنان نمایاند که گویی شناورند.
لوسترها و چراغ های مناسب آشپزخانه
لوسترها، بهترین وسیله های روشنایی برای استفاده در قسمت جزیره آشپزخانه می باشند. استفاده از لوسترهای مدرن بالای میز غذا خوری در آشپزخانه یا در قسمت بالای جزیره، نمای زیبایی خواهند داشت. لوسترهای آشپزخانه انواع مختلفی دارند پس در انتخاب لوستر به دکوراسیون خانه توجه نمایید.
اگر از چراغ های آویز دکوراتیو برای روشنایی آشپزخانه استفاده می کنید، دقت کنید که تعداد آن ها فرد باشد. در زمان نصب این آویزها به فاصله آن ها نسبت به کانتر توجه کنید. این فاصله باید چیزی در حدود 76 سانتیمتر باشد.
در صورتی که سقف آشپزخانه ی شما تیر های حمال دارد، از منابع نور نقطه ای کم ولتاژ استفاده کنید و منابع نور را بین تیرها توکار کنید و یا بر سطح سقف نصب کنید.
چراغ های دیواری
برای نورپردازی آشپزخانه و برای دست یافتن به حسی لطیف تر و کمتر صنعتی، چراغ های دیواری یا چراغ های اینجل پویز (Anglepoise) را اطراف پنجره ی بالای سینک نصب نمایید.
نور خطی
برای نورپردازی قسمت هایی از آشپزخانه مانند زیر کابینت ها و سقف کاذب به جای نورهای نقطه ای از یک نورپردازی خطی و یکنواخت استفاده کنید.
برای بزرگتر دیده شدن فضای آشپزخانه برای سقف کاذب ، نورپردازی مخفی و خطی در نظر بگیرید و نورهای خطی زیر کابینت ها را به صورت معلق و یکدست نمایش خواهد داد.
نور نقطه ای
منابع نور نقطه ای را درون قاب پنجره ی بالای سینک به شکل توکار نصب کنید، یا آنها را بالای کابینت ها پنهان سازید و پرتوهای نور را بر سراسر سینک هدایت کنید.
استفاده از دیمرها
به کار بردن دیمرها بهترین روش برای کنترل میزان و شدت نور و صرفه جویی در مصرف برق است. با کمک دیمرها خواهید توانست نور مناسب برای زمان های مختلف و فعالیت های گوناگون در آشپزخانه تان تنظیم و کنترل کنید.