وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

استرنوتومی چیست؟ عوارض و لیست کامل مراقبت بعد عمل

استرنوتومی چیست؟ عوارض و لیست کامل مراقبت بعد عمل

استرنوتومی نوعی برش برای عمل جراحی قلب است که درد کمتری نسبت به روش های دیگر دارد و در برخی موارد ممکن است بعد از جراحی عوارضی مانند عفونت داشته باشد.

استرنوتومی و هر آنچه از این جراحی مربوط به قلب باید بدانید

در حال حاضر، اغلب جراحی های قلب از طریق استرنوتومی میانه انجام می شوند، این نوع برش برای اولین بار در سال 1857 میلادی پیشنهاد شد و در سال 1957 محبوب شد، به طور کلی، عوارض استرنوتومی نادر هستند، با این حال، زمانی که آن ها رخ می دهند، معمولاً بسیار جدی هستند، شایع ترین عوارض این نوع برش، عفونت و متیستنیت است.

استرنوتومی چیست؟

استرنوتومی یک نوع برش برای جراحی است که جراحان در امتداد جناغ سینه انجام می دهند، این زمانی است که جراحی توراکوتومی دوطرفه (روش معمول در آن زمان) جایگزین شد، به طور کلی، استرنوتومی به این دلیل محبوب شد که از مدل های قبلی کم تر دردناک است و خیلی زود مشخص شد که می توانند منجر به مشکلاتی نظیر عفونت یا جراحت زخم شود (باز شدن خود به خودی).

استرنوتومی یک عمل جراحی است که در آن همانگونه که بخش سلامت پلاس وی گفته است جراح یک شکاف داخلی عمودی در امتداد جناغ سینه ایجاد می کند، این کار اجازه دسترسی به کل ناحیه سینه، از جمله قلب و ریه ها را می دهد، این مساله چندین مزیت دارد، از جمله درد کم تر، دسترسی بهتر به حفره های پلور و حفاظت بیشتر از ماهیچه های شانه.

 استرنوتومی

استرنوتومی نوعی برش جراحی قلب

مشکلات مربوط به استرنوتومی:

به طور کلی، استرنوتومی روش نسبتاً امنی است، با این حال، گاهی اوقات منجر به بروز مشکلاتی خواهد شد، یکی از شایع ترین عوارضش، عفونت است، اگرچه آن ها تنها حدود 3 درصد از بیماران را تحت تاثیر قرار می دهند.

در این مورد، عفونت ممکن است سطحی و یا جدی باشد، با این حال، نتایج هر دو مورد می تواند شدید باشد، عموماً منجر به ماندن و بستری شدن در بیمارستان می شوند و ممکن است که فرد را تهدید به مرگ کنند، بین 4 تا 47 درصد از بیمارانی که مبتلا به عفونت استرنوتومی می شوند، جان خود را از دست می دهند.

به طور معمول، عفونت ناشی از استئومیلیت سینه یا متیستینیت است و به طور متوسط، این عوارض بین 7 تا 12 روز پس از جراحی رخ می دهد، با این حال، در اغلب بیماران در هفته اول پس از جراحی رشد می کند، متیستینیت یا تورم مزمن و یا شدید میان پرده (بافت میانی سینه)، جدی ترین پیچیدگی و مشکل است، متیستینیت از عفونت ناشی می شود و بسیار جدی و گاهی مهلک است، این کار معمولاً مستلزم درمان است.

عوامل خطر استرنوتومی:

عفونت های مرتبط با استرنوتومی مربوط به سه گروه از عوامل هستند.

  • اولین گروه شامل عناصر ذاتی بیمار است که قبل از جراحی وجود دارد.
  • در همین حال گروه دوم متشکل از توسعه روش جراحی است.
  • در نهایت، گروه سوم و نهایی متشکل از عوامل بعد از عمل است.

بیایید نگاهی به آن ها بیندازیم:

عوامل قبل از عمل

در این مورد، عوامل خطر عبارتند از:مرد بودن، مسن بودن، مبتلا بودن به دیابت، بیماری های عفونی مزمن ریوی، نارسایی کلیه یا سیگار کشیدن.

عوامل مربوط به جراحی

این موارد عبارتند از:فوریت مداخله، مدت زمان مداخله، نوع مداخله، الکتروکوتر بیش از حد و شوک کارتوژنتیک.

عوامل بعد از عمل

این شامل تهویه مکانیکی طولانی، خونریزی و استفاده از اینوتروپ ها است.

ریکاوری استرنوتومی: 

هنگامی که عوامل خطر از قبل شناسایی می شوند، بازیابی معمولاً موفقیت آمیز است، این می تواند خطر مشکلات را کاهش داده و در صورت بروز آن ها را آسان تر کند، چاقی، دیابت و مسن بودن عواملی هستند که سزاوار توجه ویژه و بیشتری می باشند ، معمولاً درمان عفونت شامل زه کشی، آبیاری، درمان زخم فشار منفی، جراحی دبریدرمنت، پوشش دادن ناحیه و مصرف آنتی بیوتیک های سیستمیک است.

مراقبت پس از جراحی شامل تمیز کردن زخم با صابون ملایم و سپس با دقت خشک کردن آن است، بخیه ها پس از چند هفته جذب می شوند، نوارهای بستن زخم که التیام آن ها را تسهیل می کنند، پس از یک هفته می افتد یا برداشته می شود، برای بیمار طبیعی است که از درد متناوب و مکرری رنج ببرد، اگر آن ها این را حس کنند، باید مسکن مصرف کنند، هم چنین برای برش آنها نرمال است که کمی متورم شود و بعد از چند ماه، همه چیز باید به حالت عادی برگردد.

عمل جراحی قلب

مزایا و مشکلات جراحی استرنوتومی

چه طور می توانید از خودتان در خانه نگه داری کنید؟

برای سه ماه اول:

  • از فعالیت هایی که به سینه و یا ماهیچه های بالایی بازویتان فشار می آورند، اجتناب کنید که آنها شامل هل دادن، چمن زنی و یا جارو کشیدن، تمیز کردن کف زمین، یا بازی نوسانی گلف یا راکت تنیس. و امثالهم است .
  • از فعالیت های شدید مانند دوچرخه سواری در فضای باز، پیاده روی، وزنه برداری و یا تمرینات ایروبیک سنگین اجتناب کنید تا زمانی که پزشک شما بگوید که مشکلی نیست.
  • برای 2 تا 3 ماه، از بلند کردن هر چیزی که باعث فشار بر روی شما می شود، اجتناب کنید، این کار ممکن است شامل بلند کردن کیسه های سنگین مواد غذایی و ظروف شیر، کیف دستی یا کوله پشتی سنگین، جارو برقی یا یک کودک باشد.
  • از کشیدن خودتان با استفاده از بازوهایتان خودداری کنید، از بازوهایتان استفاده نکنید تا خود را از یک کامیون یا وسایل ورزشی بلند بالا ببرید.
  • سعی کنید هر روز پیاده روی کنید، بخش سلامت پلاس وی مجدد عنوان می کند که با قدم زدن کمی بیشتر از روزهای قبلتان شروع کنید، به مقدار کمی، میزان حرکت خود را افزایش دهید، راه رفتن باعث افزایش جریان خون می شود و به جلوگیری از ذات الریه و یبوست کمک می کند، شما همچنین می توانید از یک دوچرخه ثابت داخلی استفاده کنید، اما آن را آسان انجام دهید.
  • وقتی که احساس خستگی می کنید استراحت کنید، خوابیدن به اندازه کافی به بهبودی شما کمک می کند، سعی کنید تا زمانی که سینه تان التیام پیدا می کند روی کمرتان بخوابید.
  • زمانی که سرفه می کنید و یا نفس عمیق می کشید، یک بالش روی برش خود نگاه دارید، این باعث حمایت از جناغ سینه و کاهش درد شما خواهد شد.
  • شما می توانید کارهای ساده ای را در اطراف خانه و حیاط انجام دهید، مثل شستن ظروف، تا کردن لباس ها و یا هرس کردن گل ها.
  • شما می توانید از فعالیت های اجتماعی مانند رفتن به سینما، مسجد و رستوران ها لذت ببرید.
  • زمانی که م ی توانید دوباره رانندگی کنید را از پزشک خود بپرسید.

برای سه ماه آینده:

  • شما می توانید همان فعالیت هایی را که در طول سه ماه اول انجام دادید، به خصوص پیاده روی ادامه دهید.
  • شما می توانید به صورت پاره وقت کار کنید اگر پزشک شما بگوید که مشکلی ندارد و بلند کردن اجسام سنگین جزو کار شما نیست.
  • شما می توانید کا رهای سنگین خانه (جارو، طی کشیدن، رخت شویی) و کار حیاط (درو کردن چمن، تمیز کردن برگ ها) را انجام دهید.
  • می توانید به خاطر کسب و کار و لذت خود سفر کنید.
  • می توانید با یک اتومبیل یا یک کامیون کوچک رانندگی کنید.
  • بیرون رفتن ازتخت یا صندلی و مبل و برگشتن به آن برایتان امکن پذیر می شود.
  • استفاده از بازوهایتان برای خروج و آمدن به تخت خواب، صندلی و یا مبل می تواند بر روی قلب شما فشار بیاورد،این دستورالعمل ها به شما نشان می دهند که چگونه می توانید این کارها را به درستی و ایمن انجام دهید.
  • پرستار یا پزشکتان می تواند راه دیگری برای انجام این کارها به شما نشان داده باشد. اگر اینطور است، دستورالعمل او را دنبال کنید.

بیرون رفتن از رختخواب:

بر پهلو دراز بکشید و در جهتی که می خواهید از تخت خواب خارج شوید، باشید، زانوهایتان را خم کنید، از آرنج خود برای کمک به بالا بردن بدن تان به هنگام پایین آوردن پاهایتان روی کف زمین استفاده کنید، آرنج تان را تا جایی که می توانید نزدیک خود نگه دارید، به لبه تخت خواب بروید و پاهایتان را زیر باسن خود بگذارید، یک لحظه استراحت کنید، بعد بلند شوید.

رفتن به رختخواب:

بایستید و پشت پاهایتان را روی تخت قرار دهید، روی لبه تخت خواب بنشینید، باسنتان را دوباره روی تخت بگذارید، سعی کنید از بازوهایتان استفاده نکنید، از آرنج خود استفاده کنید تا به شما کمک کند دراز بکشید و پاهایتان را به سمت تخت خواب بلند کنید. آرنج تان را تا جایی که می توانید نزدیک خود نگه دارید.

بلند شدن از روی صندلی (یا مبل):

با ضربه زدن به شانه های خود در مقابل پشت صندلی، به سمت لبه صندلی حرکت کنید، کف پاهایتان را به طرف صندلی بیاورید تا زمانی که انگشت پاهایتان درست زیر زانوهایتان قرار داشته باشند، به جلو خم شوید تا بینی شما بالای انگشتان پایتان قرار بگیرد، سپس از پاهای خود برای ایستادنتان استفاده کنید، اگر نیاز داشتید، یک یا دو بار به عقب و جلو حرکت کنید تا به شما کمک کند بایستید، با بازوهای خود فشار وارد نکنید، اما می توانید از آن ها برای تعادل استفاده کنید.

نشستن روی یک صندلی (یا مبل):

بایستید و عقب پاهای خود را با صندلی لمس کنید، در پاسخ به سوال کاربری از بخش سلامت پلاس وی باید اشاره کنیم که بدون هل دادن و یا کشیدن بازوها و یا دست ها بنشینید، شما می توانید از بازو و کف دست خود برای تعادلتان استفاده کنید، از پاهایتان استفاده کنید تا خود را به موقعیت راحتی روی صندلی هدایت کنید.

عوارض عمل جراحی قلب

مراقبت های بعد از عمل قلب استرنوتومی

دستورالعمل هایی برای ترشحات استرنوتومی:

جراحی ممکن است که انرژی و قوت زیادی از شما بگیرد، در ابتدا، شما به راحتی خسته خواهید شد، اما این کار به کندی و در طول چند هفته آینده بهبود خواهد یافت، برای بهبودی روان و کمک به پیش گیری از بیماری های بیشتر، این نکات را دنبال کنید:

رژیم غذایی:

غذای سالم و متعادل بخورید، شما به پروتئینی نیاز خواهید داشت که کمک کند تا التیام یابید، پروتیین در گوشت لخم، مرغ، ماهی، لوبیا و محصولات لبنی یافت می شود، همچنین میوه و سبزیجات زیادی بخورید، اگر شما قبل از جراحی (دیابت, چربی پایین, کلسترول پایین, نمک کم و غیره) رژیم غذایی ویژه ای داشتید, باید به رژیم غذایی خود در خانه ادامه دهید.

فعالیت:

شما ممکن است برای صرف شام بیرون بروید، باغبانی کنید، آشپزی کنید، یا از پله ها بالا بروید تا زمانی که مشکلی ندارید، می توانید فعالیت های جنسی خود را ادامه دهید، احتمالاً شما این انرژی را نخواهید داشت که بسیار فعال باشید، پس خود را آرام کنید، وقتی خسته شدید استراحت کنید، بایستید و نفسی تازه کنید.

داروها:

دارو را در زمان تجویز شدن توسط پزشک مصرف کنید، اگر دارو را در اولین نشانه از درد مصرف کنید، کنترل درد بیشتری خواهید داشت، به جای اینکه صبر کنید تا درد شدیدتر شود، دارو های تجویزی برای درمان درد را معمولاً نمی توان بدون نسخه گرفت، آن ها باید برای شما تجویز شوند و ممکن است نتوانید هنگام مصرف دارو رانندگی کنید.

ورزش:

تمدد اعصاب و تمرینات تنفسی عمیق باید برای کمک به پیشرفت بهبود ریه های شما انجام شود و به آن ها کمک کند تا مخاط هایش را خال کند. پرسنل به شما یاد خواهند داد که چگونه این تمرینات را در خانه انجام دهید، زمانی که بیدار هستید از اسپیرومتر تشویقی خود در خانه استفاده کنید و 10 تا 15 بار با آن تنفس کنید.

تعادل ورزشی را با دوره های استراحت تا زمانی که قدرت خود را به دست آورید، تمرین کنید، این می تواند از 7 تا 14 روز طول بکشد، در عرض 4 تا 6 هفته باید به فعالیت کامل خود بازگردید و احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.

هر روز بیرون کمی پیاده روی کنید (مگر اینکه هوا بد باشد). پیاده روی ورزش عالی است، با کشیدن نفس های عمیق در حین راه رفتن قدرت خود را افزایش خواهید داد.

از فشار بالا، چانه بالا و یا بلند کردن وزنه برای حداقل 8 تا 12 هفته خودداری کنید، ماهیچه های شما باید التیام پیدا کنند و قدرت خود را به دست آورند، از وضعیت بدنی خود آگاه باشید، صاف بایستید، شانه ها را عقب نگه دارید و شکمتان را به داخل ببرید و از داروی ضد درد خود استفاده کنید تا بتوانید وضعیت بدنی خوبی داشته باشید.

پیاده روی برای قلب

پیشگیری از عوارض استرنوتومی با پیاده روی

خوابیدن:

سعی کنید هر شب 8 ساعت بخوابید، برای 2 تا 6 هفته بعد از بازگشت به خانه، ممکن است برای بیش از 3 تا 4 ساعت خوابیدن در یک زمان دچار مشکل شوید، این کار با بهبودتان بهتر خواهد شد و فعال تر می شوید.

شما می توانید در هر وضعیتی که برایتان راحت است بخوابید، بعضی از بیماران در ابتدا نیاز به خوابیدن در یک موقعیت عمودی دارند، ممکن است خوابیدن به پهلو برای شما دردناک باشد، اما به قلب و یا بریدگی های روی قلب شما آسیب نمی رساند.

حمام کردن:

مثل همیشه دوش بگیرید، پانسمان روی محل سینه باید به مدت 48 ساعت پس از رفتن به خانه، در محل خود بماند. وقتی شما این بانداژ را برداشتید، باید حمام کنید، زخم ها را خشک کنید و سپس یک چسب زخم و یا تکه ای از گاز استریل جدید را روی بریدگی های خود قرار دهید، همانطور که بیشتر فعال می شوید، ممکن است کمی مایع زرد روشنی از این منطقه خارج شود، ترشحات ممکن است تا دو هفته ادامه یابد، برای حفاظت از لباس هایتان از یک پانسمان استفاده کنید و لباس های استریل بپوشید.

یبوست:

یبوست گاهی اوقات پس از جراحی یک مشکل است، زیرا بی هوشی و داروی ضد درد می تواند بر امعا و روده شما تاثیر بگذارد، استفاده از ملین ها باعث می شود که حرکت روده برای شما آسان تر شود.

اگر علائم زیر را داشتید به مطب جراح خود زنگ بزنید:

  • تب بالا
  • سرخ شدن، داغی، قرمزی و یا ورم کردن جای برش
  • شروع خروج ترشحات چرکی

 

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع