معرفی روش ساخت کندو
اصولا زنبورها، قبل از شروع به ساختن عسل، شروع به ساخت کندو میکنند تا هم محلی برای ساخت عسل داشته باشند و هم توانایی محاظت از لاروها را به طول کامل داشته باشند.
پروسه ساخت کندوی زنبور عسل توسط خوده زنبور حدود سه ماه به طول میانجامد اما امروزه اکثر زنبور داران به علت اینکه پروسه ساخت عسل را سرعت بخشند؛ کندوهایی مصنوعی تهیه میکنند یا میسازند.
در این مقاله به درخواست شما کاربران عزیز به موارد زیر خواهیم پرداخت :
- نکات مهم راجع به مراحل ساخت کندوی زنبور عسل
- انواع کندوی زنبور عسل
- کدام کندو برای زنبور داری بهتر است ؟
- کدام قسمت کندو نیاز به تمرکز بیشتری دارد ؟
کدام قسمت کندو نیاز به تمرکز بیشتری دارد ؟
خارج و داخل کندو هر دو نیاز به توجه و تمرکز شما دارد تا بتوانید یک کندوی مصنوعی با بیشترین شباهت به کندوهای طبیعی را درست کنید.
اما قسمت داخلی کندو نیاز به دقت و تایم بیشتری دارد. زنبورها نمیتوانند در یک کندوی خالی بدون پیچ و خم و شش ضلعیهای کوچک زندگی کنند و همانطور که ما انسانها نیاز به طراحی دکوراسیون خاص برای خانه خود داریم، زنبورها نیز نیاز دارند طراحی داخلی کندو از یک ساختار مشخص پیروی کند.
انواع کندوی زنبور عسل :
در سراسر دنیا کندوهای مختلفی وجود دارد که هر کشور با توجه به آب و هوای موجود با یک یا چندتا از این کندوها، عسل تولید میکند.
ایران با توجه به اینکه یک کشور چهار فصل است و هر کجای آن، آب و هوای متفاوتی دارد؛ از اکثر کندوهای ساخته شده در سطح جهان استفاده کرده و کسب درآمد میکند.
البته یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که تنها آشنایی با انواع کندو، برای موفقیت شما در این کسب و کار مفید واقع نخواهد شد؛ بلکه اگر تصمیم جدی بر این موضوع دارید تا یک زنبور دار حرفهای، با درآمد بالا شوید باید آموزشهای زنبور داری را به صورت صفر تا صد تماشا کرده و همهی نکات زنبور داری را اموزش ببینید ؛ سپس با علم کافی وارد این کار شوید.
آموزشگاه 118فایل، آموزش زنبورداری را به صورت صفر تا صد برای شما عزیزان آماده کرده است که دیدناش خالی از لطف نخواهد بود :)
حال برویم به سراغ انواع کندوهای زنبور عسل :
1.کندوهای طبیعی :
با توجه به اسمی که دانشمندان به روی این کندوها گذاشتهاند مشخص است که این کندوها ساخته دست بشر نیست و در جنگلها، غارها و در کل محلی که انسان دسترسی کمی دارد یافت میشوند.
2.کندوهای محلی یا بومی :
این نوع کندو خود زیر مجموعهی بسیار متنوعی دارد و در نقاط مختلف کشورمان مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع کندوی بومی :
- کندو تنه درختی
- کندوی گلی
- کندوی سبدی
- کندوی کوزهای
- کندوی کدویی
هر کدام از این کندوها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که نام بردن مزایا و معایب تک تک آنها، هم از حوصله شما خارج است و هم این مقاله :)
3.کندوی مدرن :
این کندوها برخلاف دیگر کندوها قالبی مستطیلی دارد و یکی از مواردی که باعث شده مورد استقبال و توجه زنبور داران قرار گیرد، ورقههای متحرک آن بوده است.
این نوع کندو سالها پیش توسط لانگسروت ساخته شد و از آن سال تا به امروز از جنس چوب بوده است. با این حال در چند سال اخیر بعضی از زنبور داران درخواست کندوی زنبور عسل، از جنس پلاستیک را داشتهاند؛ زیرا کندوی زنبورعسل پلاستیکی بسیار به صرفهتر و ارزانتر از کندوی زنبور عسل چوبی است.
در کندوی زنبور عسل مدرن از مهمترین مواردی که وجود دارد میتوان به طول و عرض جعبه، فاصله هر قاب از قاب دیگر و قطر جداره اشاره کرد.
نکات مهم در مورد ساخت کندوی زنبور عسل :
کندوی زنبور عسل از قسمتهای متعددی مانند :درب اصلی و درب درونی کندو، چهارچول اصلی کندو، کفی کندو و قاب تشکیل شدهاند. که در ادامه چند نکته را در مورد ساخت کندو، با هم بررسی میکنیم :
- همانطور که بالاتر گفتیم، برای ساخت کندوی زنبور عسل بهترین گزینه چوب است. در ابتدا چوبها را برای بدنه اصلی کندو به صورت مستطیلی برش داده و با توجه به آب و هوای موجود قطر کندو را از 20 تا 30 میلی متر میتوانید تغییر دهید.
- در قسمت بالای کندوی زنبور عسل دریچههای کوچکی وجود دارد که برای پرواز زنبور ها تعبیه شده است.
- به عنوان آخرین نکته، هر کندوی زنبور عسل توانایی در برد گرفتن ده قاب را خواهد داشت.
کدام کندو برای زنبور داری بهتر است؟
با توجه به تعداد کثیر انواع کندو و قابلیتهای متفاوت آنها، شما باید برای شروع کسب و کار پرورش زنبور عسل، کندویی را انتخاب کنید که علاوه بر برطرف کردن نیازهای شما، کار کردن با آن نیز برایتان راحت باشد.
در انتخاب کندو علاوه بر مشاوره گرفتن از افراد مجرب در زمینه پرورش زنبور عسل باید به مواردی همچون اطلاعاتی که راجع به کندوی مورد نظر دارید و توانمدیهای خود توجه کنید.
منبع 118فایل