وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

ایمپلنت دندان | راهنمای کامل و معرفی کامل انواع ایمپلنت

ایمپلنت دندان | راهنمای کامل و معرفی کامل انواع ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی انواع گوناگون دارند که بنا به موقعیت و شکل جایگاه داخل فک انتخاب و نصب می شوند . انواع ایمپلنت دندان را میتوان بر اساس قیمت و شکل نیز دسته بندی کرد.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل و معرفی ایمپلنت های دندانی گوناگون

 با شناخت کافی از انواع ایمپلنت دندان و روش های انجام آنها در فک بالا و پایین گزینه ی مناسب را می توان انتخاب کرد. داشتن آگاهی قبل از انجام هرگونه روش درمانی اهمیت خاصی در رضایت و موفقیت درمان خواهد داشت.

به طور کلی در معرفی ایمپلنت باید گفت :پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.ایمپلنت به طور معمول در دو جلسه کار گذاشته می شود و عموما هنگامیکه شما تحت بی حسی موضعی هستید یک جراح دهان و دندان، پریودنتیست، و یا دندانپزشک عمومی آن را کار می گذارد. تا زمانی که ایمپلنت دندانی به فک شما جوش بخورد حدودا بین 2 تا 6 ماه زمان نیاز دارد و معمولا در صورت امکان یک پروتز موقت ( دندان موقت) به بیمار داده می شود. و جراحی و کاشت هر ایمپلنت می تواند در کمتر از 30 دقیقه انجام شود. 

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان برای فک بالا و پایین

اجزا انواع ایمپلنت دندان دارای سه قطعه است:

ایمپلنت دندان بر خلاف دندان های مصنوعی که می توانند برداشته یا گذاشته شوند و متحرک باشند ، دائمی هستند. استفاده از پیچ تیتانیومی در استقرار ایمپلنت ها دوام بیشتری را در مقایسه با گزینه های انتخابی دیگر ارایه می دهد. اجزای انواع ایمپلنت دندان شامل:

پیچ تیتانیوم (به نام ایمپلنت) که به عنوان ریشه اصلی، در استخوان فک جاسازی و تعبیه می گردد .

تاج سرامیکی (به جای دندان در دهان)

یک اتصال دهنده که دو قطعه را پیوند می دهد (به نام اباتمنت)

انواع ایمپلنت دندان

اجزا تشکیل دهنده انواع ایمپلنت دندان

 

انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل

ایمپلنتهای دندان بر اساس شکل، موقعیت یا روش مورد استفاده برای جایگذاری (یک مرحله ای یا دو مرحله ای) دسته بندی میشوند.

ایمپلنتهای ساب پریواستیل

ایمپلنتهای ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants) معمولا برای عملهای یک مرحله ای استفاده میشوند. این ایمپلنت داخل بافت لثه در روی استخوان فک قرار داده میشود. پُست از لثه بیرون میزند تا ترمیم (تاج یا اباتمنت) را نگه دارد. مزیت اصلی این نوع ایمپلنت این است که میتواند دندان مصنوعی را برای افرادی که ارتفاع استخوانی کافی ندارند، محکم نگه دارد.

ایمپلنتهای اندواستیل

این ایمپلنتهای دندانی برای عملهای دو مرحله ای، متداول هستند. این ایمپلنت را به روش جراحی مستقیما داخل استخوان فک قرار میدهند و جایگزین بریج یا دندان مصنوعی متحرک هستند. همان طور که در شکل بالا دیده میشود، این ایمپلنتها چند نوع دارند از جمله پیچی / رزوه دار، استوانه ای / صاف و تیغه دار.

ایمپلنتهای تک مرحله ای

این روش شامل ایمپلنت یک قطعه ای بلندتر است که پس از جایگذاری در داخل استخوان فک، از لثه بیرون میزند بنابراین پس از سپری شدن دوره التیام، اباتمنت و تاج را میتوان بدون جراحی دیگری برای باز کردن روی ایمپلنت، جایگذاری کرد.

گزینه دیگر این است که یک ایمپلنت دو قطعه ای مانند آن چه در عمل دو مرحله ای استفاده میشد، جایگذاری شود. ایمپلنت و اباتمنت بلافاصله در طول جراحی اولیه، متصل میشوند. اشکال این روش این است که ایمپلنت در مقابل نیروهای داخلی آسیب پذیر بوده و احتیاط بسیار زیادی باید انجام داد تا مطمئن شد اخلالی در فرایند جوش خوردن ایجاد نمیشود. تحقیقات نشان داده اند که هم روش تک مرحله ای و هم دو مرحله ای، میزان موفقیت مشابهی دارند. از دندانپزشک را جراح خود بپرسید کدام رویکرد را برای شما استفاده میکند و فواید و معایب آن چیست.

 انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان قبل و بعد از نصب

انواع ایمپلنت دندان بر اساس روش کاشت

انواع ایمپلنت دندان بر اساس روش کاشت به دو نوع ایمپلنت فرورونده، ایمپلنت برسازی درون کاشت دندانی و ایمپلنت دارای چارچوب راموس تقسیم بندی می شود.

ایمپلنت فرورونده

این روش یکی از رایج ترین انواع ایمپلنت دندان است که در آن کاشت به صورت یک پیچ یا استوانه در استخوان های فک قرار می گیرد و دارای پهنا و طول متفاوت می باشد. روی هر کاشت دندان می توان یک یا چند دندان را سوار کرد. 

ایمپلنت برسازی درون کاشت دندانی

این نیز یکی از انواع ایمپلنت های دندان می باشد که از قالبی فلزی ساخته شده است و به استخوان فک چسبیده و در زیر لثه قرار می گیرد تا بتواند دندان ساخته شده را نگه دارد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی استفاده می شود که نمی توانند از دندان های مصنوعی معمول استفاده کنند و یا بیمارانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان دارند.

 

انواع ایمپلنت دندان و ایمپلنت دارای چهارچوب راموس

ایمپلنت دارای چارچوب راموس را در صورتی می توان استفاده نمود که استخوان فک پایین برای استفاده از ایمپلنت دندان ریشه ای شکل بسیار نازک باشد. این مدل دارای چارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان (یعنی نزدیک دندان های عقل) و نزدیک چانه قرار می گیرد. هنگامی که در محل مناسب قرار گرفت و بافت اطراف آن ترمیم شد، یک میله فلزی نازک در اطراف بالای لثه قابل رویت خواهد بود. دندان های مصنوعی در ادامه به صورتی ساخته می شوند که متناسب با این میله باشند. این نوع همچنین می توانند فک ضعیف را تثبیت کرده و از ایجاد شکستگی در آن جلوگیری نمایند.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس متصل کننده ها

 ایمپلنتهای دندانی بر اساس نوع یا شکل سرشان نیز دسته بندی میشوند.+

 متصل کننده شش ضلعی داخلی:

این متصل کننده ها شکل شش ضعلی (هگزاگونال) دارند و به صورت سوراخی در سر ایمپلنت هستند که دندانپزشک اباتمنت یا ترمیم را در آن پیچ میکند.

 متصل کننده شش ضلعی خارجی:

این متصل کننده شش ضلعی شکل، در راس سر ایمپلنت قرار میگیرد.

 متصل کننده هشت ضلعی داخلی:

این متصل کننده هشت ضعلی شکل (اکتاگونال) به شکل سوراخی در سر ایمپلنت دندانی است که دندانپزشک اباتمنت یا ترمیم را در آن پیچ میکند.

  انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان بر اساس شکل و مراحل

مزایای ایمپلنت دندانی

در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

 ایمپلنت دندانی در مقایسه با بریج دندان که اغلب پس از 10 سال نیاز به جایگزینی دارد خراب نمی شود. قرار دادن ایمپلنت های دندانی هیچ مزاحمتی برای دندان های سالم ندارد و با درست مراقبت کردن از آن ها یک دوام مادام العمری خواهند داشت.

قیمت انواع ایمپلنت دندان 

میانگین قیمت ایمپلنت دندانی برای هر دندان در حدود 2 تا 3 میلیون تومان است که این مبلغ شامل ایمپلنت و تاج است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع