داروی زگیل چیست؟
زگیل، برآمدگی کوچک پوستی است که بر اثر آلودگی به نوعی ویروس ایجاد می شود. بیش از 100 گونه ویروس ورم انسانی وجود دارد، آن ها می توانند بر روی پوست، در داخل دهان شما، بر روی آلت تناسلی و نواحی مقعد رشد کنند.
نوع معمول ویروس ورم انسانی گرایش برای رشد بر روی پوست را دارد (مانند دست و انگشتان)، در حالی که انواع دیگر ویروس ورم انسانی تمایل برای زدن زگیل بر روی آلت تناسلی را دارند. احتمالا مصرف دارو برای درمان زگیل تناسلی که غالبا شامل پماد و کرم می باشند اولین اقدام پزشک شما می باشد.
از معروفترین پماد ها برای زگیل تناسلی کرم آلدرا ، پماد پودوفیلاکس ، سینکاتچینز و سالسیلیک اسید می باشد. لازم به ذکر است این داروها باید با تجویز پزشک مصرف شود.
درمان زگیل با داروی اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک از زمان های قدیم جهت درمان زگیل ها استفاده می شد. این دارو از دو ترکیب سالیسیک و اسید که یک حالت حل کننده زگیل را دارد، تشکیل شده است. جهت استفاده از این دارو باید ابتدا محل زگیل را کاملاً بشویید و سپس خشک کرده و مایع را روزی یک الی دو بار روی محل ضایعه بمالید و از تماس آن با جاهای دیگر بدن از قبیل واژن، دهان، بینی و مخاط مجرا جلوگیری کنید.
مدت زمان استفاده از این دارو 12 هفته و روزی یک الی دو بار می باشد. این پماد زگیل ممکن است احساس سوزش ایجاد کند و فرایند آن شامل خیساندن زگیل با آن و کندن پوست خشک شده می باشد اما بعضی از کودکان آن را تحمل نمی کنند.
(این دارو برای استفاده بر روی صورت یا اندام تناسلی کودک شما نیست و شما باید بسیار مواظب باشید که کودک کنجکاو شما به آن دسترسی پیدا نکند چرا که در صورت برخورد با دهان و چشمش ممکن است سوزش ایجاد کند).
این درمان ممکن است چندین هفته یا ماه پیش از مشاهده ی نتایج طول بکشد اما در نهایت زگیل باید از روی پوست سالم پایین بریزد. داروهای زگیل شامل مواد شیمایی قوی هستند و باید با احتیاط مصرف شوند چرا که می توانند به پوست سالم آسیب بزنند.
عوارض داروی سالیسیلیک اسید برای زگیل
عوارض آن مانند داروهای دیگر:تحریک منطقه، سوزش، خارش و التهاب می باشد. اگر سابقه حساسیت به خانواده سالیسیلات ها از قبیل آسپرین ، بروفن، ناپروکسن دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. همچنین استفاده از این دارو برای افراد حامله، دیابتی ها و بیماان قلبی عروقی توصیه نمی شود.
اسید سالیسیلیک از داروهای زگیل
پماد پودوفیلین و پودوفیلوکس دارویی برای رفع زگیل تناسلی
پودوفیلین برای درمان زگیل (ناحیه تناسلی) مورد استفاده قرار می گیرد ونیز موسکولوم کانتوژیوزم. پودوفیلین یک ماده آنتی میتوتیک (ضد میتوز و تکثیر سلولی) بوده و با ایجاد نکروز موضعی بافت، فعالیت ویروس HPV که عامل اصلی ایجاد کننده زگیل تناسلی است را مختل می کند. این دارو با متصل شدن به پروتئین توبولین در دوک های میتوزی عمل تکثیر سلولی را مختل میسازد.
عوارض جانبی داروی زگیل پودوفیلین
سوزش در محل، درد و التهاب از عوارض جانبی شایع این دارو است. عوارض گوارشی ، خونی و عصبی نیز دارد.
پماد آلدرا ( امی کیمود ، زیکلارا ، آلدارا ) برای درمان دارویی زگیل
آلدارا (ایمی کیمود) یک اصلاح کننده پاسخ ایمنی است. داروی آلدارا (مخصوص پوست) در هنگامی که جراحی گزینه درمانی مناسبی نمی باشد، برای درمان شکل خفیفی از سرطان پوست به نام کارسینوم سلول های بازال استفاده می شود.
همچنین، آلدارا جهت درمان زگیل های تناسلی به کار می رود که در سطح بیرونی بدن پدیدار می شوند. با این حال، این دارو درمانی برای زگیل های تناسلی نمی باشد. ایمی کیمود می تواند در بزرگسالان و کودکانی استفاده شود که حداقل 12 سال سن دارند.
این دارو می تواند برای اهدافی استفاده شود که در راهنمای این دارو لیست نشده اند. به نظر می رسد این کرم توانایی سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با زگیل های تناسلی افزایش می دهد. هنگام استفاده از آن از تماس جنسی اجتناب کنید. ممکن است کاندوم و دیافراگم را تضعیف کرده و پوست شریک جنسی شما را تحریک کند.
پماد آلدارا داروی درمانی زگیل تناسلی
طریقه ی مصرف داروی آلدرا برای زگیل های تناسلی
این دارو معمولا باید 3 بار در هفته (مانند شنبه، دو شنبه و چهار شنبه) و به مدت حداکثر 16 هفته استفاده شود. این پماد باید به ناحیه مورد نظر اعمال شده و تا زمان محو شدن، بر روی ناحیه مالیده شود. نواحی درمان شده پوست نباید با هر گونه پانسمان پلاستیکی پوشیده شود.
همچنین باید از پوشیدن لباس زیر پلاستکی خودداری کرد. فرد می تواند یک گاز نخی بر روی آن ناحیه گذاشته و یا یک لباس زیر نخی بپوشد. این دارو باید قبل از رفتن به رختخواب استفاده شده و به مدت 6 تا 10 ساعت بر روی ناحیه مورد نظر باقی بماند. بعد از آن می توان دارو را به وسیله آب و صابون ضعیف شست.
داروی سینکاتچینز برای رفع زگیل
سینکاتچینز 15% توسط خود بیمار برای درمان زگیل تناسلی استفاده می شود و سه با در روز به مدت 4 ماه به طور موضعی روی زگیل¬ها استعمال می¬شود. اگر در چند هفته ی آغازین مصرف بهبودی حاصل نشد، باید درمان زگیل تناسلی جایگزین در نظر گرفته شوند.
این پماد برای زگیل های خارجی و داخل یا اطراف مقعد می باشد. عوارض جانبی اغلب خفیف است و ممکن است شامل قرمزی پوست، خارش یا سوزش و درد باشد. سعی نکنید زگیل های تناسلی را با استفاده از داروهای بدون نسخه درمان کنید. این داروها برای استفاده در بافت های مرطوب ناحیه تناسلی تعیین نشده اند. استفاده از داروهای بدون نسخه برای این منظور می تواند موجب درد و سوزش بیشتر شود.
عوارض جانبی داروی سینکاتچینز زگیل
20% بیمارانی که سینکاتچینز استفاده می کنند دچار عوارض ناسازگاری با این دارو می شوند. بیشتر این عوارض خفیف بوده و محدود به واکنش های موضعی در محل استعمال مانند قرمزی، سوختگی، خارش و درد هستند. در موارد بسیار نادر، واکنش های سیستمیک شدیدتری مانند تورم غدد لنفاوی، التهاب واژن و فرج، التهاب ناحیه ختنه گاه و زخم نیز گزارش شده اند.
داروی زگیل و واکسن گارداسیل
گارداسیل واکسنی است که برای پیشگیری انواع مشخصی از ویروس پاپیلومای انسانی خصوصاً تیپ 6٬11٬16٬18 کاربرد دارد.این واکسن اولین واکسن مورد تأیید اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا برای پیشگیری از سرطان گردن رحم است.
ویروس پاپیلوم انسانی عامل ایجاد سرطان گردن رحم است. واکسن گارداسیل، از آلوده شدن فرد به ویروس پاپیلومای انسانی و در نتیجه ابتلا به سرطان دهانه رحم جلوگیری می کند.
مؤسسه ملی سرطان در آمریکا اعلام داشت که اثربخشی واکسن های ضد ویروس اچ پی وی نزدیک به 100٪ بوده و تزریق گسترده آن در سرتاسر جهان، به طور بالقوه منجر به کاهش 90 درصدی بروز سرطان دهانه رحم خواهد شد. مؤسسه ملی سرطان همچنین توصیه کرده که تزریق این واکسن ها، با غربالگری های رایج سرطان دهانهٔ رحم (پاپ اسمیر و غیره) همراه باشد.