وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

با ترس از ابتلا به تومور مغزی چه کنیم؟

با ترس از ابتلا به تومور مغزی چه کنیم؟

تومور مغزی یک تودهٔ غیرطبیعی داخل مغز است که بسته به ماهیت سلول های تشکیل دهنده، می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد

با ترس از ابتلا به تومور مغزی چه کنیم؟

تومور مغزی همواره از دلایل نگرانی و اضطراب در افرادی است که هر نوع علائمی مرتبط با سیستم عصبی را دارند. واقعیت این است که متاسفانه شیوع انواع سرطانها و از جمله بدخیمی های مغزی افزایش یافته یا حداقل اینکه امروزه بیشتر از قبل تشخیص داده میشوند.

مهمترین دلیل بروز شایعترین تومورهای مغزی چیزیست که در اختیار کسی نیست؛ ژنتیک! اما تئوری هایی مطرح هستند که نگرانی هایی در مورد استفاده از تلفن همراه و اشعه های محیطی را مطرح میکنند که هنوز با قطعیت به اثبات نرسیده اند. پس به نظر میرسد بهتر است مهمترین و شایعترین علائم آن را بشناسیم تا بتوانیم به موقع برای بررسی و درمان اقدام کنیم. از طرفی ترس و نگرانی به خاطر بروز هر علامتی هم مخل آرامش خواهد بود، خصوصا اگر با علامت شایعی مثل سردرد روبرو باشیم؛ پس باید اطلاعاتمان در مورد اهمیت این علائم بیشتر باشد تا با مواجهه با آنها به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنیم.

هم در مورد تومورهای خوش خیم مغزی و هم تومورهای بدخیم، سردرد شایعترین علامت است؛ اما بیش از 90 درصد افرادی که سردرد دارند تومور مغزی ندارند؛ پس این چند مورد را به عنوان علائم خطر سردرد به ذهن بسپارید:سردرد صبحگاهی که علیرغم شدت زیاد در صبح به تدریج تا ظهر بهتر و کمتر میشود؛ سردردی که روز به روز و هفته به هفته در حال تشدید است و معمولا به داروهای مسکن جواب نمیدهد؛ اگر سردرد مزمن قبلی مثل میگرن به تازگی در حال بدتر شدن است یا فرم آن عوض شده و در نهایت اینکه علایم مهم دیگری مثل تهوع، استفراغ، تاری دید، اختلال در راه رفتن و یا ضعف در اندامها در کنار سردرد ایجاد شود.

به جز سردرد به این چند مورد هم توجه کنید:سابقه تومور مغزی در خانواده، سابقه هر نوع سرطان در نقاط دیگر بدن در فرد، تشنج، هر نوع خواب آلودگی یا کاهش سطح هوشیاری، تغییرات تدریجی در عملکرد مغزی که ممکن است طی چند هفته یا چند ماه به تدریج بدتر و بدتر شود مثل تاری دید، دوبینی، سرگیجه، کاهش شنوایی، اشکال در درک طعم یا بوی غذا، اختلال تعادل، احساس ضعف در دست یا پا و تغییرات پیشرونده خلقی مانند پرخاشگری، افسردگی یا بدبینی.

اما در این میان بد نیست چند علامت شایع بیماران که معمولا نشانه خطر نیستند اما باعث نگرانی میشوند نیز بیان شود:شروع ناگهانی سردرد به دنبال فشار عصبی؛ ایجاد و تشدید سردرد از حدود ظهر تا شب؛ تهوع و استفراغ همراه با درد شکم، تاری دید و سردرد به دنبال فشار کاری یا مطالعه طولانی، گزگز و بی حسی دستها و دهان خصوصا به دنبال استرس، فراموشی گهگاه خصوصا همراه با خستگی یا استرس و ایجاد ناگهانی سرگیجه و تهوع بصورت گردش اتاق دور سر.

در مجموع باید گفت که علائم تومور مغزی چه سردرد و چه سایر علائمی که ذکر شد ماهیت پیشرونده دارند و به تدریج تشدید می شوند و بعید است علائم تومور مغزی مثلا به دنبال فشار عصبی خود را نشان دهند.

قطعا داشتن اطلاعات بیشتر در مورد آنچه تهدید واقعی است باعث آرامش و جلوگیری از ایجاد ترس در صورت مشاهده علائم ظاهرا نگران کننده خواهد شد.

دکتر علیرضا طبیب خوئی

  • جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات
  • آندوسکوپی مغز و قاعده جمجمه
  • جراحی تومورهای پیچیده مغزی
  • جراحی های میکروسکوپی بیماریهای عروق مغز از جمله آنوریسمها و کلافه های شریانی وریدی برای درمان دائم و قطعی آنها
  • جراحی باز و لیزری و درمان غیر جراحی دیسک و سایر بیماریهای ستون فقرات
  • رتبه اول بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب کشور

 

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

http://dr-tabibkhooei.com

تلفن جهت تعیین وقت 88486887-09120701080


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع