بادام هندی یکی از محبوب ترین آجیل ها میباشد و به دلیل خواص بیشماری که برای سلامت بدن دارد جزء مفیدترین مواد غذایی است که مصرف آن به شدت توصیه میشود.
معرفی خواص و فواید بادام هندی
بادام هندی مربوط به کشور برزیل است و محبوبیت بسیار زیادی دارد و در کشورهایی مثل ویتنام، هند و نیجریه خیلی زیاد تولید می شود و به طور کل خوراکی است که طرفداران زیادی دارد و اکثر افراد آن را داخل آجیل دوست دارند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم که در مورد فواید بادام هندی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
تاریخچه بادام هندی
درخت بادام هندی در قرن شانزدهم اولین بار توسط کاوشگران پرتغالی که از برزیل قایقرانی می کردند، به هندوستان وارد شد و آنها این درخت را در گوا کاشتند. این درخت در سراسر هند تکثیر شد و امروزه غرب هند، آفریقای جنوبی، آفریقای شرقی، و آمریکای مرکزی و همچنین آمریکا جزء اصلی ترین صادر کنندگان بادام هندی محسوب می شوند. کشور هایی مثل ژاپن، کانادا، استرالیا، سنگاپور و هنگکنگ و کشور های شرق میانه بیشترین میزان بادام هندی را خریداری می کنند. در برخی کشورها مانند برزیل و نیجریه از چرخ کردن این دانه، کره ی نرم خوشمزه ای درست می کنند که بسیار مطبوع است.
ارزش غذایی بادام هندی
بادام هندی به اندازه 28 گرم؛ حاوی:
- 157 کالری
- 1.47 گرم آب
- 8.56 گرم کربوهیدرات
- 12.45 3 گرم چربی
- 5.17 گرم پروتئین
- 0.9 گرم فیبر رژیمی
- 1.68 گرم قند، 1.65 گرم ساکاروز
- 0.01 گرم گلوکز
- 0.01 گرم فروکتوز
- 6.66 گرم نشاسته
- 0.622 میلی گرم مس
- 168 میلی گرم فسفر
- 1.89 میلی گرم آهن
- 0.469 میلی گرم منگنز
- 83 میلیگرم منیزیم
- 0.081 گرم تریپتوفان
- 1.64 میلیگرم زینک
- و 0.31 گرم والین است.
طبیعت بادام هندی
گرم و خشک است.
فواید بادام هندی
بادام هندی فواید بسیار زیادی دارد. احتمالاً شما هم بعد از خوردن آن متوجه بسیاری از فوایدش شده اید؛ اما در این مقاله این موارد را به طور مفصل برایتان توضیح می دهیم.
خواص ضد دیابتی
بادامهندی یک ماده ضد دیابت است. مطالعات این موضوع را به اثبات رسانده اند. عصاره بادام هندی باعث ایجاد خاصیت ضد التهابی می شود و از مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی جلوگیری می کند.
مصرف آجیل و بادام هندی به جلوگیری از دیابت نوع دو و مشکلات آن می پردازد و می تواند راهکار خوبی برای کنترل شاخص گلایسمیک در دیابت نوع 2 باشد. لیپید خون را نیز کنترل می کند.
مفید برای قلب
بادام هندی یک منبع عالی از چربی های سالم است و جذب ویتامین دی، ویتامین آ، ویتامین کا و ویتامین ای را بالا می برد و در نتیجه برای قلب بسیار عالی است.
مفید برای ماهیچه و عصب
بادام هندی منبع عالی از منیزیم است که برای استخوان ها، بافت ماهیچه ها و دیگر اعضای بدن بسیار عالی است. فشار خون، وضعیت عصب ها، سیستم ایمنی و سلامت استخوانی را تنظیم می کند و باعث تنظیم قند خون هم می شود.
مفید در دوران شیمی درمانی
تحقیقات نشان می دهد آنتی اکسیدان هایی که در بادام هندی هستند، باعث درمان سرطان و تومور می شوند و در دوره شیمی درمانی بسیار مؤثر خواهد بود.
ایجاد سلول های خونی قرمز
بادام هندی خاصیت بسیاری دارد. در تنظیم و متابولیسم آهن بسیار عالی عمل می کند. تراکم استخوان و سلامت سیستم ایمنی را حفظ می کند و کمبود آن باعث ضربان قلب نامنظم، پوکی استخوان و کم خونی خواهد شد.
سلامت دهان و استخوان
بادام هندی حاوی فسفر است، به سلامت استخوان و دهان کمک می کند. ترکیبات پروتئینی دارد و سطح چربی های سالم و کربوهیدرات را بالا می برد و برای سلامت سلولی مفید است.
درمان کم خونی
بادام هندی منبع عالی از آهن می باشد. اکسیژن به بدن می رساند و عملکرد سیستم ایمنی و آنزیم را بهبود می بخشد. کمبود آهن در بدن باعث کم خونی، خستگی و افزایش احتمال ابتلا به عفونت ها می شود که بادام هندی از آن جلوگیری می کند.
مناسب برای دفع سنگ صفرا
سنگ صفرا از آهن های اضافی تشکیل شده است که بر اثر کلسترول بالا رخ می دهند اما بادام هندی به از بین بردن آنها و کاهش احتمال ایجاد سنگ صفرا کمک می کند.
افزایش قدرت سیستم ایمنی
زینک موجود در بادام هندی یک ماده ضروری برای افزایش قدرت سیستم ایمنی در برابر عفونت ها است و به بدن کمک می کند. در دوران بارداری هم باعث رشد سالم بدن نوزاد می شود که البته مصرف آن در دوران بارداری باید با اجازه پزشک باشد.
کاهش وزن
بادام هندی با اینکه کالری فراوانی دارد اما سرشار از چربی های مفید و فیبر می باشد و اگر در مصرف آن زیاده روی نشود و متعادل مصرف گردد، گرسنگی را برطرف کرده و سبب می شود فرد به سمت ریزه خواری کشیده نشود و به همین دلیل به کاهش وزن هم کمک می کند.
فواید خوردن بادام هندی در بارداری
- مصرف بادام هندی در دوران بارداری مفید است زیرا این مغز دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفید و لازم برای رشد جنین است.
- بادام هندی خاصیت ضد باکتریایی داشته و در دوران بارداری به مقابله با عفونت ها می پردازد.
- بادام هندی سبب تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن زنان باردار می شود.
- بادام هندی فیبر بالایی داشته پس مصرف آن در بارداری یبوست و اسهال را که در این دوران شایع است، را کاهش می دهد.
- مصرف بادام هندی در بارداری به دلیل میزان بالای کلسیم و منیزیم، به توسعه و استحکام دندان ها و استخوان های جنین کمک می کند.
- بادام هندی غنی از منیزیم است و به درمان گرفتگی های عضلانی، فشار خون بالا، دردهای عضلانی، سردرد، میگرن و خستگی کمک می کند.
نکات احتیاطی خوردن بادام هندی در بارداری
- در استفاده از انواع آجیل ها از جمله بادام هندی در این دوران جانب اعتدال را رعایت نمایید زیرا استفاده بیش از اندازه از هر ماده غذایی در دوران بارداری ممکن است برای مادر و جنین خطرات و عوارضی را به همراه داشته باشد.
- بادام هندی سرشار از اگزالات بوده و تجمع اگزالات در بدن خود مانع جذب کلسیم شده و زیاده روی در مصرف آن مشکلاتی را برای مادر و کودک در آینده به وجود می آورد.
- مصرف بادام هندی بوداده در دوران بارداری به دلیل اینکه دارای نمک فراوانی است، باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطر سقط جنین را به همراه دارد.
کاربردهای درمانی دیگر بادام هندی
- برگ ریشه و خود بادام هندی را برای درمان آرتروز و التهابات استفاده می کنند.
- در کشورهای آفریقایی برای درمان اسهال، دیابت و فشار خون از آن استفاده می کنند.
- در بعضی از کشور ها بادام هندی را به پوست نوزاد می زنند که ناف زودتر بیفتد.
- مشکلات دهان و دندان و مشکلات گلو و یا زخم دهان با آن بهبود پیدا می کند.
- شیره بادام هندی به عنوان دارویی برای سرماخوردگی و سرفه استفاده می شود.
- از آب دانه بادام هندی برای مشکلات ذهنی، روماتیسم و مشکلاتی مثل تپش قلب استفاده می کنند.
- دانه آن را روی نیش مار می مالند تا بهبود پیدا کند.
- روغن پوست بادام هندی را برای مشکلات کلیه، و مشکلات قند خون استفاده می کنند.
- در برزیل دم نوش بادام هندی را برای ترشحات واژن به عنوان یک عامل ضدعفونی کننده استفاده می کنند.
- همچنین از آن برای درمان پسوریازیس، اگزما و مشکلات تناسلی هم کمک می گیرند.
- ضعف بدن، مشکلات ادرار، ناتوانی ماهیچه و آسم هم با استفاده از بادام هندی درمان می شود.
- برای دندان درد و سوزش لثه نیز مناسب است.
هشدار و عوارض مهم مصرف بادام هندی
مصرف بادام هندی گاهی اوقات عوارض جانبی دارد؛ زیرا نمک اکسالات دارد و ممکن است کمی در جذب کلسیم مشکل ایجاد کند و باعث شود که کلسیم داخل کلیه رسوب کند و سنگ کلیه به وجود بیاید. نکات مهمی که در این باره باید بدانید شامل مواردی است که در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آنها اشاره کرده ایم.
آلرژی به بادام هندی
مصرف بادام هندی باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در بعضی از افراد می شود و آلرژی های آن علائمی که گفته شده است را دارد.
درماتیت تماسی که شامل خارش پوست می شود و به خاطر ماده آلرژن اتفاق می افتد و ممکن است جوش یا کهیر را در اطراف دهان ایجاد کند و باعث قرمز شدن پوست شود. پوسته بادام هندی سم التهاب آوری دارد که تماس آن با پوست باعث آلرژی می شود، به همین دلیل است که همیشه بادام هندی به صورت پوست کنده و خشک شده به بازار عرضه می شود. بادام هندی خام را برای از بین بردن تمامی رزین های سمی آن بو می دهند. واکنش های آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… ممکن است با خوردن بادام هندی در افراد حساس به وجود بیاید.رایج ترین مشکلات ناشی از آلرژی های ایجاد شده شامل:
مشکلات گوارشی
حالت تهوع، دل درد، اسهال، استفراغ و سرفه در این الرژی ها رایج است.
مشکلات تنفسی
سرفه، آبریزش بینی و تنگی نفس اتفاق می افتد.
آنافیلاکسی
این یک واکنش آلرژیک است که به خاطر حساسیت به ماده شیمیایی رخ می دهد و باعث رنگ پریدگی پوست و از حال رفتن، ورم گلو، زبان و تغییرات صدا می شود.
فشار خون بالا و بادام هندی
مصرف زیاد بادام هندی نمکی باعث افزایش فشار خون می شود زیرا سدیم بالایی دارد. دریافت فراوان سدیم می تواند میزان کلسیم بدن را کاهش داده و موجب پوکی استخوان شود. مغزهای شور برای بیماران کلیوی و افراد دارای فشار خون بالا و البته کودکان محدودیت مصرف دارد.
سر درد و میگرن و بادام هندی
مصرف بادام هندی برای میگرن و افراد مبتلا به سردرد مناسب نیست؛ زیرا آمینو اسید های موجود در آن باعث ایجاد درد بیشتر در افراد می شوند.
سرطان کبد و بادام هندی
بادام هندی در شرایط نامناسب و در رطوبت بالا آلوده به توکسین های خطرناکی آمی شود که مصرف مستمر آن می تواند احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد پس از خرید مغزهای فله ای که تاریخ مصرف معلومی ندارند و در شرایط نامناسب محیطی نگهداری و عرضه می شوند اجتناب کنید.
سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا و بادام هندی
بادام هندی دارای اگزالات فراوان بوده و زیاده روی در مصرف آن منجر به تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا میشود پس افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.
مصرف بادام هندی با بعضی از داروها
بادام هندی سرشار از منیزیم است و معمولا توصیه می کنند که با بعضی از داروها آن را استفاده نکنید، زیرا احتمال تداخل وجود دارد. ممکن است با دارو های فشار خون و همچنین مسدود کننده های کانال کلسیم مشکل ایجاد کند.
با دارو های تیروئید، دیابت و خیلی دیگر از داروها نباید استفاده شود که در موردش باید از پزشک سؤال کنید.
چند عدد در روز بادام هندی بخوریم؟
همه چیز بستگی به سن، جنسیت و وضعیت بیماری ها دارد تا بدانید که باید چه قدر مصرف کنید.
البته میوه های خشک فواید بسیار زیادی دارند اما مصرف زیاد از حد آن ها باعث ایجاد مشکلات جدی می شود و باید کمی در مصرف آنها محدودیت بخرج دهید.
مصرف 5 تا 10 عدد بادام هندی در طول روز اشکالی ندارد و مصرف بیشتر ممکن است باعث اضافه وزن هم شود.
لازم به ذکر است که باید بادام زمینی تازه وبسته بندی شده بخرید. چروکیدگی، آفت زدگی و طعم و بوی نامطبوع ازجمله نشانه های فساد این محصول است.
برای ماندگاری بیشتر بادام هندی را در یخچال و فریزر نگهداری کنید.