بادام هندی چه خواصی دارد؟
بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه سبز است که دانهٔ بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می کند. این درخت می تواند تا 14 متر رشد پیدا کند. طبیعت بادام هندی گرم و خشک بوده است.
کاشو یا بادام هندی به دلیل طعم منحصر به فردش یکی از آجیل های محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها است.
این آجیل به شکل لوبیا یا بهتر است بگویم کلیوی شکل می باشد که در پایین یا زیر میوه ی درختی که بلارد نام دارد، یافت می شود.
خواص بادام هندی
با این که بادام هندی متعلق به جنوب شرقی برزیل است اما در بین مردم تمام جهان محبوب است.
در قرن 16 میلادی، پرتغالی ها این دانه را با خود به هند و برخی کشورهای آفریقایی بردند.
امروزه کشورهای هند، تانزانیا، موزامبیک، نیجریه و برزیل تولید کننده های بزرگ کاشو هستند.
در برخی کشورها مانند برزیل و نیجریه از این دانه، کرهی نرم و خوشمزه ای درست می کنند که بسیار مطبوع است. این کره از چرخ کردن و فشرده شدن آن حاصل شود.
بادام هندی، نوعی مغز دانه است که حاوی مس فراوان است. به همین دلیل بادام هندی بدون پوست و خشک شده به بازار عرضه می شود.
1) بادام هندی کلسترول ندارد.
2) برای حفظ سلامت لثه و دندان مفید است.
3) بادام هندی انرژی زاست.
4) حاوی چربی اشباع شده است که برای سلامت قلب و عروقی مفید است.
5) میزان بالای تری گلیسیرید را که با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط دارد، کاهش می دهد.
6) غنی از آنتی اکسیدان است که برای از بین بردن رادیکال های آزاد مؤثر است.
7) منیزیم بادام هندی در ترکیب با کلسیم، ماهیچه ها و استخوان های سالم، بدن را محافظت می کند.
8) در ایجاد خواب منظم در زنان یائسه مؤثر است.
9) دارای انرژی و فیبر غذایی بالایی است. در صورت مصرف متعادل برای حفظ وزن مفید است.
10) سرشار از مس است و برای تولید انرژی و انعطاف پذیری بیشتر رگ های خونی، استخوان ها و مفصل ها ضروری است.
11) مصرف این گیاه به بدن کمک می کند تا جذب آهن به شکل بهتری صورت گیرد و باعث رشد استخوان و بافت پیوندی و تولید ملانین (رنگدانه پوست و مو) می شود. از آنجا که در دمای اتاق سریع فاسد می شود، بهتر است آن را در یخچال نگه داری کنید.
دیگر خواص بادام هندی
- پیشگیری از سرطان ها
- محافظت از قلب
- کاهش فشار خون بالا
- حفظ سلامت پوست و مو
- حفظ سلامت استخوان ها
- حفظ سلامت مغز و اعصاب
- پیشگیری از تولید سنگ صفرا
- سرشار از آنتی اکسیدان ها
- کمک به عملکرد هضم غذا
- سرشار از ویتامین ها
- حفظ سلامتی دندان ها و لثه ها
- بهبود فرآیند خواب
آشنایی با خواص بادام هندی
خواص بادام هندی برای کاهش وزن
بر خلاف باور عموم مردم که می گویند مصرف منظم بادام هندی موجب اضافه وزن و چاقی می شود، تحقیقات نشان داده است که این تصورات صحیح نمیباشند. در واقع هرچند بادام هندی سرشار از چربی های مفید و فیبر می باشد و هر 30 گرم آن حدود 160 کالری انرژی دارد، ولی اگر در چارچوب یک برنامه غذایی متعادل و سالم مصرف شود و در خوردن آن زیاده روی نشود به خوبی گرسنگی را برطرف کرده و به این ترتیب می تواند به کاهش وزن هم کمک کند. در واقع زمانی که مقداری بادام هندی می خورید تا مدتی سیر می شوید و دیگر نیازی نیست به سمت مصرف مواد غذایی پرکالری بروید یا ریزه خواری کنید.
فواید خوردن بادام هندی در بارداری
بادام هندی مغز گیاهی خوشمزه و پرطرفدار بوده، مصرف آن به عنوان تنقلات و میان وعده در بین مردم رایج است و میتوان آن را به سهولت از مغازه ها، فروشگاه ها و شیرینی فروشی ها تهیه نمود. ارزش غذایی بالا و خواص بیشمار بادام هندی باعث شده است، مصرف بادام هندی در دوران بارداری به عنوان یک قرص ویتامین طبیعی شناخته شود به طوری که، حدود 30 گرم بادام هندی حاوی بیش از 4 گرم پروتئین، 9 گرم کربوهیدرات و 13 گرم چربی سالم، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفید و لازم برای رشد جنین است. به همین دلیل مصرف آن در طی بارداری بسیار مفید خواهد بود.
از جمله خواص بادام هندی در دوران بارداری عبارتند از:
بادام هندی حاوی تمام ویتامین هایی است که برای رشد جنین در طی بارداری لازم و ضروری خواهد بود.
از جمله فواید خوردن بادام هندی در بارداری، خاصیت ضد باکتریایی بادام هندی بوده که به مقابله با عفونت ها در طی دوران بارداری کمک می کند.
یکی از مهمترین خواص بادام هندی در دوران بارداری، تامین انرژی مورد نیاز برای زنان در طول این دوران است.
میزان بالای فیبر در بادام هندی، یبوست و اسهال در دوران بارداری که در بیشتر زنان باردار شایع است، را کاهش می دهد.
یکی از موثرترین خواص بادام هندی در بارداری، توسعه و استحکام دندان ها و استخوان های کودک است که به دلیل میزان بالای کلسیم و منیزیم در بادام هندی می باشد.
بادام هندی غنی از منیزیم است. این ماده معدنی از بدن زنان باردار در برابر گرفتگی های عضلانی، فشار خون بالا، دردهای عضلانی، سردرد و خستگی محافظت می کند و در درمان میگرن مؤثر است.
خوردن بادام هندی در بارداری به تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن بدون اینکه باعث افزایش وزن بیش از اندازه زنان، در این دوران کمک می کند
نکات احتیاطی خوردن بادام هندی در بارداری
همانند سایر مواد غذایی و گیاهان دارویی، استفاده بیش از اندازه از هر ماده غذایی در دوران بارداری ممکن است برای مادر و جنین خطرات و عوارضی را به همراه داشته باشد، لذا توصیه می شود در استفاده از انواع آجیل ها از جمله بادام هندی در این دوران جانب اعتدال را رعایت نمائید. با توجه به اینکه بادام هندی سرشار از اگزالات بوده و تجمع اگزالات در بدن خود مانع جذب کلسیم خواهد شد، لذا زیاده روی در مصرف بادام هندی باعث کاهش جذب کلسیم شده و این کمبود کلسیم، مشکلاتی را برای مادر و کودک در آینده به وجود می آورد. همچنین بهتر است زنان در دوران بارداری از مصرف بادام هندی بو داده و شور پرهیز کرده، آن را به صورت خام مصرف نمایند چرا که مصرف بالای نمک در بارداری باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطرات بسیار و حتی خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت.
● توصیه ها
1. پوسته بادام هندی سم التهاب آوری دارد که تماس آن با پوست باعث ناراحتی پوستی مانند سوزش و خارش می شود. به همین دلیل است که همیشه بادام هندی به صورت پوست کنده و خشک شده به بازار عرضه می شود. بادام هندی خام را برای از بین بردن تمامی رزین های سمی آن بو می دهند.
2. از مصرف بادام هندی شور بپرهیزید. دریافت فراوان سدیم (عنصر موثره نمک) می تواند میزان کلسیم بدن را کاهش داده و موجب پوکی استخوان شود. مغزهای شور برای بیماران کلیوی و افراد دارای فشار خون بالا و البته کودکان محدودیت مصرف دارد.
3. بادام هندی یکی از مغزهایی است که در شرایط نامناسب و در رطوبت بالا سریعا به توکسین های خطرناکی آلوده می شود که مصرف مستمر آن می تواند احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. بنابراین هنگام خرید این محصول، آنهایی را که به صورت بهداشتی بسته بندی و دارای مجوز بهداشت هستند انتخاب کنید و از خرید مغزهای فله ای که تاریخ مصرف معلومی ندارند و در شرایط نامناسب محیطی نگهداری و عرضه می شوند اجتناب کنید. چروکیدگی، آفت زدگی و طعم و بوی نامطبوع از جمله نشانه های فاسد شدن این محصول میباشد.
4. بادام هندی را می توانید برای ماندگاری بیشتر در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
مضرات بادام هندی (عوارض، موارد احتیاطی و منع مصرف)
علیرغم خواص فراوان بادام هندی، این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات بوده که زیاده روی در مصرف آن منجر به تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا میشود. بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این که کلیه ها و یا کیسه صفرایشان را دراوردهاند باید از مصرف آن پرهیز کنند. همچنین دریافت زیاد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود. لازم به ذکر است بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… از دیگر عوارضی است که ممکن است با خوردن بادام هندی در افراد حساس به وجود بیاید.