پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

بایدن به کابوس غول‌های فناوری تبدیل می‌شود

بایدن به کابوس غول‌های فناوری تبدیل می‌شود

مدت‌ها است که غول‌های فناوری زیر ذره‌بین دستگاه‌های نظارتی قرار گرفته‌اند و پنج شرکت گوگل، فیسبوک، آمازون، مایکروسافت و اپل معروف به Big Tech، پرچم‌داران این حرکت و به‌نوعی نمادی از انحصار محسوب می‌شوند.

اکنون، به‌نظر می‌رسد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالت متحده آمریکا در نظر دارد غول‌های فناوری را بیش‌ازپیش نقره‌داغ کند. با استناد به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، بایدن با دعوت نمایندگان جمهوری‌خواه و دمکرات آمریکا به کنارگذاشتن اختلافات، از آن‌ها درخواست کرده است که درباره قوانین مهمی برای محدودکردن غول‌های فناوری تصمیم‌گیری کنند.

قطعاً قوانین احتمالی به مذاق غول‌های فناوری خوش نخواهد آمد و احتمالاً با این قوانین مخالفت خواهند کرد که می‌تواند کل چشم‌انداز صنعت فناوری را تغییر بدهد. بایدن در گزارش یادشده می‌گوید که شرکت‌های بزرگ فناوری داده‌های مهم و شخصی نظیر موقعیت مکانی، تاریخچه مرور و ارتباطات، داده‌های سلامت، بیومتریک و ژنتیک را نباید جمع‌آوری یا با سایر کسب‌وکارها به اشتراک بگذارند. رئیس جمهور آمریکا در ادامه می‌گوید:

افزون‌براین، بایدن از شرکت‌ها میخواهد که برای جلوگیری از تبعیض، در رابطه با الگوریتم‌هایی که استفاده می‌کنند شفافیت بیشتری داشته باشند. محافظت از کودکان و کاهش رفتارهای ضدرقابتی نیز از دیگر موضوعاتی هستند که شرکت‌های بزرگ به‌زودی با قوانین سخت‌گیرانه‌ی آن باید دست‌وپنجه نرم‌کنند.

جالب است بدانید که طبق تحقیقی که ۱۶ ماه به طول انجامید و مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری نظیر تیم کوک را وادار به شهادت‌دادن کرد، مجلس نمایندگان ایالات متحده به این نتیجه رسید که قدرت بیگ‌تک کاملاً انحصارطلبانه است. علاوه‌براین، سنای ایالات متحده نیز مقررات ضد انحصار خود را دنبال می‌کند و در آوریل ۲۰۲۱ جلسه استماعی برای مباحث مربوطه برگزار کرد. در جلسه استماع، نمایندگان شرکت‌هایی مانند اسپاتیفای، مَچ گروپ و تیندر قدرت اپل را انحصارطلبانه خواندند.

اعتقاد بر این است که افزایش احتمالی پرونده‌های قضایی نشان‌دهنده‌ی نگرانی سیاست‌مداران از رفتارها و انحصارطلبی شرکت‌های فناوری است. این نوع پرونده‌ها می‌تواند به مقامات ضد انحصار جسارت بدهد تا بدون نگرانی در مورد فشارهای سیاسی، شرکت‌ها را بررسی و بازخواست کنند.

به‌هرحال، به‌نظر می‌رسد که شرکت‌هایی نظیر اپل، آمازون و مایکروسافت در ماه‌های آینده با قوانین سخت گیرانه‌تری مواجه می‌شوند که می‌تواند سیاست آن‌ها درقبال محصولات و خدماتشان را به‌کلی دگرگون کند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع