آشنایی با عوارض نگران کننده لباس تنگ در بارداری
یک زن در دوره بارداری بزرگترین تغییری که تجربه می کند، تغییر شکل بدنش است. در این دوران همه چیز او از سینه ها و شکم گرفته تا سایر اعضای بدن بزرگتر می شود. این اتفاق باعث می شود تا سایز لباس ها نیز بالا برود اما بعضی از خانم ها می خواهند در تمام دوران بارداری خود طبق مد روز پیش روند و از لباس های سابق خود دست برنمی دارند.
با این وجود برخی از زنان فکر می کنند که بارداری پایان شیک پوشی و روی مد بودن است؛ اما در حقیقت چنین نیست. حال ممکن است از خود بپرسید که پوشیدن لباس تنگ در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟ پاسخ را در این بخش از بارداری و نوزاد پلاس وی خواهید خواند.
خطرات و عوارض پوشیدن لباس تنگ در بارداری
پوشیدن لباس تنگ در دوران بارداری می تواند عواقب زیادی را به همراه داشته باشد که شامل:
- مانع گردش مناسب خون و مایعات می شود، حجم خون در بدن یک زن باردار می تواند تا 50 برابر افزایش یابد که این می تواند باعث تورم و ناراحتی او شود. پوشیدن لباس های تنگ به خصوص برای مدت زمان طولانی می تواند تورم را حتی بدتر نیز کند.
- این لباس ها حتی ممکن است که باعث مشکل در گوارش، انقباض عضلات شکم و دیگر قسمت های دستگاه گوارش شوند و مشکلاتی چون سوزش سردل و تهوع صبحگاهی را بدتر از شرایط موجود کند.
- لباس تنگ می تواند منجر به عفونت های باکتریایی یا قارچی در ناحیه تناسلی زن باردار شود که ممکن است به صورت تحریکاتی چون واژینوسیس باکتریایی یا عفونت های مخمری ظاهر شود زیرا لباس های تنگ امکان رشد بیشتر باکتری های مضر را فراهم می کند که احتمالا برای جنین خطرناک خواهد بود. این اتفاق به ویژه در صورت عدم درمان بیشتر صدق می کند. عفونت های درمان نشده منجر به عوارض بارداری مانند زایمان زودرس، سزارین و یا حتی مرگ نوزاد نیز خواهند شد.
محدودیت های لباس در دوران بارداری
دانستن این که در دوران بارداری برای راحتی خود چه چیزی بپوشید، مهم است. به خاطر داشته باشید که از این موارد اجتناب کنید:
1- پیراهن های بیش از حد تنگ:
علاوه بر شلوار های چسبان باید از پیراهن های تنگ و چسبان نیز دوری کنید. هر لباسی که جریان خون را در نواحی در حال رشد دوران بارداری محدود می کند و شما را از حرکت و ورزش کردن باز می دارد، نپوشید.
*پوشیدن جوراب شلواری مشکلی ندارد به شرطی که در قسمت ناحیه تناسلی آزاد باشد.*
2- پوشاکی از جنس چرم و جین:
تغییرات هورمونی در دوران بارداری اغلب باعث احساس گرما و تعریق در بسیاری از خانم ها می شود. ترکیب این عوامل با پارچه های مصنوعی که گرما را به دام می اندازد و باعث می شود احساس کنید آتشی در درون تان است، خوب نیست.
3- کفش پاشنه بلند:
هیچ چیز بدتر از به پا کردن کفش های تنگ و پاشنه دار به خصوص در دوران بارداری نیست زیرا با توجه به این که افزایش وزن دارید، این فشار روی پاهایتان باعث تورم پا و مچ پا می شود. منطقی است که در این دوران از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید.
چنانچه واقعا می خواهید هم از خود محافظت کنید و هم طبق مد پیش بروید، لباس هایی آزاد و کفش هایی با پاشنه ای کم تر از 3 سانتی متر انتخاب کنید. به منظور راحتی و حفظ تعادل نیز کفش هایی را در نظر بگیرید که بند پشتی دارند.