پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

بررسی لپ‌تاپ گیمینگ Stealth GS77 12UGS ام‌اس‌آی [به‌همراه بررسی ویدئویی]

بررسی لپ‌تاپ گیمینگ Stealth GS77 12UGS ام‌اس‌آی [به‌همراه بررسی ویدئویی]

نام «لپ‌تاپ گیمینگ» با صفت‌هایی چون «ضخیم»، «سنگین» و بعضا «زمخت» مترادف شده است. اما تمامی شرکت‌های فعال در این حوزه در تلاش‌اند تا محصولی باریک‌تر را روانه بازار کنند. MSI به‌عنوان شرکتی پیشرو در زمینه تولید لپ‌تاپ که ترسی از صرف هزینه برای توسعه محصولی باریک‌تر ندارد، جدیدترین نسل از سری لپ‌تاپ‌های Stealth را با نام GS77 در رویداد CES 2022 معرفی کرد. لپ‌تاپی گیمینگ و قدرتمند اما باریک و سبک؛ البته سبک در مقام یک لپ‌تاپ ۱۷٫۳ اینچی!

ویژگی‌های شاخصی چون ضخامت بدنه ۲۰٫۸ میلی‌متری، وزن ۲٫۸ کیلوگرمی، نمایشگر ۲۴۰ هرتز و باتری ۹۹٫۹ وات ساعتی لپ‌تاپ گیمینگ Stealth GS77 ام‌اس‌آی را به‌محصولی خاص تبدیل کرده است که ردای مشکی و مات آن به خاص‌تر شدنش کمک شایان ذکری می‌کند. محصول MSI در پیکربندی‌های مختلفی عرضه می‌شود که تراشه مرکزی تا نسل دوازدهمی Core i9 و پردازنده گرافیکی نیز تا GeForce RTX 3080 Ti قابل انتخاب خواهد بود. ما در پلاس وی پیکربندی Core i9-12900H به‌همراه تراشه گرافیکی GeForce RTX 3070 Ti و ۳۲ گیگابایت رم را دراختیار داشتیم.

بررسی ویدئویی Stealth GS77 ام‌اس‌آی

تماشا در یوتیوب

طراحی و کیفیت ساخت Stealth GS77 ام‌اس‌آی

درحالیکه اکثر لپ‌تاپ‌ها تا چند سال به زبان طراحی خود وفادار می‌مانند و تنها به‌روزرسانی سخت‌افزاری دریافت می‌کنند، لپ‌تاپ GS77 ام‌اس‌آی سومین مدل از سری GS Stealth در سه سال گذشته است که با ظاهر بسیار متفاوتی عرضه شده است. این تفاوت ظاهری حتی در مقایسه با سایر محصولات ام‌اس‌آی که معمولاً از زبان طراحی جسورانه‌ و جالب‌توجهی بهره می‌برند نیز به‌راحتی مشهود است؛ در بدنه‌ی این لپ‌تاپ از الگوهای خاص و عناصر نورپردازی مورد علاقه‌ی گیمرها خبری نیست و حتی ظاهر قایق‌ بادبانی‌مانند و طراحی مقعر پشت لپ‌تاپ، چیزی از مینیمال بودنش کم نمی‌کند.

به‌طور کلی، خانواده Stealth شامل لپ‌تاپ‌های گیمینگ با طراحی باریک‌تر و سبک‌تر هستند تا به حمل‌پذیری آن‌ها کمک کند. با‌این‌حال، باریک‌تر و سبک‌تر بودن لپ‌تاپ به‌معنی فدا کردن قدرت عملکرد آن است؛ به‌همین‌خاطر، تایوانی‌ها این‌بار GS77 را با ابعاد و وزن بیشتری از GS76 بازطراحی کرده‌اند تا فضای کافی برای قدرت‌نمایی CPU نسل دوازدهم اینتل و گرافیک RTX 3070 Ti داشته باشد؛ هرچند این تصمیم باعث شده جدیدترین مدل سری Stealth دیگر به‌اندازه‌ی گذشته حمل‌پذیر نباشد.

به‌طور دقیق‌تر، GS77 با ابعاد ۳۹٫۷۶ در ۲۸٫۳۵ سانتی‌متر و وزن ۲٫۸ کیلوگرم، به‌ترتیب ۱۴ درصد بزرگ‌تر و ۲۱ درصد سنگین‌تر از نسل گذشته است و این اختلاف به‌حدی محسوس است که می‌تواند دستگاه را حتی وارد کلاس دسکتاپ کند؛ هرچند ضخامت ۲۰٫۸ میلی‌متری دستگاه باعث شده فضای قابل قبولی را در کوله‌تان اشغال کند و اگر مشکل کمردرد نداشته باشید، حمل GS77 تا‌حدی امکان‌پذیر خواهد بود.

مزیت سنگین بودن لپ‌تاپ این است که می‌توانید آن را با یک دست باز کنید. لولا‌ها نیز اگرچه کوچک‌اند و به‌جای گوشه‌ها، در میانه‌ی لپ‌تاپ جای گرفته‌اند، از استحکام کافی برخوردارند و اجازه‌ی باز کردن در را نهایتا تا حدود ۱۳۰ درجه می‌دهند. هرچند، با اصابت دست یا تکان دادن لپ‌تاپ، نمایشگر روی این لولاهای کوچک در جای خود نوسان می‌کند، اما زاویه‌ی آن تغییر نمی‌کند.

لپ‌تاپ GS77 از کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار است؛ بدنه‌ی تمام آلومینیومی مات و صیقلی آن با لوگوی ام‌اس‌آی در بخش بالایی در و ترک‌پد شیشه‌ای، حس پریمیوم یک لپ‌تاپ ۴ هزار دلاری را به‌خوبی منتقل می‌کند؛ هرچند فلز به‌کار رفته در بدنه یک‌پارچه نیست و دور لپ‌تاپ را نیز فریم پلاستیکی فرا گرفته است. پوشش مشکی بدنه نیز در سرتاسر لپ‌تاپ ازجمله ترک‌پد، استعداد زیادی در جذب لکه، چربی و آثار انگشت دارد.

نمایشگر ۱۷٫۳ اینچی GS77، به‌خاطر نسبت تصویر ۱۶:۹ از حاشیه‌ی پایین قطوری برخوردار است که به لوگوی MSI مزین شده است. اما حاشیه‌های کناری بسیار باریک هستند و حاشیه بالایی نیز میزبان وب‌کم 1080p است که علاوه‌بر ارائه تصویر پرجزییات‌تری نسبت به وب‌کم 720p نسل گذشته، به سنسور تشخیص چهره و شاتر الکترونیکی برای حفظ حریم شخصی نیز مجهز شده است.

مهندسان MSI سیستم خنک‌کننده‌ی GS77 را تنها به دو فن و شش لوله حرارتی مجهز کرده‌اند که درون شیارهایی در قسمت بالایی زیر لپ‌تاپ جای گرفته‌اند. این فن‌ها هوای خنک را از زیر دستگاه می‌گیرند و هوای گرم را ازطریق شیارهای پشت و دو طرف بدنه به بیرون هدایت کنند. زیر دستگاه پایه‌های نسبتاً قطوری وجود دارد تا مشکلی در جریان هوا و فرایند خنک‌سازی قطعات پیش نیاید. صدای فن نیز در حین پردازش‌های بسیار سنگین، کمی از آنچه دوست داشتیم، بلندتر می‌شود.

ترک‌پد، کیبورد و درگاه‌های Stealth GS77 ام‌اس‌آی

ام‌اس‌آی کماکان به همکاری خود با برند مطرح SteelSeries برای طراحی کیبورد ادامه داده و طراحی، چینش جزیره‌ای و فاصله‌ی کلیدهای GS77 تفاوتی با نسل گذشته یا حتی سری میانی کاتانا ندارند. تنها ویژگی ظاهری این لپ‌تاپ که کاربری گیمینگ آن را به نمایش می‌گذارد، نورپردازی RGB کیبورد است که می‌توانید با نصب نرم‌افزار SteelSeries، رنگ دلخواه خود را برای هر کلید انتخاب کنید. علاوه‌براین، با فشار هر کلید، رنگ آن برای لحظه‌ای به سفید تغییر می‌کند که جلوه‌ی زیبایی دارد و حس خوبی را هنگام تایپ منتقل می‌کند.

کلیدهای پرکاربرد Ctrl و Shift در سمت چپ بزرگ‌تر از استاندارد معمول طراحی شده‌اند تا دسترسی آن‌ها برای گیمرها آسان باشد؛ اما وجود Numpad اختصاصی در سمت راست که برای کاربری حرفه‌ای در نظر گرفته شده، فضا را برای سایر کلید‌ها تنگ‌تر کرده و به کوچک شدن کلیدهای جهت و فانکشن منجر شده است.

عمق حرکتی کلیدها رضایت‌بخش است، اما بازخوردی که در هنگام فشرده‌شدن از آن‌ها دریافت می‌شود، نرم‌تر و بی‌سروصداتر از آنی است که از لپ‌تاپ‌های گیمینگ انتظار داریم و تجربه‌ی تایپ با GS77 بیشتر به کار تولیدکنندگان محتوا می‌آید تا گیمرهای حرفه‌ای.

ترک‌پد نیز که اصولا از سمت گیمرهایی که استفاده از ماوس را ترجیح می‌دهند، نادیده گرفته می‌شود، به‌اندازه‌‌ای وسعت دارد تا برای کاربری‌های روزمره و حرفه‌ای مناسب باشد؛ اما گستره‌ی واکنش آن به فشار انگشت تنها به ناحیه پایینی محدود می‌شود که گاهی احساس می‌کنید انرژی زیادی از شما می‌گیرد و کلیک چپ/راست صدای نسبتاً بلندی دارد. حرکت انگشت روی پوشش شیشه‌ای ترک‌پد نیز به‌نَرمی صورت می‌گیرد و بین حرکت انگشت و نشانگر ماوس تقریباً تاخیری وجود ندارد. همچنین به‌لطف استفاده از درایورهای پرسیژن مایکروسافت، از تمام ژست‌های حرکتی ویندوز پشتیبانی می‌کند.

درگاه‌های GS77 همچون نسل گذشته از تنوع یکسان و رضایت‌بخشی برخوردارند، اما چینش آن‌ها تغییر کرده است. در لبه‌ی سمت راست، درگاه کارت حافظه، یک درگاه USB-C 3.2 با پشتیبانی از دیسپلی‌پورت و یک درگاه USB-C 3.2 با استاندارد Thunderbolt 4 و پشتیبانی از پاور دلیوری و دیسپلی‌پورت قرار گرفته‌اند.

در لبه‌ی سمت چپ، شاهد دو درگاه USB-A 3.2 با پهنای باند ۵ گیگابیت‌برثانیه، جک کمبوی ۳٫۵ میلی‌متری برای اتصال هدفون/میکروفن و دکمه شاتر وب‌کم هستیم. در پشت لپ‌تاپ نیز درگاه آداپتور، یک درگاه HDMI 2.1 با پشتیبانی از سیگنال 8K 60Hz / 4K 120Hz و یک درگاه ایترنت RJ45 برای اتصال سیمی و پایدار به شبکه قرار دارد.

لپ‌تاپ گیمینگ GS77 همچنین از Bluetooth 5.2 پشتیبانی می‌کند و به‌لطف ماژول AX1675 اینتل، اتصال جدید WiFi 6E را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر Stealth GS77 ام‌اس‌آی

اپ‌تاپ گیمینگ MSI از صفحه‌نمایش ۱۷٫۳ اینچی با وضوح ۱۴۴۰×۲۵۶۰ پیکسل بهره می‌برد. تکمیل‌کننده این مجموعه نرخ‌نوسازی ۲۴۰ هرتز است و با وجود اینکه احتمالاً برای عده زیادی کاربردی نخواهد بود، همچنان برای دسته‌ای خاص و همچنین بهبود تجربه کاربری، نقشی اساسی را ایفا خواهد کرد. البته مدل‌های دیگری نیز با وضوح 1080p یا 2160p عرضه شده‌اند که نرخ‌نوسازی آن‌ها به ‌ترتیب ۳۶۰ و ۱۲۰ هرتز خواهد بود.

به‌باور تایوانی‌ها، نمایشگر لپ‌تاپ Stealth GS77 با اینکه از پنل IPS استفاده نمی‌کند اما می‌تواند رنگ‌ها را در دامنه DCI-P3 نمایش دهد و رفتاری شبیه به IPS-LCD داشته باشد. بنابراین بهتراست پیش از هرچیز صحت ادعای این شرکت را بررسی کنیم.

پنل لپ‌تاپ گیمینگ Stealth GS77 در زمینه تولید رنگ‌ها عملکرد مناسبی را ارائه و باتوجه به پوشش ۱۰۰ درصدی پروفایل DCI-P3، وعده تایوانی‌ها را نیز عملی می‌کند. افزون‌براین به‌دلیل داشتن زاویه دید وسیع، خود را بیش از پیش به پنل‌های IPS نزدیک می‌کند. نماینده ام‌اس‌آی در بررسی‌های پلاس وی موفق شد در آزمون دقت رنگ، میانگین خطای ۲٫۵ را در دامنه رنگی DCI-P3 ثبت کند.

روشنایی صفحه‌نمایش در بالاترین حد به ۳۰۹ نیت می‌رسد و با اینکه از دیگر لپ‌تاپ‌های گیمینگ مانند HP OMEN عملکرد ضعیف‌تری در این زمینه دارد، اما همچنان گزینه‌ای مناسب برای استفاده در محیط‌های داخلی محسوب می‌شود. برای استفاده از دستگاه در فضاهای باز نیز پوشش مات صفحه به کمکتان خواهد آمد و درصورت نبود تابش مستقیم نور به صفحه، محتوا به‌خوبی قابل مشاهده خواهد بود.

باتوجه به نرخ‌نوسازی بالای نمایشگر، وجود ویژگی MuxSwitch برای محول کردن وظیفه کنترل نمایشگر به پردازنده گرافیکی مجزا، امری ضروری به‌نظر می‌رسد؛ بااین‌کار می‌توان با کمک فناوری G-Sync از حذف پارگی تصویر یا به‌اصطلاح Screen Tering جلوگیری کرد. اما در نماینده خوش خط و خال تایوانی‌ها خبری از این ویژگی‌های کاربردی نیست و تنها می‌توان به گزینه Adaptive Sync تکیه کرد.

ام‌اس‌آی برای مدل Stealth GS77 از مجموعه بلندگوهای استریو استفاده است که در دوطرف دستگاه به‌صورت FaceUp قرار گرفته‌اند تا در حین استفاده از دستگاه، تجربه‌ای سه‌بعدی و فراگیر را دراختیار کاربر بگذارد. هر بلندگو از دو ووفر و یک اسپیکر استفاده می‌کند و حجم صدای مناسب برای پوشش یک اتاق کوچک را دراختیار مصرف‌کننده می‌گذارد.

کیفیت خروجی بلندگو برای موزیک‌های خلوت مناسب است اما برای موزیک‌های شلوغ‌تر، عملکرد دلنشینی را ارائه نمی‌کند. البته حتی در این شرایط نیز می‌توانید با کاهش حجم صدا به حدود ۸۰ درصد، خروجی باکیفیت‌تر و پایدارتری را بشنوید. درحقیقت اصلی‌ترین مشکل بلندگو را می‌توانید در نبود عمق کافی در صداهای خروجی جستجو کرد. با‌این‌حال اگر از لپ‌تاپ گیمینگ خود عموماً برای اجرای بازی‌ها یا پخش فیلم استفاده می‌کنید، قطعاً عملکرد بلندگوها رضایت‌بخش خواهد بود.

سخت‌افزار، عملکرد و باتری Stealth GS77 ام‌اس‌آی

همان‌طورکه در ابتدای بررسی نیز گفته شد، مدلی که پلاس وی برای بررسی دراختیار دارد از تراشه Core i9-12900H در کنار پردازنده گرافیکی RTX 3070 Ti و ۳۲ گیگابایت رم پرسرعت DDR5-4800 بهره می‌برد. ام‌اس‌آی برای کنترل عملکرد پردازنده و باتری، از نرم‌افزار نام‌آشنای MSI Center استفاده کرده است که پیش از این نیز در مدل‌های گیمینگ این شرکت دیده بودیم. در نرم‌افزار MSI Center امکان انتخاب ۴ پروفایل سوپر باتری (Super Battery)، سایلنت (Silent)، بالانس (Balanced) و اکستریم پرفورمنس (Extreme Performance) وجود دارد. طبیعتا با انتخاب هریک، عملکرد CPU و GPU تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

استفاده از رابط PCIe Gen4 برای حافظه NVMe دستگاه باعث شده تا نماینده گیمینگ MSI از حیث عملکرد حافظه، سرعت فوق‌العاده‌ای را تجربه کند و در زمره پرسرعت‌ترین‌ها قرار بگیرد. لازم به‌ذکر است که پلاس وی اعداد بالا را با حافظه ذخیره‌سازی ۲ ترابایتی به‌دست آورده است؛ از این رو ممکن است درصورت انتخاب مدل با حافظه ذخیره‌سازی متفاوت، نتیجه متفاوتی نیز حاصل شود.

پیش از این مدل سال ۲۰۲۲ لپ‌تاپ ROG Strix Scar 15 را در پلاس وی بررسی کرده‌ایم که در مقایسه با GS77، به پردازنده گرافیکی و پردازنده مرکزی مشابهی مجهز شده است. تراشه Core i9-12900H درکنار پردازنده گرافیکی RTX 3070 Ti، روی کاغذ ترکیبی فوق‌العاده برای انجام انواع بازی‌های ویدیویی را دراختیار کاربر می‌گذارند. اما عملکرد دستگاه در اجرای بازی‌ها چطور خواهد بود؟

درصورت اجرای بازی‌های جدید مانند Forza Horizon 5 یا Far Cry 6 در بالاترین کیفیت گرافیکی و در وضوح Native نمایشگر یعنی 1440p، حداقل نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را دریافت خواهید کرد. درصورت کاهش وضوح به 1080p، نرخ‌فریم برای دو بازی یاد شده به‌ترتیب معادل ۷۴ و ۹۷ فریم‌برثانیه خواهد بود. از این رو می‌توانید از بابت اجرای روان و عاری از لگ بازی‌ها روی وضوح 1080p و حتی 1440p اطمینان حاصل کنید.

برای بررسی عملکرد Ray Tracing گرافیک RTX 3070 Ti مثل همیشه به سراغ بنچمارک Bright Memory: Infinite RTX رفتیم و Stealth GS77 موفق شد تا این بنچمارک را با نرخ میانگین ۶۱ فریم‌برثانیه به‌پایان برساند که عدد بسیار خوبی برای لپ‌تاپی گیمینگ محسوب می‌شود.

بررسی‌ها را با انجام بنچمارک‌های مهندسی ادامه می‌دهیم برای شروع از بنچمارک PugetBench آغاز می‌کنیم که عملکرد دستگاه در اجرای دو نرم‌افزار فتوشاپ و پریمیر پرو را ارزیابی می‌کند. لپ‌تاپ گیمینگ MSI در این آزمون به‌ترتیب امتیاز ۱۰۵۳ و ۷۴۴ را کسب کرده است. درمقام مقایسه و در آزمون فتوشاپ، GS77 عملکرد بهتری از رقیب خود یعنی Scar 15 به‌نمایش می‌گذارد اما در تکرار برتری در آزمون پریمیر ناکام می‌ماند و درنهایت با اختلافی ۲۶ درصدی بنچمارک را به‌پایان می‌رساند.

لپ‌تاپ Stealth GS77 ام‌اس‌آی هزار دور از بنچمارک متلب را در طول مدت ۱۶۲۷ ثانیه به‌سرانجام می‌رساند؛ این‌درحالی‌است که مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی اپل با تراشه M1 Max آزمون مشابه را در ۲۹۲۶ ثانیه انجام می‌دهد. بااین‌حال همچنان لپ‌تاپ Scar 15 ایسوس به‌واسطه بهره‌مندی از توان مصرفی بالاتر تراشه، قوی‌تر از دیگر نماینده‌ها ظاهر می‌شود.

عملکرد ضعیف GS77 در بنچمارک SolidWorks نیز به‌چشم می‌خورد پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی این دستگاه به‌ترتیب ۱۲ و ۲۰ درصد امتیار کمتری درمقایسه با Scar 15 کسب می‌کنند. برای بررسی علت این اختلاف با وجود یکسان بودن CPU و GPU نگاه عمیق‌تری به رفتار قطعات خواهیم داشت.

آزمون پایداری عملکرد CPU

با اجرای آزمون پایداری عملکرد Cinebench، عملکرد پردازنده در دو پروفایل Balanced و Extreme Performance را بررسی کردیم. طی این آزمون مشخص شد که تراشه Core i9-12900H در پروفایل‌های یاد شده به‌ترتیب با توان ۶۰ و حدود ۷۵ وات فعالیت می‌کند. در ابتدای شروع آزمون در هردو پروفایل، فرکانس پردازنده به بیش از ۴ گیگاهرتز بوست می‌کند که این امر توان مصرفی تراشه را بالای ۱۰۰ وات می‌رساند. اما پس از گذشت چند ثانیه به عدد گفته شده بازمی‌گردد.

رفتار فرکانس تراشه در دو پروفایل Balanced و Extreme Performance کمی دور از انتظار است؛ به‌طوری که در پروفایل Balanced، پردازنده قدرت بیشتری را درمقایسه با پروفایل Extreme Performance ارائه می‌کند. تفاوتی ۲۵ درصدی در عملکرد پردازنده که البته به‌دلیل بهره‌مندی از قدرت کافی، مشکلی در اجرای بازی‌ها ایجاد نخواهد کرد.

دمای تراشه در بالاترین حد به ۹۵ درجه سلسیوس می‌رسد و تنها ۵ درجه با حداکثر میزان تعیین شده از جانب اینتل فاصله دارد. با فعال شدن پروفایل Extreme Performance، اتکای دستگاه به پردازنده گرافیکی بیشتر می‌شود از این رو با کاهش دمای تراشه به ۸۰ درجه سلسیوس، کنترل بیشتری روی کنترل دمای پردازنده گرافیکی پیدا می‌کند.

آزمون پایداری عملکرد GPU

به‌منظور بررسی رفتار پردازنده گرافیکی از آزمون پایداری عملکرد 3DMark کمک گرفتیم. برخلاف تراشه مرکزی، پردازنده گرافیکی در پروفایل Extreme Performance بهترین عملکرد خود را ارائه و توان مصرفی را ۳۰ درصد بیشتر از پروفایل Balanced تنظیم می‌کند.

به‌دنبال افزایش توان مصرفی پردازنده گرافیکی در پروفایل قدرتمند، فرکانس نیز در ابتدای شروع آزمون از ۱۲۰۰ مگاهرتز به ۱۴۵۰ مگاهرتز افزایش پیدا می‌کند؛ اما رفته رفته و تقریباً در اواسط آزمون، با کاهشی جزئی به ۱۳۵۰ مگاهرتز می‌رسد و در بازه نسبتاً پایداری نوسان می‌کند.

همان‌طورکه گفته شد، دستگاه با کاهش توان مصرفی تراشه مرکزی در پروفایل Extreme Performance، سعی می‌کند تا شرایط ایده‌آل‌تری را برای پردازنده گرافیکی مهیا کند. اما همچنان دمای گرافیک به ۹۵ درجه می‌رسد و سبب داغ شدن قسمت بالای کیبورد می‌شود. اتفاقی آزاردهنده که در اغلب لپ‌تاپ‌های گیمینگ شاهد هستیم.

تفاوت عملکرد در حالت متصل به برق و متکی به باتری

با قطع لپ‌تاپ از برق مستقیم، ۳۵ درصد از توان مصرفی پردازنده کاسته می‌شود و به ۴۰ وات می‌رسد. افزون براین دیگر خبری از بوست اولیه نیز نخواهد بود و پردازنده به‌طور مستمر در فرکانس ۲۶۰۰ مگاهرتز به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

درحالی‌که با قطع برق فرکانس و توان مصرفی پردازنده به‌میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند، دمای پردازنده تغییر چندانی را تجربه نمی‌کند و در بازه ۷۰ تا ۷۵ درجه نوسان می‌کند. البته روند افزایش دما بسیار کندتر از حالت Plugged انجام می‌شود که خود نکته‌ای مثبت تلقی می‌شود.

باتوجه به اینکه حجم باتری حتی با وجود ۹۹٫۹ وات‌ساعتی بودن، همچنان جوابگوی نیاز CPU و GPU نیست، در حالت UnPlugged توان پردازنده گرافیکی نیز همانند تراشه مرکزی دستگاه بیش از ۶۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و به ۴۰ وات می‌رسد. از این رو فرکانس نیز افتی ۳۰ درصدی را تجربه می‌کند اما به‌صورت ناپایداری به‌فعالیت خود در بازه ۹۵۰ تا ۱۲۰۰ مگاهرتز می‌رسد.

این اتفاق تأثیر مستقیمی بر عملکرد GS77 درزمان اجرای بازی‌ها خواهد گذاشت؛ به‌طوری که بازی Forza Horizon 5 به‌کلی در وضوح 1440p قابل اجرا نیست و تنها در وضوح 1080p آن‌هم با نرخ ۲۷ فریم‌برثانیه اجرا خواهد شد. اتفاقی که دستگاه را نیازمند اتصال مداوم به برق می‌کند و ماهیت اصلی دستگاه به‌عنوان «لپ‌تاپ» گیمینگ را زیر سؤال می‌برد. از طرفی دستگاه تنها قادر به فعالیت یک الی نهایتا ۲ ساعته خواهد بود.

همان‌طورکه انتظار می‌رفت، با قطع دستگاه از شارژر، دمای بسیار کمتری تولید خواهد شد؛ درنتیجه سیستم خنک‌کننده دستگاه کنترل بهتری در کنترل دما کسب خواهد کرد.

شارژدهی باتری

تایوانی‌ها برای لپ‌تاپ گیمینگ خود از باتری ۹۹٫۹ وات‌ساعتی استفاده کرده‌اند که درمقایسه با دیگر رقیبان، از برتری عددی برخوردار است؛ اما به‌دلیل استفاده از نمایشگر بزرگ‌تر، شارژدهی کمتری را ارائه می‌کند. این لپ‌تاپ موفق شد تا ویدیو معیار پلاس وی را با روشنایی ۲۰۰ نیت و در پروفایل Balanced تا ۸ ساعت به‌طور مستمر پخش کند. درصورت استفاده روزمره از دستگاه، این زمان به ۷ ساعت کاهش پیدا می‌کند.

درمقام مقایسه باید به لپ‌تاپ ROG Strix Scar 15 ایسوس اشاره کنیم که باوجود برتری ۳۰ دقیقه‌ای در آزمون پخش ویدیو، در بنچمارک باتری PCMark 10 که شبیه‌ساز استفاده روزمره محسوب می‌شود، ۴۰ دقیقه ضعیف‌تر عمل می‌کند.

به‌منظور شارژ دستگاه، آداپتوری ۲۴۰ واتی قرار داده شده است که باتوجه به وزن ۲٫۸ کیلوگرمی، بیش از پیش قابل‌حمل بودن دستگاه را با چالش مواجه می‌کند.

جمع‌بندی و مقایسه با رقبا

لپ‌تاپ Stealth GS77 ام‌اس‌آی موفق شده تا شعار خود به‌عنوان یک لپ‌تاپ گیمینگ باریک و سبک (!) را به واقعیت تبدیل کند؛ اما موضوع قابل تامل، متر و معیار تایوانی‌ها برای تعیین سبکی یا سنگینی دستگاه است. درحقیقت GS77 تنها درمقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌های ۱۷ اینچی، مدلی با «وزن کمتر» به‌شمار می‌رود و همچنان به‌عنوان یک لپ‌تاپ وزن زیاد دارد. هرچند که دستیابی به همین جایگاه نیز اتفاقی مهم محسوب می‌شود؛ خصوصا بادرنظر گرفتن افزایش روزافزون ضخامت لپ‌تاپ‌ها، توجه تایوانی‌ها به این نکته و تلاش برای ارائه محصولی باریک‌تر و جذاب‌تر، اتفاقی ارزشمند به‌شمار می‌رود.

از دیدگاهی دیگر، ارائه قدرتی در این ابعاد آن‌هم در یک لپ‌تاپ باریک برای آن دسته از افرادی که به‌دنبال قدرتی بالا در ابعادی کوچک و قابل حمل هستند، فاکتوری مهم در انتخاب لپ‌تاپ خواهد بود. بدین معنی که کاربر می‌تواند سیستم گیمینگ خود را به‌سادگی از منزل خود به خانه دوستان برده و در نمایشگری بزرگ‌تر یا حتی نمایشگر خود دستگاه مشغول بازی شوند. اتفاقی که معمولاً برای کنسول‌های بازی یا کامپیوترهای رومیزی، با چالش‌های مختلفی همراه خواهد بود.

البته تمامی موارد گفته شده تا زمانی پابرجا است که فاکتور قیمتی برای کاربر اهمیت چندانی نداشته باشد. چراکه در این بازه قیمتی می‌توان لپ‌تاپ گیمینگ ROG Strix Scar 15 ایسوس را با قدرت بیشتر خریداری کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع