روش برخورد صحیح و قوی با مزاحم تلفنی
تلفن یکی از بهترین اختراعات بشر است که ارتباط از راه دور را برای افراد امکان پذیر نموده است اما متاسفانه برخی از افراد از این وسیله ارتباطی کارآمد به درستی استفاده نکرده و آگاهانه و یا ناآگاهانه از آن برای ایجاد مزاحمت استفاده می کنند. اگر شما هم مزاحم تلفنی دارید و از دست تماسهای پی در پی او خسته شده اید، این بخش از پلاس وی را مطالعه نمایید تا با بهترین روش برخورد با مزاحم تلفنی آشنا شوید.
علل ایجاد مزاحمت تلفنی
مزاحمت تلفنی می تواند به دلایل مختلفی روی دهد که عبارتند از:
سرگرمی
برخی از افراد برای سرگرمی و برای پر کردن اوقات فراغت مزاحم تلفنی می شوند. مزاحمت تلفنی به منظور سرگرمی در میان نوجوانان و افراد تنها دیده می شود.
به دست آوردن مخاطب بیشتر در فضای مجازی
برخی افراد برای به دست آوردن مخاطب بیشتر در فضای مجازی اقدام به ایجاد مزاحمت تلفنی کرده و صداها را ضبط کرده و در فضای مجازی پخش می کنند. این افراد اگر بتوانند از این راه در فضای مجازی مخاطبینی پیدا کنند و توجهات زیادی را به دست آورند، تشویق و ترغیب می شوند که این رفتار را ادامه دهند.
خصومت شخصی
وجود خصومت و مشکلات شخصی یکی از مهم ترین دلایل ایجاد مزاحمت های تلفنی است. برخی افراد به دلایل مختلف توانایی روبه رو شدن و حل اختلافات به صورت مستقیم را ندارند پس از طریق ایجاد مزاحمت تلفنی اقدام به آزار دادن فردی می کنند که با او خصومت دارند و این قبیل مزاحمت ها معمولاً همراه با تهدید یا ناسزاگویی هستند.
مشکلات شخصیتی
برخی از افرادی که از طریق تلفن برای دیگران مزاحمت ایجاد می کنند، دارای مشکلات جدی در شخصیت هستند. اختلال شخصیت ضداجتماعی، اختلال شخصیت سادیستیک شایع ترین گروه مزاحمان تلفنی هستند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی، با انجام کارهای خلاف قانون لذت می برند، فرد سادیستیک تمایل به آزارگری داشته و از عصبانیت دیگران لذت برده و با ترساندن و تهدید طرف مقابل احساس آرامش می کند.
تخلیه خشم
برخی افراد برای تخلیه خشم خود اقدام به ایجاد مزاحمت تلفنی می کنند. این افراد بیشتر مواقع مخاطب خود را کاملاً هدفمندانه انتخاب کرده و به فردی که نسبت به او احساس خشم دارند، زنگ می زنند اما گاهی نیز به صورت تصادفی با یک شماره تماس خواهند گرفت تا نارضایتی و عصبانیت خود را تخلیه کنند. این افراد، اعتمادبه نفس کافی نداشته و توانایی بیان عصبانیت خود را به شیوه مستقیم ندارند.
بیماری های جنسی
برخی از مزاحمین تلفنی دارای مشکلات جنسی بوده و بیمار جنسی محسوب می شوند. این افراد برای دست یابی به تحریک یا ارضا جنسی اقدام به مزاحمت تلفنی کرده و با الفاظ رکیک و نامناسب اقدام به صحبت می کنند.
ضعف مهارت های اجتماعی
گروهی از مزاحمین تلفنی از ایجاد شیوه صحیح برقراری ارتباط با دیگران عاجز بوده و با ارتباطات اجتماعی مشکل دارند و از ارتباط می ترسند، به همین خاطر برای ارتباط بیشتر اقدام به مزاحمت می کنند.
با مزاحمین تلفنی چگونه برخورد کنیم؟
بهترین روش برخورد با یک مزاحم تلفنی به گونه ای است که در ادامه خواهید خواند.
مخاطب را در لیست سیاه قرار دهید
شما میتوانید با افزودن شماره مزاحم به blacklist تلفن همراه خود آن را در لیست سیاه قرار دهید. با این کار فرد مزاحم هر چقدر تماس بگیرد شما متوجه نشده و آن شخص موفق به برقراری تماس نخواهد شد.
گفت وگو و پرخاش نکنید
بهترین روش برخورد با مزاحم تلفنی قطع کردن تماس است. اگر شما هر بار پاسخ تلفن های مزاحم را بدهید و وارد مکالمه شوید، موافقت خود را با رفتار وی نشان داده و او را ترغیب می کنید مجدداً با شما تماس بگیرد.
دیگران را در جریان بگذارید
بسیاری از مزاحمت های تلفنی برای دختران جوان اتفاق می افتد و در صورتی که آنها اطرافیان خود را در جریان قرار دهند، این مزاحمت ها پایان می یابد پس همسر، خانواده یا دوستانتان را در جریان این مزاحمت قرار دهید و از آن ها بخواهید به شما کمک کنند.
به هیچ وجه با آن شماره تماس نگیرید
مشاهده شماره مخاطب در نمایشگر تلفن به معنی کشف مزاحمت تلفنی نمی شود و تشخیص مزاحمت با شرکت مخابرات است، بنابراین درصورت وجود مزاحمت تلفنی به هیچ وجه با آن شماره تماس نگیرید.
درخواست کشف مزاحمت کنید
درصورت وجود مزاحمت تلفنی به مراکز مخابراتی مراجعه و با ارائه قبض پرداختی درخواست کشف مزاحمت کنید.
نیروی انتظامی را در جریان قرار دهید
مزاحمت تلفنی بر اساس قانون کشور جرم محسوب می شود و اگر این مزاحمت هرگونه تهدید یا آسیبی به دنبال داشته باشد مجازات آن بیشتر خواهد بود پس اگر در مزاحمت تلفنی، تهدید یا آسیبی را احساس کردید، برای بررسی بیشتر با نیروی انتظامی مطرح کنید.