اصول درس خواندن مناسب برای امتحانات خرداد
با نزدیک شدن ایام امتحانات بسیاری از دانش آموزان به این فکر می افتند که در این زمان چگونه درس بخوانند و برنامه ریزی امتحانی داشته باشند تا این دوران را با خوبی و خوشی پشت سر بگذارند. با توجه به حضوری شدن مدارس بعد از دو سال این روزها روش درس خواندن برای امتحانات بیشتر اهمیت دارد، در این بخش از نمناک به شما می گوییم چگونه درس بخوانید تا نمره خوبی در امتحانات خردادماه بگیرید.
برنامه ریزی کن
اولین قدم برای درس خواندن برنامه ریزی نمودن است، برنامه ای بنویسید، درس های سخت و آسان و متوسط را الویت بندی نمایید و برای هر درس زمان مناسبی را در نظر بگیرید.
به برنامه ریزی پایبند باش
اگر با خودتان قرار گذاشته اید کـه در ساعت معینی درسی را بخوانید، بـه هیچ وجه آن زمان رابه درس دیگری اختصاص ندهید زیرا این کار برنامه ریزی تان رابه طور کامل نابود می کند، همان برنامهای راکه تنظیم کردهاید، بادقت عملی کنید.
ویدیوهای آموزش دبیرت رو ببین
اگر در زمان غیر حضوری بودن مدارس دبیر شما ویدیوی آموزشی را برایتان فرستاده آنها را با دقت ببینید. اگر در مبحثی مشکل دارید، ویدیوهای آموزشی آن مبحث را روزهای قبل از امتحان از سایت های مختلف پیدا و دنبال کنید.
جزوه دبیرت روخونی کن
بیشتر معلمان مطالب سخت را برای دانش آموزان خود می گویند و از آنها می خواهند که یادداشت نمایند، جزواتی که دبیر شما ارائه داده است را به خوبی مطالعه نمایید. معلمها سوالها را از درسهایی که در کلاس ارائه شده، طرح میکنند بنابر این یادداشتها و جزوات منابع باارزشی به شمار میروند.
ریز به ریز متن کتاب رو بخون
در هنگام امتحانات خرداد شما نباید وقت خود را بیشتر روی کتاب های آموزشی بگذارید بلکه بهتر است، کتاب خود را کامل و ریز به ریز و جزء به جزء مطالعه نمایید و مثال ها، فعالیت ها و تمرین ها را حل کنید.
خلاصه نویسی کن
هنگام مطالعه کتاب نکات مهم آن را یادداشت و خلاصه برداری کنید و نکات مهم را هایلایت کنید. همه نکات درسی، مطالب حفظی، تاریخهای مهم و معادلات پیچیده را روی یک ورق کاغذ بنویسید.
نمونه سؤال تشریحی حل کن
به سوالاتی که آخر هر فصل وجود دارد توجه کنید و خود را با بررسی این سوالات بیازمایید. سوالاتی را که قبلا معلم از شما امتحان گرفته یا در اختیارتان قرار داده است را حل کنید.نمونه سوالات امتحان سال های قبل را تهیه کنید و به بررسی آنها بپردازید تا با نحوه وسبک طرح سوالات آشنا شوید.
اشکالات درسیت رو بپرس
اشکالات درسی خود را یادداشت کنید و در روزهای باقیمانده تا امتحانات و در فواصل امتحانات از دوستان و همکلاسی ها و اعضای خانواده و در صورت دسترسی از معلم بپرسید و این کار را تا حد اکثر شب قبل از امتحان انجام دهید. سؤال های سختی که قبلا نتوانستید آنها را حل کنید، مشخص کنید و دوباره آنها را حل کنید و بخوانید.
صبح زود قبل از امتحان مرور کن
صبح روز امتحان زودتر از خواب بیدار شوید و یادداشت ها و خلاصه نویسی های خود را مرور کنید. مرور سبب می شود شما هر آنچه خوانده اید را به یاد آورده و در ذهن بسپارید.
به محل مطالعه دقت کن
تعیین مکان مطالعه در درس خواندن و نحوه یادگیری دروس اهمیت زیادی دارد. مطالعه در یک محل آرام و بدون تنش تمرکز شما را در درس خواندن افزایش میدهد و یادگیری مطالب را برای شما لذتبخشتر خواهد کرد پس یک مکان مناسب برای مطالعه انتخاب کنید که از نور و دمای کافی برخوردار بوده و همچنین از هرگونه سروصدایی به دور باشد.
نکات مهم دیگر برای درس خواندن
- در زمان امتحانات از تلویزیون، موبایل کمتر استفاده کنید و وقتتان را بیهوده هدر ندهید.
- هنگام درس خواندن اصلاً به کار دیگری مشغول نشوید.
- مهمانی و سایر سرگرمی ها به کمترین مقدار ممکن برسانید.
- 7 الی 8 ساعت بخوابید و کمتر و بیشتر از این میزان نخوابید.
- سعی کنید در منزل آرامش کافی برقرار باشد و از مسائلی که موجب اختلاف می شود پرهیز کنید.
- روز آزمون کمی زود بیدار شوید، صبحانه کامل بخورید.
- استرستان را کنترل کنید.
- تغذیه مناسبی داشته باشید.