تاریخچه و هدف نامگذاری روز جهانی شیر
امروز اولین روز ماه ژوئن و روز جهانی شیر است، روز جهانی شیر از سال 2001، در اول ماه ژوئن جشن گرفته می شود. این روز جهانی از ایالات متحده شروع شده است و سازمان کشاورزی و غذا، به طور مشخص مسئول ایجاد چنین روزی است.
چنانچه در بخش گوناگون پلاس وی می خوانید بیش از دو دهه است که روز جهانی شیر به عنوان یک روز جهانی پر اهمیت شناخته می شود و نقش مهمی را در بین سایر روزهای جهانی ایفا می کند. این روز با هدف تمرکز مستقیم روی صنعت شیر و عمومی کردن فعالیت های مختلف مرتبط با آن ایجاد شده است.
قبل از این که این روز در سال 2001 نامگذاری شود، بعضی از ایالت ها خودشان روز جهانی شیر را جشن می گرفتند؛ بدون این که روز رسمی برای آن وجود داشته باشد. علت نامگذاری این روز، آشنایی افراد با فواید شیر و محصولات لبنی بود که به طور فعال در سراسر جهان استفاده شود.
هدف دیگر نامگذاری این روز، تامین لبنیات شیر در کل جهان است زیرا یک ماده بسیار مغذی برای همه مردم دنیا محسوب می شود و باید به آن توجه ویژه ای داشت. برای کسب اطلاعات مفید درباره شیر چند مطلب پیشنهادی برایتان داریم که با کلیک روی هریک میتوانید به اطلاعات مهم و حساسی دست پیدا کنید.
" بدن چه کسانی بیشتر به خواص شیر نیاز دارد ؟ "
" کودک از چه سنی می تواند شیر گاو بخورد ؟ "
" برای لاغری شیر سرد بهتره یا شیر گرم؟ "
" بدترین موقع روز برای نوشیدن شیر "
حقایقی مهم و مفید در مورد شیر
- شیر یک ماده سفید با محتوای چربی است که تقریبا از 87 درصد آب و پس از آن قندی به نام لاکتوز، پروتئین و چربی تشکیل می شود.
- یک گاو روزانه به طور میانگین 6.3 گالن شیر تولید می کند که در سال برابر با 2 هزار و 300 گالن می شود. اکثر شیر تولید شده توسط یک گاو در یک سال برابر با 26 تن می شود.
- صنعت لبنیات تقریباً غذای یک میلیارد انسان در کل جهان را تامین می کند.
- جالب است بدانید که اگر به شیر مقدار کمی نمک اضافه کنید، تازه تر می شود.
- ریختن مقدار کمی نمک یا جوش شیرین داخل شیر هنگام باز کردنش، باعث می شود که به مدت یک هفته بعد از تاریخ انقضا هم تازه باقی بماند.
- مواد فعال موجود در شیر باعث سالم نگه داشتن آن می شوند و از خراب شدن سریع آن جلوگیری می کنند.
- نادر ترین پنیر جهان از شیر الاغ به دست می آید.
- بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که پنیر، بدون شیر الاغ به دست نمی آید زیرا مایعات و شیرهای موجود در حیوانات دیگر به اندازه کافی کازئین ندارد که بتواند پنیر خوبی را به وجود بیاورد.
- شیر تنها ماده غذایی است که می توان فقط آن را مصرف کرد و زنده ماند.
- هیچ نوع سبزیجات، حبوبات و کربوهیدراتی به اندازه شیر حاوی آمینو اسید های بالا نیستند که بتوانند نیاز بدن به پروتئین ها را تامین کنند.
- گاو شیرده در طول روز بیش از 190 کیلوگرم آب می نوشد و می تواند به طور روزانه بین 30 تا 50 گالن شیر بدهد. معمولاً این عدد در ماه های گرم دو برابر می شود.
- ماه ژوئن ماه جهانی لبنیات شناخته می شود.
- اکنون جایگزین های شیر، 13% مارکت جهانی شیر را تامین می کنند و این عدد روز به روز در حال افزایش است.
- هند بزرگترین تولید کننده شیر در دنیاست.
حقایقی نگران کننده در مورد شیر
- مطالعات انجام شده در کشور های مختلف دنیا نشان می دهد که مصرف بیش از حد شیر می تواند عاملی برای سرطان پروستات باشد.
- مصرف بیش از حد شیر همچنین می تواند افراد را در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار دهد.
- پروتئین موجود در شیر گاو، نقش مهمی در تحریک دیابت نوع یک دارد.
- در کشورهای مختلف دنیا جمعیت هایی که لبنیات بیشتری مصرف می کنند، خطر ابتلای بیشتری به بیماری ام اس دارند.
- مطالعات روی حیوانات و انسان ها نشان می دهد که پروتئین موجود در لبنیات می تواند فاکتور رشد شبه انسولین را افزایش دهد که افزایش آن می تواند منجر به سرطان های مختلف شود.
- پروتئین موجود در محصولات لبنی در صورت مصرف بالا می تواند عاملی برای افزایش سطح کلسترول نیز باشند.
- پروتئین اصلی شیر یا همان کازئین عاملی برای افزایش ابتلا به سرطان است.
- دی گالاکتوز می تواند عاملی برای التهابات زیاد در بدن باشد و احتمال پیری را افزایش دهد.
- مصرف بیش از حد شیر همچنین می تواند عاملی برای بروز آکنه باشد.
- شیر در صورت مصرف زیاد می تواند عامل عفونت گوش یا یبوست باشد.
- شاید بتوان گفت که شیر آلرژی زا ترین ماده غذایی در جهان است. اکثر مردم دنیا به دلیل عدم پایداری در برابر لاکتوز ، شاید نتوانند به اندازه کافی شیر را هضم کنند.