وی فور یو
10 ماه پیش / خواندن دقیقه

تاریخ روز پدر در ایران باستان و روز مرد در زمان پهلوی

تاریخ روز پدر در ایران باستان و روز مرد در زمان پهلوی

گرامیداشت روز پدر در تمام ی دنیا انجام می شود و اهمیت بسیار زیادی دارد، جالب است بدانید روز پدر را از زمان های بسیار قدیم در تاریخ های متفاوت جشن می گرفتند.

روز پدر در ایران باستان و تاریخ روز مرد قبل از انقلاب

گرامیداشت روز پدر برای همه مردم دنیا اهمیت ویژه ای دارد به همین خاطر در تقویم همه کشورهای دنیا به‌عنوان بزرگداشت مقام پدر روزی به‌عنوان روز پدر نام‌گذاریشده است. امروزه روز پدر در تقویم ایران مصادف با ولادت حضرت علی است که بسیاری از ایرانیان این روز را به‌عنوان روز پدر جشن می‌گیرند اما روز پدر در ایران باستان چه تاریخی بود؟ روز پدر در ایران باستان چه روزی است؟ ایرانیان باستان در روز پدر چه می کردند؟ روز پدر در زمان پهلوی و قبل از انقلاب چه تاریخی بود؟ در این بخش از پلاس وی به تمامی این سوالات پاسخ گفته ایم.

روز پدر در ایران باستان چه روزی است؟

اطلاعات دقیقی از روز پدر در ایران باستان یا روز پدر پارسی در دسترس نیست و چند تاریخ برای روز پدر در ایران باستان وجود دارد:شهریورگان، بهمنگان، زادروز زرتشت.

روز پدر

شهریورگان

برخی از زرتشتیان شهریورگان را روز «پدر» می نامیدند، روزی که نام ماه با نام «شهریور» یکی شده است. شهریورگان به معنی شهریار آرزو شده و کردار نیک است. 4 شهریور جشن شهریورگان برگزار می شد که همزمان با تولد کوروش بزرگ است، برخی از افراد می‌پندارند که روز بزرگداشت کوروش بزرگ، یعنی هفتم آبان، زادروز این پادشاه خوشنام است اما هفتم آبان در واقع روز ورود کوروش به بابل می‌باشد. ایرانیان باستان کوروش را پدر خود می خواندند.

بهمنگان

عده‌ای از زرتشتیان در ایران باستان روز بهمنگان را روز پدر می‌دانند. این روز متعلق به و هومن به‌معنای منش نیک، خرد سپندینه، نیک اندیشی در شیوه و رفتار مردان است. ایرانیان باستان دوم روز از بهمن ماه را که دلیل نیروی پدر در خرد و قدرت برای حفظ خانواده از اهریمن و بدی‌ها بود، جشن می گرفتند و بهمنگان می نامیدند. در این روز زنان و فرزندان به‌منظور سپاس‌گزاری به پدران و همسران خود هدیه می دادند.

زاد روز زرتشت

زَرتُشت یا زَردُشت یا اشوزَرتُشت، پیامبر ایران باستان بود که مزدیسنا را بنیان گذاشت و سراینده گاتاها، کهن‌ترین بخش اوستا است. زادروز وی دقیقاً روشن نیست، اما برخی افراد زادروز اشوزرتشت، خورداد یا هودرو را روز ششم فروردین می نامند و این روز را به عنوان روز پدر می دانند.

ایرانیان باستان در روز پدر چه می کردند؟

روز پدر در تاریخ ایران باستان در زمان زرتشتیان بسیار محترم شمرده می‌شد، در این روز آنها لباس سفید می‌پوشیدند تا جلوه و آینه‌ای باشد برای دور کردن هر گونه افکار شیطانی و پلیدی، از کشتار حیوانات سودمند و خوردن گوشت آنان خودداری می کردند و در خانه‌ها اغلب میهمانی برپا کرده و خوراک‌های متنوع و ویژه تدارک می‌دیدند و برای مرد خانواده هدایایی تهیه می کردند.

روز پدر ایران باستان

روز پدر در زمان پهلوی

پیش از انقلاب سال 1357 و در زمان پهلوی، روز پدر مصادف با تولد رضاشاه 24 اسفند بود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع