تمرین آرامش در 21 می ، روز جهانی مدیتیشن
وقتی که احساس می کنید جهان اطراف تان پر از مشغله و مشکلات ناراحت کننده شده است، دوست دارید لحظه ای را پیدا کنید که بتوانید از این توفان اتفاقات بد فاصله بگیرید و آرامش داشته باشید و به آرامی دراز بکشید و به لحظات و اتفاقات زیبا فکر کنید. انگار که یک کودک هستید و خودتان را به سمت اتفاقات مثبت سوق می دهید. روز جهانی مدیتیشن به جهانیان یادآوری می کند که زمان بگذارید و به فکر پاکسازی ذهن و یاد آوری خود باشید.
تاریخچه روز جهانی مدیتیشن
در تقویم جهانی، روز 21 ماه می میلادی به عنوان روز جهانی مدیتیشن تعیین شده است، روز جهانی مدیتیشن ریشه در تاریخ خود مدیتیشن دارد. مدیتیشن در بسیاری از کشورها توصیه می شود و اولین بار 1500 سال قبل از میلاد مسیح در هند در موردش نوشته شد. مدیتیشن نقش بسیار مهمی در بسیاری از اقوام در سراسر جهان و در مذاهب شرقی ایفا می کند. همچنین توسط افرادی که خیلی به مسائل معنوی و مذهبی هم اهمیت نمی دهند، به عنوان راهی برای کاهش استرس و پاکسازی ذهن هم استفاده می شود.
مدیتیشن در جهان امروز ربطی به این ندارد که شما فرد معنوی باشید یا خیر، در هر صورت می تواند به عنوان یک فعالیت روزانه در برنامه شما جای بگیرد و از بسیاری از مشکلات جلوگیری کرده و آرامش را به زندگی برگرداند.
فواید مدیتیشن
بسیاری از افراد مدیتیشن را توصیه می کنند و این موضوع از لحاظ علمی هم به اثبات رسیده است که اثرات مثبتی روی جسم و ذهن دارد ؛ به شرطی که به طور منظم اجرایی شود. برای آشنایی با اسرار و فواید مدیتیشن میتوانید به مطلب " مدیتیشن چیست که اینقدر فایده دارد ؟ " مراجعه کنید . اینجا هم به برخی از اثرات مثبت آن نیز پرداخته ایم و بعضی از فواید کلیدی مدیتیشن شامل موارد زیر است:
کاهش خشم
خشم و عصبانیت در سراسر جهان یکی از اصلی ترین مشکلات ذهنی محسوب می شود. البته بعضی از پزشکان برای آن دارو هایی هم تجویز می کنند اما معمولاً به کنترل خود فرد نیز بر می گردد. مدیتیشن یکی از رایج ترین راه و روش های موثر برای درمان علائم خشم می باشد و به افراد کمک می کند تا ضربان قلب خود را آرام کنند، افکار آسیب زننده را کنترل کنند و از اتفاقات منفی و آسیب جلوگیری کنند.
کاهش استرس
هیچ شکی نیست که همه ما در دنیای پر از استرس زندگی می کنیم . اگرچه استرس یک پاسخ طبیعی در بدن می باشد اما نباید به شکل مداوم با ما همراه شود زیرا می تواند عامل اصلی ایجاد مشکلات جدی در بدن باشد.
مدیتیشن راهی عالی برای همه افراد است تا خودشان را از این جهان پر هیاهو بیرون بکشند و بیشتر روی درون خود تمرکز کنند. تمرین های تنفس داخل مدیتیشن، فشار خون را می کاهد و سطح استرس را کاهش می دهد، ذهن را آرام می کند و به بدن زمان می دهد تا بتواند خودش را از استرس آزاد و رها کند.
کاهش عوامل حواس پرتی
ذهن انسان به چیز های مختلفی مشغول است و همیشه ترکیبی از اتفاقات مختلف در اینترنت، گوشی موبایل و جهان واقعی، تمرکز او را به هم می زند. تمرین ذهن آگاهی، افراد را تشویق می کند تا در مورد زمان حال بیشتر فکر کنند، در لحظه زندگی کنند، عوامل حواس پرتی را دور کنند، تمرکز داشته باشند و بتوانند خلاقیت خود را افزایش دهند.
تقویت حافظه
مدیتیشن با تمرکز ذهن، برای اهداف و افراد مختلفی در سراسر دنیا استفاده شده است و بعضی از آن ها اظهار کرده اند که بعد از مدیتیشن، قدرت حافظه آن ها افزایش پیدا کرده است. مطالعات زیادی این قضیه را به اثبات رسانده است.
کمک به کاهش فشار خون
مدیتیشن باعث ریلکسی می شود و تولید نیتریک اکسید را در مغز تحریک می کند. در نتیجه فشار خون را می کاهد. تحقیقات نشان می دهد 44 درصد از افرادی که در مطالعه آزمایشی قرار گرفته اند و سه ماه به طور منظم مدیتیشن انجام دادند، با کاهش قابل توجه در فشار خون مواجه شدند.
موثرتر از خواب
در سال 2016، تعدادی از دانشجویان مورد آزمایش قرار گرفتند و اثرات مدیتیشن با خواب و تماشای تلویزیون روی آن ها بررسی شد. بعد از انجام تحقیقات مختلف، تمرکز دانش آموزان افزایش پیدا کرده بود و حتی تحقیقات نشان داد که اثر مدیتیشن برای آن ها از خواب هم بهتر و بیشتر بود.
موثر تر از مسکن
مدیتیشن شبیه به یک مسکن عمل کرده و مغز را آرام می کند. تحقیقات نشان می دهد که شاید اثر مدیتیشن برای کاهش درد موثر تر از مورفین باشد.
توانایی تصمیم گیری آسان تر
افرادی که در تصمیم گیری مشکل دارند، می توانند با مدیتیشن مداوم، به خودشان کمک کنند. طبق مطالعات انجام شده، افرادی که به صورت روتین مدیتیشن انجام می دهند، در تصمیم گیری عملکرد بهتری دارند و این موضوع از لحاظ علمی هم به اثبات رسیده است.
سلامت قلب
مغز تنها قسمتی نیست که از فواید مدیتیشن بهره مند می شود، مدیتیشن می تواند کیفیت وضعیت قلبی عروقی را نیز افزایش دهد، به سلامت بیشتر فرد کمک کند؛ به شرطی که در کنار آن رژیم غذایی هم بهبود پیدا کند. مدیتیشن می تواند عاملی برای کاهش خطر حملات قلبی، سکته و مرگ و میر باشد.
غلبه بر اعتیاد
تحقیقات نشان داده مدیتیشن به افرادی که معتاد بوده اند، کمک کرده تا ذهن آگاهی بیشتری پیدا کنند و راحت تر بتوانند برای ترک اعتیاد، به خودشان غلبه کنند زیرا آرامش ذهن به او انگیزه بیشتری می دهد که مسیر درست را در پیش بگیرد.
افزایش مهربانی
مدیتیشن احساس خوب در مورد روابط اجتماعی را در افراد افزایش می دهد و چنانچه پیش از این هم در پلاس وی اشاره داشتیم باعث می شود که آن ها سرحال تر و با انرژی تر باشند. همچنین التهابات مغزی را با محدود کردن تولید سیتوکین ها می کاهد و به طور کل باعث افزایش حس خوب مهربانی و عشق می شود.
جلوگیری از پیری
تحقیقات مختلف نشان می دهد که مدیتیشن، فعالیت ناحیه ای از مغز را افزایش می دهد که در جلوگیری از پیری موثر است و باعث می شود تا شما بیشتر جوان بمانید و سرحال تر باشید.
موثر بودن مدیتیشن مداوم نسبت به مدیتیشن طولانی
بسیاری از افراد از مدیتیشن دست می کشند زیرا تصور می کنند که مدیتیشن در مدت زمان طولانی در طول روز باید انجام شود و از طرفی وقت انجام این کار را ندارند اما جالب است بدانید مدیتیشن، حتی در یک زمان کوتاه هم باعث آرامش و شادی می شود و ثبات در انجام آن، اهمیت بیشتری نسبت به مدت زمانش دارد.
چگونه مدیتیشن کنیم ؟
یکی از اصلی ترین چیزها در مورد مدیتیشن، این است که همه می توانند در هرجایی آن را انجام دهند. خوشبختانه می توانید به راحتی، چه به صورت نشسته، ایستاده و حتی دراز کشیده هم آن را انجام دهید.
کافی است که چشمان خود را ببندید و روی تنفس عمیق و دم و بازدم تمرکز کنید و اجازه دهید که ذهن تان از افکار خالی شود یا اگر هرگونه فکری به ذهنتان رسید، آن را به سمت دیگری راهنمایی کنید تا از ذهن پاک سازی شود و عمیق نفس بکشید.
سعی کنید تنفس را به یک آرامش درونی در خودتان تبدیل کنید تا آمادگی باز کردن چشم و ادامه دادن روز را داشته باشید.