رفع شوری قورمه سبزی و انواع خورشت
قورمه سبزی یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. بیشتر کدبانوهای ایرانی هر هفته این غذای خوشمزه را برای اعضای خانواده خود طبخ می کنند اما در برخی مواقع به دلیل حواس پرتی و افزودن مقدار زیادی نمک ممکن است خورش شور شود، اگر برایتان این مشکل پیش آمده با این بخش از آشپزخانه نمناک همراه شوید تا با ترفندهای رفع شوری قورمه سبزی و خورش های دیگر آشنا شوید.
افزودن چند تکه سیب زمینی
برای رفع شوری خورش قورمه سبزی و یا هر نوع غذای آبکی و خورش های دیگر چند تکه بزرگ سیب زمینی پوست بگیرید و آن را به چند تکه ی بزرگ خورد کنید و تکه های سیب زمینی را درون خورشت بیندازید و تقریبا 30 تا 40 دقیقه صبر کنید تا نمک اضافی خورشت جذب سیب زمینی شود، توجه کنید اگر سیب زمینی بیش از حد در خورشت بماند، نمک جذب شده را دوباره به خورشت پس میدهد.
اضافه کردن خمیر به خورشت
برای کم کردن شوری خورش هایی مانند قورمه سبزی و... به مقداری آرد آب اضافه کرده و خمیر درست کنید، سپس خمیر را به شکل گلولههای ریز در بیاورید و داخل خورشت بیندازید، این خمیرها نمک اضافی خورشت را به خود جذب می کنند، بعد از حدود نیم ساعت، خمیرها را خارج کنید.
ریختن کمی نوشابه در خورشت
برای رفع شوری خورشت، میتوانید یک قاشق چایخوری نوشابه اضافه کنید. نوشابه سبب می شود که شوری خورش کمتر شود اما توجه کنید بیش از حد نوشابه در خورشت نریزید زیرا بر طعم آن تاثیرگذار است.
اضافه کردن مواد اولیه
اگر در ابتدای غذا به قورمه سبزی و خورش های دیگر نمک افزوده اید و هنوز مواد اولیه شما نپخته اند، مقدار مواد را افزایش دهید تا شوری غذا از بین برود اما اگر زمان کافی دارید و خورشت شما پخته شده است، میتوانید در یک قابلمه جداگانه، مقدار کمی خورشت بدون نمک بار بگذارید و سپس آن را به خورشت قبلی اضافه کنید.
افزودن آب به خورشت
اگر خورشت قورمه سبزی و... شور شد، در صورتی که آبکی است، مقداری از آب شور آن را تخلیه کرده و با آب جدید جایگزین کنید و یا اگر غلیظ است برای کمتر شدن شوری آن مقداری آب به آن بیافزایید، این روش ممکن است شوری را کاملا از بین نبرد، اما آن را کاهش میدهد.
انداختن اسفنج داخل غذا
برای رفع شوری خورشت می توانید از داروخانه یک اسفنج بهداشتی خریداری کنید و آن را داخل غذا قرار دهید تا نمک غذا را به خود بگیرد و سپس آن را از درون خورش خارج نمایید.
ریختن سرکه یا آبلیمو داخل خورشت
برای کاهش طعم شوری غذا از مواد اسیدی مثل سرکه، آبلیمو، آبغوره و کمی رب انار استفاده کنید. در صورت استفاده از سرکه سیب، می توانید آن را با مقدار کمی شکر مخلوط کنید و سپس داخل خورشت بریزید اما باید به مقدار شکر توجه نمایید.
افزودن نبات یا قند
برای رفع شوری خورش میتوانید یک تکه نبات زعفرانی داخل خورشت بیندازید اما توجه نمایید همانطور که شیرینی سبب می شود شوری غذا کم شود اما مقدار زیاد آن طعم غذا را تغییر داده و ناخوشایند می سازد. شما می توانید یک قند داخل یک قاشق بگذارید و آن قاشق حاوی قند را داخل قابلمه غذای خود قرار دهید، به طوری که قند آب نشود و پس از لحظاتی قاشق و قند را از داخل غذا بردارید.