شیوه نگهداری صحیح و طولانی مدت از گردو پوست دار و مغز گردو
گردو یکی از انواع مغزها است که سرشار از مواد مغذی است و آنتیاکسیدانهای موجود در آن برای سلامتی بدن فواید زیادی دارند.اگر به گردو علاقمند هستید و مقدار زیادی گردو تهیه نموده اید، برای نگهداری از این مغز خوشمزه با پوست یا بدون پوست به روش هایی که در این بخش از پلاس وی آورده ایم، عمل کنید.
طرز نگهداری گردو پوست دار
برای نگهداری گردو با پوست به روش زیر عمل نمایید:
جدا کردن پوست سبز گردو
گردو در زمان چیده شدن از درخت، یک پوسته سبز در اطراف خود دارد. جدا نکردن پوست سبز گردو سبب می شود مغز گردو به مرور جمع شده، رنگ آن سیاه و کیفیت و طعم آن تغییر نماید.
خشک کردن گردو
بعد از جدا نمودن پوست سبز گردو، آنها را حدود 3 الی 4 روز زیر نور مستقیم آفتاب یا غیرمستقیم در یک محیط باز بگذارید تا خشک شود.
قرار دادن گردوها در محیط خشک
بعد از خشک شدن گردوها، آنها را در یک کیسه پلاستیکی و یا ظرف دربسته بریزید، درب آن را محکم ببندید و در یک محیط خشک قرار دهید، اگر گردو به خوبی خشک نشود و یا بعد از خشک شدن در جای مرطوب نگهداری شود، بعد از مدتی ممکن است مغز گردو کپک بزند و خراب شود.
قرار دادن گردوها در جای خنک
گرما، سبب کاهش چربی و مرغوبیت گردو محسوب شده و دشمن گردو محسوب میشود. انبار، پشت بام یا کابینتی که محیطش خشک و خنک باشد هم برای نگهداری گردو گزینههای خوبی هستند.
قرار دادن گردوها با فاصله از زمین و دیوار
برای اینکه رطوبت یا موجودات موذی امکان راهیابی به داخل کیسه گردو را نداشته باشند، کیسه را در انبار یا پشت بام با فاصله از زمین و دیوار قرار دهید.
نکته:
- برای افزایش ماندگاری و حفظ تازگی گردو با پوست، لزومی ندارد حتما آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
- اگر گردوها را نشکنیم و در جای خشک بگذاریم، ماندگاری بالایی خواهد داشت و تا یک سال ماندگاری خواهد داشت.
طرز نگهداری مغز گردو در یخچال و فریزر
اگر می خواهید مغز گردو را نگهداری کنید، برای نگهداری از مغز گردو به روش زیر عمل کنید:
- گردوها را بشکنید و مغز کنید.
- مغز گردو را در یک ظرف سربسته یا کیسه پلاستیکی قرار داده، درب آن را طوری ببندید که هوا وارد آن نشود.
- مغز گردو را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
- نگهداری مغز گردو در فریزر باعث میشود که گردو حتی تا یک سال بعد هم همچنان تازگی و کیفیت خود را حفظ کند.
نکته:
- نگهداری مغز گردو از گردو با پوست سختتر و حساستر است.
- اگر مغز گردو به درستی نگهداری نشود، ممکن است خیلی زود عمر آن تمام شده و خراب شود.
- کیفیت و طعم مغز گردو در صورت قرار گرفتن در معرض گرما و رطوبت کاهش مییابد.
- رنگ مغز گردو در صورت قرارگیری طولانیمدت در معرض نور، ممکن است تغییر کند.
- طعم مغز گردو در صورت قرارگیری در معرض غذاها و مواد غذایی بودار ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.