چطور دست از تنبلی در کار و فعالیت بکشیم ؟
اگرچه تنبلی قسمت مشترک و طبیعی از زندگی انسان ها است اما اگر این امر در محیط کار رخ دهد باعث تداخل شده و تعهد نسبت به کار را از بین می برد. گاهی اوقات مقابله کردن در برابر تنبلی نبردی سخت است و پیروزی در آن غیر ممکن خواهد شد. تنبل بودن واقعا ناامید کننده و خسته کننده است اما با این وجود، می توان نتایج آن را معکوس کرد. تنها لازم است برخی از تکنیک های خاص را دنبال کنید تا از تعلل و تنبلی خلاص شوید و انگیزه کسب کنید. به همین منظور در این قسمت از سبک زندگی و موفقیت نمناک مهم ترین مراحل چگونگی پیشگیری از تنبلی و افسردگی در محل کار معرفی شده است تا بلافاصله از آن ها دوری کنید.
1- نسبت به نتایج تنبلی آگاه باشید
اگر تنبلی را ادامه دهید، این احتمال وجود دارد که کارهایتان را به اتمام نرسانید. بنابراین مافوق شما متوجه این موضوع خواهد شد و ممکن است شغل خود را از دست دهید. به همین ترتیب، اگر خود اشتغالی نیز دارید ممکن است برای مدت طولانی بیکار بمانید.
2- مشکل واقعی را کشف کنید
اگر واقعا قصد کنار گذاشتن تنبلی را دارید پس باید مشکل اساسی تنبلی خود را تشخیص دهید. هر بار که شروع به تنبلی کردید، کمی صبر کرده و ارزیابی کنید که واقعا چه اتفاقی افتاده است. در حقیقت، تنبلی فقط یک علامت است نه یک مشکل. بنابراین دلیل بی انگیزگی شما چیست ؟ آیا بیش از حد خسته شده اید یا اجباری در کارتان دارید؟
اغلب اوقات، مسئله کوچکتر از آن است که فکر می کنید و می توانید خیلی راحت بر آن غلبه و با تلاش بیشتر موانع را از سر راه خود بردارید. یافتن علت واقعی به شما در این راه کمک می کند.
3- منظم باشید
برای برخی از افراد، بهم ریختگی در اطراف آن ها می تواند عامل دلسردی شان محسوب شود. بنابراین اگر جزء این دسته از افراد هستید هر کاری را که می توانید برای سازمان دهی اطراف خود انجام دهید. از همین حالا اقدام کنید تا با پاکسازی بی نظمی ها احساس شادابی و انگیزه بیشتری برای انجام کار کسب کنید.
4- کار کردن را متوقف نکنید
بسیاری از افراد به دلیل تنبلی، دست از کار کردن می کشند و هر زمان که بخواهند یکبار دیگر آن را شروع کنند احساس سختی دارند. بنابراین نکته اصلی این است که وظیفه خود را ادامه دهید و فورا به کار بعدی بپردازید. با به اتمام رساندن کار خود احساس راحتی و اطمینان بیشتری خواهید کرد. هر چه اعتماد به نفس بیشتری در انجام امور خود داشته باشید، بهره وری بالاتری نیز خواهید داشت.
5- برای خودتان خیلی کار کنید
اکثر افراد سخت کوش اغلب برای رئیس یا کارفرمای خود کار می کنند. بنابراین وقتی حجم کاری شان کم باشد، تنبل شده و کمتر ازحد معمول کار می کنند. به یاد داشته باشید که اگر تلاش خود را برای رشد تجارت دیگران و اوقات فراغت خود را صرف تنبلی کنید، هرگز موفق نخواهید شد. بنابراین با گذراندن اوقات فراغت خود برای کار کردن، از تنبلی خودداری کنید. واقعیت این است که هرچه بیشتر برای خودتان کار کنید در تمام زمینه های زندگی تان انرژی و انگیزه بیشتری خواهید داشت.
6- عوامل حواس پرتی تان را برطرف کنید
معمولا حواس پرتی موجب تنبلی می شود و متاسفانه اطراف ما عوامل زیادی وجود دارند که باعث این اتفاق می شوند. رای کنار گذاشتن تنبلی، لازم است عوامل حواس پرتی خود را برطرف کنید. به طور مثال هنگام کار، از اتصال به اینترنت خودداری کنید. به طور جدی گاهی اوقات نیاز است بین خود و حواس پرتی موانعی را ایجاد کنید تا بر تنبلی غلبه کنید.
7- نوع صحبت با خودتان را تحت نظر بگیرید
در موقعیت های مختلف؛ رفتارها نتیجه افکار هستند، و بالعکس. بنابراین بهتر است صحبت های منفی خود را حذف کنید حتی اگر با خودتان صحبت می کنید و از به کار بردن جملاتی چون:" خدایا من خیلی تنبل هستم" خودداری کنید. درعوض سعی کنید به افکار مثبت بپردازید. از این طریق متعجب خواهید شد که با افزایش ذهنیت مثبت، دیدگاه شما نیز به روشی مثبت اصلاح خواهد شد. آگاه بودن از زیر نظر قرار دادن مکالمات درونی بسیار مهم است، ناچارا روی احساس و میزان تنبلی شما اثر می گذارد و میزان راحتی برای غلبه بر تنبلی و به تعویق انداختن کارها را تحت تاثیر قرار می دهد.
8- خود آگاهی را تمرین کنید
بسیاری از مردم وقت کافی برای متوقف کردن شلوغی و به خود رسیدن را ندارند. آن ها پس از بیدار شدن، صبحانه خوردن، رفتن به محل کار و رفتن به رخت خواب اجازه می دهند که روزشان به همین منوال در جریان باشد. آن ها به جای این که درست در لحظه فعلی زندگی کنند به آینده فکر می کنند. اگر در حال زندگی کنید خواهید دانست که از مزایای آن بهره مند خواهید شد و به طور موثر تری زندگی خواهید کرد. دفعه بعد، اگر شروع به تنبلی و فکر کردن راجع به گذشته یا آینده کردید، دست نگهدارید و به لحظه فعلی برگردید، در این صورت می توانید روی هر چیزی تمرکز کنید و از زندگی کردن لذت ببرید. فقط کمی صبر کنید و سرعت کار کردن را کاهش دهید تا انرژی بیشتری به دست آورید و بهره وری بیشتری داشته باشید تا تنبلی را متوقف کنید.
9- با صدای بلند تمرین کنید
برای شروع لازم است وظایف خود را به کارهای کوچک تر و منطقی تقسیم کنید و سپس با صدای بلند تمرین کنید. با خود صحبت کنید که :" من باید این کار را کامل کنم. این بسیار آسان است. همین الان این کار را انجام می دهم". با انجام این تمرین به زودی خود را سازماندهی خواهید کرد. وقتی هر کار کوچکی را به پایان رساندید به خودتان تبریک بگویید. در حقیقت مربی گری نسبت به خود و با صدای بلند به شما کمک می کند تا شناخت بیشتری نسبت به پیشرفت خود داشته باشید. این امر به شما کمک خواهد کرد تا انگیزه بیشتری برای کار کردن داشته باشید. توقع موفقیت یکباره را نداشته باشید زیرا این تمرین همانند بازی منچ است، هر مهره پبشرفت به جلو یک موفقیت بزرگ است.
10- به مزایای توقف تنبلی فکر کنید
گاهی اوقات اگر به مزایای انجام یک کار خاص فکر کنید، انگیزه بیشتری برای انجام آن خواهید داشت. به همین ترتیب اگر فکر کنید که توقف تنبلی چه مزایایی دارد، راحت تر می توانید بر آن غلبه کنید. اگر به عادات مثبت فکر کنید متوجه خواهید شد که همه چیز بسیار راحت تر از آنچه در گذشته به نظر می رسید، پیش خواهد رفت.
11- لیستی از اهداف و خواسته های خود تهیه کنید
به منظور خلاصی از تنبلی و دانستن اینکه چگونه میتوان تنبلی را سریعا متوقف کرد، می توانید لیست کاملی از خواسته ها و اهداف خود را تهیه کرده تا با بررسی آن ها انگیزه بگیرید. برای تقویت اثربخشی این امر، می توانید کپی های این چک لیست را در همه جای خانه و محل کار خود نصب کنید تا دائما به آن ها نگاه بیاندازید، مانند یخچال، رایانه یا آئینه.
پس از تکمیل هر هدف از لیست خود؛ احساس خوبی برای ادامه کار خواهید داشت اما زمانی که نتوانید این کار را کامل کنید ناامید خواهید شد و حالتان بدتر می شود؛ به این ترتیب، دفعه بعد اجازه نخواهید داد تا احساس بدتری داشته باشید.
12- عدم تعادل بیولوژیکی مغز را برطرف کنید
عدم تعادل در مغز خود را برطرف کرده و سعی بر تمرکز، شفافیت ذهنی و ایجاد انگیزه داشته باشید، دراین صورت خواهید دانست که چگونه می توان تنبلی را متوقف کرد.
13- ذهن خود را با مواد سالم تقویت کنید
همیشه در بخش های مختلف نمناک به این مهم اشاره کرده ایم که با خوردن غذاهای سالم، ذهن و بدن خود را تقویت کرده، آن را حفظ کنید و خواب خوبی داشته باشید. به عبارتی دیگر، آنچه در طی روز می خورید ارتباط زیادی با وضعیت روحی و روانی شما خواهد داشت. غذای ناسالم مواد مغذی سالم را برای عملکرد بهتر به بدن نمی رساند. بنابراین از خوردن غذاهایی چون:همبرگر، نان سفید، تخمه افتاب گردان، شیرینی، دونات و پیتزا که باعث تنبلی شما می شوند خودداری کنید. در عوض سعی کنید ماهی سالمون، ماهی تن، کلم بروکلی، دانه ها و آجیل ها، بلوبری، بادام و گیلاس را مصرف کنید.
14- بدانید که کار شما ارزش انجام دادن دارد
بسیاری از متخصصین، نوابغ و کارشناسان اعتراف می کنند که اکثر دستاورد های آنان ناشی از 99 درصد تلاش و فقط یک درصد استعداد می شود. بنابراین اگر سخت کار کنید، آن چه به دست می آورید، بسیار بیشتر از انتظار شما خواهد بود. معمولا برای رسیدن به موفقیت، شکست خواهید خورد زیرا موفقیت یک شبه حاصل نمی شود.
15- ورزش کنید
ورزش می تواند چیزهایی فراتر از سلامتی جسمی برای شما به همراه داشته باشد. فواید ورزش کردن بیشمار است اما با این حال، یکی از مهم ترین آن ها ایجاد انرژی و شادابی افراد است. هنگام ورزش، جریان خون شما افزایش میابد، متابولیسم بدن را بهبود می بخشد و اعضای مختلف بدن را از خواب بیدار می کند. ورزش صبحگاهی روزانه به مدت 15 دقیقه به شما کمک می کند تا انگیزه خود را برای انجام کار در تمام طول روز با شور و شوق ؛ بیشتر کنید. به این ترتیب بعد از ظهر نیز احساس سرزندگی خواهید کرد.
16- به خودتان جایزه دهید
بسیار ضروریست که یاد بگیرید حتی به خاطر کارهای کوچکی که انجام می دهید به خود جایزه دهید زیرا شما واقعا شایسته یک رفتار و پاداش خوب هستید. با انجام این کار، انگیزه پیدا می کنید تا کارها را به روشی درست و صحیح انجام دهید. جوایز خود را ساده اما کارآمد در نظر بگیرید؛ مانند تماشای برخی از فیلم های سرگرم کننده یا اکشن، استراحت های طولانی یا خوردن غذای مورد علاقه و یا موارد مشابه. سعی کنید برای دریافت پاداش، فعالانه کار کنید و آرام باشید زیرا در صورت استرس نمی توانید کارهایتان را به پایان برسانید.
از طرفی دیگر، در صورتی که نتوانید کار خود را به اتمام برسانید باید تنبیهی برای خود در نظر بگیرید. این به شما یادآوری می کند که تنبلی کرده اید و جایزه ای در کار نخواهد بود.
17- در صورت نیاز کمک بخواهید
بسیاری از مردم فکر می کنند کمک گرفتن از افراد دیگر، به خصوص از همکارانشان اشتباه است که در واقع این نگرشی ناسالم نسبت به زندگی است. هیچ کس کامل نیست و ما موجوداتی اجتماعی هستیم که بخشی از وجودمان کمک به یکدیگر است. اگرچه درخواست کمک از دیگران به تمرین نیاز دارد اما این قسمت حیاتی رشد شماست. تنها مبارزه و کار نکنید زیرا این کار علاوه بر اتلاف وقت و تلاش، باعث می شود بیش از حد احساس فشار و استرس کنید.
نکات فوق در مورد چگونگی پیشگیری از تنبلی در کار از بسیاری از افراد موفق در سراسر جهان گردآوری شده است . این نکات را در سبک زندگی خود بگنجانید و بلافاصله از آن ها استفاده کنید.