وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

تصورات اشتباه رایج درباره دوران سالمندی

تصورات اشتباه رایج درباره دوران سالمندی

اندیشه های نادرست رایجی در مورد سلامت پیران وجود دارد که بهتر است اگر در دوران سالمندی قرار دارید با این تصورات نادرست آشنا شوید.

6 تصور اشتباه درباره دوران سالمندی

دوران سالمندی بر خلاف آنچه غالب تصور می شود همراه با آن گونه مشکلاتی نیست که بر سر زبان ها افتاده و پیران را مردمی خسته و بیمار و افسرده و بی حافظه و جدا مانده و دل نازک و عجیب و غریب به حساب می آورند، البته ممکن است اقلیتی از پیران چنین باشند ولی این گونه اندیشه های نادرست در مورد پیران باعث رنجیدن افراد سالخورده می شود و حتی گروهی از آنان را به قبول این باورهای نادرست درباره خود وا می دارند . در این مطلب به تصورات اشتباه نادرست درباره دوران سالمندی می پردازیم.

چه تصورات نادرستی درباره دوران سالمندی وجود دارد

آیا گمان می کنید که شما خلاقیت خودتان را با پیری از دست می دهید؟ متخصصان می گویند که لزوما این طور نیست. درواقع، خلاقیت همچنان به زندگی بهتر سالمندان کمک می کند. درواقع، سالمندانی که عضو گروه های موسیقی یا هم سرایی می شوند، سلامت عمومی بهتری دارند، کمتر به مصرف دارو نیاز پیدا می کنند و کمتر با مشکلات رایج در پیری مواجه می شوند. این فواید حتی برای سالمندانی که تنها زندگی می کنند نیز وجود دارند .

استخوان ها شکننده می شوند و بدن حالت خمیده می گیرد
به یاد داشته باشید که تنها مساله قطعی و حتمی که با پیر شدن انسان اتفاق می افتد، مرگ است. پوکی استخوان اساسا در سالمندان رایج تر است، اما همچنان تا حد زیادی قابل پیشگیری محسوب می شود. یک مطالعه گسترده درباره زنان بالای 100 سال نشان می دهد که فقط 56 درصد از آنان به پوکی استخوان مبتلا هستند، درحالی که متوسط سن افراد مورد بررسی حدود 87 سال بوده است . بنابراین، رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم، دو عاملی هستند که باید از همان دوران نوجوانی جدی گرفته شوند و برای داشتن وضعیت استخوانی مطلوب تا پایان عمر ادامه پیدا کنند .

دوران سالمندی

آشنایی با تصورات نادرست درباره دوران سالمندی

ژن ها، مهم ترین نقش را در وضعیت پیری ایفا می کنند
این تصور نادرست است. حتی اگر شما با داشتن مجموعه ای از بهترین ژن ها متولد شوید، نوع زندگی پس از تولد است که وضعیت پیری شما را تعیین می کند . درواقع، ژن ها می توانند از طریق مواد غذایی مصرفی، میزان فعالیت های بدنی و حتی میزان تماس با ترکیبات شیمیایی تغییر کنند .

خلاقیت خودتان را با پیری از دست می دهید
متخصصان می گویند که لزوما این طور نیست. درواقع، خلاقیت همچنان به زندگی بهتر سالمندان کمک می کند. محققان دانشگاه جورج واشنگتن در مطالعات اخیرشان متوجه شده اند که سالمندانی که عضو گروه های موسیقی یا هم سرایی می شوند، سلامت عمومی بهتری دارند، کمتر به مصرف دارو نیاز پیدا می کنند و کمتر با مشکلات رایج در پیری مواجه می شوند. این فواید حتی برای سالمندانی که تنها زندگی می کنند نیز وجود دارند .

تکامل مغز پس از 3 سالگی متوقف می شود
این تصور نادرست درباره تکامل مغز در اولین سال های دهه 1990 میلادی برانداخته شد و از آن زمان به بعد، محققان با دیدگاه تازه ای به مغز سالمندان نگاه می کنند. مطالعات جدیدتر نشان می دهند که اگر شما در دوران پیری همچنان مغزتان را به چالش بکشید و آن را فعال نگه دارید، مغز نیز ارتباطات جدیدی را در خودش شکل می دهد و خودش را تقویت می کند. بنابراین، به جای فرورفتن بیش از حد در زندگی روزمره، از توانایی های مغزتان برای کارهای خلاقانه و چالشی کمک بگیرید .

مغز در دوران پیری کوچک تر می شود
این تصور اشتباه از مطالعات سال 2002 شروع شد که نشان می دادند هیپوکامپ مغز، همان بخش از مغز که حافظه را کنترل می کند، به طور قابل توجهی در افراد سالمند کوچک تر می شود. با این حال، محققان متوجه شده اند که استرس مزن باعث کوچک تر شدن هیپوکامپ مغز می شود، نه افزایش سن و پیری. بنابراین، به جای غرق شدن در این باور اشتباه، سعی کنید که استرس را از زندگی خودتان دور نگه دارید .

دوران سالمندی

با تصورات نادرست درباره دوران سالمندی آشنا شوید

سه تصور نادرست دیگر درباره دوران سالمندی

زنان از پیر شدن می ترسند
این طور نیست! مطالعات انجام شده در مرکز ملی سلامت زنان نشان می دهند که زنان نگرش مثبتی به روند پیری دارند و معمولا از نگرش های مثبت سایر افراد استقبال می کنند تا در سنین بالا فعال تر از همیشه باشند. اکثر زنان مورد مطالعه پیری را به عنوان یک «ماجراجویی و فرصت» تلقی کرده و توجه چندانی به مسئله ترس و افسردگی ناشی از پیری نداشته اند .

 

پیر شدن با افسردگی همراه است؛ بنابراین انتظارش را داشته باشید
دکتر هریس معتقد است که این مسئله به هیچ وجه درست نیست! افسردگی یک عارضه قابل درمان است. اگر افراد سالخورده بیماری خود را بپذیرند و از متخصصین کمک بگیرند، قطعا زندگی سالم تر و فعالانه تری خواهند داشت. مطالعات انجام شده نشان می دهند افراد سالخورده ای که از افسردگی رنج می برند، به مشکلات بیشتری در زمینه یادگیری و حافظه دچار می شوند. علاوه براین، افسردگی از جمله عواملی است که باعث افزایش خطر مرگ ناشی از امراض دوران پیری مانند پارکینسون، سکته مغزی و ذات الریه می شود .

 

اگر در سنین 20 ، 30 و یا 40 سالگی ورزش نکنید، دیگر نمی توانید در سنین 50 ، 60 و 70 سالگی ورزش کنید
هیچ وقت برای ورزش کردن دیر نیست! محققان در یکی از مطالعات تجربی اخیر که بر روی 50 مرد و زن با میانگین سنی 87 سال به انجام رسیده بود، دریافتند که 10 هفته کار با وزنه به این افراد کمک کرده است که نیروی عضلانی خود را به میزان 113 درصد افزایش دهند. به طور کلی، فعالیت های بدنی باعث افزایش سرعت عمل و بهبود سلامت جسمانی افراد مسن می شوند .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع